| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Robertos
Pridružen/-a: Sre Dec 2012 21:14 Prispevkov: 8 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2012 21:17 Naslov sporočila: Pomoč za zamenjavo Elektronk |
|
|
Pozdravljeni !
Rad bi zamenjal lampe na svojem ojačevalcu . Sedaj imam originalne in to
12AT7 2x ter 6N8P 2x zanima me sevedad kaj bi bilo idealno za moj ojačevalec,ki se imenuje YQIN MS-300B .
Najlepša hvala za pomoč ! _________________ Robertos |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040978705 |
|
 |
kalimero
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25 Prispevkov: 287 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2012 23:21 Naslov sporočila: Re: Pomoč za zamenjavo Elektronk |
|
|
| Robertos je napisal/a: | Pozdravljeni !
Rad bi zamenjal lampe na svojem ojačevalcu . Sedaj imam originalne in to
12AT7 2x ter 6N8P 2x zanima me sevedad kaj bi bilo idealno za moj ojačevalec,ki se imenuje YQIN MS-300B .
Najlepša hvala za pomoč ! |
Predlagam, da še sporočiš koliko € si pripravljen za to potrošiti. Sicer pa predlagam:
12AT7 (ECC81 aka ECC801S) - SIEMENS ECC801S ali TELEFUNKEN ECC81 ALI ECC801S
6N8P (6SN7) - ruske 6H8C
lahko me pokličeš na 040 758875 za cene. _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Robertos
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2012 10:51 Naslov sporočila: |
|
|
hvala za pomoč seveda se bova morala še slišati.
Me pa še nekaj zanima,kajti na drugih forumih sem prebral da uporabljajo
tako imenovane Tube dampers , pa me zanima predvsem ali je ta stvar res tako pomembna in ali res tako močno upliva na izhodni signal ?
hvala! _________________ Robertos |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2012 11:23 Naslov sporočila: |
|
|
| Robertos je napisal/a: | hvala za pomoč seveda se bova morala še slišati.
Me pa še nekaj zanima,kajti na drugih forumih sem prebral da uporabljajo
tako imenovane Tube dampers , pa me zanima predvsem ali je ta stvar res tako pomembna in ali res tako močno upliva na izhodni signal ?
hvala! | Damperji ne vplivajo na izhodni signal.
Slišno vplivajo na zmanjšanje resonanc elektrode in stekla elektrode.
Že različni damperji enega proizvajalca vplivajo zelo zelo različno, različni damperji, koncipirani in zasnovani različno, različnih proizvajalcev, pa vplivajo toliko bolj različno.
Tako, da je edin pameten način, si sposodit damperje ali pa za začetek kupit ne predragih(praktično ničesar ne pokažejo razni tanki obročki za lampe, dočim masivni obročki delujejo), saj tudi taki pokažejo neko razliko med prej in potem.
http://herbiesaudiolab.net/ultrafq.htm
Tule je dobra razlaga o damperjih. Herbiejevi obročki dejansko od modela do modela dajo popolnoma drugačen zvočni karakter lampam(večje razlike kot pri menjavi kablov!), s tem, da ni rečeno, da bodo najdražji najboljši, ker je v prvi vrsti odvisno od zasnove lamp samih, kako bodo delovale z določenim tipom obročka.
Treba je tudi vedeti, da se z pomikanjem damperja po obodu lampe zvok lampe spreminja do te mere, da tudi na ta način lahko z obročkom nastavimo nek optimum.
Skratka. Za kalibrirat damperje je potrebno imeti posluh za glasbo ali pa imeti zraven nekoga, ki ima posluh.
http://tctubes.com/12at7-ecc81-5965-6201-tubes.aspx
http://www.audioasylum.com/audio/tubes/messages/21/213929.html
Na tem linku debatirajo o tem, da, kot je pri ruskih vojaških lampah v navadi, da je za audio uporaben bolj en model lampe kot drugi, čeprav sta si podobna.
Vojaške lampe so delali za različne namene in seveda jih prodajajo, ne da bi povedali ali gre, recimo, za pulzno delujočo lampo za radarje, kot je to pri nekaterih modelih 6N6P ali za lampo, ki ne deluje pulzno. Potem so tu bakelitna ali kovinska podnožja, ki tudi dajo drugačen učinek.
Skratka.
Treba je prebrat res veliko takih debat uporabnikov lamp, ki jih nameravamo kupiti preden gremo v nakup.. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Robertos
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2012 18:20 Naslov sporočila: |
|
|
res hvala za tako izviren odgovor ! sedaj sem že spoznal ,da me čakajo dolge,dolge noči in veliko teorije.
hvala ! _________________ Robertos |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Dec 15, 2012 18:38 Naslov sporočila: |
|
|
| Robertos je napisal/a: | res hvala za tako izviren odgovor ! sedaj sem že spoznal ,da me čakajo dolge,dolge noči in veliko teorije.
hvala ! | Predvsem veliko uživanje te čaka.
Lampaš, k sreči, ni tranzistorc, ki ga kupiš, priklopiš in je to vse, ampak ti ponuja res veliko možnosti, da z malček preizkušanja in raziskovanja(hvala bogu za Google) njegov zvok približaš svojim željam in predstavam o zvoku, tudi, ko je ojačevalec že enkrat doma..
Da o bolj "organskem" zvoku od tranzistorjev in prijetni svetlobi elektronk v sobi, ko ugasneš luči, ne govorim.
Me veseli, da sem pomagal, Lp, Jaro _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Robertos
|
Objavljeno: Ned Dec 16, 2012 00:01 Naslov sporočila: |
|
|
ja res uživam to je čisto drugačna scena,mislim da če ne slišiš in je ne vidiš teh stvari sploh neveš za kaj si prikrajšan ,samo žal mi je ,da nisem to občutil pred 20 leti
Še enkrat najlepša hvala vsem ,ki so mi pomagali !!
Sedaj pa uživat ha ha _________________ Robertos |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Robertos
|
Objavljeno: Pon Dec 17, 2012 23:55 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Imam še eno vprašanje imam še dve elektronke 6J1 ki bi jih zamenjal z M8100 ali AEG F95 ali CV4100 ali 5654W ali 6AK5 ali je mogoče gdo ki pozna te elektronke in katera od teh bi bila najbolj primerna ?
Hvala
potrebujem jih za : YAQIN CD-2 TUBE BUFFER PROCESSOR
http://www.lencoheaven.net/forum/index.php?topic=1878.0 _________________ Robertos |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|