Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Napajalni kabli - kje tiči "trik"
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 164, 165, 166  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 07, 2009 22:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trancedeejay je napisal/a:
Vse sodelujoče v tej temi bi rad opozoril, da v kolikor se takoj ne skulirajo - bo pela tipka erase.

Matej. Določene stvari se morajo razčistiti. V Zen budizmu so mojstri za spoznavanje satorija odsekali tudi prst...
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 07, 2009 23:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

trancedeejay je napisal/a:
Vse sodelujoče v tej temi bi rad opozoril, da v kolikor se takoj ne skulirajo - bo pela tipka erase.

Jaz imam eno bolj konstruktivno idejo Exclamation :

Kaj ko bi z to temo šli v oddajo "TRENJA" Uroša Slaka!? Twisted Evil
Prizadeti oprostite, ampak ta hudomušen preblisk sem vam enostavno moral obelodaniti.

Ko se mi malo "napolnijo baterije" (saj veste kaj mislim - na cekinčke) po menjavi kompletne amplifikacije, se bom tudi sam spustil v raziskovanje vpliva napajalnih kablov na zvok audiosistema. Šele sedaj! In z tem hobijem se ukvarjam že dobrih 25 let! Embarassed

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ak

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 07, 2009 23:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ufff fantje, na tem nivoju debate pa jaz še nisem. Tega se pa jaz ne grem.

Matej in Sandi, oprostita, ker sem vaju zvlekel v tole nemarno debato. Skušal sem dopovedati popolnoma nekaj drugega kot je bilo razumljeno, pa mi je očitno klavrno spodletelo.

Vsem skupaj se oproščam za teženje in zavajanje in vsiljevanje filozofije in podtikanja in blefiranja. Glede na moje uspehe pri debatiranju je morda res najbolje, da se vsaj začasno izklopim... če že ne trajno. Boste vsaj imeli mir pred mano.

Torej, vsem skupaj veselo poslušanje še naprej.

PS:
Ja Jazzz, imam nekaj slovenskega v sistemu - Kuzmatovo S kombinacijo.
ak

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 07, 2009 23:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@before....sorry, poslal si med mojim pisanjem, pa zgleda, kot da tebi odgovarjam. Ni bilo tako mišljeno.

Enako velja za admina.

Pozdrav vsem skupaj.
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 07, 2009 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Matej. Določene stvari se morajo razčistiti. V Zen budizmu so mojstri za spoznavanje satorija odsekali tudi prst...

Določen nivo komunikacije velja za vse, neodvisno od staža v tem hobiju.
LP
Admin
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 08, 2009 01:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp

Smo ljudje z različnimi izkušnjami tako življenjskimi kot audiofilskimi...
Sam imam za sabo več kot 30 let audifilskih izkušenj od tega 15 let poklicno ob tem še cca 20 let pedagoškega dela z različnimi ljudmi tako po starosti kot izobrazbi pa do danes še nisem "pogruntal""človeške" duše...
Če koga hočeš nekaj naučit ali mu pokazat neko izkušnjo se "učenec" takoj upre.Že to da je nekdo učenec in nekdo učitelj nas spravlja v zadrego,ker si nista v enakopravnem položaju.Čim nekdo začuti da je učenec in ne obratno se takoj sproži alarm.NE tega pa nočem...psiha...ego ...itd...
Seveda vsi bi hoteli biti učitelji in vsak ima svojo teorijo !!!
In to se dogaja na našem forumu... in potem debata postane "neokusna"...
~
Bodimo "učenci" in "učitelji"...Poslušajmo,kaj nam skušajo povedati in poslušajte,kar vam povemo !!!

Nazadnje urejal/a ajka Sre Apr 08, 2009 09:16; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: -
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 08, 2009 06:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

So teisti, in so ateisti.
So audiofili ki poslušajo kable, in so audiofili ki ne poslušajo kable.
Ne glede na posameznikove izkušnje, sta oba zaverovana v svoj prav.
Naj tako tudi ostane.

LP Blasfemik.
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 08, 2009 07:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem mnenja, da v napajalnih kablih ni razlik oz. so malenkostne, zato kabel za 5K€ ni nikakor vreden tega denarja. Veliko različnih napajalnih kablov smo sem testirali pa ni razlik. Jaz sem rajši vložil v dober ločilni trafo oz. napajalni filter, ki ima tudi veliko rezerve cca 1 farad in to se obnese odlično. V naši elektriki je toliko nesnage, da en drat za 5K€ ne bo nič dosegel pri izboljšanju zvoka. Smiselno je pregledati spoje (vtičnice) če je vredu in pri določenih aparaturah zamenjati tisto fabrško žnoro s kakšnim malce boljšim kablom, ki ga dobiš za cca 10€ za meter in to je to.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 08, 2009 08:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Me veseli, da je tema prišla na nazaj svoje bistvo. Evo, vsaka stvar je za nekaj dobra in če ne drugega je rahel prepir izval ostale, da kaj napišejo Smile

Sicer smo že veliko povedali o napajalnih kablih, ampak bom še sam svoje zaključke predstavil.

V nadaljevanju bom v res res na grobo rangiral po svojem občutku sisteme. Cene so približne in sem si jih izmislil zelo čez prst, brez kakšnih raziskovanj trga in izkušenj audiofilov. Razrede sem uporabil zgolj kot primerjavo. Kot sistem sem mislil izvor zvoka(CD)+integrirc+boksi.

Dokler ima človek mid-fi sistem (recimo za 500€) pomojem res nima smisla ekpserimentirati s napajalnimi kabli. Je morebiti bolje da zamenjaš komponento z višjim rangom.

Ko prideš v HI-Fi (pa recimo 1000€) se zna razlika že pokazat, vendar nima smisla investirat blazne denarje. Tukaj bi se držal nekakšnih 10-30% cene celotnega sistema).

Če je sistem dražji od recimo 2000€ in je kolikortoliko dobro postavljen v primernem okolju (običajne sobe z simetrično postavljenimi zvočniki v skladu z vsaj osnovami akustike sobe), potem se pa razlika dejansko pozna in je skoraj greh zanemariti ta del.

Z besedo "ta del" mislim celotno področje. od filtriranja štroma do varovalk, vtičnič, vtikačev, kablov.... Skratka, cel "napajalni del". Saj je konec koncev elektrika tisto gorivo, s katerim sistem deluje. In če je to gorivo slabo potem tako praviloma deluje tudi sistem. Vsekakor v vseh razredih velja pravilo testiranja. Probaj pa boš videl. če ti sistem ne pokaže razlike, potem začasno pač na to pozabiš. Ko pa ti s časoma spet kaj pride pod roke pa zopet probaj. In pomojem je to edino pravilo.

Vsak ima po malem prav. JAZZ ima zelo prav, ker dejansko napajalni kabli ZELO vplivajo v zvok in SO pomemben del dobrega sistema. AK ima PRAV v tem, da v cenejših sistemih MOGOČE nima smisla eksperimentirati s napajalnimi kabli, ker bi dobili recimo večji napredek z menjavo interkonekta ali pa recimo celo komponente.
Tudi se strinjam, da je DIY lahko zelo varljiv, ker rabiš izkušnje da oceniš kaj si dobil, drugače lahko prinese več slabega kot dobrega (recimo v mojem primeru svetel zvok, ki ga potem korigiraš recimo z menjavo interkonekta...)

Matej, škoda je zbrisati celotno temo, ker je lahko zelo poučna za vse. Tako verne in nevernike. Na mestu je samo opozorilo proti žalitvam.

Upam, da se nisem postavil med obe barikade, ker drugače se mi slabo piše Laughing
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 08, 2009 10:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lp
Ali je smiselno experimentirat z sistemom ali ne!!??
Ali samo glasbo poslušat na slabo uglašenem sitemu!!??
~
Če ni drugega vzroka(??!!) je zelo tehten vzrok,da "experimentiramo"... DENAR!
Zakaj ne bi za svoj denar,ki smo ga vložili dobili maximum od sistema !!!
Tudi na najcenejšem sitemu se vse spremembe poznajo !!!
(Je pa to tako kot na splošno v življenju;eni npr. hrano_vino_pivo samo "konzumirajo" eni pa te stvari "okušamo" in šele potem "konzumiramo")
Če sitem, ponavljam tudi najcenejši primerno(malo geometrije in akustike) postavimo v prostor na primerna stojala z primernimi kabli lahko poceni sitem zaigra veliko dražje kot smo pričakovali.in ravno to je cilj...Za malo denarja Veliko Glasbe...In zelo žalostno je za Veliko Denarja Malo Glasbe,če se nič ne potrudimo !!!
~
Tisti,ki pri neki spremembi nič ne slišite je to znak,da je v sistemu nekaj narobe...Da je naj veretneje sistem slabo postavljen...Največkrat geometrija zvočnikov glede na prostor in akustiko potem pa neusklajene komponente in kabli !!!
Ampak tako kot pravi JAZZZ je treba probat in ne samo govorit !
~
Tisti,ki ne slišijo kablov... kaj bi potem rekli na zamenjavo samo ene lampice npr. v CDPju...Slišat je treba spremembo ko vtakneš različne lampice istega proizvajalca pa malenkost drugačne konstrukcije ali samo drugega letnika izdelave !!!In tudi tista najdražja lampica je cenejša "nadgradnja" od "najcenejše"zamenjave komponente !!!

borisov57

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 10:08

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 08, 2009 11:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ak je napisal/a:

Matej in Sandi, oprostita, ker sem vaju zvlekel v tole nemarno debato. Skušal sem dopovedati popolnoma nekaj drugega kot je bilo razumljeno, pa mi je očitno klavrno spodletelo.

Nič se ne sekiraj.

JAZZ:
Čeprav sem tudi že naredil kakšen DIY napajalni kabel, ne verjamem, da se osebno poznava.

ajka:
Tisto o učiteljih in učencih se mi zdi zelo lepo povedano.

Jaz osebno sem bil zelo presenečen, koliko so se poznali napajalni kabli in razdelilec na zadnjem sejmu v Ljubljani. Demonstracijo je imel Intek, kabli pa so bili mislim da ISOTEK.

Lep pozdrav,

Sandi
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 08, 2009 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

borisov57 je napisal/a:

Jaz osebno sem bil zelo presenečen, koliko so se poznali napajalni kabli in razdelilec na zadnjem sejmu v Ljubljani. Demonstracijo je imel Intek, kabli pa so bili mislim da ISOTEK.

Lep pozdrav,

Sandi

Res je, bili so Isotek.

Bil sem prisoten na tej demonstraciji (predstavitvi), a če povem po pravici, nisem opazil nobene razlike. Ne rečem, da ti izdelki ne vplivajo pozitivno na zvok, a kar uleteti na prvo poslušanje brez, in potem z Izotek kabli in razdelilcem, potem pa soditi o tem, je nemogoče (vsaj zame). Za kakršno koli kompetentno oceno, bi pa že moral to preizkusiti v miru, doma, na svojem sistemu in poslušati dlje časa (ne le par minut, kot je to primer na sejmu). Pa še ta ocena bi se nanašala le na uporabo v mojem sistemu in ne bi mogla veljati na splošno.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 08, 2009 11:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
borisov57 je napisal/a:

Lep pozdrav,

Sandi

Res je, bili so Isotek.

Bil sem prisoten na tej demonstraciji (predstavitvi), a če povem po pravici, nisem opazil nobene razlike. Ne rečem, da ti izdelki ne vplivajo pozitivno na zvok, a kar uleteti na prvo poslušanje brez, in potem z Izotek kabli in razdelilcem, potem pa soditi o tem, je nemogoče (vsaj zame). Za kakršno koli kompetentno oceno, bi pa že moral to preizkusiti v miru, doma, na svojem sistemu in poslušati dlje časa (ne le par minut, kot je to primer na sejmu). Pa še ta ocena bi se nanašala le na uporabo v mojem sistemu in ne bi mogla veljati na splošno.

Se strinjam !!! Ampak malo dražji kabli , če ne druzga, tko lepo zgledajo !!! Embarassed
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 08, 2009 11:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem bil na tej predstavitvi skupaj z MatejS. Sam sem slišal kar konkretno razliko z najboljšim njihovem filtrom. Vse je razširilo, tudi več muske je prišlo skozi, več energije je bilo, bolj naravno. Skratka, razlika je definitivno bila. Ali pa je bilo bolj prav ali ne bi pa tud sam moram presoditi doma.

Razlike med vtikači pa niso bile tako opazno. Zdi si mi da sem jih opazil, ampak sem že pozabil.
borisov57

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 10:08

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 08, 2009 12:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:

Bil sem prisoten na tej demonstraciji (predstavitvi), a če povem po pravici, nisem opazil nobene razlike.

No, pa smo tu. Meni pa se je zdela razlika naravnost dramatična in to takoj po prvih notah. Pa to sploh niso bili neki zelo dragi kabli ( po spominu cca. 100 Eurov za kable, za razdelilec nekaj več - 300 na pamet ).

Seveda bi bila bolj kompetentna primerjava doma. Gotovo so na predstavitvi izbrali komponente, kjer je razlika v zvoku najbolj očitna. Verjetno bi bila doma na drugih komponentah manjša - ali pa tudi ne.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 164, 165, 166  Naslednja
Stran 16 od 166

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu