| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Benjamin

Pridružen/-a: Pet Avg 2008 16:51 Prispevkov: 16 Kraj: Slov. Bistrica
|
Objavljeno: Čet Avg 19, 2010 17:47 Naslov sporočila: Predelava Musical Fidelity V-DAC |
|
|
Pozdravljeni,
kupil sem omenjen DAC in bil nad zvokom precej razočaran (sicer dosti podrobnosti a glasba ni imela duše, ostro, oder potisnjen pecej navzven). Lotil se se modifikacije: zamenjal zadnji opamp z OPA2604 (prej 5532); z LM4562 je bil zvok preagresiven. Premostil sem izhoni kondenzator, ker na izhodu ni več kot nekaj milivoltov enosmerne napetosti, ki ne bo škodila naslednji stopnji (tube buffer). Za zamenjavo quad opampa se nisem odločil ker nisem našel ustrezne (boljše) zamenjave.
Sedaj je zvok precej boljši, vendar še vedno premalo sproščen. Primerjam z Grundig cd8100- TDA1541A, izhod je fetishizator (Ficus).
Prosim za vaše izkušnje glede možnih izboljšav.
Predelal sem še nekaj drugih CDP, o tem morda kdaj drugič, če koga zanima.
Ko bom zbral pogum bom verjetno naredil fetishizator še za V-DAC. Za predelavo čaka še Harman cardon HD980 (Wm8740)- joj kdo si je izmislil smd elemente, so grozni za lotanje.
Lep pozdrav, Benjamin |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Avg 19, 2010 21:36 Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me, ali uporabljaš priloženi napajalnik ali kaj boljšega? _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin

|
Objavljeno: Čet Avg 19, 2010 22:24 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej sem namesto originalnega napajalnika poskusil 12V iz računalniškega napajalnika, pa ni bilo v redu. Sedaj imam 12V 50VA trafo, usmernik iz shotky diod, 5700uF kondenzator premoščen z 0,47uF folijcem. Malo je bil problem konektor za v DAC, ker tako malih nimajo, pa sem ga odrezal napajalniku za diskmena. Stabilizacije nisem delal, ker so stabilizatorji že v DACu.
Kako pa se tebi zdi ta DAC?.
Lep pozdrav, Benjamin |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Pet Avg 20, 2010 05:26 Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi (glede na ostale moje komponente, ki so nekako v rangu budget - best buy in glede na ceno) dokaj dobra zadeva oz. sem zadovoljen.
Imam še Beresford Cajman dac, pa ga MF poseka.
Res pa je tudi, da mi je v garancijskem roku crknil. V Inteku so mi potem zadevo uredili.
Ohišje sem dampiral (zunaj oblepil z lesenimi deščicami), kar je pozitivno vplivalo na zvok, bolj kot sem pričakoval. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin

|
Objavljeno: Tor Avg 31, 2010 17:04 Naslov sporočila: |
|
|
Ker se mi je DAC precej grel, sem želel nekoliko znižat napajalno napetost. Naredil sem v smislu napajalnikov za elektronke: dušilka- kondenzator- upor- kondenzator. Dobil sem željenih 14 V, tudi zvok je, zanimivio, bolj sproščen. Verjetno se je DAC tudi še nekoliko uigral. Konec koncev to sploh ni slab DAC (modificiran).
LP, Benjamin |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

|
Objavljeno: Sre Sep 01, 2010 11:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Benjamin je napisal/a: | Ker se mi je DAC precej grel, sem želel nekoliko znižat napajalno napetost. Naredil sem v smislu napajalnikov za elektronke: dušilka- kondenzator- upor- kondenzator. Dobil sem željenih 14 V, tudi zvok je, zanimivio, bolj sproščen. Verjetno se je DAC tudi še nekoliko uigral. Konec koncev to sploh ni slab DAC (modificiran).
LP, Benjamin |
DAC se ne bi smel greti (moj je priklopljen konstantno, pa je komaj malo mlačen).
Ugotavljaš, da konec koncev ni slab.
Seveda ne. Gre za best-buy komponento skupaj z DacMagicom. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|