Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Problem z onkyo tx-nr 509
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tiantheo

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 22:25
Kraj: MURSKA SOBOTA

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 15, 2012 22:39    Naslov sporočila: Problem z onkyo tx-nr 509 Odgovori s citatom

Pozdravljeni.Pred dobrim letom sem nabavil omenjeni reciver.nobenih problemov-razen interneta do vceraj!Na onkyo strani sem zasledil novi firmware za ta model ki naj bi resil prav to tezavo.Ampak zataknilo se je pri upgrade-ARM writing se je ustavil na 9% in tam ostal.Radio sem resetiral po navodilih proizvajalca.Reciver se normalno prizge HDMI slika je ampak ni vec tona ter menija za update in internet.Ima mogoce nekdo kako taksno iskusnjo ali idejo kako to popravit.sem naredil ze parkrat factory reset ampak vse isto. Rolling Eyes Mad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 16, 2012 13:50    Naslov sporočila: Re: problem z onkyo tx-nr 509 Odgovori s citatom

tiantheo je napisal/a:
Pozdravljeni.Pred dobrim letom sem nabavil omenjeni reciver.nobenih problemov-razen interneta do vceraj!Na onkyo strani sem zasledil novi firmware za ta model ki naj bi resil prav to tezavo.Ampak zataknilo se je pri upgrade-ARM writing se je ustavil na 9% in tam ostal.Radio sem resetiral po navodilih proizvajalca.Reciver se normalno prizge HDMI slika je ampak ni vec tona ter menija za update in internet.Ima mogoce nekdo kako taksno iskusnjo ali idejo kako to popravit.sem naredil ze parkrat factory reset ampak vse isto. Rolling Eyes Mad

Pa z Onkyo receiverji so sami križi, in težave kolikor berem zadnje čase.
Enem ne dela to, drugem ono, tretjem spet tisto.
Načeloma je tako ko nalaga novi update starega sproti briše.
Ampak če nima lastnega buferja kamor nalaga novi update začasno, in le tega potem prekopira ko je ta v celoti naložen. Je pa problem pri direktnem če se kaj zalomi, in se nalaganje prekine.
Če ti je zbrisalo ti ostane samo obisk servisa, in nov firmware preko vmesnika rs 232.

Nazadnje urejal/a longplay Ned Sep 16, 2012 14:14; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
DaniOcean

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 11:56
Kraj: Destrnik

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 16, 2012 13:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poskusi ponovno nadgraditi firmware, drugo ti ne preostane, ker kolikor se jaz spoznam na razne nadgradnje, ni najboljše, da se sredi postopka vse ustavi, nadgradnja je končana, ko gre vse do konca in napiše da update finished, potem se zadeva restarta in imaš to kar rabiš, med procesom nadgradnje naj nebi prihajalo do prekinjanj.
LP
DaniOcean

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 11:56
Kraj: Destrnik

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 16, 2012 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ponovno jaz, žal s slabo novico.
Videl, da si napisal, da opcije za nadgradnjo ni več v meniju samem.
Torej ti je longplay najlepše svetoval, onkyo servis, mislim, da sam ne moreš nič! Še en link do podobnega problema, upam, da razumeš toliko angleško: http://onkyoproductsupport.forumotion.com/t1177-tx-nr509-failed-update-now-no-sound-or-initialized-usb-net
LP
Daniel
tiantheo

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 16, 2012 14:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Problem je da reciver vec ne spusti v meni kjer se nahaja nadgradnja.Prvi servis ki pa take zadeve popravlja pa je na Dunaju.Sploh nevem ce se splaca kaj takega peljat na servis ker kot prvo stroski za pot pol pa te se na servisu kar posteno udarijo po zepu.Naslednji reciver verjetno Yamaha ali pa Pioneer Onkyo nikoli vec.
Nazaj na vrh
tiantheo

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 16, 2012 14:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

evo se slika nekega cudnega porta na tem reciverju.
Nazaj na vrh
tiantheo

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 16, 2012 14:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

port
Nazaj na vrh
mardoc1

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 13:11
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2012 14:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no malo bljižje pa je servis

http://www.it.onkyo.com/en/authorised-service-points-378.html
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2012 19:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Servis za Onkyo - Duel, Bitnje pri Kranju.
Have a nice Day

Matt
badguy

Pridružen/-a: Ned Nov 2010 22:48
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 17:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vrži v kanto in kupi kaj drugega.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 25, 2013 18:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

badguy @ a ti kaj pogledaš datume predhodnih postov ?

LpM.
badguy

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 26, 2013 00:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bogomir 4051 je napisal/a:
badguy @ a ti kaj pogledaš datume predhodnih postov ?

LpM.

Se opravičujem ampak sem še eden od nezadovoljnih uporabnikov firme Onkyo in njihovega poslovanja oziroma indiference do kupcev iz Slovenije in kot berem forume tudi ostale evrope, kljub znanim težavam z njihovimi ploščami hdmi. Res pa nisem pogledal datuma, se še enkrat opravičujem.

Lp Bojan
Nazaj na vrh
taddeo

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 14:32
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 13:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam txnr 818 pa sem ful zadovoljen...če ima kdo probleme z FW pač enostavno narediš downgrade ali pa repair...tipka "net" na reciverju ,ter gumb on/of na reciverju(držiš 2 sekundi)..pred tem pa imaš na USB ključeku poljubni Fw za model ki ga imaš..tudi ,če javlja da je posodoben na najnovejši FW to deluje. Badguy kaj ti ne deluje? Kateri model imaš?
badguy

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imam tx-nr807
-ni zvoka iz nobenega izvora- tudi iz tunerja ne
-ni ikon za zvočnike
-Setup -> 7. Hardware Setup -> 5. Network is inactive (greyed out).
Setup -> 7. Hardware Setup -> 5. Firmware update is inactive (greyed out).
Setup -> 8. Remote Controller Setup is inactive (greyed out).
Je pa zadeva kako priročno že izven garancije (star 2leti in 6 mesecev),čeprav sem jo uprabljal le kakšno leto.
Dopisoval sem si tudi z njihovo kao customersuport pa brez uspeha- po enomesečnem teženju so mi odpisali naj ga peljem na servis- ne me basat!Pa plačat 300€.
Sem pa preizkusil še z ogrevanjem hdmi plate(fen za lase-ki ni prevroč) in mi je uspelo dobit zvok in ikone nazaj-vendar je to samo začasna rešitev, ker jo je treba ponavljat vsakič ko aparat ugasneš.
Razni tovarniški reseti in izklopi iz omrežja niso delovali oz samo 1x potem pa ne več.
Saj drugače z zvokom in performansami sem bil zadovoljen vendar pa sem pričakoval malce več kot 1 leto delovanja. Potem pa prebereš še o miljonih nezadovoljnih uporabnikov na raznih forumih in tudi priznanje same firme Onkyo da ima težave z hdmi platami. Povej čez čas ko boš izven garancije - mogoče boš imel pa srečo pa teh težav ne boš imel.

Nazadnje urejal/a badguy Pon Okt 28, 2013 20:46; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Simon Limon

Pridružen/-a: Sre Apr 2013 16:08
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 18:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Velika težava Onkyjevih AV receiverjev so SMD kondenzatorji. Debat o menjavi je polno, rezultati pa bolj ali manj uspešni.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu