Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gramofoni Pear Audio Analogue
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14, 15, 16  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pernar

Pridružen/-a: Pet Jan 2014 23:56
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2014 10:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prejšnji teden sem imel priliko še enkrat poslušati Mezekovega Robin Hooda, v set upu z novimi Croft mono bloki. Pošlušali smo kar nekaj plošč različnih smeri, od bluesa, rocka, kraut rocka, jazza do klasike.

V sistemu je bil kot rečeno novi gramofon Robin Hood, z novo ročico Cornet 1 in moving iron glavo. Zvok je bil dinamičen, 3D, zelo, zelo dober in z vsemi značilnimi atributi drugih Pear gramofonov.

Iz razgovora s Petrom sem razbral, da je bila ideja narediti čimboljši gramofon s čim manj kompromisi, ki bi bil po zvoku superioren cenovno primerljivi konfekciji. Ker zelo dobro poznam glasbo, ki smo jo poslušali verjamem, da gre za zelo zanimiv in konkurenčen izdelek. Zaradi tega lahko priporočam poslušanje vsem, ki jih zanima resna analogija. Impresivno!
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2014 17:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pernar je napisal/a:
Za Vojko

Vojko, pri vsem spoštovanju zares ne moreš primerjati zastarelih konstrukcij, 30 in več let starih s tem kar znajo danes nekateri gramofoni. Da se razumemo, govorim iz laste izkušnje, imel sem večino teh gramofonov, katere naštevaš, pa še dolga leta LP 12. Trenutno imam Nottinghama, ki mi ga je g.Peter krepko predelal in je po zvoku to gotovo moj najboljši gramofon. To je pa lista mojih gramofonov od l.1969 naprej:

Thorens TD 125 MKII, Thorens 124MKII, Lenco L-78, Dual 1214, vrsta gramofonov višjega cenovnega razreda japonske izdelave(Sansui,Kenwood,Technics, itd.)....

Tak feeling z nekaterimi novimi gramofoni imam tudi sam. To isto sem večkrat v raznih temah samo drugače povedal. Koherenten zvok - v enem kosu, v fazi. Ni kolaž, lepljenka.
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2014 17:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

enkrat kuzma....zmeraj kuzma.....ve se kdo je pravi mojster za gramofone.. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2014 18:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Ma, TEŽO BI IMELO, če bi nekdo napisal, sem v sistemu imel "Tega" vs "tega", "Ta" za toliko denarja, "ta" za toliko. Potem pa zvok, ta zveni takole uni pa takole sta si podobna ali fuuull različna, razlika v denarju je velika, v zvoku je pa ??? itd. Tako pa "rekla kazala" fantje moji, nema a ma nobene veze "nabivat" kdo je boljši. Večina pravzaprav niti ne ve kaj kupuje Crying or Very sad Crying or Very sad
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2014 20:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
enkrat kuzma....zmeraj kuzma.....ve se kdo je pravi mojster za gramofone.. Laughing

Sedi pet Laughing
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2014 20:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no ajka da ti odgovorim...zakaj kuzma in zakaj ne pear audio...
1.za kuzmo je 30 let uspešne prodaje po vsem svetu

2.njegovi gramofoni tudi rabljeni še zmeraj držijo ceno.
3.so dokaj enostavni za servis
4.veliko mednarodnih priznanj po vseh hi -fi showih.
5.še vedno v firmi delajo na inovacijah
torej jaz dobro vem kak gramofon sem hotel in sem si ga kupil....
ko bo pear audio imel za sabo vsaj 10 let uspešne prodaje zunaj ter pri nas
in kup pozitivnih vtisov na svetovnih hi-fi shovih bom pa rekel vsaka čast..

p.s.upam,da nisem nekaj brez veze "nabijal" Rolling Eyes
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 17, 2014 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

Ma, TEŽO BI IMELO, če bi nekdo napisal, sem v sistemu imel "Tega" vs "tega", "Ta" za toliko denarja, "ta" za toliko. Potem pa zvok, ta zveni takole uni pa takole sta si podobna ali fuuull različna, razlika v denarju je velika, v zvoku je pa ??? itd. Tako pa "rekla kazala" fantje moji, nema a ma nobene veze "nabivat" kdo je boljši. Večina pravzaprav niti ne ve kaj kupuje Crying or Very sad Crying or Very sad

No, saj ravno to @pernarjev post govori - kaj vse je že imel priliko poslušati na domu. Seveda so v ozadju prioritete. Tudi zahteve in okus s časom rastejo.
Tudi kredibilnost osebe je faktor. Nekatere to ne bodo nikoli.
Subjektivnost je v veliki igri. Toda, če več od nas ima podobna mnenja, potem obstaja utemeljen sum, da, morda, morda, le ne gre za marsovce ali ostale zgodbe iz mačje preje.

Glede Kuzme naj spomnim, da je ta tema Pear Gramofoni. Zelo značilno za avdiofile je, da kadar se pogovarja o eni temi, takoj vzpostavijo dualizem, tekmovanje - kdo je boljši, najboljši. Če bi govorili o lampah, bi takoj kdo skočil da pa tranzistor... itd, itd.

Nazadnje urejal/a ambasador Pon Feb 17, 2014 21:23; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 00:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
no ajka da ti odgovorim...zakaj kuzma in zakaj ne pear audio...
1.za kuzmo je 30 let uspešne prodaje po vsem svetu

2.njegovi gramofoni tudi rabljeni še zmeraj držijo ceno.
3.so dokaj enostavni za servis
4.veliko mednarodnih priznanj po vseh hi -fi showih.
5.še vedno v firmi delajo na inovacijah
torej jaz dobro vem kak gramofon sem hotel in sem si ga kupil....
ko bo pear audio imel za sabo vsaj 10 let uspešne prodaje zunaj ter pri nas
in kup pozitivnih vtisov na svetovnih hi-fi shovih bom pa rekel vsaka čast..

p.s.upam,da nisem nekaj brez veze "nabijal" Rolling Eyes

LP
Ja, forum na bi bil tudi zato, da kaj izvemo o zvoku a ne, še posebaj za tiste, ki nič ne vedo o določeni komponenti, ma je vseeno ali se pogovarjamo o Kuzmi ali o Pear Audio ali o čem se drugem ...
A, zgoraj navedeni argumenti povedo kaj o tem Shocked Crying or Very sad Wink
Pernar

Pridružen/-a: Pet Jan 2014 23:56

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 13:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drago67,

saj tu ne gre za Pear proti Kuzmi ali obratno. Meni se zdi izredno lepo, da imamo doma odlična proizvajalca resnih naprav. Zaradi tega so tvoji argumenti nepotrebni. Zavedati se moraš, da je to kar dela Peter še kako preverjeno in priznano po svetu, saj gre za nadaljevanje uspešne Fletcherjeve zgodbe, ki jo očitno premalo in preslabo poznate. Dajmo vodit konstruktivno debato na nivoju, ne pa branjevski krožek.
ambasador

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 18, 2014 13:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jacoby je napisal/a:
pinus je napisal/a:
Interesi("krivda") nekaterih (trgovcev, oz"advokatov") se vidijo na km.... Ja pardon, seveda, če je zadeva tudi "uradno", s strani "šefov" foruma, tretirana, kot taka...Če ni - potem pa itak, kar prosto po Prešernu... lp

thumbs up! Wink

Temu se z eno besedo reče Balkanjada... Laughing

Vsi se prepirajo kdo bo pobasal zadnje drobtinice SLO trga, namesto da bi se ukvarjali s sabo, in s tem kako biti boljši od drugih...

To, da se nek produkt tako nasilno priporoča in poveličuje, kaže na to, da vseeno ni dovolj pozornosti za ta produkt, dobro vemo, da če je neka stvar dobra, ne potrebuje ne odvetnikov ne pospeševalcev...torej čas in trg bo pokazal, kako je kaj dobro in vredno...ne pa neki pavšalni posti na AK!

Sem odebelil del teksta ki govori da če je stvar dobra... - ja, saj ravno to se dogaja - širi se glas da ima Pear Audio mamljive rezultate.

To je nekaj drugega od nasilnega priporočanja: naj spomnim: v otvoritvenem postu je vprašanje glede zvoka Pear gramofonov. Debata bi se z nekaj posti zdavnaj končala, ko bi ne iskali 'gužvo' kar naprej.
Na koncu izpade vse skup kot eno merjenje moči.
tranikrudolf

Pridružen/-a: Čet Jul 2014 14:48
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 10, 2014 15:45    Naslov sporočila: Dober glas seže v deveto vas! Odgovori s citatom

http://recordcollectornews.com/2014/07/pear-audio-blue-turntable/
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2016 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drugi slovenski predstavnik na letošnjem Las Vegaškem CES-u. Zadnje čase že kar dobro "ulaufana" kombinacija GamuT in Pear Audio. Je pa Gamu tokrat predstavil nove zvočnike GamuT Zodiac. Korektno pa jo je na svoji strani my-hiend.com predstavil ter v "svoj" objektiv ujel Leo Yeh. Tokrat pa je bil tudi Perotov gramofon na zanimivem in atraktivnem podstavku. Glavica pa je bila tokrat Ortofonova. In v kolikor mi je znano se kombinaciji ponovno obetata vsaj dve nagradi.

GamuT & Pear Audio at CES 2016

mihamusic

Pridružen/-a: Sre Feb 2015 20:17
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2016 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj:

Full mi je všeč podlaga za gramofon - samo ima pa zelo nizek "WAF"* Wink

Sem ga imel zadnjič priložnost poslušat pri mojstru doma.

(popolnoma nepoznan sistem/LP-ji - torej nemogoče karkoli povedat samo o gramofonu)

LP : MM

* "wife acceptance factor"
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 11, 2016 10:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pear Audio Blue Reference, Gamut 250, IsoTek.
PearAudioBlueReference

lp
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2016 19:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Priznanje za že omenjeno kombinacijo iz letošnjega CES-a.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14, 15, 16  Naslednja
Stran 5 od 16

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu