Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pomoč pri nakupu zvočnikov???
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
wale

Pridružen/-a: Čet Apr 2012 12:06
Kraj: cerkno

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 12:26    Naslov sporočila: Pomoč pri nakupu zvočnikov??? Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Prosil bi,če mi lahko pomaga kdo glede nakupa zvočnikov.Poslušam predvsem metal občasno pa tudi rock.Ojačevalec že imam NAD 326 sem pa tudi poslušal Kef zvočnike Q300 ter Q500 pa me niso navdušile.Ima mogoče kdo kakšen predlog kaj kupiti???
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 17:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cerwin Vega je ena taka reč. Klipsch Heresy isto, samo še boljše - lahko tudi klasiko predvaja zelo spodobno. Cornwall je že luksus.
Tannoy morda tudi, pa francoski Triangle. Potem je tu še Yamaha Soavo. Vsekakor pred nakupom poslušaj. Z Bose 901 greš direkt v nebesa. Z Danleyi v pa v sobo za elito v nebesih.

Lahko kaj rabljenega kot je Altec Lansing ali JBL (tukaj tudi trenutni modeli pridejo prav).

Introvertirani zvočniki (teh je večina) ne pridejo v poštev. V hifi-ju je najbolj razširjen neke vrste soft jazz, ki ga prepoznaš po zaspanih notah v stilu ...cinn...pauza...bumm...pauza...cinn...pauza...itd. Za tako glasbo ti gre single ended elektronika in 'polizani' zvočniki z mršavim basom in nategnjenimi visokotonci.

Še nekaj. Odprto zveneči zvočniki s šusom in pravim gripom za to glasbo ne stanejo malo. Če računaš da v (samo številčno) pestri ponudbi za male pare obstaja rešitev, se krepko motiš. Posebej z rockom - basi, ki so 'podaljšani' z mehko basreflex (na eno noto) resonanco na malih zvočnikih odvzamejo draž. V tem primeru reflex princip ni kriv, ampak način kako je uporabljen na malih zvočnikih.
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Yamaha
NS1000M

http://www.stereophile.com/standloudspeakers/yamaha_ns-1000_loudspeaker

Opcijsko še:
NS-500
NS-500M
NS-1000
NS-1000M
NS-1000x
NS-2000
NS-10000

CELESTION SL 600 SL-600 z subom
http://www.regonaudio.com/Celestial%20Sytem%206000.html

http://www.ebay.com/itm/CELESTION-SL600-SPEAKERS-CLASSICS-/150802954473?pt=Speakers_Subwoofers&hash=item231c8e78e9

Boljše od tega za tvojo muziko ne bo šlo.

Cerwin Vega,Tannoy, Triangle je proti temu zanič.

Bose 901 zelo dobro.

Če pa denar ni težavaja'Laughing'
Kinoshita
http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=288513

ali
JBL L300 SUMMIT
http://www.audioheritage.org/vbulletin/showthread.php?24872-Jbl-L300-Summit/page2
Nazaj na vrh
blazheny

Pridružen/-a: Pon Mar 2011 0:50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 23:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Še nekaj. Odprto zveneči zvočniki s šusom in pravim gripom za to glasbo ne stanejo malo. Če računaš da v (samo številčno) pestri ponudbi za male pare obstaja rešitev, se krepko motiš. Posebej z rockom - basi, ki so 'podaljšani' z mehko basreflex (na eno noto) resonanco na malih zvočnikih odvzamejo draž. V tem primeru reflex princip ni kriv, ampak način kako je uporabljen na malih zvočnikih.

S temle se ne bi mogel bolj strinjat. No, vsaj v segmentu malih par, kjer sem sprobal vse živo, ostalega ne poznam dobro. Mali basrefleks entry-level zvočniki, ki jih je res ko listja in trave, in rock... na-a, ne gre. Ne pri nizkih, ne pri srednjih, ne pri višjih jakostih. Vseskupaj je en šmorn, ki ne premore tapravega sunka. Medtem ko sem zadnjič slišal ene Tannoye starejšega tipa (Eaton?)... e to je nekaj čisto drugega. Bum v čreva, brez tega zoprnega vuu...uuu...uu.

