| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
edentuki
Pridružen/-a: Sre Jun 2014 0:33 Prispevkov: 3 Kraj: lj
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Jun 18, 2014 00:45 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav
Napiši max dimenzije elektrolitov in min napetost.
Tele elne mi ne zgledajo *real*. Kolk se spomnim so bile vedno črno zlate. Pa 18€??? ...niso vredne.
l.p. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mito11
Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06 Prispevkov: 152 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Jun 18, 2014 10:53 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni te Elne ne izgledajo original.
Evo par originalnih.
 |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041955456 |
|
 |
edentuki
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
micko666
Pridružen/-a: Čet Jun 2012 10:54 Prispevkov: 92 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Jun 19, 2014 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
A je možno, da je barva toliko zbledela, da zgledajo fake?
Ko smo ravno pri kondenzatorjih me zanima, če kdo pozna Nichicon kondenzatorje? Kam bi jih vi uvrstili. Slabe, dobre ali zadovoljive? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DAVOR
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27 Prispevkov: 465 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Jun 19, 2014 21:35 Naslov sporočila: |
|
|
Barva zbledela?
Ne se zabavat prosim. Folija ne zbledi niti na 40 let starih kondičih, koliko sem jih imel priložnost videti. Črna v rjavo..zlato v belo...pa pini iz snap in v flat...
Glede Nichiconov... spet je odvisno kateri...načeloma so dobri glede na serijo pač...ES,FW, FG, KW,KZ.... ti so bolj za audio ...drugi za druge namene.
Za filtracijo IC-jev napajalnih linijah kjer tečejo manjši tokovi oz. na analognem delu so zame najboljši KZ, za večje kapacitete pa KG. Ti so sicer dragi, malo cenejši FG ali FW. _________________ KISS- Keep It Simple and Smart |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mito11
Pridružen/-a: Sre Avg 2011 12:06 Prispevkov: 152 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Jun 19, 2014 23:19 Naslov sporočila: |
|
|
Nichicon so zelo dobri kondenzatorji.
Za tavelike gladilne kondenzatorje so dobri KG.
V napajalnih tokokrogih so dobri HE ali malo cenejši PW.
Kjer imamo opravka z avdio signalom pa izberemo meni najljubše elektrolite serijo KZ. Za moje pojme najbolj nevtralni kondenzatorji. Ker KZ ne moremo dobiti v poljubnih vrednostih, takrat izbiramo v seriji FG. FG so malenkost slabši, vendar še vedno zelo dobri.
Najprej sem bil velik ljubitelj ELNA SilmicII kondenzatorjev. Potem sem ugotovil ,da boljša kot je naprava, v kateri menjavam kondenzatorje, več sranja delajo. SilmicII obarvajo zvok tako, da naredjilo lepe mehke povdarjene base, na drugi strani kultivirajo visoke tone, da niso preveč hreščeči. Idealno za večino ojačevalcev, ki jih imamo doma. Problem nastane, ko vtaknemo SilmicII v kakšno resno mašino. Pozor, pod reno mašino smatram napravo, ki je že prej dobro igrala. No, tu pa nastanejo problemi. SilmicII preveč povdarijo base in zato postane zvok preveč napumpan.
Zelo pomembno je, da damo novim kondenzatorjem čas za uigranje. Nichicon KZ in Elna SilmicII potrebujeta okoli 100 ur, da pokažeta svoj pravi obraz. Večkrat sem bil takoj po menjavi razočaran nad medlim zvokom, ki se je s časom očistil.
Nazadnje urejal/a mito11 Pet Jun 20, 2014 13:11; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041955456 |
|
 |
micko666
Pridružen/-a: Čet Jun 2012 10:54 Prispevkov: 92 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pet Jun 20, 2014 07:54 Naslov sporočila: |
|
|
Niti ne vem katera serija je, ker nisem ojačevalca odpiral, ampak za moje 10W Iskrine zvočnike precej lepo špila  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
edentuki
|
Objavljeno: Sob Jun 21, 2014 09:31 Naslov sporočila: |
|
|
| na koncu sem naročil nichicon kw, ker so vsi ostali kondenzatorji preširoki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jun 24, 2014 08:57 Naslov sporočila: |
|
|
L.p imam gramofonsko glavo s polomljeno iglo AKG K8,zanima me ali bi mi lahko kdo od soforumašev sprobal glavo če je še ok,da nebi brezveze kupoval igle.L.p _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Jun 24, 2014 09:49 Naslov sporočila: |
|
|
| galop je napisal/a: | | L.p imam gramofonsko glavo s polomljeno iglo AKG K8,zanima me ali bi mi lahko kdo od soforumašev sprobal glavo če je še ok,da nebi brezveze kupoval igle.L.p |
K8-P8? Ji nima kaj bit. To deluje tudi po 50 letih.
Iz firbca bi jo sprobal tudi jaz, ma nimam igle . Včasih sem imel P7, pa bi malo obnovil spomine.
Na e-bay-u sem pravkar gledal original AKG8XE replacement stylus za 98 funtov. (če ti je P8 glava). _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
|
Objavljeno: Tor Jun 24, 2014 13:46 Naslov sporočila: |
|
|
Glava je P8E ,niti nimam pojma kakšna glava je to. _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Jun 24, 2014 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
| galop je napisal/a: | | Glava je P8E ,niti nimam pojma kakšna glava je to. |
LP
Gor tadražjo Jico iglo in si zmagal... Če imaš druge stvari na nivuju boš .
Ostala ti bo v "zbirki" tudi, ko boš še kaj drugega nabavljal . _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
galop
|
Objavljeno: Tor Jun 24, 2014 14:17 Naslov sporočila: |
|
|
Problem je ker sem šel meriti z ohm metrom in ne kaže nič v vseh kombinacijah,zato sem skeptičen če sploh dela.. _________________ vintage , Diy |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Jun 24, 2014 17:26 Naslov sporočila: |
|
|
| galop je napisal/a: | | Problem je ker sem šel meriti z ohm metrom in ne kaže nič v vseh kombinacijah,zato sem skeptičen če sploh dela.. |
Ajajaj, tiste žičke notri so tenke, tenke, baterija v ohmmetru pa močna, močna. Vse skuril? Pol pa pozabi. Razen če si imel nastavljen multimeter na voltažo . _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|