Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Sistem za max 1500eur
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2015 18:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

rudyy je napisal/a:
pozdraw...

indiana line dj 308 in 70 kvadratov...
po mojem od tega ne bo nic...
Klipsch bi znal bit dosti boljsi...

lp...

Tako nekako.
RF 82 je zvočnik ranga 1400€ in še je zelo poceni glede na to, kaj drugi nudijo. To, da ga sedaj razprodajajo po 900€, je samo enkratna prilika priti poceni skozi.
Tudi DJ je poceni glede na konkurenco, a je ipak 4x cenejši. Ne 40%, ampak 400%. Ni primerjave.
dani8

Pridružen/-a: Pet Avg 2010 16:33
Kraj: ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 00:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nabavil Indianaline dj 308 in sem prijetno presenečen nad močjo nizkih tonov pri poslušanju jazza. ganjam jih z Audiolabom A8200 , ki se mi prej ni zdel nevem kako močan (60 w rms), zdaj pa se prav občuti kaj pomeni 93 dB občutljivost zvočnikov pri teh vatih. toplo jih priporočam pri večjih prostorih, brez kakšnih dodatnih subov, ker je nizkih frekvenc več kot dovolj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BLABLA

Pridružen/-a: Ned Jan 2015 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 18:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lahko vprašam kje si jih nabavil ? Smile
Nazaj na vrh
dani8

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 19:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

playroom mi jih je na mojo željo dobavil in lahko rečem samo hvala.
Nazaj na vrh
BLABLA

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 19:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cena ? jaz bi jih poganjal z yamaho a-s1000 kaj pravis bo zadosti ta ojačevalec ?
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 20:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Indiana Line 308 je deklariran 130W (4-8ohm).
Yamaha AS1000 je deklarirana 135W dinamično na 6ohm.
Torej je ta ojačevalec ravno prav močen in bo brez težav poganjal DJ308.

Če ima zvočnik 93dB z enim vatom, s 100 vati dobi 20dB, kar pomeni, da ti bo v konici glasneje kot 113dB (1 meter od zvočnika). Vsaj od 100Hz navzgor. Glasnosti je vsekakor dovolj, edino se postavlja vprašanje, če bo dovolj basa, glede na zelo velik prostor. Obvezno bi jih moral postaviti ob zid.

Z RF82ll bi imel z isto močjo 115dB od 50Hz navzgor (pravkar gledam meritve AR revije). Res pa bi plačal bistveno več kot DJ308. Ta Klipschev rezultat je bolj izjema kot redkost med relativno poceni hifi zvočniki. Ni kar tako.

Nazadnje urejal/a ambasador Pon Feb 02, 2015 20:22; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
dani8

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 20:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kar se wattov tiče no problem, če pa še poleg vsega poslušaš kakšen deep-nu disko ali kaj podobno pa bo veselje tu. Ambasador mi je dal pravi namig za te bookshelfe ,ki pridejo precej pod ceno Klipschev ,kar se pa nizkih frekvenc tiče pa zagotovo ne zaostajajo za Klipschi (osebno )testiral.
Nazaj na vrh
BLABLA

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 20:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kolko si plačal ? kako so pa v primerjavi z klipsch rb 81 ii ?
Nazaj na vrh
dani8

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 02, 2015 21:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

klipshi imajo globok neposreden bas vendar so dvosistemci in jih je po celotnem spektru težko primerjat z trosistemci dj 308. tudi sam imam prvič trosistemce poslušam beat glasbo in so mi dovolj in še preveč za 30 kvadratno dnevno sobo. jasno pa je ,da se še morajo kar nekaj časa uigrat. cena 300 €.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu