Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Prosim vas za nasvet, nakup stereo sistema
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MatejJurca

Pridružen/-a: Tor Nov 2010 1:30
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 01:42    Naslov sporočila: Prosim vas za nasvet, nakup stereo sistema Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem skupaj!

Sem nov na vasem forumu, prebral sem ze kar nekaj tem vendar pa bi vseeno postavil vprasanje. Kupujem stereo sistem, za sobo 20 kvadratov, uporabljal pa bi ga vecinoma za poslusanje glasbe, se pravi bolj kot ne za globoke base, ter obcasno za kaksen film.

Vsi podatki proizvajalca mi ne povedo veliko, zanima me kako kaskna zadeva pase skupaj in kaj je dobra kombinacija za taksen zvok.

Malce sem gledal v BB Ljubljana, kjer sem nekako izbiral med ojacevalcem HK980 in Yamaha AS700SI.

Zvocnike pa so mi priporocili JBL, samostojece ter JBL aktivni woofer, baje naj bi lepo igralo v kombinaciji z HK980.

Kupil bi sistem do 1,5kEUR, ojacevalec, dva zvocnika in aktivca.

Ker pa prodajalcem ravno ne zaupam se obracam na vas, ker vrjamem da imate dosti vec izkusenj in znanaja na tem podrocju.

Kaj bi mi svetovali?
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 08:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma pejdi še malo naokrog, ne samo v BB. Imaš Audio galerijo, vklop, canyon, intek... Malo pobrskaj po zavihku "Trgovine".
Lp
senior

Pridružen/-a: Pet Sep 2008 14:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 10:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preuči tudi ponudbo trgovin Corrado (System Fidelity) in Digitalija.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 11:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

res se ti splača zapeljati v Kranj v corrado in poslušat njihov stereo sistem System fidelity (set 300 ojačevalec in cd player) in serijo zvočnikov 5000. če potrebuješ bas predlagam 5090. Sem mnogo poslušal in za ta denar ni boljšega. vredno že samo obiska ogleda in pogovora. žal pa drugje kot pri njih zadeve ne moreš preizkusit in bo pač treba tja.
Nazaj na vrh
robba22

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 13:25

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 18:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

System fidelity 5090 presegajo njegov proračun, saj s predvidenim budgetom ne pokrije teh zvočnikov. Pa rabi še ojačevalec, woofer itd.
Nazaj na vrh
gash

Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 10, 2010 00:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

System fidelity ima stereo sistem za 1.000 evrov ki je vrhunski. Akcije se še vedno dogovorijo. 630 eur je ojačevalec in cd serije 300. za 900 dobi pri SF vrhunske zvočnike. Sistem z majhnimi bookshelfi (za 1 k eur vse skupaj) igra presenetljivo dobro. Če vzame samostoječe ni nobene potrebe, da bi imel v stereoše SW, ker bo basa več kot dovolj.
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 10, 2010 09:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mal si poglej tudi po malih oglasih ! Smile

vidim, da se kar nekaj prodaja npr. Opera Mezza + NAD ojačevalec !?
Kako gre skupaj pa lahko tudi poslušaš ! Ubodeš še en sub in si zmagal ! Wink
Njegoš

Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31
Kraj: LUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 10, 2010 09:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sub od geneleca in opera veliko zadovoljstva, preverjeno

Confused
Nazaj na vrh
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 10, 2010 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=4489
Pa kak rabljen marantzov ojačevalnik, ki jih je dovolj med oglasi.
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 10, 2010 21:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S CDM7 si res na konju. Tu nimaš kaj razmišljat.
Ojačevalnik pa malo potrpljenja, pa se najde tudi kaj poceni na tem nivoju Kak Rotel RB980 končna ima dovolj "grunta" da požene M7 kot se šika. Ga dobiš za kakih 350€.

http://www.hifi-corner.com/rotel_slutsteg.htm

http://hifi4me.de/de/Endverstaerker-Transistor-Rotel-RB-980-BX-DET2850HIFI-HIFIde

Je svetlobno leto bolje od JBL , Hk, Yamaha kombinacije ipd.
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 10, 2010 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za Marantz pa nisem čisto prepričan. CDM7 rabi kar veliko "čisth" wattov in visok dumping factor / 1000. da zares "zapoje".

Če že kaj takega
http://www.bolha.com/oglas1272514642/ojacevalec-marantz-pm-7000
http://www.bolha.com/oglas1272640880/marantz-pm7200-stereo-ojacevalnik

Rotel to ima, in je boljši.
Nazaj na vrh
magnapurga

Pridružen/-a: Sob Okt 2010 19:25

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 10, 2010 23:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S tem ojačevalcem
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=4538
zanesljivo odličen zvok Wink.
Možno poslušanje v Ljubljani.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2010 00:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nimaš kaj razmišljat:)
Vzemi te bowerse in ojačevalec v kompletu..Pa še kakih 100€ ti bo dal škonta in kar ti ostane do 1500(torej teh recimo 400€) daš za nek soliden predvajalnik in imaš sestem ki špila zelo dobro..

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2010 08:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem kako desetletje nazaj že zaaral te zvočnike, ampak jih potem nisem vzel, ker niso šli skupaj z mojim ojačevalcem. Poslušal sem jih takrat na Krell-u se mi zdi.

Drugače pa odlični zvočniki za moj okus, jaz ne bi sploh razmišljal. Že ko sem videl oglas za 500€, sem hotel že v avto, ampak sem nehal nabirat te stvari, nimam prostora.
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 11, 2010 09:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa tega A 300 prodaja isti človek! To je točno prava stvar za CDM7.

Nič ,..Matej Jurca, par priljubljenin cd-jev v žep pa pot pod noge...

Ta cena je "bargain", dobiš resen sistem (za razliko od teh v BB ipd..) , pa letanju in "beganju" se izogneš. Kombinacija pa ti bo nudila dolgoletno zadovoljstvo, A300 je čudovit kos izjemne izdelave in kvalitete, to bo špilalo še čez 40 let brez kakšnih popravil.
Pa dokaj kvalitetne phono vhode imaš-kar veliko šteje. Da potešiš prvo željo po "upgradih"- ki se bo sigurno pojavila.

Veliko užitka, pa poročaj kako si zadovoljen 'Laughing'
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu