Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup stereo sistema z ojačevalcem
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Arntor

Pridružen/-a: Sre Okt 2010 15:05
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 20, 2010 15:12    Naslov sporočila: Nakup stereo sistema z ojačevalcem Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Torej, namen imam ubavit nov Hi-Fi stereo sistem do nekje 700€

Soba v kateri se bo vse skupaj poslušalo je velika 20m2

Gledal sem tale ojačevalec;

YAMAHA RX 497 (tuner drugače ni pogoj) http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=200029

in tele zvočnike;

Monitor audio RX1
http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver-rx/rx1/your-speaker
ali
Monitor audio BR5 http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/hi-fi-and-av-speakers/monitor-audio-br5-99056/review

Poslušal se bo stari rock, klasiko, inštrumental, Jazz

Je tole dobr AMP za tale denar in ktere zvočnike nej uzemem? Dobrodošla so priporočila kakšnih drugih zvočnikov in cca 100€+/- kar se fonda tiče Smile
[/url]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 20, 2010 15:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo,

s svojo prejšnjo kombinacijo NAD c352/Jamo 707 sem bil zelo zadovoljen.
NAD je odlična izbira glede na razmerje kvaliteta/cena. Dobiš rabljene ampe že za cc.300 eur. Drugače pa bi naj k NAD-u pasali tudi Dynaudio. Nekaj ponudbe je tudi v malih oglasih.

Lp
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 19:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NAD gre tudi zelo lepo k Monitor Audio.
Sicer pa lahko v LJ(Digitalija) poslušaš celoten komplet.
streki

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 17:09
Kraj: Lukovica

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 22:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res je ,se strinjam s pestilencijevo trditvijo.Sam imam to kombinacijo.
Nazaj na vrh
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 22, 2010 09:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zogibaj se tunerjev in multikanalnih receiverjev. Pravi stereo ojačevalnik igra občutno suvereneje!

Lp
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 22, 2010 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je zelo pavšalna ugotovitev, ki lahko kakega začetnika tudi zavede!Trditev je lahko ev. celo pravilna, a jo je potrebno opremiti s kar precej pogojniki!
Predvsem je res, da lahko sodobni multikanalni receiverji dandanašnji tudi v stereu zvenijo zelo dobro!Je pa res, da bo čisti stereo ojačevalnik iz iste cenovne kategorije praviloma zvenel bolje!
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 22, 2010 22:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam se poslavljam od AV in grem nazaj na stereo. Sicer je moj stereo sony komplet (integrirc + cd), ki je nazaj v dnevni soliden, a želim korak naprej. Torej po dolgem poslušanju pri prijatlih, raznih BB in malo boljših prodajnih studijih, sem se danes končno spravil še v Kranj. Seveda me je zanimal System fidelity, ker sem moral v času sejma delat. Lahko samo povem, da se za 700 eur dobi system fidelity:
cd-250, rs-250 in SF-5010,
ki igra odlično. Zame žal igra sistem 300 še precej bolje in bom moral verjetno zapravit več, ker če ne si ne bom odpustil, ampak tudi sistem 250 in 270 sta za ta denar neverjetna. Ocena je sicer subjektivna, vendar zadeva prekaša vse kar sem sedaj v tem cenovnem razredu poslušal. In to precej prekaša. Tudi sisteme za 1.000 eur in kaj več.

Sicer bom moral še moje zvočnike odnesti tja, da zadevo še tako preverim, vendar če ne bi imel zvočnikov doma in bi kupoval cel komplet, bi pri njih nabavil cel komplet po mojem takoj.
Poleg tega pa je dizajn minimalizma in zvočnikov v glossu zelo posrečen.
Tako da toplo priporočam, da greš tja vsaj poslušat. Prodajalec stvari dobro pozna in vzel sem mu precej časa in se ogromno naučil.tako da se splača tudi zaradi tega.
Pred tem pa ne pozabi kje poslušat kompletov v tem cenovnem razredu, da boš lahko presenečen nad razliko.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 23, 2010 16:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam bi sicer raje nadgrajeval AV sistem kot pa da bi drsel v povprečje stereo sistema.
Govorim seveda zase,saj so okusi in afinitete različni:Zame je ena večjih uživancij na veliki plazmi(ali LCD-ju) gledati dobro posnet koncertni DVD(ali celo v BR tehniki!), zvok pa poslušati preko dobre AV opreme, posebej seveda, če je posnet v Dolby Digital sistemu.Stereo zame ostaja rezerviran za prav posebne glasbene okuse, kjer se človek koncentrira res samo na glasbo.
Po mojih izkušnjah od AV sistema bežijo predvsem tisti, ki njegovih možnosti nikoli niso prav izkoristili, oz. tisti, ki TV koristijo res le za poročila, drugače pa jim je (zahtevna!) glasba absolutna prioriteta.
O pravih audiofilih tu seveda ne govorim!Njim so seveda tudi tonske kontrole smrtni greh, TV pa jim je tudi najboljši tisti, ki je še na elektronke! Wink
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 23, 2010 17:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam imam kar dober AV YAMAHA RXV3900, ki ga uporabljam tako za HT kot stereo. Za boljšo reprodukcijo pa imam še 2 monobloka za front zvočnike, tako da je stereo sistem še boljši.(čeprav pride sedaj 4 kanalni aktivni ojačevalec za front zvočnike) Ko se posluša stereo je sistem na pure direct delovanju(brez kontrol, najkrajša pot signala..)
Nazaj na vrh
gash

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 24, 2010 22:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fant se je odločil za 700 evrov. lahko ima za 700 eur doma nek HT, ki bo ropotal pa v stereo bolj kot ne brnel, ali pa se odloči za to kar se je očitno odločil: 700 eur za stereo. in za 700 eur se dobi zelo zelo dosti muzike, če se ostane pri stereo. HT za 700 pa je pač bolj žalost za stereo poslušanje. Moja izkušnja pač (prav tako z yamaho) za sistem 1k eur.
Verjamem, da je AV receiver za 2k eur ravno tako dober kot inegrice za 300 eur v stereo načinu, ampak to enostavno ni primerljivo.
Ravno tako bi lahko rekli, da se da s sterom dobiti zelo zelo dobro vzdušje domačega kina.
seveda stvar preferenc in fant se je odločil in zato spoštujmo njegovo odločitev in mu pomagajmo Laughing
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 07:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hotel sem mu nakazati , da naj če pač hoče imeti oboje vzame en soliden AV , ki ima ločene izhode za front , kasneje pa se sistem nagradi...
Nazaj na vrh
gash

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi to je dobra rešitev ja (sicer ob kupu naprav in kablov doma Smile ), vendar ne verjamem da dobi tak AV-reciver (začeti bo treba na 400 eur) in solidnih 5 zvočnikov za skupaj 700 eur. V stereo pa dobi za 700 eur dosti muzike.
Nazaj na vrh
berni

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 25, 2010 14:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj pravim .. z mislimi na prihodnost, drugače pa bo treba kasneje menjati. Rolling Eyes Kablov pa ni kaj dosti več... dva činča in en štrom.
Nazaj na vrh
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2010 16:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Sam bi sicer raje nadgrajeval AV sistem kot pa da bi drsel v povprečje stereo sistema.
Govorim seveda zase,saj so okusi in afinitete različni:Zame je ena večjih uživancij na veliki plazmi(ali LCD-ju) gledati dobro posnet koncertni DVD(ali celo v BR tehniki!), zvok pa poslušati preko dobre AV opreme, posebej seveda, če je posnet v Dolby Digital sistemu.Stereo zame ostaja rezerviran za prav posebne glasbene okuse, kjer se človek koncentrira res samo na glasbo.
Po mojih izkušnjah od AV sistema bežijo predvsem tisti, ki njegovih možnosti nikoli niso prav izkoristili, oz. tisti, ki TV koristijo res le za poročila, drugače pa jim je (zahtevna!) glasba absolutna prioriteta.
O pravih audiofilih tu seveda ne govorim!Njim so seveda tudi tonske kontrole smrtni greh, TV pa jim je tudi najboljši tisti, ki je še na elektronke! Wink

Tukaj se ne razumeva najbolje.

Sam sem pristaš steo sistema, to si menda že opazil Smile

Komur je zvok pomembnejši od slike bo šel na stereo in ne zato ker ni izkoristil oz. slišal prednosti večkanalnega zvoka. Stvar je mnogo bolj preprostejša. Enakokvalitetni (zvokovno gledano) multikanal sistemi stanejo PRECEJ več, kot stereo sistemi.

En kratek primer, za 3000 EUR dobiš solidno zveneč multikanal sistem. Stereo sistem za enak denar zveni PRECEJJJJ bolje.

"Ako bi bil Steve Jobs, onda je to druga pričaSmile"

Lp
Nazaj na vrh
UserName

Pridružen/-a: Tor Feb 2011 21:46

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 01, 2011 22:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lep pozdrav! Smile

Torej sprašujem se podobno kot že Arntor pred mano. Zanima me kaj se da dobiti za 1000€ (*) od samostoječih zvočnikov z ojačevalcem. Reciverja(**) (zaenkrat) ne potrebujem, ne poslušam radia(ne gledam filmov). Zadeva bi bila priklopljena na PC, torej 3,5mm... Embarassed
Ter kakšno kablovje je smoterno vzeti, pri tem se še najmajn znajdem
Vsekakor bo sistem dvo-kanalni.

*100€ nekje gor/dol
**razen če se bolj splača reciver z vgrajenim ojačevalcem?

Glede na zvrsti ki se bi 'vrtele', večinoma drum n' bass, jazz, rock/Symphonic Metal( Shocked ), trance/house. Zato bi bil vesel če bi sistem igral pod 40hz.

Zelo bi bil vesel če bi sestavili več kombinacij, potem bi jih lahko šel v živo poslušat/primerjat. Kupil bi šele čez par mescev.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu