Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

4K TV
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 14, 15, 16  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 01:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Osveževanje še nikoli ni vplivalo na kvaliteto barv, in kontrasta ter osvetlitve ampak samo na gibanje, in utripanje. 1300hz največja tupost kar jih je pri nekaterih bebastih Philipsih celo do 2500 hz. Sedaj so vsi zasloni večinoma samo 100hz ali največ 200hz torej ena ali dve vmesni sliki. So prišli k pameti glede tega. Najbolj se to pozna pri utripanju. Pri tekočekristalcih pa tako tega ne rabiš ker je že gibanje v osnovi nerealno. Vse kar rabiš je 100 hz zaradi utripanja to še človeško oko jasno loči oz zaznava. Vse kar je več znanstveno dokazano ne loči oz ne zaznava. Ločljivost je napredek nedvomno. Sedaj po novem tudi 10 bitna globina barv prinaša napredek. Nedvomno pa je še treba opozoriti na ločljivost, ki se tudi napačno označuje kot 4k le da to dejansko ni saj je UHD pravilen naziv zaradi tega, ker je to le izpeljanka iz filmskega standarda 4k ki ima pravilno ločljivost 4096x2160 in je v formatu 19:10.
Vsi zasloni pa imajo nižjo ločljivost 3840X 2160. Tako 4K pravega formata ni na voljo je samo izpeljanka iz 4k imenuje pa se UHD.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 12:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dialog je zašel v zajedljivost in še slabše, komentarje z nepoznavanjem teme, edino moj in moj glas nekaj velja. Pri 4K tv-jih ne gre za osveževanje, ampak obdelavo dospelega materiala (upscaling), ki je največkrat standardne resolucije. Pri prvih HD-jih niso posebne pozornosti polagali na to, treba je pa le klasiko predelati v signalizacijo, ki je 4x zahtevnejša, kolikor je pač več pik na HD. Pri 4K je signalizacija že 4xHD in je še toliko zahtevnejša, pa še novejši in zahtevnejši standardi so v igri. Sonya ne poznam, Samsung ponuja neki plačljivi upgrade box (!!!) za bodočo nadgradnjo na USB2, kar pa pomeni, da novi stadard slike na 60fps in 4/4/4 barvno nadziranje sploh še ne obvlada. LG naj bi, kot nekdanji najbolj bedni ponudnik, le-to ponujal že v standardnih modelih, torej od vzorčenja (upscalinga) najmanj od 900Hz naprej. Zato si kaj preberite o delovanju v bodoče, ne samo trmoglava zaljubljenost v dobro delujoče, pa žal preživete starine. Predvajalniki za 4K so že tu, ne bo dolgo, pa bo tudi kakšna oddaja počasi že v novem formatu. Velika večina komentatorjev ni še nikoli videla ne OLED ne 4K in ne HD, še posebej pa ne skupaj z enako sliko. Ta forum je absolutno nekorekten in smo med sabo kot psi in mačke, pa še 1qrc vemo o tehniki, ali je to tisti SlovenianQuality?
Nazaj na vrh
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bodimo konstruktivni. Tiča vun, merili bomo Smile
Tole je slika iz istega filma, ki je omenjen na linku. Tam okoli 20sete in 21sete minute je dvakrat prikazana ta slika. Katero sem vzel ne vem sami pogruntajte. Vir je pa YIFI-jev 1080p, original seveda Smile Da ne bomo samo besedičili. Talk is cheap. Da vidimo sedaj 4k-jaše in plazmaše. aja slikal sem z enim starim trotl panasonicom.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nobena ni lepša kot moja, moja, moja, ....

http://www.mp3center.si/index.php?p=video&id=4D1Ycjf_NIo&t=video&q=Ansambel%20bratov%20Avsenik-%20Nobena%20ni%20lep%C5%A1a%20kot%20moja

Live and let die (if they won't listen to you) ...
navi

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 23:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
V času moje nabave (Samsung LE40F86BDX, konec leta 2007) ni bilo na voljo veliko HD LCDjev, kaj šele plazem. Zato sem ga takrat iz Munchna pripeljal za 1250€. Danes je precej oddaj tudi v HD in bi se že lep čas fejst po glavi tolkel, če bi se odločil za stari format. Slika je pa, kljub letom, še izjemno dobra. Takratne plazme so imele vse zaležane slike in so se silno grele, pa ste ja bili na kakšnem letališču, kjer so visele.

no ja, da leta 2007 ni bilo "HD plazem"??? Pioneerjeva Kuro plazma je še danes referenca... je bila res malo dražja... še danes se noben LCD Tv ne more primerjati s plazmo iz leta 2007, pa češrav je bila le HD Ready (720 p)...
Nazaj na vrh
navi

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 23:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:
Saj prihajajo novejše tehnologije, ki bodo boljše od plazem (pa še se bo našel nekdo, ki ne bo mogel pozabiti plazme...).

res je prihajajo, prihajajo... in BODO boljše... dotlej pa uživajmo na plazmi.
Nazaj na vrh
navi

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 31, 2015 23:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="Soundfreak"]@zuluf
Ne me narobe razumet, ampak spominjaš me na kakega vegetarijanca, ki mi na vsak način skuša vzbuditi slabo vest, ker jem odojka: Wink

prej obratno... plazmaši še vedno jemo odojka, ostalim, ki ste postali lcdejaši, pa se slini... kdo je zdaj tu vegeterijanec?
Nazaj na vrh
NLP

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01
Kraj: Drugje

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2015 00:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem še zmeraj lačen za "svojima" (2X) starima dobrima "studijskima" Trinitronoma 24 col HD:)
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2015 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fantje namesto besed fotoaparat v roke. Slike bodo povedale vec kot 1000 besed. Pa itak se vsi ponavljamo kot kasete. Pacific rim, 20 ali 21 minuta (z bolj zamegljenim ozadjem) Pa se bo videl trinitron pa mojstri nastavitev pa xluminus in ostala pr j***a. Samo minuto cajta vzame. Rabimo pa junaka s plazmo, 4k, pa delfinus bi tudi lahko pokazal kako je z bisera izbrusil diamant. Pa brez obdelav prosim.
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2015 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... ta s fotografskim aparatom in vsemi mogočimi tipi TV-jev/monitorjev, pa dobri "laboratorijski" pogoji in optimalna postavitev aparatur v prostoru, ponovljivost... in potem svizec zavije čokolado:)
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2015 11:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:
... ta s fotografskim aparatom in vsemi mogočimi tipi TV-jev/monitorjev, pa dobri "laboratorijski" pogoji in optimalna postavitev aparatur v prostoru, ponovljivost... in potem svizec zavije čokolado:)

Ja bolje je kot nabijanje reklam o microdimingu pa giga hercih. Jaz svoje ne bom dal s stene in hodil okoli z njo. Mislim da ni tako tezko najprej slikat in potem govorit o uporabnosti slik.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2015 11:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, evo link, sliko in pisanje v casu nakupa. Je pa HD TV signal.
Moje osebno mnenje pa je, da slika, ki jo naredimo s fotoaparatom ne more bit referenca za primerjavo, ker bi morali uporabljati iste fotoaparate, iste nastavitve na fotoparatu in slikati v istih pogojih svetlobe v prostoru in na tocno isti tocki in oddaljenosti. Zato se mi zdi, da primerjati po slikah, ki jih naredimo z amaterskimi kamerami nima ravno nekega ucinka. Poleg tega pa so slike na audio-kontaktu se kompresirane in male.

tule je se nekaj slik: 1, 2, 3, 4

tu je se od enega drugega userja.

lp, d.

Nazadnje urejal/a delfinus Ned Feb 01, 2015 12:03; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2015 11:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no točno to
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2015 12:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trala tralali. Enostavno ni jajc. Tako kot je bila najbolj cheap lg plazma zate takrat top plazma, ceprav so bile na voljo panasonici za vec kot dvakratno ceno je zdaj soni biser biserov. Enostavno si ne zelite resnice ampak samo nakladate. Kaj je tako tezko eno fotko naredit. Cele dneve cepite za forumom in hvalite svojo kramo, ko je treba pa primerjat, je pa tezko. Slabsi fotic od mene nimas. V cem je potem problem? Da se bo kaj razblinilo?
V trgovini ni mogoce primerjat ker so slabe nastavitve, doma so problemi. Ko stare babe.
Nazaj na vrh
Zuluf

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 01, 2015 13:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A kdo mogoče ve kaj je tist za en film, kjer je konjenica... pri primerjavi?
Da vsaj jaz lahko probam ali je res slabo nastavil tv ali dejansko plazma povozi lcd po dolgem in počez.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 14, 15, 16  Naslednja
Stran 10 od 16

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu