Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Audio-kontakt na Multimedia hifi showu 2010
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 17:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Zoran, mislim da si bil zgoraj do zvoka AK sobe preveč kritičen. Wink

Če zvok ne bi bil okej ali kot navajaš morda celo moteč, potem se ne bi noben obiskovalec (ki ni forumaš) zadržal notri več kot kakšno minuto, tako pa so sedeli in poslušali tudi po pol ure. V danih pogojih (daleč premala soba, od časa postavitve pa do uradnega odprtja showa praktično nič časa za špilerancijo s tem in onim,...) smo spravili skupaj orenk zadevo in smo odlično zastopali barve portala. Škoda vsakršnega živciranja in energije za opravičevanje zakaj tak zvok in ne drugačen oziroma boljši, to je bilo v dani situaciji pač to in zdrava marija. Smile

lp

Točno tako ! Laughing
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12
Kraj: Prevoje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 17:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja Aljoša, z vsem se strinjam in to sem tudi skušal pojasniti. Nisem govoril o slabem zvoku, ampak o vzrokih za zvok kakršen je bil. Veliko ljudi je bilo zadovoljnih, a so bili tudi taki ki so me spraševali o vzrokih za simptome, ki sem jih omenil. Če potegneš rdečo nit, boš videl, da je prostor glavni krivec, a pred vsem je bila pomembna uspešna izvedba Showa. Več kot smo naredili se NI dalo.

Zoran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 040 477 898
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 19:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hi_musica je napisal/a:
Zanimivo, da "Šumana" v sosednji sobi pri Canyon Audio niso imeli priklopljenega, čeprav so ga imeli na razstavni polički. Vsaj jaz ga nisem opazil.

Ko smo ravno pri Canyonu: je kdo bolj natančno pogledal tisti ojačevalček Leben? Kakšna neverjetna filigrantska izdelava. Če bi imel doma več sob za muziko, bi si želel v najbolj romantični sobi s svečkami in zatemnjeno svetlobo točno ta ojačevalček.

V.

Evo ena lepa slikica direktno s kraja zločina.
Meni se ojačevalnik ni zdel sicer nič posebnega. Retro look.

Če lahko še malo pojamram je sistemu falilo nekaj globine basa in kanček transparentnosti.

lp

Nazadnje urejal/a DOLAR Tor Okt 12, 2010 20:23; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 20:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Daj Dolar,

napravi si uslugo in pridi enkrat do mene, da boš slišal, kako transparentne so lahko lampe.

Vljudno vabljen!
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 20:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem spremenil nepremišljeno izjavo tromba, da se ne bo debata zasuknila v napačno smer Smile
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 12, 2010 21:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dolar,

ni potrebno spreminjati izjave. Very Happy
Imaš povsem prav.

Tako kot tranzistorci niso vsi po vrsti ok, tudi lampaši niso, jasno. So pa tako na eni, kot na drugi strani odlični primerki.

Če gledamo v absolutnem smislu, pa je potem samo stvar okusa, se mi zdi.

Ps. Nekdo iz foruma je enkrat, ko je slišal moj sistem, dejal, da če bi imel sistem pokrit z odejo, da ne bi videl, kak sistem imam, bi rekel, da je en primer zelo dobrega tranzistorca in nikakor lampaša. Takšno mnenje ima vsak, ki enkrat sliši moj sistem. Dolar, morda bi bil tvoj komentar drugačen in kot tak v razmislek, kaj se še da izboljšat.
Najbolj pomembno pa je, da sem sam zadovoljen.
Nazaj na vrh
DOLAR

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 12:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Zdaj ko je show za nami lahko priznam, da smo majčkeno goljufali. Twisted Evil

Eni ste vedeli, drugi pogruntali sami, za nekatere pa bo zdajle tole spodaj presenečenje. Very Happy

V glavnem, s pomočjo sevanja z rdečo označene majčkene škatlice na vrhu absorberja (Schumannov 7,83Hz resonančni generator) smo vplivali na zvočno sliko oziroma na počutje poslušalcev in s tem na njihovo psiho/dojemanje zvoka. Sam sem se v pozitivne efekte podobnega izdelka pred dvema letoma že prepričal sam. Zadeva vzdigne in razširi zvočni oder, zvočna slika postane polnejša, komunikacija med sistemom in poslušalcem poteka lahkotneje in bolj pretočno, ko se naprava ugasne, pa se zvočni oder takoj sesuje nazaj in poslušalec glede na prejšnjo stanje dobi občutek kot da je prekril zvočnike z dekno. Dotični efekt (jaz mu pravim kar push up zvočne slike Smile ) ne vpliva na vse poslušalce enako. Na ene bolj, druge manj, na tretje pa sploh ne. Psihoakustika pač.

lp

Prevarali ste nas! Crying or Very sad
Grdo, res grdo nas imate Laughing
Nazaj na vrh
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 16:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zoran je napisal/a:
Plutom je bila soba, kakršna je bila, v breme.

Zadeto v bistvo. Poslušal sem samo en komad in takoj ugotovil, da se Plutoti zelo matrajo. Pa ne zaradi velikosti sobe in majhnosti pogonskih enot, ampak zato ker je bilo vse tako zademefano (tudi zaradi ljudi – ljudje smo strašni absorberji zvoka), da se prezenca enostavno ni mogla prebiti. Glasba ni bila prisotna, malce je bila odsotna in stisnjena. Upam, da ste “ljubitelji akustike” opazili to temno plat akustike. Akustične naprave požirajo energijo iz glasbe. Zato je treba biti z njimi zelo pazljiv, vedno je treba vedeti točno zakaj in kako se nekaj uporablja. “Akustiki” pa vidite bistvo bolj v napravah kot pa njihovi funkciji in uporabi. Jaz na primer nisem nikoli razumel logike, da najprej v sobo pošiljaš preveč basov, potem pa jih dušiš s trapi. Ali ni bolje že kar takoj pošiljati tapravo količino basov ?

Ker smo bili glede letošnjega sejma že dovolj pozitivni, dajmo biti še malo zlobni in negativni. A ni nihče od vas na sejmu opazil nič “sumljivega” ? Ko sem stopil v eno izmed sob sem na stenah videl nekaj, zaradi česar sem najprej pomislil da gre za predstavitev kakšnega srednješolskega tehničnega krožka. Sem moral še enkrat preveriti napis na vratih, ker nisem mogel verjeti svojim očem. Za crknt od smeha !
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 16:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lesena držala oz. stojala za akustično peno na stenah? Wink
Nazaj na vrh
nomad

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 16:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, ampak "nekaj" iz stiropora.
Nazaj na vrh
Excalibur

Pridružen/-a: Sre Avg 2008 11:43
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 18:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Letos sem kot prvo za obisk izbral prav to sobo z audiofilskim stiroporom.
Malo pogledam okoli nakar mi prezentator prijazno ponudi pomoč. Kot prvo me je zanimala cena. Pravi od 30 do 110 evrov, pa ga vpršam če je cena za kvadratni meter nakar on hladno kot špricar: Ne po kosu. Shocked
Nadaljna vprašanja niso sledila.... Embarassed

Če ste imeli v mislih dotično sobo. Kar nekaj stiropora se je dalo videti tudi v Kuzmini sobi.
Nazaj na vrh
nomad

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 18:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V mislih sem imel tisto drugo sobo.
Zdaj se ne bo možno izgovarjati, da je bila kriva akustika prostora ...
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, še ekipa Audio Kontakt in nekateri forumaši:

LP
Admin
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 21:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bravo fantje, čestitke za vloženi trud in neizmerni entuziazem ... zenit vas že pričakuje. Wink
Nazaj na vrh
fotr

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 16:35
Kraj: Škrilje

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 13, 2010 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad je napisal/a:
Zoran je napisal/a:
Plutom je bila soba, kakršna je bila, v breme.

Ko sem stopil v eno izmed sob sem na stenah videl nekaj, zaradi česar sem najprej pomislil da gre za predstavitev kakšnega srednješolskega tehničnega krožka. Sem moral še enkrat preveriti napis na vratih, ker nisem mogel verjeti svojim očem. Za crknt od smeha !

Po opisu sodeč gre za krožek Franca Kuzme. Njegovi "trapi" so bili narejeni izključno iz delov embalaže, ki jih uporablja pri pakiranju njegovih izdelkov. Pa vs eni bil stiropor, so bili tudi drugi materiali. Vse skupaj pa so izdelali njegovi fantje iz nove tovarne. Če bi malce natančneje pogledal bi videl, da je bil narejen klovn in to iz embalaže za XLa.
Mi je pa všeč izraz "krožek, ga bom prodal Kuzmi

Imel sem srečo, da sem Plutote slišal prvi dan, brez gužve. Za moj sekundarni sistem favoriti št1, sicer pa me je Zoran povabil, da se oglasim pri njem in v miru poslušam.
Pa hvala za HiFi pecivo!!!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Naslednja
Stran 9 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu