Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

PC-USB-DAC-AMP začetek
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2011 15:37    Naslov sporočila: PC-USB-DAC-AMP začetek Odgovori s citatom

Odločil sem se, da bom uporabil moj HTPC kot izvor, ker bi iblo škoda da mi pc počiva cel čas. Dac je Calyx, ki ima usb vhod, tako da to ne bo problem, muzika pa v flac formatu na NASu.
Zanima me, če se komu sanja za kak dober program, kaj podobnega kot je PURE MUSIC za mac. Torej rad bi nekaj kar dela na WIN 7, podpira flac, in po možnosti se da kontrolirati preko iPada?

kaki predlogi?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2011 15:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kolikor vem, se tudi Foobar2000 da kontrolirat preko iGračk..
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2011 17:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no, naredil sem korak dalje.
Inštaliral sem program J River, povezal z enim folderjem na NASU, določil ASIO output mode, ter speljal preko USBja na DAC.

Sedaj pa še najdem remote aplikacijo za iPad, mislim da bi plugplayer remote morala delovati.

Predvsem me muči vprašanje, koliko bolje lahko igra ta kombinacija napram mojemu Sonosu.
Nazaj na vrh
astras

Pridružen/-a: Pet Mar 2010 11:40
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2011 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cakaj.. zakaj pa potrebujes to, ce imas sonos?
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2011 15:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zato ker imam možnost probati, saj imam vse doma, ter tako videti, ali je možno iz sistema še kaj izstisniti.
Nazaj na vrh
astras

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 20, 2011 07:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aa... btw.. a pa je sonos vreden denarja?
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 20, 2011 11:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hm, vreden ali ne. Poceni ni, je pa meni vreden tega denarja.
Zvokovno je dovolj dober, sploh sedaj v kombinaciji z DACom. Odtehta z hitrostjo in stabilnostjo delovanja. Zadeva je namreč stalno vklopljena, nima gumba za izklop, in dejansko pozabiš da je tam. Nikoli nobene težave z delovanjem. Uporabljam ga z iPadom, kjer je aplikacija odlično odzivna, in zelo hitra( tu se squeeze ne more niti blizu primerjati). Enostavno je dodajati nove cone, in vse skupaj se odlično kontrolira z ipadom. Za delovanje ne potrebuje prižganega PCja, dovolj je en mrežni disk. Jaz imam zbirko na NASu, deluje tudi z Apple Time capsule.
Nazaj na vrh
astras

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kako pa na tvju predvajas?
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 10:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

saj ne gre na TV. Sonos je isti kot Squeeze. Upravlja se preko iPada, izhod gre na DAC in nato na amp.

Za tv imam jaz HTPC.
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
Uporabljam ga z iPadom, kjer je aplikacija odlično odzivna, in zelo hitra( tu se squeeze ne more niti blizu primerjati).

Če se skviza poganja s spodobno mašino je odzivnost preko Ipada bliskovita. Težko si predstavljam da je sploh še mogoče hitreje. V trenutku pritiska na ipadov zaslon je komanda že tudi izvršena. Vsaj tako pri meni na classicu.

Če je v igri NAS disk, pa je druga pesem. Tu pa znajo biti moteči zamiki saj je softver za poganjat skviza zahteven in ti mali podhranjeni revčki ne folgajo v realnem času.
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 12:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a ne, sem testiral na hudi mašini.
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 15:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S classicom?
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 15:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne, je bil duet.
Clasic pa verjamem da dela hitreje.
Nazaj na vrh
hugoss

Pridružen/-a: Sob Dec 2010 20:32
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah, ali si zraven calyxa dobil asio driverje?
lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2011 21:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hm, nisem še povsem domač v tem okolju, tako da se privajam. Za calyxa so gonilniki. Te sem namestil, in potem v J Riverju imaš opcijo ASIO gonilnikov, kjer ti ponudi driverje od calyxa. Sem sicer inštaliral še ene, ampak mislim da so delovali od calyxa.
Sedaj sem inštalirat 32 bit winse, in bom ponovil postopek, in ti povem točno informacijo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu