| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 01:09 Naslov sporočila: Hi-Fi in partnerji |
|
|
Kot sem nekje že napisal, se po desetih letih vračam v audiofilske vode. Vmes je vse skupaj bilo bolj ali manj zapakirano in varno shranjeno pri starših. Z ženo sva živela v malem stanovanju. Prišla sta otroka, pogojev za poslušanje seveda ni bilo. Iz malega stanovanja smo se preselili v še manjšega, vmes smo gradili hišo. In prišel je dan, ko imamo prostora kot smetja in mašinerija je spet doma. No, spet ni šlo vse enostavno. Iz dnevne sobe sem se moral preseliti v eno otroško, in ker otrok potrebuje svojo sobo, sem sedaj pristal v kabinetu. Nabavim nove zvočnike in včeraj iz kleti privlečem škatlo z cd-ji. Ob veselju nad zbirko, sem seveda moral vse skupaj zagnati in se ob glasbi prebiti skozi zbirko. Po eni uri, pride žena in reče: "Otroka gresta spat, lahko utišaš to nabijanje."
Do tu bi bilo še vse ok, če ne bi na koncu dodala: "Mi smo to dali skozi pred leti!" Hladen tuš, mi je dal razmišljati in obudil spomin na dan, ko sem prodal eno komponento. Ko sem kupcu pozvonil na vrata, me je, ne da bi se obul, hitro vrnil v avto, in zapeljala sva se za vogal v sosednjo ulico, kjer sva, daleč od oči njegove žene, opravila primopredajo.
Ker partnerice očitno tudi v tem segmentu imajo svojo vlogo, če ne direktno, pa ko obremenimo družinski proračun, me silno zanima, s koliko razumevanja s strani partnerk, ste deležni ostali soforumaši. Vas v vašem hobiju podpirajo, razumejo ali samo tiho prenašajo?
V spominu mi je ostal simpatičen post od Sence, ki je napisal:
| Senca je napisal/a: |
...
No, morda (zame) najpomembnejšo potrditev pa je izrekla boljša polovica, da je zvok kot da bi bil izvajalec v sobi in jo je celo zanimalo kaj se je spremenilo oz. kaj sem naredil. Dosedaj sem namreč bil le "velik otrok" ob eksperimentiranju in neskončnem iskanju svetega grala....
|
Edo
Nazadnje urejal/a Edvard Pon Nov 28, 2011 08:28; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 08:21 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Goran, sem spregledal. Sicer pa se na to temo da vedno kaj napisati...
Dajmo fantje! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24 Prispevkov: 775
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 08:47 Naslov sporočila: |
|
|
lahko pa nas množično povabiš na audio večer, na muziko, narezke in vino.. boš videl, kako bo srečna, ko boš sam nabijal, brez svojih "prijateljev"..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 17:03 Naslov sporočila: |
|
|
Edo,
Ena od variant je, da si poslušanje glasbe pač privoščiš, ko gredo vsi za kakšno urco ali dve od doma. Druga varianta pa je, da kupiš ene solidne slušalke in uživaš pač tako. Ni sicer enako kot preko zvočnikov, pa vendar...
Pa še tretja je, da pač poslušaš zvečer bolj po tiho.
Lp,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 18:34 Naslov sporočila: |
|
|
Mujo iz vicev bi našel še kakšno enostavno in učinkovito varianto.
Če Fatima nasprotuje večernemu nabijanju muzike, jo nabiješ s pestjo v nos in imaš zadevo rešeno. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 18:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Mea suljpa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 19:20 Naslov sporočila: |
|
|
| Ha, ha, vemo kdo je ponavadi najbolj glasen. Mene bolj zanimajo tisti ta tihi. Dajte no, žene gledajo Umore na podeželju. Dajte si duška. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20 Prispevkov: 335 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2011 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
Priznam, ko sem nabavil trenutni sistem, sem na vprašanje, koliko je vse skupaj koštalo, navedel samo ceno ene komponente
PS: Ta cenejše... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2011 13:03 Naslov sporočila: |
|
|
Moj način je, ker živim v hiši in imam muzikalično punco, da sem ji naredil sistem po njeni želji v višjem nadstropju, hkrati pa ji pustim nabijat tudi na svojega.
Dejansko pa, ko gredo vnuki spat, je konec decibelskega veselja.
Takrat je odličen čas za krepitev odnosov in parčkanje, debate ali za uživanje v dvoje, hecanje, čvek, cartanje in pihanje na žensko dušo....
Kvaliteten odnos rabi po raziskavah okoli 30ur tedensko kvalitetno preživetega časa skupaj, kar je več, je najlepša investicija kar jih je.
Sistem je konec koncev samo kup elektronike, ki lahko počaka. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2011 13:12 Naslov sporočila: |
|
|
Ni posluha za mojo igračarijo. Žena pravi, da ji ipod povsem v redu igra in ne razume, zakaj potrebujem tiste velike kište in žarnice Saj vse isto igra.
V najboljšem primeru je strpnost, a še ta v smislu: "dokler si v svoji sobi, od koder se te ne sliši..." Večkrat sem bil že deložiran, sedaj imam vsaj svoj prostor, čeprav neprimeren. Imam pa svoj mir  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2011 15:04 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: |
Kvaliteten odnos rabi po raziskavah okoli 30ur tedensko kvalitetno preživetega časa skupaj, kar je več, je najlepša investicija kar jih je.
|
Mestn, ti pa maš porihtano. Jaz zvečer pogledam na ženin organizator, da vidim kaj me čaka jutri in to je to.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2011 15:50 Naslov sporočila: |
|
|
| mitko je napisal/a: | Ni posluha za mojo igračarijo. Žena pravi, da ji ipod povsem v redu igra in ne razume, zakaj potrebujem tiste velike kište in žarnice Saj vse isto igra.
V najboljšem primeru je strpnost, a še ta v smislu: "dokler si v svoji sobi, od koder se te ne sliši..." Večkrat sem bil že deložiran, sedaj imam vsaj svoj prostor, čeprav neprimeren. Imam pa svoj mir  |
Skoraj do pike isto !!!
Moj prostor je zdaj še kar !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2011 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
Benti, kaj mam jaz srečo  _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2011 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
Če je obema všeč vsaj približno ista muzika in da nimata ravno graščine, v kateri bi se lahko našel primeren kotiček za muzikalične užitke (torej je vse bolj ali manj dnevna soba) je eden od trikov namesto ogledovanja filmov predvajanje dvd koncertov
Vsekakor je treba poskrbet za 'mir pr bajt'. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|