Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniki

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
croak

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 18:08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 02, 2010 18:10    Naslov sporočila: Zvočniki Odgovori s citatom

Torej zanima me kaj mi predlagate za na marantza sr3001:

-HECO VICTA 700
-Dali concept 2

Hvala že v naprej za vaša mnenja!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 02, 2010 18:38    Naslov sporočila: Re: Zvočniki Odgovori s citatom

croak je napisal/a:
Torej zanima me kaj mi predlagate za na marantza sr3001:

-HECO VICTA 700
-Dali concept 2

Hvala že v naprej za vaša mnenja!

Haalooo !? Shocked Kdaj se boste navadili !? Evil or Very Mad

- prostor v katerem se bo poslušalo !
- zvrst glasbe, ki se bo poslušala?
- itd....
croak

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 02, 2010 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se opravičujem... sm nov na forumu. Uglavnm soba je velika okoli 25 m2, pa komericala se bo bolj poslušala...
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 02, 2010 21:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma, ne se opravičevat ! Gre za to, da se laže svetuje, a ne ! Wink
senior

Pridružen/-a: Pet Sep 2008 14:24

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V izbor si dal "bookshelf" (Dali) in samostoječe zvočnike (Heco) približno enake cene. Bi rekel takole - če rad poslušaš glasno (in z več basa) vzemi Heco.
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2010 19:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na velikost sobe ti seveda priporočam samostoječe zvočnike.
Morda pridejo v poštev kakšni veliki monitorci z najmanj 20 cm mid/bas enoto - odvisno kakšno glasbo in kako glasno jo poslušaš, na kakšni oddaljenosti,...
Navedeni Daliji so premajhni.

Če imaš dovolj denarja pojdi poslušat Dali Ikon 6 MkII - letošnji nagrajenec EISA, pa še ta je dokaj majhen za sobo tvoje velikosti.

Heco ne poznam.
nedo57

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 12:11

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 08, 2010 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je kako mnenje za Kef 103/2, neka priloznost za nakup se mi ponuja.
Postavitev v sobi 3.5x4.7m =13m2 v bloku.
In kaj bi poganjalo jih.
Stabi/SME/Shure V15- je osnova.
Nazaj na vrh
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 08, 2010 13:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Croak pravi:

"Torej imam reciver marantz sr3001 in HECO VICTA 700 zvočnike... in me zanima s kakšnimi kabli naj povežem zadevo? Ja vseeno kakšne kable vzamem ali ne?

Hvala za vaše odgovore in mnenja!"

Potem vpraša za nasvet za zvočnike... Laughing Jih maš al jih nimaš?
Dober si mi ti Rolling Eyes
Nazaj na vrh
croak

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 09, 2010 00:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
Croak pravi:

"Torej imam reciver marantz sr3001 in HECO VICTA 700 zvočnike... in me zanima s kakšnimi kabli naj povežem zadevo? Ja vseeno kakšne kable vzamem ali ne?

Hvala za vaše odgovore in mnenja!"

Potem vpraša za nasvet za zvočnike... Laughing Jih maš al jih nimaš?
Dober si mi ti Rolling Eyes

Jih imam, sm nabavu heco victa 700.... sam kable še potrebujem... to še nevem a bom dal kej čist navadnega al kaj naj...
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 09, 2010 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če si jih šele kupil, bi jaz najprej poskrbel za pravilno postavitev. Po mojih izkušnjah zvočnikom paše, da so cca 1m stran od zadnje stene, stran od stranskih in ne preveč narazen. Vsakemu ustreza seveda malo drugače, tako da je fino precej eksperimentirat glede postavitve. Z elektroniko in kabli bi se začel zajebavat kasneje, ampak kakor želiš. Če misliš, da imaš poštimano vse razen kablov ...
lp
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 09, 2010 09:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
Če si jih šele kupil, bi jaz najprej poskrbel za pravilno postavitev. Po mojih izkušnjah zvočnikom paše, da so cca 1m stran od zadnje stene, stran od stranskih in ne preveč narazen. Vsakemu ustreza seveda malo drugače, tako da je fino precej eksperimentirat glede postavitve. Z elektroniko in kabli bi se začel zajebavat kasneje, ampak kakor želiš. Če misliš, da imaš poštimano vse razen kablov ...
lp

Imaš prav ! Pa uigrajo naj se vsaj malo ! Wink
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 09, 2010 11:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Načeloma naj bi bila postavitev takšna, da zvočnika in poslušalec tvorijo približno enakostranični trikotnik.Oddaljenost od stene pa je odvisna tudi od vrste zvočnika in če je basreflex, kje ima ta odprtino.Če zadaj, potem mora biti oddaljenost od zadnje stene večja in obratno.
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 09, 2010 11:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je napisal Zoran:

'Najboljše sobe' so vsaj 4,5 m široke, vsaj 6 m dolge in v višino merijo vsaj 2,4 m. To omogoča simetrično postavitev dveh zvočnikov stereo sistema tako, da sta visokotonca vsaj 0,9 m stran od zadnje in stranskih sten. Če sta ta dva 2,4 m narazen, potem je optimalna pozicija poslušanja (sweet spot) na simetrali sobe, ter na razdalji 2,4 m od levega in desnega zvočnika. Širjenju zvoka za poslušalcem tako ostane več kot 2,7 m proste poti preden se odbije nazaj. Simetrična bližnja okolica obeh zvočnikov je zelo pomembna, da si lahko ustvarimo uravnovešeno fantomsko zvočno sliko.

http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=605&postdays=0&postorder=asc&start=150
Nazaj na vrh
nedo57

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 12:11

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 09, 2010 11:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko gre za "bookself" zvočnike in imajo zadaj odprtino za basreflex, kako je z postavitvijo, če jih pomikaš bližje zadnji steni naj bi pri basu vstvarjali vtis večjih,...?

Torej pomeni da tudi "bookself" zvočnike je potrebno odmaknit od zadnje stene.
Do sedaj so pri meni stali slabih 50cm stran, bočno je bilo ok. Soba je širine 3.6m Tako da je med zvočniki manj kot 2m(1.Cool . Tako naj bi sedež stal od vsakega zvočnika 1,8-2.7m stran, Drži?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu