| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Zuluf
Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46 Prispevkov: 677 Kraj: bunga bunga
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2015 17:46 Naslov sporočila: |
|
|
V celoti primerjava ni nikakor na mestu. V dolocenih aspektih pa ne glede na starost. Barve, nacin osvetljevanja ekrana, enakomernost osvetlitve in jakosti barv, gibanje....
Lcd ima prevec motecih faktorjev. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 10:53 Naslov sporočila: |
|
|
http://www.rtings.com/info/what-is-local-dimming
Fantje izogibajte se dragim lcdjem! Ni za verjet kako te nategnejo s temi dimmingi. Samo s****e. Dražji je Lcd, bolj te nategnejo. Najbolje je dimming, ki ga preplačaš 100x, potem ugasnit. Problem je če se ga ne da ugasnit! Seveda potem tudi spoznaš kak z en k panel si kupil, sploh če je ips.
Does a plasma TV also have local dimming?
Plasma TVs do not need local dimming because they have no backlight. Each pixel emits its own light independent of the others, so it can produce a white color right next to a black color with no leakage. Therefore, plasmas do not have the problem that local dimming technology is trying to solve for LCD/LED displays. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zdravc63
Pridružen/-a: Sob Mar 2010 18:37 Prispevkov: 5 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 12:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Kupujem nov led tv 65 incni 4k pa me zanima kaj naj kupim,da mi kasneje ne bo zal odlocam se za samsung 65 hu 8500 ali podobne modele vendar sem ugotovil,da so pri nas se okoli 500 -600 eurov drazji kot zunaj.Prosim za nasvet tistih ,ki stvari obvladajo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 14:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Tudi jaz iščem 65" LCD UHD televizor. Ne tumbajte škodoželjno okoli super zastarele tehike plazme in preživetih starih serij LCD-jev. Če že danes odkartam neke denarje, naj bo sodobno, z možnostjo bodočih formatov, Wi-Fi in pa s količkaj zmogljivim procesorjem za upscaling HD na UHD. Če kaj pametnega zveš, povej. Ne pusti se zavajat raznim mojstrom, ki so fouš zaradi nabave zadnje tehnike. Saj ne bomo samo čisto črno gledali, a ne? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 14:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Stari to je prava stvar. Vprašaj nekoga, ki nikoli ni imel plazme, sigurno ti bo požegnal. Pa še pocen je. Tisto kar bi odkartal za plazmo pomnoži s 5 in imel boš slabo sliko sodobne tehnike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 14:53 Naslov sporočila: |
|
|
Ni vse novo vedno boljse. Ce na njem pise magicen 4K, ne pomeni apriori bolje od top modelov FullHD LEDov ali plasm. Lahko je tudi ena velika zalost. Sploh tu mislim na cenovno ugodne 4Kjih, ki ponavadi laufajo na 30Hz.
Samsung HU8500 sem gledal nekajkrat v Saturnu in mi je bil glede na videno sliko zelo atraktiven. Zal ga pa nisem videl v domacih pogojih. Edino krivina me mal moti. Ta ima nek smisel, ce sedis dosti blizje kot smo navajeni v povprecnih dnevnih sobah. Drugace me to prej moti kot pa da bi mu dal zaradi tega +.
Vsekakor pa bi jaz sel v OLED, ce bi imel tako potrebo. Trenutno sem pa vec kot zadovoljen s Sony KDL-55W905A. Eden redkih FullHD LED TV, ki ima quantum dot tech. S TV uzivam in nimam nobenih tezav in pripomb. 4K kot format pa je zame irelevanten, sedim na 3m in bi rabil najmanj 75", da bi imel sploh kaj od te resolucije. Sicer pa kaj od native 4K resolucije, poleg photo slajdov je na voljo pri nas?
4K bo aktualen takrat ko bodo igralne konzole sposobne gnanja 4K in ko bodo net pipce pri vecini userjev to omogocale. Poleg tega pa je potrebna tudi posodobitev TV studiev, distribucija novih filmov v native 4k itd.... Tudi design dnevnih sob in postavitev pohistva bo moral fintirat WAF. No, takrat pa bodo tko top s**t 16K TVji .
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 921 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
Tale 4k je kot bi govoril o nakupu avta s 1500KM in 450 hm/h koncne hitrosti, vozil pa bi se po Slovenskih makadamskih cestah....ampak design avta je pa hud...lol
Po drugi strani pa koliko je res filmofilov med vami ki govorite o vseh super duper resolucijah, formatih in cirule carule tehnikah vgrajenih v te moderne kolmkište..... na koncu pa ga vecina uporablja zadnjih 20 min vecera namesto uspavalnega sredstva ...... pardon za visokoresolutivno uspavalno sredstvo _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 16:25 Naslov sporočila: |
|
|
Evo ti sony. Vsi majo isti šit. Does local dimming also work for edge-lit LED? NO. Sony ga vsaj lahko ugasne.
As with most dimming technologies, we spotted some faint brightness fluctuations in near-black areas (specifically between 0% and 10% stimulus) on test patterns with [LED Dynamic Control] enabled, but these never bothered us in real-life viewing. Sony has sensibly incorporated a minor time delay and fade-away effect into the full-black-screen auto-dimming, which makes it more subtle and less jarring.
What does it all mean? Even with [LED Dynamic Control] enabled, the blacks on the KDL-55W955B will appear greyish in a dimly lit room at night, robbing the on-screen image of any depth and dynamism, therefore making the TV unsuitable for high-quality home theatre viewing. Furthermore, engaging [LED Dynamic Control] would introduce some blooming (since the discrepancy between the dimmed state and the display’s native black level is greater), as well as brightness fluctuations with certain low-APL scenes (for example the final chapter of The Dark Knight as the coin drops), but we think that it’s a worthwhile tradeoff not only to extract better contrast performance from the Bravia W950, but also because of the reason outlined in the next paragraph. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 17:54 Naslov sporočila: |
|
|
Jep W950 kao novejsi in naslednik W905. Novejsi W950 (W955), je bil oropan quantum dot tehnologije. Verjetno so jih v to prisilili stroski proizvodnje. Sem pa temu sledil tudi na AVSForumu in tisti, ki so mislili, da bo W950 upgrade so se malce opekli, saj niso bili tako zadovoljni z rezultatom, ki ga TV ponuja v primerjavi z W900 (W905). Isti problem bo zgleda tudi z 2015 modeli.
Sam se ne srecujem s problemom v temnih scenah. Temne scene imajo globino in dobro prikazuje konture temnih objektov v temnih scenah. LED Dynamic Control pa imam nastavljeno na Standard in zadeva je na tej nastavitvi preprosto odlicna. Mogoce sem pa premal picajzlast? Pri izkljuceni nastavitvi mi zadeva ni vsec, saj se v crni vidi clouding na robovih. Klasicen problem LEDov. Dobra nastatitev za LED Dynamic Control na W905 je ali Low ali Standard.
lp, d. _________________ If it sound good and it feel good, then it's musical - James Brown |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 19:45 Naslov sporočila: |
|
|
| Prvi odstavek je od tvojega. Drugi je od novega. In ce to strokovnjaki omenjajo, da sicer je ampak ni opazno, ponavadi je opazno. Jaz opazam pri svojem, da se pri menjavi kadrov npr. Iz svetlega v temnega osvetlitev spreminja (zmalo zakasnitve). Zelel bi si, da se to dogaja samo preko pilota, ampak tv to dela sam v imenu kontrastov. To se dogaja pri vseh edge lit tvjih, ki imajo dimming kar pomeni skoraj pri vseh. Samsung 9 serija naj bi bil najboljsi oz. Najmanj opazen. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Jan 22, 2015 20:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Zuluf je napisal/a: | | Jaz opazam pri svojem, da se pri menjavi kadrov npr. Iz svetlega v temnega osvetlitev spreminja (zmalo zakasnitve). |
Resnicno se nisem opazil tega problema in da bi me kaj takega motilo pri scanah v filmih, ki prehajajo iz temnega v svetlo in obratno. Trajbam pa tv zdaj ze eno leto.
Kar me je najbolj motilo na zacetku je bilo, da sem preizkusal kar nekaj "recommended" nastavitev s strani uporabnikov na AVSforumu. Vecina nastavitev pa je bilo takih, da so ble scene v filmih vse nekam prevec tople in rumenkaste. Cist mimo natur barv. S pravilnostjo barv sem se ukvarjal najvec casa.
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 921 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Pet Jan 23, 2015 16:25 Naslov sporočila: |
|
|
ce ze prodajajo vse sorte bučnic, naj zacnejo zdraveen TV-ja prodajat se kalibratorje kot jih spodobne firme monitorjev tipa Barco in podobni, ali pa vsaj moznost priklopa kalibratorja recimo i1Io ali i1Pro, potem nebo vec kaj veliko za drkat po farbah (Joztom zihr ve o cem govorim) _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2015 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
| zdravc63 je napisal/a: | | Kupujem nov led tv 65 incni 4k pa me zanima kaj naj kupim,da mi kasneje ne bo zal odlocam se za samsung 65 hu 8500 ali podobne modele vendar sem ugotovil,da so pri nas se okoli 500 -600 eurov drazji kot zunaj.Prosim za nasvet tistih ,ki stvari obvladajo. |
Vzemi Samsunga, če ti je všeč.Žal ti gotovo ne bo, razen če bo kakšen obisk prinesel z seboj, zadnjo Panasonic plasmo za "side by side" primerjavo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
maxxim
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 19:54 Prispevkov: 52
|
Objavljeno: Sob Jan 24, 2015 21:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Sem se odlocil za Samsunga 8500.Pisal sem z drugega racunalnika,da ne bo pomote glede imena. Samo cakam se na najugodnejsega ponudnika . Narocil pa bom ta teden. LP Ales |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zuluf
|
Objavljeno: Ned Jan 25, 2015 22:32 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | | Zuluf je napisal/a: | | Jaz opazam pri svojem, da se pri menjavi kadrov npr. Iz svetlega v temnega osvetlitev spreminja (zmalo zakasnitve). |
Resnicno se nisem opazil tega problema in da bi me kaj takega motilo pri scanah v filmih, ki prehajajo iz temnega v svetlo in obratno. Trajbam pa tv zdaj ze eno leto.
Kar me je najbolj motilo na zacetku je bilo, da sem preizkusal kar nekaj "recommended" nastavitev s strani uporabnikov na AVSforumu. Vecina nastavitev pa je bilo takih, da so ble scene v filmih vse nekam prevec tople in rumenkaste. Cist mimo natur barv. S pravilnostjo barv sem se ukvarjal najvec casa.
lp, d. |
No saj sem pogruntal kaj je s tem. Cinema black nastavitve ne delajo samo tistega za kar so namenjene. Nastavitve avsforuma so pa za samsung u nulo. Zanimivo sicer da so standardne nastavitve razen za movie prakticno nemogoce. Zasicenost bele na vseh ostalih je taka, da se na tvojem testu oz. Tistem nizozemskem pagu sahovnice sploh ne vidijo, z izjemo prve.
Gibanje vseeno nikoli ne bo kot plazma. Tudi pri pocasnem gibanju se opazi preskakovanje slicic namesto zveznega gibanja. Lcd jebiga. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|