| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
silvom
Pridružen/-a: Ned Jan 2009 16:03 Prispevkov: 7 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 01:52 Naslov sporočila: Dali Concept 6 komplet |
|
|
Lep pozdrav,
Sem nov na forumu in imam (morda neumno) vprašanje.
V Big-Bangu sem zasledil dokaj ugodno ponudbo za komplet Dali Concept 6 + center + 2x Dali concept 1 brez subwoofer-ja.
Imam dnevno sobo 5,5 X 3.5 m , in glede, da ima zadeva kar močne base mislim , da bi lahko preživel brez subwooferja - sploh , ker živim v bloku... Kaj mislite , bi bilo to v redu ?
Imam še eno vprašanje. Vsi novejši AV receiverji imajo možnost avtomatske nastavitve zvočnikov (Audissey, EZSet,...) pa me zanima kako bi taka nastavitev izgledala brez subwooferja ?
Poleg teh zvočnikov bi rad kupil še HK AVR 255 in me zanima če ima kdo kakšne izkušnje s kombinacijo Harman Kardon - Dali ... ? |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040205075 |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 09:11 Naslov sporočila: |
|
|
Big-Bang je glede določenih zadev super trgovina, ker ti bodo omenjeno kombinacijo sestavili skupaj in boš lahko slišal ter sam ocenil ali je to tisto ta pravo.
In če ti bo zvok všeč, se boš lahko tudi dogovoril, da dobiš komplet tudi na test domov - proti polnemu plačilu komponent. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 12:01 Naslov sporočila: |
|
|
Tisti paket je super:) Brez suba bi šlo vsaj nekaj časa.. ampak, tako dobri pa spet niso ti zvočniki, in bi sub prinesel nekaj izboljšanja. K HK-ju vem da lepo pašeta Infinity in JBL kar imajo tudi v Big Bangu, z Dali zvočniki pa še nisem slišal.
Na tem forumu je bilo veliko pisanja da kar se tiče videa in funkcij je HK malo za ostalimi, ampak zato toliko lepše predvaja glasbo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Tor Jan 06, 2009 20:40 Naslov sporočila: |
|
|
Imam točno ta komplet, priklopljen na Marantz 4002 in PS3. Brez suba ne bo slo, ce imas rad filme in/ali igre. Za glasbo je popolnoma ok, ampak pri kakih Transformerjih pa zelo manjkajo frekvence za premikat zelodec . Pograjal bi tudi center, ki me je zelo razocaral, saj deluje nekako zaduseno. Morda ga se nisem uspel pravilno nastaviti, bom v kratkem sprobal se en Dalijev center iz druge serije, pa bom povedal kako in kaj.
Drugace pa nimam nekih vecjih pripomb. Za tako ceno bos tezko dobil kaj boljsega, razen ce se kupujes res izbrano in po moznosti se iz tujine. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DaniOcean
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 11:56 Prispevkov: 45 Kraj: Destrnik
|
Objavljeno: Sre Jan 07, 2009 18:59 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Tudi sam sem lastnik DALI CONCEPT serije, mam pa tudi SW Dali Concept.
Vse skup je prklopleno na Harman Kardon AVR 355 (enaka stvar kot 255, malo močnejši, pa kaka funkcija več). Osebno sem zelo zadovoljen s sistemom, čeprav večina ljudi Harmana odsvetuje (sam nimam pojma zakaj)
Trenutno je vse povezano z no name kabli, pa dvdji (predvsem DTS) zvenijo odlično je pa res, da še nisem nekaj ekstra nastavlal, ker ni časa, pa itak prenavlamo dnevno.
SW bo treba nastavit, da bo šelj še bolj v nižino (da bo tresel ) pa kable zamenjat, pa seveda treba sprobat še TRUE HD pa DTS HD, ampak ko bo čas.
LP _________________ All around me are familiar faces Worn out places, worn out faces |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
silvom
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 14:21 Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala vsem za odgovore.
Sem pa medtem malo brskal po netu in našel še nekaj zanimivih ponudb, ki padejo v moj budget.Trenutno imam ogledane tri zadeve in bi prosil za vaše mnenje :
1.Dali Concept 6 komplet 5.0 - 499€
2.Heco Victa 500 komplet 5.1 - 499€
3.Jbl ES80 komplet 5.0 - 748€
Še nekaj o mojih poslušalskih preferencah : imam rad tople in polne zvoke
tudi pri manjši jakosti in nevsiljive base. Razmerje glasba/film 30/70...
Kupil bom tudi HK AVR 255. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Čet Jan 08, 2009 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
AVR 255 in Concepti pašejo odlično. Zvok je zelo mehak in poln. Edino sub ti zelo priporočam poleg - ne rabi nujno bit nek drag model. Sicer pa lahko greš poslušat - pri nas v MB jih imajo priključene v Big Bang Europark.
JBL ES sistem je malce trši in ima več basa kot Concept, za Heco pa ne vem.
Mogoče bi znal biti tudi Tannoy Mercury F4 + FC + F1 dobro zveneti vendar stane preko 700€. Moj predlog je v glavnem Concept + AVR 255 in ščasoma še kak wufer.
Kar se tiče videa harman popolnoma nič več ne zaostaja za ostalimi, celo več - edini v tem razredu ima digitalni 1080p upscaling (se pravi da upscala tudi signale pripeljane not z HDMI kablom).
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
silvom
|
Objavljeno: Sob Jan 10, 2009 00:52 Naslov sporočila: |
|
|
Kritika za tale LEKTOR je res kar dobra.Pozabil si na center zvočnik - verjetno misliš tudi Lektorjev . Je pa mali problem - nikjer nisem zasledil, da bi jih kdo prodajal v Sloveniji , pa tudi na Geizhalsu jih ni... Morda ti veš kaj več ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
|
Objavljeno: Sob Jan 10, 2009 13:54 Naslov sporočila: |
|
|
En kolega pravi, da jih imajo v ljubljanskem Big Bangu. Ne morem pa tega potrdit iz prve roke, ker sem iz Maribora.
Imaš prav, na center sem čisto pozabil! Vsekakor brez njega ne gre, ampak mi je ta velepomembni zvočnik zaenkrat še misterija. Kot omenjeno, s svojim nisem najbolj zadovoljen, kakega dobrega primerjalnega čtiva na to temo pa še nisem uspel zaslediti. Upam, da bodo ostali dali kak dober predlog. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frodo
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29 Prispevkov: 206 Kraj: Miklavž na dr. polju
|
Objavljeno: Sob Jan 10, 2009 14:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja, imeli so jih tudi v Mariborskem BB. Vendar so zmanjkali. Imajo še Lektor 6 na zalogi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Jan 10, 2009 14:22 Naslov sporočila: |
|
|
v LJ so jih prejšnji teden še imeli.
EDIT: Sem spregledal. Lektorjev nisem videl, kar pa ne pomeni da jih ni tam.
Nazadnje urejal/a Pestilence. Sob Jan 10, 2009 19:36; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
silvom
|
Objavljeno: Sob Jan 10, 2009 19:28 Naslov sporočila: |
|
|
| frodo je napisal/a: | | Ja, imeli so jih tudi v Mariborskem BB. Vendar so zmanjkali. Imajo še Lektor 6 na zalogi. |
Slučajno veš kolilko stanejo Lektor 6 ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Goran_82
Pridružen/-a: Pet Jul 2008 21:35 Prispevkov: 79 Kraj: štajerska
|
Objavljeno: Sob Jan 10, 2009 20:14 Naslov sporočila: |
|
|
| silvom je napisal/a: | | frodo je napisal/a: | | Ja, imeli so jih tudi v Mariborskem BB. Vendar so zmanjkali. Imajo še Lektor 6 na zalogi. |
Slučajno veš kolilko stanejo Lektor 6 ? |
Lektor 6 so 299,99 EUR/kom |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Gatsu
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 22:23 Prispevkov: 11 Kraj: NN
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 23:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Je tale BBjeva akcija še v teku? Kupujem namreč 5.1 sistem do 700eur ki bi ga poganjal Marantz 5003 in bi bil tale komplet kot nalašč + sub za cca 200 eur. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|