| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
crocar
Pridružen/-a: Tor Jan 2010 14:48 Prispevkov: 10 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 03, 2011 14:40 Naslov sporočila: Kateri ojačevalec kupit |
|
|
Pozdravljeni!
Dosti berem po vašem forumu in sedaj sem tudi jaz malo v dilemi kaj kupiti, saj je toliko tega na trgu da nimam pojma kaj vzeti.
Doma imam Infinity Beta 5.1 sistem, ki je prej igral na Yamahi in je bil bass preveč direkten tako da kdaj kakšnih tonov nisem mogel slišat še posebi v filmu kakšnem akcijskem.
Zdaj v trgovini so mi svetovali HK-255 verzijo in me zanima tisti, ki imate HK če vam kaj nagaja oz. crkuje ali karkoli drugač? Kakšna je prednost in slabost? Ali pride kaj novejšega in naj počakam rajši?
Drugi izbor eno od Onkyo ojačevalcev?
Tretji izbor je Denon ojačevalec?
Četrti je pa Nad ojačevalec?
Peti je pa Cambridge Audio?
Večinoma se mi gre za čimboljši zvok, čistejši in kateri najlepše igra z to kombinacijo zvočnikov, ker zvočnikov ne mislim menjat ker so za stanovanje popolnoma dovolj močni. S katerim bom imel najmanj problemov, ker bi rad to zadevo imel cca. 10 let.
Zadeva se bo uporabljala za poslušanje muzike preko PC 80%, ter gledanje filmov 20% v povprečju na mesec!!
Najlepša hvala za vaša mnenja!
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Mar 09, 2011 03:10 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen!
Za začetek, da nebi prišlo do kakšnega vsesplošnega negodovanja, čeprav je nivo uporabnikov na visokem nivoju...
Lahko ti odgovorim le iz lastnih izkušenj in subjektivnega mnenja;
Za 5.1 sisteme osebno priporočam Onkyo receiverje, čeprav prodajam tudi Denona mi pri slednjem sam izgled in določeni izbrani materiali ne ustrezajo preveč pa tudi testiranja govorijo Onkyo-ju v prid... nobeden od niju pa ni slab...
Cambridge Audio lahko trenutno dobiš model 650R za katerega je MPC 1.460,00 EUR, NAD-ov vstopni AV receiver T737 pa se prične s ceno 659,00 EUR
Moje osebno mnenje je, da je glede na zvočnike, ki jih imaš Cambridge Audio predober, NAD AV receiver pa še nisem slišal.
Sem pa slišal HK sicer stereo ojačevalnik priklopljenega na Klipsch RF82 zvočnike in moram priznat da sem se totalno zgrozil nad slišanim.
Onkyo TX-SR 608 jih je v primerjavi z njim poganjal tako suvereno kot da bi bil 10x dražji.
Moj nasvet je da izbereš Onkyo, tudi na forumu je veliko uporabnikov Onyko receiverjev in prepričan sem, da ga nihče ne more pograjati.
LP; Aleš _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
crocar
|
Objavljeno: Čet Mar 10, 2011 16:38 Naslov sporočila: |
|
|
Surfer hvala za nasvet!
Bil sem pripravljen, da pred novim letom kupim HK samo ko sem vprašal prodajalca za tisto podaljšano garancijo mi je rekel obvezno jo vzemi šele nato sem se malo zamislil o napakah, ki sem prebral na nekaterih forumih.
Onkyo nisem slišal in bi rad da ima zdej več ali manj vse nove priključke da mi nebo treba še zaradi tega, če bom hotel kaj novejšega priklopit še to na koncu menjat.
Malo sem skeptičen glede teh novih naprav in njihovi vzdržljivosti in nastavitvah kateri ni zakompliciran za nastavit zadeve! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
crocar
|
Objavljeno: Pet Mar 11, 2011 16:36 Naslov sporočila: |
|
|
Surfer glede na to da se dobro spoznaš na Denon-a in Onkyo, kater model od teh dveh bi ti priporočal? Ker sem slišal da, ni dobro če je ojačevalec premočen ali pa zvočniki premočni!
V ožji izbor sta prišla Onkyo TX-SR 608 ter Denon 1911 razlike mogoče oz. kakšne posebnosti? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Mar 11, 2011 17:17 Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma je bolje če je ojačevalec premočan. Sam pa se ne bi nekaj lovil glede tega, vsaj pri cenejših recieverjih ne. Itak tam nekih velikih razlik v moči ni. Bolje več moči, kot manj.. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46 Prispevkov: 178 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sob Mar 12, 2011 15:29 Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot je odgovoril strokovnjak nad menoj...
Pri receiverjih tega ranga narašča s številko modela poleg same moči tudi število feature-jev, ki jih podpirajo. Razlika najdeš že v opisih na uradnih predstavitvenih straneh proizvajalcev.
Drugače je pa Onyko 608 oz. Denon 1911 popolnoma dovolj močan sistem za tvoje zvočnike. Dejansko bi že modela Onyko 508 oz. Denon 1611 zadostovala za tvoj zvočniški sistem.
Trenutno pa dobiš Onkyo 608 po tako dobri ceni da je že skoraj brez veze preveč premišljevat  _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|