| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
josst
Pridružen/-a: Čet Feb 2009 23:15 Prispevkov: 9 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 21:39 Naslov sporočila: domači kino + stereo zvočniki |
|
|
Lastim si domači kino energy take 5.2 ki je priključen na yamaho rx-v463. Pri poslušanju glasbe mi nekako zvok iz 5.1 sistema ne sede najbolj, če preklopim na stereo je pa iz prednjih satelitov tudi precej nezadovoljivo. Zato razmišljam da bi kupil par samostoječih zvočnikov in jih priklopiv namesto sedanjih prednjih satelitov. Tako bi verjetno doegel bolj zadovoljujoč zvok v stereo načinu, zanima pa me kako bi to funkcioniralo pri gledanju filmov oz. če bi bila to sploh vredu kombinacija, se pravi zadnji sateliti + center + sub od kompleta energy take ter spredaj dva samostoječa zvočnika? Če ima kdo kakšno idejo prosim za nasvet, zaželjen je tudi kakšen primer zvočnikov ki bi bili ok za uresničitev moje ideje  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 21:43 Naslov sporočila: |
|
|
Stanje bi se znalo malo izboljšat, je pa tudi mogoče da je reciever kriv za tak zvok, ki ti ne odgovarja. Najbolje bo da probaš. Sicer pa samostoječ zvočnik ni pogoj za dober zvok:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
josst
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 21:50 Naslov sporočila: |
|
|
To vem, ampak v stereo načinu od majhnih škatlic v obliki prednjih satelitov verjetno ne morem veliko pričakovat; pa še zelo uporabni so malo večji zvočniki, za naprimer kakšno vazo gor postavit  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 22:16 Naslov sporočila: |
|
|
Hm, jaz sem se naučil spoštovat manjše zvočnike, in so vedno moja prva izbira. Tebi pa bo mogoče kaj drugega všeč. Je pa res, da od tistih čisto malih škatlic ni veliko za pričakovat. Od malo večjih pa.. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 20, 2010 18:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz bi na tvojem mestu nabavil malenkost boljše ampak še vedno bookshel zvočnike. Ampak ne pozabi, da receiver nima dosti zaloge moči za stereo, zato ne pretiravaj z zvočniki. Do 200 eur za par boš dobil zelo dober zvok. Npr. dali concept1 ali vrsta podobnih. Če boš kupil boljše stereo zvočnike pa nabavi še kak rabljen stereo ojačevalec za majhen denar in bo sloh super. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
josst
|
Objavljeno: Sre Jan 20, 2010 20:06 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa kakšna kombinacija z jamo c407? So pri od a do ž ravno znižani za 40% - se pravi za par 360€.
Mogoče kdo ve če kje obstaja kakšna možnost da bi lahko zvočnike preizkusil na svojem sistemu (seveda položim neko aro oz. vrednost zvočnikov)? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gash
Pridružen/-a: Sob Avg 2009 11:40 Prispevkov: 291 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 25, 2010 15:56 Naslov sporočila: |
|
|
jamo c407 je v primerjavi s tvojim sistemo formula 1. Na ta ojačevalec jaz tega ne bi priklapljal. so pa zagotovo to vrhunski zvočniki.
Je pa tu dosti logike: nabavi in začelo se bo dolgo potovanje, ko boš počasi zamenjal vse kar imaš zdaj doma. saj je lepa ta pot.
Za začetek pa boš nabavil močnejši ojačevalec in filme poslušal v stereo, ker bo ta stereo boljši od tvojega 5.1 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mpm
Pridružen/-a: Čet Mar 2010 20:47 Prispevkov: 55 Kraj: lJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Mar 26, 2010 17:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Katerekoli zvočnike boš nabavil (za tak sistem bi se zelo dobro obnesli zvočniki Yamaha 333 za okoli 180€ par v BigB.) jih ne menjaj s temi, ki jih imaš ampak jih priključi dodatno (mislim, da tvoja Yamaha že ima možnost priklopa A + B front zvočnikov). Potem poslušaj glasbo z vklopljenim A + B, če boš vklapljal in izklapljal B (v tem primeru morajo biti stari zvočniki na B, novi pa na A) potem boš slišal, da je bolje če poslušaš z vsemi hkrati. Potem poskusi poslušati še na 6 kanal stereo (A + B), mislim, da ga ta Yamaha ima (pod intertrainment) in primerjaj s stereom. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Mar 26, 2010 20:45 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz mislim, da samostoječi zvočniki odlično nadomestijo front satelite tako za stereo kot za HT. Za stereo pa je sigurno najbolje uporabljati samo fronte brez ničesar zraven. _________________ lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Pon Mar 29, 2010 01:32 Naslov sporočila: |
|
|
To , da je za stereo najbolj uporabljati samo fronte ne bo čisto držalo.Pri mojem sistemu z Yamaha RXV-1900 je zvok boljši v 5.0 kot v 2.0 konfig.
Celo MTV, zveni v 5-ch stereo solidno, in tudi MP3 postanejo bolj poslušlivi.
Po mojem so multichanel AV reciverji, enostavno narejeni za večkanalno predvajanje posnetkov.Vsaj meni se tako zdi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pon Mar 29, 2010 07:25 Naslov sporočila: |
|
|
Igra ti pač glasneje in iz več zvočnikov, nima pa to nobene zveze z predvajanjem stereo posnetkov, ker zelo popači sliko.
Imam tudi sam Yamaho rxv 3900 a tega ne uporabljam če želim predvajati dobro glasbo, mp3 pa so večinoma zelo čudno posneti tako da , je neka sprememba. Bolje je samo takrat ko je front sistem zelo slab. Dobro poslušaj kako se predvaja zvok petja ali posameznih inštrumentov in boš spoznal , da nekaj ne štima... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Pon Mar 29, 2010 16:08 Naslov sporočila: |
|
|
Imam dober prednji sistem JBL L100, pa vseeno Yamaha RXV1900 v 2ch. stereo zveni kot slab stereo ojačevalnik.Tudi glazba iz TV zveni bolje v 5.0 stereo.Za glazbo iz računalnika (večinoma MP3) je tudi bolje.Za poslušanje CD in boljših posnetkov pa imam stereo sistem s stereo ojačevalnikom.
Seveda mora biti 5.0 sistem dobro skalibriran in sedet moraš na sweet spotu, in takrat mi je Yamaho celo veselje poslušat.
Zanimivo pa večina prijateljev (niso hifi ljubitelji) perferira zvok Yamahe iz 5kanalov pred NAD S200 stereo (na mojo žalost). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pon Mar 29, 2010 16:47 Naslov sporočila: |
|
|
Nočem se kregat ali pametovat, samo stereo posnetek se ne more pravilno prikazovat na 5.1 sistemu, ker ni na tak način posnet..In to je dejstvo. To je isto kot surround preko 2 zvočnikov, je olepšan in prikupen zvok a daleč o pravilnega odra in zvoka.
Tudi meni se je zdel ta 5 oz7ch "enhancer" na Yamahi zelo zanimiv in všečen , deluje kot nekakšen compressor limiter in lepo obarva sistem a le takrat ko je posnetek slab(mp 3,...) , ko je posnetek dober je vse veliko bolje poslušati na stereo. Tu je bolj občutek atraktivnosti , tudi jakost se takoj poveča na 5 oz7 ch in te lahko hitro zavede..
Poslušaj detajle -činele, klavirske tipke, strune na kitari, kak dober sax, in boš takoj opazil razliko , ki jo tako obarvanje prinese.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Pon Mar 29, 2010 17:08 Naslov sporočila: |
|
|
Imaš prav, se strinjam z vsem, ampak vseeno mislim da YamahaRXV3900 in 1900 ,sta pravzaprav isti ojačevalnik , nista narejena za stereo poslušanje.Pri takem performansu v stereo težko sploh govoriš o pravilnem zvoku, odru...
Največ kar lahko s takim ojačevalnikom narediš je , da žena reče ,da lepo igra.(sevda ne smeš povedat ,da je stal 1000+eur )
Meni osebno so FLAC posnetki neposlušlivi na Yamahi.Sploh pri večji glasnosti.Pa ne smemo se narobe razumet, drugače je to eden najboljših AV reciverjev, prinesel mi je ogromno lepih uric, ob filmih in glazbi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Pon Mar 29, 2010 17:33 Naslov sporočila: |
|
|
Saj ga jaz tudi uporabljam zato ker je pač vsestranski, gledanje tv in da mi ni treba še sprednjih zvočnikov preklapljat in bi imel kompletni ločen stereo sistem. Uporabljam ga kot aktivno kretnico za sub , in kot preout na AVM M2ng monobloka za front zvočnike..  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|