Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniški kabli - kateri ?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
11duc

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2009 00:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Electraglide ni delal zvočniških kablov. Dobro je rekel delfinček, za prednja dva katera boš uporabljal tudi za ˝audiofilske˝ potrebe, daj dobro polovico denarja, za ostale pa preostli del.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mako106

Pridružen/-a: Pon Jun 2010 6:54
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 14, 2010 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a ima kdo izkušnje z oehlbach reference zvočniškimi kabli....imam priložnost jih ugodno dobiti...pa me zanima če jih je že kdo sprobaval
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 14, 2012 22:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OBVEZNO BRANJE

www.stereophile.com/content/minnesota-audio-society-conducts-cable-comparison-tests-0
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 15, 2012 01:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Van den hull hibrid se je meni zelo dobro obnesel kot power cord,kot zvočniški,pa je neki je--ni hibrid.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
D3v1L

Pridružen/-a: Pet Jan 2014 22:56
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 13:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi kdo lahko priporoči katere zvočniške kable za NAD ojačevalec ter B&W 6xx serijo zvočnikov. Navadne, ne biwire. Kolikšna je lahko maksimalna dolžina zvičniških kablov berz izgube kvalitete?

Hvala in lep pozdrav
Nazaj na vrh
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

D3v1L je napisal/a:
Mi kdo lahko priporoči katere zvočniške kable za NAD ojačevalec ter B&W 6xx serijo zvočnikov. Navadne, ne biwire.

D3v1L pozdravljen,
bom sproščeno odgovoril in priporočal poceni 230V izolirane polne bakrene vodnike iz najbližje elektroinštalacijske trgovine, prereza 4 mm2 ali 6 mm2. Na koncu bi nalotal votle pozlačene banane premera 4mm:
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?p=24077

D3v1L je napisal/a:
Kolikšna je lahko maksimalna dolžina zvičniških kablov berz izgube kvalitete?
Teoretično dolžine 0 cm, praktično odvisno od preseka vodnikov. Sam bi na pamet ocenil, da dolžina 5m pri preseku 4mm2 ne bo slišno spremenila kakovosti, bi pa vsekakor imel enako dolge kable do levih in desnih zvočnikov.

lp Mare
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 22:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

D3v1L evo low budget elito:

Ortofon SPK 300
SPK 200

Qed silver anniversary xt

Absolutni zmagovalec pa je XTZ, karkoli od zvočniških do interkonektov. Pojd do Borisa na vrhovce, če jih ima še.
Nazaj na vrh
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 23:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam te:
http://www.whathifi.com/review/audioquest-flx-slip-144
sem imel prej Anniversary XT, pa so ti boljši...
Nazaj na vrh
D3v1L

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 24, 2014 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vama obema za odgovore.

Se pravi gledam da bo čisti baker. Ali so lahko mešanice bakra in srebra?

Govorim kakor da vem o čem je razlika Very Happy

Samo nebi rad da bi zvočniki igrali presvetlo ter da bo dovolj basa. In da cena nebi presegla 100€, mislim da bo 3m dovolj kabla, bom pa gledal na to da bosta oba enako dolga. Hvala za nasvet
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 25, 2014 06:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Srebro pusti, so vetlejši.

V vsakem primeru lahko kupiš rabljene, kabel ne izgubi nič, plačal pa boš dosti manj.

100€ ni malo, če si pripravljen dati toliko ti res toplo priporočam XTZ, v primerjavi z omenjenimi bo sistem igral dva razreda bolje.

Če pa bi rad samo malo "iskre" v sistem, lepe midbase in več življenja pa so Ortofon prava stvar.
Nazaj na vrh
D3v1L

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 01:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore Smile
Nazaj na vrh
hungryone

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 0:03
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 12:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem gledal XTZ shop in majo kr drago poštnino za kable (40€ iz švedske).

Je kak zastopnik v sloveniji? Pa ne mi rečt Rajko iz dupleka, ker ne poznam slovenske audio scene po imenih Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040470217
honza

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 10:45
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 13:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko se pozanimaš za kable ViaBlue,če so predragi,pa vzameš na metre in
izdelaš sam...

http://www.vb-webshop.eu/index.php?item=&action=page&group_id=20000002&page=0&lang=nl#.UzQDec40o2c

Lahko jih naročiš v Slo;

http://www.hi-fi-center.si/si/izdelki/viablue-kabli-konektorji-pribor.html
Nazaj na vrh
vojko

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 15:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hungryone je napisal/a:
Sem gledal XTZ shop in majo kr drago poštnino za kable (40€ iz švedske).

Je kak zastopnik v sloveniji? Pa ne mi rečt Rajko iz dupleka, ker ne poznam slovenske audio scene po imenih Very Happy

NEL Audio, Boris Breskvar- Vrhovci 031 495 794 če jih še ima kaj.
Nazaj na vrh
audiowire

Pridružen/-a: Ned Okt 2011 16:49
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 15:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

D3v1L je napisal/a:
Mi kdo lahko priporoči katere zvočniške kable za NAD ojačevalec ter B&W 6xx serijo zvočnikov. Navadne, ne biwire. Kolikšna je lahko maksimalna dolžina zvičniških kablov berz izgube kvalitete?

Hvala in lep pozdrav

Zdravo, če še nisi našel, poglej male oglase, tam sem videl tudi Silent Wire 8, ki je zelo dober za svoj denar. Čisti baker.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Naslednja
Stran 7 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu