| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
2wild
Pridružen/-a: Sob Avg 2010 20:10 Prispevkov: 14 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 20:31 Naslov sporočila: Stereo sistem |
|
|
Lep pozdrav vsem , kot pove naslov, iščem oz. kupujem zvočnike za poslušanje glasbe.Ker imam sobo dokaj majhno cca. 14m2, sem razmisljal o dveh zvočnikih,ki bi jih povezal na ojačevalec.
Do zdaj sem imel računalniške , Logitech 4.1 tako, da nisem preveč zahteven, samo bi rajše prešaltal na bolj kvaliteten zvok.
Glasbo poslušam preko računalnika,večinoma rap, r&b , rock ucasih.
Zdej sem si jaz to tko zamislil,pa mi povejte,če bi bilo to ok,da bi uzel recimo eno boljšo zvočno,ki ima izhod caox.(upam da sem prav napisal),prek tega kabla,bi povezal na kaksen ojačevalec,ki bi biu samo za stereo,ker itak ne mislim imeti več kot dva zvočnika,iz ojačevalca pa na zvočnike. Zdej budget je tm nekje 1000eur. se pravi za dva zvočnika in ojačevalec,pa koliko sem bral , so tudi kabli ,ki to povezujejo pomembni.
Tako da vas zdaj prosim,če mi lahko predlagate kaj da kupim glede na moje potrebe.
Hvala za odgovore. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 20:40 Naslov sporočila: |
|
|
Če boš kupil stereo ojačevalec ne računat na coax povezavo(zelo malo stereo ojačevalcev ima digitalni vhod.)
Za ta denar dobiš ZELO soliden stereo sistem. O tem je že veliko napisano. Okusi pa so različni, tako da kaj določenega ne bi upal predlagat. Mogoče le nekaj smernic..
V tem rangu dobiš budget NADa, Yamaho, Cambridge Audio, Rotel.. surround sprejemnike pa raje izpusti. Zvočnikov pa je tudi ogromno..
Glede kablov je preteklo že mnogo krvi, ampak pri takem sistemu bi jaz vzel nek boljši interkonekt, pa še tu ni treba pretiravat.. za same zvočniške kable pa ne zapravljal bogastva. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
2wild
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 22:05 Naslov sporočila: |
|
|
Ce imas cilj zvocno katico potem bi ti jaz predlagal ASUS Xonar STX. Namenjena malo zahtevnejsim Hi-Fi poslusalcem. Review kartice sem pa naredil tukaj. Glej post 28.05.2010, kar se pa tice ojacelvalcev pa imas alternativ veliko. Lahko gres v iskanje kvalitetnega second handa. Dobis lahko cuda kvalitetnih reci.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem sam imel sistem tega cenovnega ranga sem se odločil za B&W 685(550€)+NAD C315(okoli 200,300€). Ostane ti ravno še za kable in zvočno kartico. Tebi pa bo mogoče dišalo čisto kaj drugega.
Aux vhod ni čisto nič drugega kot navaden vhod, samo ime ima drugačno:)(Line, Aux.. načeloma gre tu za enake priključke).
IMO se ti bolj splača vzet CA ali NAD, kot pa HK, ampak izbira je tvoja.. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
2wild
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 22:41 Naslov sporočila: |
|
|
| zdej gledam po netu , pa je tok tega da človek ne ve kaj bi , drugače pa sem za B&W slišal,da igrajo dobro.verjetno bom pa šel poslušat več zvočnikov, pa se bom pol odloču.Kje so kaksne trgovine ,kjer bi lahko poslušal kakšen sistem,predvsem v Lj.? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 08:10 Naslov sporočila: |
|
|
Če poslušaš rap in r&b, ne vem ali bodo b&w res prava stvar. Pri zvočnikih dobro premisli kaj boš vzel. Jaz bi raje izbiral med 3 sistemci z malo večjimi basovskimi enotami.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 09:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj pa aktivni zvočniki, za 1k€ dobiš že spodobne, manj prostora zavzamejo, manj kablov. Sam sem gledal za to ceno Avi. Sploh če rabiš samo en izvor zvoka. Zraven dobiš daljinček, imaš še priklop za sub, če ti bo premalo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 09:17 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | Če poslušaš rap in r&b, ne vem ali bodo b&w res prava stvar. Pri zvočnikih dobro premisli kaj boš vzel. Jaz bi raje izbiral med 3 sistemci z malo večjimi basovskimi enotami.
lp | Sam sem imel identično sobo, in večji zvočniki niso igrali dobro. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 12:28 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | DOLAR je napisal/a: | Če poslušaš rap in r&b, ne vem ali bodo b&w res prava stvar. Pri zvočnikih dobro premisli kaj boš vzel. Jaz bi raje izbiral med 3 sistemci z malo večjimi basovskimi enotami.
lp | Sam sem imel identično sobo, in večji zvočniki niso igrali dobro. |
Za R&B rabiš zvočnik, ki da nekaj basa od sebe, verjetno obstajajo tudi kakšni manjši 3 sistemci, včasih je bilo polno tega: jamo, jbl... je pa fino, da je zvočnik bolj hvaležen glede prostora. Kakšni dynaudio sigurno odpadejo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 12:50 Naslov sporočila: |
|
|
K B&W 6xx lepo sede rock in elektronika, to lahko potrdim. Sigurno pa niso edina izbira. Meni pa so le bili najbolj všeč v tem rangu. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
2wild
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 13:03 Naslov sporočila: |
|
|
kot sem rekel je odločitev težka , bom mogu it poslušat , da bom vsaj kokr tok vedu kaj mi "sede" v uho . Zdej bi vas prosil , če vam ni pretežko da mi date kakšen link od kakšnih zvočnikov , ki bi jih recimo vi uzeli.
Lp. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2010 13:06 Naslov sporočila: |
|
|
| To pa res, sem spregledal zvrst glasbe. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|