| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Lactecon
Pridružen/-a: Pon Dec 2012 19:29 Prispevkov: 6 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 31, 2012 20:03 Naslov sporočila: Nakup reciverja + ostalo |
|
|
Po 16 letih mi je "mrknil" reciver Sony Str 515. Sicer dela, pa spet ne...skratka, sem se odločil za menjavo.
Imel sem omenjeni reciver, zvočnike Jamo D165 in woofer Yamaha SW-P201.
Danes sem gledal Sony STR DN 1020 za ceno malo pod 600 eur.
Nakar sem še malo pogledal po Bigbangu, Sony Acs....
V bistvu sem gledal le Sony in se mi zdi, da bi štartal npr. STR Dh 720, STr DH 820 ali STR DN 1020. Torej kaj je bistvena realna razlika med njimi?
Namreč na koncu je razlika v ceni kar velika.
Nekako imam namen obdržati Jamo D165 zvočnike.
Kateri reciver od teh je za omenjene zvočnike dovolj zmogljiv (verjetno vsi)? Oziroma, ima smiselno vzeti malo boljšega, če bi morda kasneje menjaval še zvočnike?
Woofer, ki ga imam v tej povezavi Yamaha SW-P201...pa sem imel v mislih nadomestiti z nekoliko bolšim močnejšim in sicer:
Yamaha YST-SW015 ali YST-SW315.
Sedaj sprašujem kateri reciver naj bi bil primeren, lahko tudi Yamaha...
Koliko bi izboljšal z novim wooferjem enim ali drugim?
V glavnem gledam filme s celotnim sistemom, pa nekaj glasbe v stereo načinu + woofer kot dodatek.
Pred 16 leti, sem še nekaj vedel o akustiki (domači), danes pa sem čisto OUT.
Baje naj bi Sony STR DN1020 ponujal možnost internetne povezave? V praksi čemu smiselno služi? Je možno, da ta internetna povezava služi kot nadomestilo kot možno povezavo "smart TV"?
Hvala za pomoč |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lactecon
|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 09:16 Naslov sporočila: Reciver + sub |
|
|
Malo sem gledal za Pionner VSX-922-K
Sub pa morda rabljen Monitor Audio FB 210.
Mnenje? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lactecon
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 07:57 Naslov sporočila: |
|
|
Sem včeraj kupil Pioneer VSX922K.
Kolikor sem po nekaj uvodnih urah preizkusil, zadeva igra precej lepše, kot z prejšnjim Sony STr 515, ki je svoje odslužil.
Sedaj pa še en SUb....
Me pa zanima, če mi lahko kdo svetuje, kateri Sub je za omenjeni reciver bolj primeren...za poslušanje glasbe in gledanje filmov.
Monitor Audio FB 210 silver ali Tannoy Saturn S-Sub 15 (oboje gledam rabljeno)??? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lactecon
|
Objavljeno: Sob Jan 05, 2013 23:48 Naslov sporočila: Akustika |
|
|
Danes sem pripeljal domov Tannoy Saturn S-Sub 15 rabljen, kot nov, brez najmanjše praske ...kot iz trgovine.
Fenomenalen zvok, izredno zapolni prostor...zelo zelo zadovoljen z celotnim sistemom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
iki1
Pridružen/-a: Ned Feb 2011 9:08 Prispevkov: 39 Kraj: kranj
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2013 10:27 Naslov sporočila: |
|
|
| reciver,če ti je dobro služil daj popraviti... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lactecon
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2013 11:39 Naslov sporočila: Akustika |
|
|
Ja, ugotovil sem, da je zvok z Pioneerjem mnogo lepši, zato ne bom več uporabljal Sony-a.
Sem ga obljubil prijatelju, ki pravi, da ga bo za sebe popravil. Pa naj uživa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
iki1
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2013 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
| ni toliko pomembno od resiverja,veliko oz.vse je odvisno od kvalitetnih boxev,da oddajo od sebe kvaliteten zvok. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2013 23:03 Naslov sporočila: |
|
|
| iki1 je napisal/a: | | ni toliko pomembno od resiverja,veliko oz.vse je odvisno od kvalitetnih boxev,da oddajo od sebe kvaliteten zvok. |
uf, tale je pa kr "močna" |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
iki1
|
Objavljeno: Ned Jan 06, 2013 23:34 Naslov sporočila: |
|
|
| habo66 je napisal/a: | | iki1 je napisal/a: | | ni toliko pomembno od resiverja,veliko oz.vse je odvisno od kvalitetnih boxev,da oddajo od sebe kvaliteten zvok. |
raje se vklopi v temo in pomagaj,opaske pejt pa na fb pisat!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 00:50 Naslov sporočila: |
|
|
| iki1 je napisal/a: | | habo66 je napisal/a: | | iki1 je napisal/a: | | ni toliko pomembno od resiverja,veliko oz.vse je odvisno od kvalitetnih boxev,da oddajo od sebe kvaliteten zvok. |
Ok. Z drugim vklopom v temo sporočam, da ta teza ne drži in ne bom sploh razlagal naprej ker je brezveze. Če že potem tole res boljše da razlagaš tam enim fb frendom kot pa na audio forumu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
piaggioitaly
Pridružen/-a: Sob Jun 2012 6:13 Prispevkov: 142
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 02:14 Naslov sporočila: Nakup reciverja + ostalo |
|
|
Ufff ta je pa huda ja se strinjam, nič ne de Gapi, ti Opero jaz pa Dyne direkt na glas. stolp to bi moglo klapat ha, čemu bi se zafrkaval z ojačevalci???!!!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
iki1
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 09:56 Naslov sporočila: |
|
|
| habo66 je napisal/a: | | iki1 je napisal/a: | | habo66 je napisal/a: | | iki1 je napisal/a: | | ni toliko pomembno od resiverja,veliko oz.vse je odvisno od kvalitetnih boxev,da oddajo od sebe kvaliteten zvok. |
Ok. Z drugim vklopom v temo sporočam, da ta teza ne drži in ne bom sploh razlagal naprej ker je brezveze. Če že potem tole res boljše da razlagaš tam enim fb frendom kot pa na audio forumu. |
vem da nimaš razlage,ker se ne spoznaš in si samo tako mimo uletu... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 11:37 Naslov sporočila: |
|
|
| iki, se ti mal hecaš al ti to resno... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
iki1
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 12:26 Naslov sporočila: |
|
|
| peterpan je napisal/a: | | iki, se ti mal hecaš al ti to resno... |
kva pa tebe boli? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Pon Jan 07, 2013 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
Kar so fantje povedali dejansko drži. Potem bi vsak kupil neke malo bolj renomirane zvočnike in nek poceni integrirec (npr 15 let starega technicsa), ter izvor zvoka računalnik ali nek poceni DVD predvajalnik za 20 EUR in to bi bilo to - vrhunski zvok.
Ojačevalnik je še kako pomemben. Največkrat lahko opazimo razlike v predojačevalnem delu.
Vsak člen je pomemben in pa kako posamezna komponenta vpliva na končni zvok sistema (komponenta je lahko tudi kabel).
S tistimi Pioneer in Sony receiverji s katerimi imam sam izkušnje niso bili kaj prida, so pa običajno imeli pester nabor priključkov. Tudi v avtu sem imel nek Pioneerjev avtoradio srednjega ali nižjega ranga s CD enoto (dobil skupaj z avtom) in se mi je šlo pač samo toliko da špila, potem pa sem radio zamenjal za Parrot avtoradio (da ima še funkcijo prostoročnega komuniciranja) in je bila razlika v zvoku uf, neverjetna občutno boljši zvok, dinamika, detajli, globina.
Vglavnem tako zvočniški del kot ojačevalni(predojačevalni) del je pomemben za kvalitetno reprodukcijo.
Kolega je kupil nov Pioneerjev receiver in je zadovoljen (sistema nisem slišal). Pri nas ima tast komplet Onkyo - Jamo in je tudi zadovoljen, zvok je pa moram reč zelo spodoben, korekten surround z dobrim "podnom". Vglavnem všečen zvok. Ko pa priklopim isti CD na drug sistem se šele opazi,da določeni detajli manjkajo a če ne veš te ne moti.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|