| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
sakala1
Pridružen/-a: Sob Nov 2010 17:04 Prispevkov: 97 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 15:17 Naslov sporočila: Trije cd playerji-mnenje |
|
|
Kupujem cd do 300€. Iz oglasov na bolhi in audio-contakt pa sem opazil tri zanimive. 1. Marantz 17 mk2
2.Tonewin HD 22
3.Inca design katana S2
Zanima me vaše mišljenje.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 15:21 Naslov sporočila: Re: Trije cd playerji-mnenje |
|
|
| sakala1 je napisal/a: | Kupujem cd do 300€. Iz oglasov na bolhi in audio-contakt pa sem opazil tri zanimive. 1. Marantz 17 mk2
2.Tonewin HD 22
3.Inca design katana S2
Zanima me vaše mišljenje.
lp |
Marantz je samo 300 evrov? A ni bil nov malce pod dva jurja takratnih DM? Pri kolegu dela zelo solidno(na Electrocompaniet ojačevalec in Audiostatic zvočnike). _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sakala1
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 15:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Vsi cd-so rabljeni.Pri Marantzu pa me moti,da je 16 bit. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 15:54 Naslov sporočila: |
|
|
| sakala1 je napisal/a: | | Vsi cd-so rabljeni.Pri Marantzu pa me moti,da je 16 bit. |
MARANTZ CD17mk2 M- PRODANO  _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 16:10 Naslov sporočila: |
|
|
| sakala1 je napisal/a: | | ...Pri Marantzu pa me moti,da je 16 bit. |
Saj ne vem, ali naj ti povem ali ne, ampak tudi CD format ima posneti 16 bitni zapis! Torej, logično lahko sklepam(o), da te potemtakem moti tudi CD format. In zakaj potem sploh kupuješ/poslušaš nekaj kar te moti?  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sakala1
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 17:59 Naslov sporočila: |
|
|
Imam audifilske cd-je ,ki pa niso 16bit ampak 24 bit.To je verjetno večja resolucija ali ne?Pa verjetno tudi druge tehnologija.Marantz se mi zdi zastarela tehnologija,ker je star preko 10 let.Kitajček pa ima dve leti.Prosim za konkretna mnenja.
Za marantza pa še vem enga. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 18:03 Naslov sporočila: |
|
|
Imam Bada HD 23 anniversary model, ki je nadgradnja HD 22 in moram priznati, da je zelo zelo solidno narejen, vgrajene dobre komponente in čip. Z upgradom elektronk pa lahko stvar še precej bolj solidno dela, sploh,če upoštevamo ceno. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09 Prispevkov: 890 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 18:24 Naslov sporočila: |
|
|
Opusti misel na optični pogon in vrteče se dele. CD-ji se dajo zripat.  _________________ B&O Fan in audiofil z OKM!
... it's not just about what your equipment does, it's about how it makes you feel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 18:51 Naslov sporočila: |
|
|
| sakala1 je napisal/a: | Imam audifilske cd-je ,ki pa niso 16bit ampak 24 bit.To je verjetno večja resolucija ali ne?Pa verjetno tudi druge tehnologija.Marantz se mi zdi zastarela tehnologija,ker je star preko 10 let.Kitajček pa ima dve leti.Prosim za konkretna mnenja.
O moj Jezus !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nomad
Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01 Prispevkov: 911 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 19:35 Naslov sporočila: |
|
|
| audiomaniac je napisal/a: | | sakala1 je napisal/a: | Imam audifilske cd-je ,ki pa niso 16bit ampak 24 bit.To je verjetno večja resolucija ali ne?Pa verjetno tudi druge tehnologija.Marantz se mi zdi zastarela tehnologija,ker je star preko 10 let.Kitajček pa ima dve leti.Prosim za konkretna mnenja.
O moj Jezus !  |
Se pridružujem !
Včasih res ne veš ali bi se ob takihle postih smejal ali jokal.
Sicer pa tudi drugi, ki naj bi bili neki veliki audio znalci pišejo še večje cvetke. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 21:23 Naslov sporočila: |
|
|
| nomad je napisal/a: | | audiomaniac je napisal/a: | | sakala1 je napisal/a: | Imam audifilske cd-je ,ki pa niso 16bit ampak 24 bit.To je verjetno večja resolucija ali ne?Pa verjetno tudi druge tehnologija.Marantz se mi zdi zastarela tehnologija,ker je star preko 10 let.Kitajček pa ima dve leti.Prosim za konkretna mnenja.
O moj Jezus !  |
Se pridružujem !
Včasih res ne veš ali bi se ob takihle postih smejal ali jokal.
Sicer pa tudi drugi, ki naj bi bili neki veliki audio znalci pišejo še večje cvetke. |
Ja kakšen Jezus neki, če nekdo nečesa ne ve glede A/D in D/A pretvorbe avdio signala. Morda pa je vrhunski kirurg, novinar, pek,.... Zakaj posmehovanje??? Je ta forum samo za izbrane?
Nejkaj bljižnic s to tematiko:
http://24bit.turtleside.com/
Can I burn 24 bit files to an audio CD?
No. Audio CD's are limited to 16 Bit, 44.1 kHz. (that's 44,100 samples per second, with each sample being 16 bits long). 24 Bit recordings are generally recorded at 48 kHz, 96 kHz, or 192 kHz. Although those are the usual sample rates for 24 bit files, 24 bit files could also be sampled at 44.1 kHz, 88.2 kHz, or 176.4 kHz.
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Book_%28CD_standard%29
http://www.tweakheadz.com/16_vs_24_bit_audio.htm
http://slo-tech.com/forum/t457115
Za domačo rabo je po mojem kokovostno posnet 16bit/44.1 kHz čisto dovolj.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 21:51 Naslov sporočila: |
|
|
| MAre007 je napisal/a: |
Ja kakšen Jezus neki, če nekdo nečesa ne ve glede A/D in D/A pretvorbe avdio signala. Morda pa je vrhunski kirurg, novinar, pek,.... Zakaj posmehovanje??? Je ta forum samo za izbrane?
...
|
Ha, ha ! Tu se pa vedno najde kak odvetnik obrambe !
Ampak, če nekdo tako vehementno govori neumnosti (ne glede na to ali je po tvoje ''vrhunski'' karkoliže ... čeprav dvomim) potem pač povemo svoje mnenje ! _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
|
Objavljeno: Čet Apr 07, 2011 22:11 Naslov sporočila: |
|
|
| audiomaniac je napisal/a: | | MAre007 je napisal/a: |
...
|
Ampak, če nekdo tako vehementno govori neumnosti (ne glede na to ali je po tvoje ''vrhunski'' karkoliže ... čeprav dvomim) potem pač povemo svoje mnenje ! |
Kako bi se ti audiomaniac počutil v njegovi koži, če bi dobil tak odgovor?
A ti pa o vzorčenju, kvantizaciji, kodiranju vse veš? Prebral sem nekaj tvojih vprašanj s katerimi si odpiral teme, pa bi na večino našel odgovor že samo, če bi malo pogooglal. Tako da je vse relativno.
Ali pa se motim in sodiš v rang genijev, kot je Grigorij Jakovljevič Pereljman.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2011 06:45 Naslov sporočila: |
|
|
| MAre007 je napisal/a: | | audiomaniac je napisal/a: | | MAre007 je napisal/a: |
...
|
Ampak, če nekdo tako vehementno govori neumnosti (ne glede na to ali je po tvoje ''vrhunski'' karkoliže ... čeprav dvomim) potem pač povemo svoje mnenje ! |
Kako bi se ti audiomaniac počutil v njegovi koži, če bi dobil tak odgovor?
A ti pa o vzorčenju, kvantizaciji, kodiranju vse veš? Prebral sem nekaj tvojih vprašanj s katerimi si odpiral teme, pa bi na večino našel odgovor že samo, če bi malo pogooglal. Tako da je vse relativno.
Ali pa se motim in sodiš v rang genijev, kot je Grigorij Jakovljevič Pereljman.  |
Saj si že sam odgovoril na svoje vprašanje ! Pogooglati ni problem, na forumu gre za izmenjavo mnenj in jaz sem spraševal in ne nekaj kategorično trdil !
Ti se pa itak nikoli ne motiš !
Kar se pa sakale1 tiče pa še eno pravilo, ki smo ga na tem forumu že n krat povedali; CD predvajalnik, ki te zanima si, če se le da, sposodi in ga poslušaj v svojem sistemu ! Le tako boš vedel kaj ti ustreza ! _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MAre007
|
Objavljeno: Pet Apr 08, 2011 08:22 Naslov sporočila: |
|
|
| audiomaniac je napisal/a: | Saj si že sam odgovoril na svoje vprašanje ! Pogooglati ni problem, na forumu gre za izmenjavo mnenj in jaz sem spraševal in ne nekaj kategorično trdil !
Ti se pa itak nikoli ne motiš !
|
audiomaniac da ne bi bilo pomote. Tudi približno se nimam za vsevedeža. Lahko da se motim v mnogih stvareh. Stvari, ki sem se jih naučil na Bežigrajski gimnaziji, pa kasneje na FER in FE in jih ne uporabljam, se počasi izgubljajo. Ostal pa je naravosloven način razmišljanja in upam tudi nek nivo v obnašanju.
Je pa na temu forumu včasih zelo težko komunicirati. Predlagam, da smo malo bolj prijazni eden do drugega, bolj "angleški". Sicer je kar se mene tiče vse OK in nobenih zamer do nobenega člana. Sem pa oseba, ki se ne pusti z......
LP  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|