Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

monitor audio BX - nakup hrvaska

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
butlck

Pridružen/-a: Čet Apr 2012 21:45
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 22, 2012 22:07    Naslov sporočila: monitor audio BX - nakup hrvaska Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

ima mogoče kdo kaj izkušenj s tole Zagrebško štacuno - AVmax?
Trenutno imajo zgleda akcijo na monitor audio zvočnike, pa naj bi par BX6 zvočnikov prišel cca 650€ (too good to be true?)

Pa mimgrede še eno vprašanjce, če ima kdo kaj izkušenj s to serijo:
je BX6 nujno boljši od BX5 ?
BX5 sem poslušal pri prijatelju in so mi bili všečni zvočniki, tako da sem se že skorej odločil za nakup, ampak glede na ceno telih BX6, pa se člouk vpraša če ne bi dal tistih 100€ več (+benz)...

Hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 00:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen,

BX6 ima v preimerjavi z BX5 dodaten driver, le-ti pa so ob enem po premeru večji za 2.5mm - 16.5mm enake dimenzije kot ga uporablja BX2.

Razlika se sliši v količini basa (BX6 ga ponuja več) in količini informacij. Glede na postavitev in želje pride pena za zapiranje bass porta zadaj kar velikokrat v uporabo.

LP, Aleš

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 09:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Surfer!

To za močnejše (in bolj definirane) base zaradi večjih (in večih) driverjev sem domneval - skrbi me edino le, da potem na b6x ne prevladujejo oz. da niso samo basi "našopani" in vseksupaj bolj doni ...

Se pravi ostane "definicija" zvoka taka kot na BX5 (oz. na BX2), samo da grejo še malo globje (in malo močneje) - sredina pa ostane enako "lepa"?

(vidim, da imate vi tudi monitor audio v ponudbi - cene za bx6 najbrž ne bi spustili za 200€? Smile

LP!
Nazaj na vrh
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 18:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na žalost ti BX5 in 6 ne morem demonstrirat, ker jih nimam, lahko pa ti predstavim rayliko med RX6 in RX8. Ob enem boš lahko slišal tudi BX2.

Svetujem, da me kontaktiraš, pa se bova zmenila za predstavitev.

Glede ponudbe pa sem ti poslal PM Wink

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 19:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še enkrat hvala!
Kot že rečeno, bom razmislil. Hrvaška le ni tako daleč (razen, če se izkaže, da so ti zvočniki res hudo pokvarljiva roba)

Ne vem pa koliko se da ocenit razliko med BX5 in BX6 s poslušanjem razlike v silver seriji Smile (ki pa je žal le prezajeten zalogaj in čisto preveč za moje potrebe)

LP!
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali pa za (hrvaško) ceno novih BX6 kupiš rabljene RS8, ki so starejša verzija RX8, in je zadeva rešena Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
butlck

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 22:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

haha .. res je,ja ... ali pa - začnem (spet) gledati še druge znamke. pa sem spet na začetku Smile

So tu gor sploh kakšni lastniki monitor audio zvočnikov? Al je to vseeno bolj "krš" roba - oz. se kupuje pri njih samo neko precenjeno ime (za nas navadne ne-audiofilske potrošnik) in zvenijo na prvo uho dobro, po par mesecih poslušanja pa nekaj umanjka?

In pridem bolje, ceneje in kvalitetneje skoz s prevejenim yamaha hs80m ?
(eh - če zadel bi đekpot....)
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

butlck je napisal/a:
haha .. res je,ja ... ali pa - začnem (spet) gledati še druge znamke. pa sem spet na začetku Smile

So tu gor sploh kakšni lastniki monitor audio zvočnikov? Al je to vseeno bolj "krš" roba - oz. se kupuje pri njih samo neko precenjeno ime (za nas navadne ne-audiofilske potrošnik) in zvenijo na prvo uho dobro, po par mesecih poslušanja pa nekaj umanjka?

In pridem bolje, ceneje in kvalitetneje skoz s prevejenim yamaha hs80m ?
(eh - če zadel bi đekpot....)

Ne se hecat !

9 let imam Monitor Audio Gold Reference 20.
- 8 let pred nakupom sem slišal Studio 20 in si zaželel nekaj takega. Poslušam vglavnem simfonično glasbo, pevske zbore, radio, pevce. Sem zadovoljen z njimi ? NE ! Se dobi kaj boljšega za isti denar ? NE, niti slučajno !

Ker hočem nekaj definitivno boljšega, bom moral 'stresti' več kot 3000 cekinov. Trenutno sem še zelo neodločen kaj bi naj to bilo. Moram preposlušati nove Dynaudio Focus in novo R serijo Kef tega ranga, pa tudi Monitor Audio Platinum 200 (čeprav so izven budžeta). Če bi ne bilo krize, bi posegel po B&W 803D.

Lepa rešitev bi mi bil Danley, samo tam rabi še res resolutiven in glasen subwoofer, kar pomeni vsaj toliko denarja kot omenjeni Bowersi.

Na, kot da pišem božičku, hahaha...
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 23:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da je tu gor kar nekaj lastnikov MA zvočnikov (RS6, GR20, verjetno se najde še kak).

EDIT: me je ambasador že prehitel Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
butlck

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 23:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smile
No evo - v to "past" se jest ne bi rad ujel: da bom nabavil neke zvočnike, potem pa tuhtal, ker ne bom 99,9% zadovoljen, če ne bi dal še 500€ za eno serijo boljše... in potem še 1000€ za še boljše... in potem nikol bil zadovoljen.

Res je, nisem nek audiofil (in zato se me še tolk lažje okol prinese) Muzika pa igra v hiši nonstop. Večinoma na sobni jakosti, vsake toliko pa seveda zapaše malo obrnit gumb...

In pa - teli gold reference so par razedov nad mpojimi ogledanimi budget bx (in ponavadi je budget le-to z razlogom)

No,upam, da če neka zadeva stane 500,600€ pravhudo sr.... že ne more bit? Al si lahko ušesa fentam?
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 23, 2012 23:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne se sekirat...

Če ti kaj lahko zagotovim, je to, da če ti je MonitorAudio všeč, ti bo všeč tudi naslednja leta. Nima nekih problemov, ki skočijo ven po prvih navdušenjih.
Meni so moji še vedno všeč, bi si pa želel, da bi nekatere lastnosti imel še boljše. Oziroma po 9 letih sem si zaželel nekaj več.
Poleg tega sem prepričan, da bom po menjavi pogrešal nekatere pluse sedanjih zvočnikov! Še vedno je bilo tako tudi z mojimi prejšnjimi izbirami.
Torej..

V absolutnem smislu (cena/kakovost) je silver serija optimalen nakup - največ sounda za najmanjši vložek). Tako meni cela serija revjuverjev po svetu. Pa tudi današnji silver se je zelo približal goldu izpred toliko let.
butlck

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Treba se je sekirat (ker, dokazano, pomaga: 90% stvari za katere se sekiram, se ne zgodi!)

Bi šel tudi jest raje na silver serijo, ampak že tali bronasti so malo ven iz buđeta (in če ne bi bilo akcije, sploh ne bi razmišljal o 6-ki)

Grem poslušat in upam, da me ne bodo razočarali (in da mi ne bo misel na to, da so v akciji, zameglila razuma in ušes)
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 13:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

butlck je napisal/a:
Treba se je sekirat (ker, dokazano, pomaga: 90% stvari za katere se sekiram, se ne zgodi!)

Bi šel tudi jest raje na silver serijo, ampak že tali bronasti so malo ven iz buđeta (in če ne bi bilo akcije, sploh ne bi razmišljal o 6-ki)

Grem poslušat in upam, da me ne bodo razočarali (in da mi ne bo misel na to, da so v akciji, zameglila razuma in ušes)

Itak ! Wink
aferci

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 19:23
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 24, 2012 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

14 dnevna izkušnja z:

* Onkyo TX8050, Stereo receiver, network player
* MA BX5, povezani s QUE Silver Aniversary

Low Budget Entry sistem vreden vsakega centa. Za slabega jurčka dobim dosti muzike. Ah ja za teraso pa Activne wireles JBL control one na zone2. Vse skupaj se upravlja z aplikacjo za SmartPhone (IOS, Android)

Primerjal sem vse skupaj s svojim sistemom: Cyrus Audio network player, 2× Power, Monitor Audio GR 20 (biamped) in moram reči da bi za razlliko v denarju, preživel s prvim sistemom.

P.S.
Opisani sistem sem namestil pri znancih, ki so me prosili za nasvet...
butlck

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 25, 2012 16:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Akcija vseeno premamila (sej se lahko kasneje vedno proda, kajne Rolling Eyes

Ni bilo še pravega časa za dobro testiranje (tudi kupljeni so bili vbistvu "vnaprej", ker v novo domovanje še ne morejo), takole nahitro pa:

Priklopljeni na en starejši yamahin av reciever (s 95w moči).

Sama barva zvoka lepa/všečna. Tudi "detajlov" napram prejšnjim zvočničkom veliko več.

Malo se zdi slaboten/medel v srednjih tonih. (ob tem, da basi pa daleč od tega, da bi prišli, do kakšnega orenk "butanja").
Predvsem pa - zvočnika, kljub 90db, zgleda zelo zajeten zalogaj za poganjanje. Je treba glasnost kar visoko navit, da je kaj odziva.
In morda jim manjka malo "poskočnosti"

Po vsej verjetosti, se bodo tile problemčki odpravili z malo boljšim/močnejšim reciverjem (in, seveda, bolj natančnimi nastavitvami)

..toliko za zdej, če slučajno koga zanima (najbrž se pa ni prav za bat Smile...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu