| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 18:53 Naslov sporočila: Nakup gramofona (second hand) |
|
|
EDIT: tole prvo sporočilo več ni aktualno
| Citiram: | Hi,
Planiram menjavo gramofona (Pro Ject Debut Esprit) za nekaj resnejšega, in nekako je 600-700 eur okviren zalogaj, ki ga zmorem odšteti. Se v tem rangu najde kaj, kar bi bilo res vredno svojega denarja? Absolutno second hand, novega za ta denar niti ni dosti ponujenega. V vsoto naj bi bil vštet celoten komplet, torej pogon/ročka/glava.
Ima kdo kakšno zanimivo idejo? Z ambasadorjem sem že pred časom izmenjal nekaj sporočil, ampak ker nočem preveč težit za vsako malenkost, sem raje odprl temo. Vintage zadevam bi se raje izognil, ker je potrebnega ogromno znanja in časa, da se odkrije potencialne težave, ki jih po 30+ letih verjetno ni malo.
Zaenkrat sem gledal:
Clearaudio Emotion
Pro-Ject Perspective (ali novejši PerspeX)
Thorens TD 700
Predvsem me zanima, če je to še vedno rang, kjer je preveč kompromisov, in če se s kakšnim stotakom ali dvema več dobi občutno boljšo performanso.
Hvala  |
Nazadnje urejal/a Slinch Sob Nov 24, 2012 14:24; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dr.Strangelove
Pridružen/-a: Sob Apr 2010 15:18 Prispevkov: 10 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Mar 31, 2012 19:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Poglej še za Rego, jaz sem za 600 evrov nabavil P3/24 z Elys 2 glavo in sem z njim zelo zadovoljen. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 040884032 |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 14:22 Naslov sporočila: |
|
|
Od prvega prispevka je minilo kar nekaj časa, zaradi raznih drugih obveznosti pa se nakup še ni zgodil. No, zdaj se je budget povečal, pravzaprav podvojil. Izbire je kar nekaj, rabljene zadeve se prodajajo pod polovico cene novega izdelka. Trenutni favoriti:
Clearaudio Solution
Clearaudio Ambient
Transrotor Zet 1
VPI Scout
Michell Gyro Dec
Kuzma Stabi S
Vse to se giblje med 1200 in 1500 eur na rabljenem trgu. Je koga kateri izmed teh za svojo ceno posebno impresioniral? Morda koga kateri razočaral na celi črti? Nobenega (razen Stabija recimo) ne bo možno testirat pred nakupom, tako da bo treba vzet na slepo, zato vsak nasvet šteje  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tom33
Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26 Prispevkov: 68 Kraj: KAMNIK
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 14:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Na bolhi je bil včeraj en stabi, pa še kc ref glava gor. Po moje-ugodno |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041644562 |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 15:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Clearaudio ima pri nas zastopstvo in se kar nekaj stvari da slišat, second hand so sicer redki sploh ker gre za zadnje modele, ampak se da dobiti kak demo model zelo ugodno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
Če bi bil na tvojem mestu (ampak nisem), bi se odločal med Michell Gyro Deck-om in Kuzma Stabi S+Stogi S!
Zelo dobra alternativa bi bil tudi kakšen Rega P-7 z ročico iz istega hleva.  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|