Imam podvprašanje originalnemu: a obstajajo nedragi zvočniki za rock (in ostalo, z izjemo džeza) manjšega formata (ampak še zmerom tipa velika membrana/majhen hod)? Za na regal? S prostorom sem namreč omejen in pri postavitvi nimam prav nobene fleksibilnosti... čez celo steno premorem one ikejine regale višine 80 cm, in to je to. No ja, nedragi... stegnil bi se do enih 500 EUR, od tega je 300 EUR alternativni nakup rabljenih floorstanderjev, s čimer sem nekako sprijaznjen in s katerimi bi lažje živel kot s temi bookshelfi, in 200 EUR celjenje mojih živcev po resnem prepiru, da je treba pohištvo ŠE ENKRAT (!!!) prestavit - kar bi mi take sorte zvočniki prišparali Smile

Ravno tako bom nastradal, če privlečem domov kaj v stilu omenjenih Yamah... ne dvomim v njihovo kakovost, ampak slogovno ne pašejo v dnevno Smile
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 08:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tja nekje do Connoisseur Series (1985-1988)
http://www.classicspeakerpages.net/library/acoustic_research/
AR 19 recimo

Ali pa Ali Allison
http://www.classicspeakerpages.net/library/allison/
Nazaj na vrh
mzi.perx

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06
Kraj: PIRAN

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 09:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav !

vojko, ambasador ma sta še v audio socializmu ostala ?
Predlagata audio dinozavre, ki so že zdavnaj izomrli, poceni nakup je drag nakup, skrajno neracionalna investicija !
Za metal je polno cenenih črnih škatel na tržišču Laughing
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mzi.perx je napisal/a:
Pozdrav !

vojko, ambasador ma sta še v audio socializmu ostala ?
Predlagata audio dinozavre, ki so že zdavnaj izomrli, poceni nakup je drag nakup, skrajno neracionalna investicija !
Za metal je polno cenenih črnih škatel na tržišču Laughing

Evo, nisi fer. Ker podcenjuješ to glasbo, je kao vse dobro. Saj tudi jaz ne poslušam težkokovinske glasbe. Pa tudi 'avdiofilskega' jazza ne. Samo da za slednje je izbira neomejena, za ono prvo pa (vsaj tako menim) je skoraj ni (izpod 1000€).

Če imaš konkretna imena za te 'črne' škatle - pomagaj človeku!
Vem, da ne glede na začetek, avdiofili s časom izostrijo občutek za kakovostno glasbo. Zato je pomembno dobro izbrati, da ne grejo samo težke kovine skozi, nego še kaj drugega.
PURPLE

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 13:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam poslušam metal in moram rečt, da so mi Infinityi Reference 51 mkII - "črna škatla" igrali super. Nizkih tonov za mojo uho ni bilo nikoli premalo - kljub majhnemu basu 8 col , napram prej omenjenin vintage boxom.

Že dlje časa sem imel željo po Kappi in sedaj sem jih zamenjal za model 6.1i, tako, da mi stojijo - so pa lep kos pohištva Smile

Da povzamem kaj sem hotel reči, kot je bilo omenjeno, da je na trgu dovolj poceni črnih škatel. Ene izmed njih so tudi moji Referenc 51 mkII, kateri imajo po mojem mnenju dobro razmerje cena/kvaliteta.
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 14:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vojko@
Hvala za dokumentacijo o zvočnikih Allison. Že dolgo imam model Allison One, delujoči brezhibni, vendar spravljeni v kleti.
Res je kar praviš, ta zvočnik ima v basu pravi šus v trebuh, samo ustrezno amplifikacijo rabi. Nazadnje sem jih poganjal z Lakner Monolith, 200W monobloki.

LpM.
blazheny

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@purple: sploh ni problem v manjku basov. Tudi poceni mališani ga imajo lahko zadosti in še čez. Samo sune ne tako, kot je za rock prav.

@vojko: nobenega od telih nisem našel na nemškem ali angleškem ebayu... če kaj najdeš v tem smislu, se priporočam.

@ambasador: ko si že omenil to cenovno ločnico, kaj bi pa potem predlagal (novega?) za 1000 EUR?
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za na steno rabiš kompresice, mimogrede zame je to daleč najboljši design dinamičnega zvočnika- tam tudi bas vedno dela, tako kot je treba. Predvsem je precizen in poln. Pa na tak tip zvočnikov je bilo takrat mixano, in dejansko igra najbolj avtentično in največ "žmohta".Rock meni samo na njih dvigne kocine.

Mal tlele poglej:

http://www.audiocostruzioni.com/ Pojd pod usato occasioni

Sam bi tu zgodbo zaključil, takoj jutri se odpelji in pober!
Cabasse Brick M8
330€ je kraja. Tudi jazz in klasiko boš do 1000€ (second hd.) težko slišal bolje. Nad 326 pa je za njihovih 93 Db čisto dovolj. WLM se zadnjew čase trudi naredit kaj podobnega.
http://www.cabasse.com/old/enceintes/brick.php

Če bi rad res ultimativno reprodukcijo Rocka imaš ponudbo AR 9LS. Tako ohranjenih ne boš dobil nikjer več. izjemna ponudba. Na teh zvočnikih sem slišal Rock najbolje ever. Edino oni so bili sposobni odigrati original mix Floydov v nulo. Nikjer drugje, niti na najdražjih sistemih ni bila senca tega.

PA še:
AR 9LS,
Acoustic ResearchAR 10 II
AR 11,
AR 9LS,
Celestion Ditton 22 (izjemna cena)
RCF Br 110 Plus

Izbora ko trave, pa še pogledaš in poslušaš lahko pred nakupom.

Z Cabasseji se pa ne hecam, če bo kdo okoli,naj jih takoj vzame.
Nazaj na vrh
blazheny

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 22:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uf, hvala. Res je dosti izbire Smile

Iz kje pa je možakar? Nekako me gimnazijska italijanščina pušča na cedilu Smile
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 23:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima štacuno sec. hand v Modeni. Pojd pod contatti, maš točno pot in zemljevid.
tel. 059/685054
mail info@audiocostruzioni.com

Poklič, pa se zmenta za obisk.

David Sbis� - info@audiocostruzioni.com - tel. 059/685054 - Every day from 9 - 12.30 /15 - 18,30, the saturday morning (except July) - calls before coming, sometimes are 09Valuto by instalments payment. Es. 1.000€: to delivery 300€ (or used withdrawal), remaining 10 installments from 70€ salaries used withdrawal: I estimate used withdrawal as it ordersking: It can be ordered elefonando to the 059/685054 or sending one mail info@audiocostruzioni.com
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 23:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem bil tudi navdušenec nad starimi zvočniki, zato sem si kupil JBL L100, (vsaj tako dobri tudi boljši od zgoraj navedenih).
Na to so me navedli predusem takeli posti, kot jih bereš zgoraj.
Potem sem tudi sam bluzil, kako oh in sploh so te zvočniki. (to sem tudi verjel z vsem srcem).

Seveda samo do takrat, dokler nisem imel doma na probi novih zvočnikov (Dali Icon 7)

Bodite realni in ne zavajat novih članov, stari zvočniki so za zbiralce, ne pa za poslušalce.

Kot resen predlog
do 500eur- Jamo C 607
cca. 1K eur- Jamo C807, XTZ 99.36, Dali Ikon5,B&W 684, JBL LS40 (malo dražji)
Osebno mi niso všeč Klipsch RF serije in KEF IQ in Q serije.

Predlagat 25+ let stare zvočnike, je kot predlagat 25 let star avto (kao včasih so vse "bolje" delal).
Pa ja ne mislite, da se na audio sceni 30 let ni nič zgodilo, razvilo, napredovalo.
Morda je najbolje, da vsi kupimo gramofone na trobento, digitalija tako al tko ne valja.
Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
blazheny

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 27, 2012 23:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajoj, Modena.
To mi je 500 km. V eno smer. Torej +150 EUR za bencin in cestnine.

Je pa res še vedno stroškovno v okviru tistega, kar sem napisal. Tudi to mi je všeč, da se da pri možakarju stvari sprobat.

Zbiram še predloge, odločitev bo padla v enem mesecu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naslednja
Stran 1 od 10

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu