| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 12:55 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | .............................Kuzma je nekoč rekel: "ampak na račun česa" !
LP
Izjava,ki velja...Res je, dober napajalec dela dobro,dokler je še naprej dobra komponenta...Ko enkrat dosežemo maximum komponente tudi napajalec pred njo ne nudi več izboljšanja !!! ... |
In kaj pomeni "dosežemo maximum komponente"? Ali je že kdaj bil ali bo dosežen maximuim? ......ne razumem.
Pravilno izbran powercord se pozitivno pozna na vsaki komponenti,magari napajanje zanjo skonstruira NASA.
LP,
Goran |
LP
"Obstoječa" komponenta doseže na neki točki svoj maximum ko iz nje ne moreš več iztisnit nobene izboljšave več...Ko daš v sistem dražji napajalec ali še kakšen drugi kabel višje kvalitete_cene in se na zvoku ne pozna več oziroma je min pribitek kvalitete a prevelik skok v denarju... je čas ,da se ustavimo....Ali pa zamenjamo celoten sistem za stopnjo naprej...
~
Velikokrat se dogaja,da ko audiofil vtakne v sistem nek bistveno dražji in kvalitetnejši kabel(predvsem napajalni) in potem izjavi,da kabel ni vreden tega denarja,ker je pribitek kvalitete minimalen ali je sploh ni!!!!!Ne pomisli pa,da morda njegov sistem ali posamezna komponenta v sistemu ne zmore več izboljšav...Dogaja se tudi to ,da z boljšimi kabli pokaže sistem "zobe" in učinek je nasproten...Sistem igra slabše oziroma so napake sistema bolj "slišne" !!!
~
Tisti,ki ne dajo kaj dosti na kablažo in tudi ne na "napajalne" kable pa naredijo "efekt" topline v sistemu ko imajo prepoceni_manj kvalitetne kable;napajalce kar navadne priložene in "trdijo",da je njihov sitem "topel","naraven"...Ne vejo pa ,da je to zato ker se z manj kvalitetnim kablom slika pomakne nazaj,je manj transparentna,resolucija se zmanjša,visoki toni so na račun resolucije "mirnejši",da je to lažna navidezna toplina, ker je vsega manj in seveda napak,ni toliko slišat !!!
~
Seveda..... najtežje pa je poiskat "uravnoteženo" rešitev !!! _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 17:00 Naslov sporočila: |
|
|
kakor sem jaz razumel Ajko hoče povedati to, da nima smisla na recimo reciever srednjega ranga tlačiti vrhunske kable, ker razlika ne bo taka kot na vrhunski napravi. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 22:42 Naslov sporočila: |
|
|
| Antony je napisal/a: | | kakor sem jaz razumel Ajko hoče povedati to, da nima smisla na recimo reciever srednjega ranga tlačiti vrhunske kable, ker razlika ne bo taka kot na vrhunski napravi. |
Razlika bo(lahko tudi negativna), ne splača pa se finančno "preinvestirati". Verjetno bi se bolj poznalo, če bi višek denarja dal v ostale komponente. Če pa kabel dobiš poceni, ... .
Na enak način bi se lahko vprašal, ali se splača kupovati 180g vinile ali pa "master posnetke" 24/192Khz ali 24/96Khz? Sam trdim, da na odličnem sistemu navaden LP dela bolje kot 180g-ski na povprečnem sistemu. Če sem odkrit, imam doma zelo malo 180g-skih črnin(verjetno samo nekaj promilov). _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 12:39 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: |
Razlika bo(lahko tudi negativna), ne splača pa se finančno "preinvestirati". Verjetno bi se bolj poznalo, če bi višek denarja dal v ostale komponente. Če pa kabel dobiš poceni, ... .
|
Saj to je to. Če zahaklaš kašne EG ali Fusion za cca.300EUR si zmagovalec.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
Pridružen/-a: Sob Dec 2008 19:04 Prispevkov: 441 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 12:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Saj nekako v tej smeri gre moje razmišljanje. Nimam nobenih idej zapraviti milijone za kablovje, če ostale komponente niso na nivoju. Se mi pa zdi morda smiselno izvrtat kakšno dobro varianto za nekaj vrhunskega štrom kablovja, ker vem, da sistem še ni pokazal čisto vsega kar zmore. Kabli pri meni še zmeraj prinesejo precej razlike - menjava interkonektov je to pokazala. Napajalnih kablov pa, če so dobri, ne menjaš kar tako, tudi če menjaš komponento za razred višjo. Saj hišo tudi pričneš zidat pri temeljih. Okej, mogoče to ni najboljša primerjava, ampak vseeno. Kaj mislite - brcam v temo ali je to vsaj približno logično razmišljanje? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 19:33 Naslov sporočila: |
|
|
| mišolin je napisal/a: | | Napajalnih kablov pa, če so dobri, ne menjaš kar tako, tudi če menjaš komponento za razred višjo. Saj hišo tudi pričneš zidat pri temeljih. Okej, mogoče to ni najboljša primerjava, ampak vseeno. Kaj mislite - brcam v temo ali je to vsaj približno logično razmišljanje? |
Napajalni kabli imajo enak pomen kot ostali. Če ti povem, da so trije EG: Iltra Khan, Epiphany in Synapses zvokovno drugačni, potem veš, da se lahko ob menjavi komponente drug kabel bolje obnese. Ravno zato imam enega "na čakanju".
Všeč mi je, da se pogovarjamu o pomenu napajalnih kablov in ne izgubljamo časa v pregovarjanjih, ali kaj prinesejo k dobremu zvoku. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 09:58 Naslov sporočila: |
|
|
Težava pri ekpserimentiranju z dobrimi powercordi je to, da se jih v primeru, da jih moraš za test kupiti, precej težko znebiš. To pa lahko stane. In pa seveda pomanjkanje informacij, kot je to že omenil nekaj postov nazaj JAZZ. Sam se recimo za Elrod slišal, tudi videl sem ga že, slišal sem ga pa samo v enem sistemu, ki je sicer na nekaterih področjih igral božansko. kako bi se pa to obneslo pri meni je pa zopet vprašanje. Sem ga zasledil enega za 1500€ na naetu, vendar kaj mi pomaga, če ga ne morem predhodno poslušati na mojem sistemu. Kupiti na blef je pa predrago. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 22:02 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, razumem, da pri nas ni nekega bajnega trga za rabljene powercorde. Še za zvočniške kable je bolj tako-tako. Prav neverjetno, kakšna je poplava interkonnektov v primerjava z vsem ostalim. Že če samo pogledaš oglase na tem forumu... No saj, nekaj bom že zgruntal, počasi se daleč pride... Kanček sreče pa tudi pomaga.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ak
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 22:25 Prispevkov: 72 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 22:08 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | ....
Všeč mi je, da se pogovarjamu o pomenu napajalnih kablov in ne izgubljamo časa v pregovarjanjih, ali kaj prinesejo k dobremu zvoku. |
Ja, samo škoda, da se ne pogovarjamo več o izhodiščnem vprašanju te teme, namreč ZAKAJ napajalni kabli prinesejo k dobremu zvoku...
Te teme sicer nisem odprl jaz, sem jo pa v začetku s parimi posti skušal držati okoli tega vprašanja. Zdaj se je pa sprevrgla v temo o kvaliteti posameznih modelov kablovja. Škoda. _________________ Have fun!
ak |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mišolin
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 22:12 Naslov sporočila: |
|
|
Hej, to bi bilo res super. Projet piše cele doktorate o ojačevalcih, bi bil kdo zainteresiran, da bi spregovoril še kaj o konstrukciji kablovja? Foil vs. solid-core, različni materiali za vodnike, izolacije itd.? Razlike v ustreznosti kablov za posamezne komponente (cd playerje, ampe itd.) Vsaj enega željnega bralca mu lahko garantiram.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 23:57 Naslov sporočila: |
|
|
| ak je napisal/a: | | Te teme sicer nisem odprl jaz, sem jo pa v začetku s parimi posti skušal držati okoli tega vprašanja. Zdaj se je pa sprevrgla v temo o kvaliteti posameznih modelov kablovja. Škoda. |
Si si prebral moj sken članka Russ Andrewsa?
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=31&postdays=0&postorder=asc&start=135
Tam veliko govori o teoriji, brez da bi kable poslušal pa nimam pojma, kaj dajo od sebe? Kljub vsem diagramom.
Prav neke velike hvale EGjev pa med debato tudi nisem zasledil. Mogoče samo poudarek, da so vredni poslušanja. Kar pa lahko samo pomaga. Tudi tebi. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2009 00:11 Naslov sporočila: |
|
|
AK, od začetne debate, ki jo je administrator verjetno navrgel zaradi dogajanja na forumu, bo kmalu minilo eno leto. Še enkrat sem prebral začetek debate in tvoj prvi komentar
| ak je napisal/a: | Ker sem ravno štromar, se mi zdi nabava vrhunskih (beri: dragih) napajalnih kablov metanje denarja stran. Res pa je, da se marsikomu zdi tudi celotne moj hi-fi hobi metanje denarja stran.
Napajalni kabel je po mojem samo podaljšek celotnega omrežja in ker prihaja do moje hiše kabel "po luftu", po hiši pa tik pod ometom, ki tudi ni neka huda bariera za EM smatram, da zadnji meter kabla ne bo kaj dosti vplival na pridelavo ali odpravo motenj. Vsaka dostojna komponenta pa naj bi imela kolikortoliko spodoben napajalni sklop, da tiste šumčke pofiltrira.
Gotovo pa ne bi rinil skupaj napajalnih kablov in interkonektov. Ali pa vsaj oboje dobro zaščitil s kakimi opleti... |
V tem letu sem kar nekaj naredil na napajalnih kablih in jim ne pripisujem nič manjši pomen kot interkonektom in zvočniškim kablom. Noben električar me še ni prepričal s svojim pogledom. V bistvu mi še nihče(tudi ti) ni odgovoril, da bi z merjenji ugotovil, kako bo deloval nek kabel. Če se smatraš dovolj močnega, lahko prideš k meni in izmeriš reciva pet mojih kablov, jim določiš "zvok", potem pa greva na slišni test in primerjava z ugotovitvami.Ali obratno, najprej slišni test in nato merjenje. Isto lahko ponoviva s konektorji... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ak
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2009 00:41 Naslov sporočila: |
|
|
JAZZZUS si trd...al pa jaz tup ,da ti ne znam dopovedat kaj bi rad...
Pa saj ne trdim, da jaz znam zmerit zvok kabla ali ga povohat in vedeti, kako bo zvenel....
Že v prvih postih sem nametal nekaj pogledov, kaj je fizikalno (štromarsko) težko izmeriti (vsaj meni) in reči, da to pa to pa vpliva tako pa tako. Želel sem samo, da bi ljudje, ki jim napajalni kabli veliko pomenijo in so jih pač preposlušali cele gore, povedali, ali obstaja kaka skupna značilnica za določene konstrukcije kablov, ki so jih poslušal v različnih sistemih...na ta način bi morda lahko skupaj prišli do nekih odgovorov: prvič-kaj je tisto, kar vpliva (morda najbolj vpliva) in drugič-na katere (kakšne) kable naj se skoncentriram, da bo morda pasal v moj sistem. A je to tako slabo? Ali pa nedoumljivo?
Če sem pa štromar, ki bi rad nekaj tudi razumel (in bog ne daj tudi izmeril), pa oprosti - si ne znam pomagat.
A ja, pa v tisto filtracijo napajalne napetosti, ki jo baje izvede pasiven kabel in ki je bila že nekajkrat omenjena - še vedno ne verjamem...šmrc, šmrc. Filtracijo "delajo" kapacitivnosti in induktivnosti. Oboje je pri kablu izmerljivo in izračunljivo in oboje je precej majhno (zanemarljivo) v primerjavi s kapacitivnostmi in induktivnostmi znotraj napajalnega sklopa komponent. Tukaj tudi 5m dolg napajalni kabel ne spremeni zadeve drastično.
Ne, ne, preden začneš besno tipkati in ponujati stave z notarji in podobne zadeve...saj ne trdim, da ti ne boš slišal na tvojem sistemu drastične razlike med 3m kablom in enakim 5m kablom. Z vsem srcem ti verjamem...samo nihče me še ni uspel prepričati da je to ZARADI filtrskih sposobnosti dodatnega metra ali dveh kabla. Napajalnega. A tebe pa ni nikoli zanimalo ZAKAJ slišiš razliko? Si zadovoljen samo s tem, da razliko slišiš?
A, pa predem pozabim...tudi sam sem si naredil (za vse osnovne komponente) DIY napajalne kable. Take iz industrijskih opletenih kablov, z ozemljenim opletom in standardnimi (beri: neaudiofilskimi) kmonektorji. Dolžina kabla je toliko, da pride od razdelilne letve do komponente - ponekod je to celih 30cm. Razlika od kablov, ki sem jih dobil s komponento? Drastična - veliko lepše zgledajo, pa še niso nametani za stojalom...A zvokovna? E...tu si me pa ujel. Nisem opazil...Pa sem en kabel pustil na začetku 5m dolg, ne boš verjel. Pa je samo grdo zgledalo, slišalo se pa ni nič bolje.
 _________________ Have fun!
ak |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2009 09:40 Naslov sporočila: |
|
|
| ak je napisal/a: | | Pa saj ne trdim, da jaz znam zmerit zvok kabla ali ga povohat in vedeti, kako bo zvenel.... |
Ti kable tudi vohaš?
| ak je napisal/a: | | Ne, ne, preden začneš besno tipkati in ponujati stave z notarji in podobne zadeve...saj ne trdim, da ti ne boš slišal na tvojem sistemu drastične razlike med 3m kablom in enakim 5m kablom. Z vsem srcem ti verjamem...samo nihče me še ni uspel prepričati da je to ZARADI filtrskih sposobnosti dodatnega metra ali dveh kabla. Napajalnega. A tebe pa ni nikoli zanimalo ZAKAJ slišiš razliko? Si zadovoljen samo s tem, da razliko slišiš? ? |
AK, te je pa moj "duel" z Nikolajem Pečenkom na CC forumu zelo, zelo motil? In kaj tu dela notar? Bom bralcem na kratko pojasnil. Nikolaj Pečenko je na temo kablov izjavil, da mi plača kabel, če bom slišal razliko. Jaz sem stavo povečal na 10.000 evrov in napisal propozicije. Ker je bil v igri velik denar in možne razne goljufije(npr. obrnjena faza), sem predlagal še notarja. Do stave ni prišlo, čeprav sem predlagal, da se jo lahko udeleži kdorkoli. Tudi ti AK bi lahko šel zraven, pa si bil tiho.
Ne, mene nikoli ni zanimalo, zakaj kabli igrajo drugače. Kot me tudi ne zanima, zakaj Mundorf kondenzatorji igrajo bolje od navadnih... To privzamem kot dejstvo in se s tem ne obremenjujem. Stvari niso tako preproste, da bi jih en matematik razumel. Mogoče je štromarjem lažje ?
Glede besnega tipkanja pa ... ne sklepaj stvari po sebi ...
| ak je napisal/a: | A, pa predem pozabim...tudi sam sem si naredil (za vse osnovne komponente) DIY napajalne kable. Take iz industrijskih opletenih kablov, z ozemljenim opletom in standardnimi (beri: neaudiofilskimi) kmonektorji. Dolžina kabla je toliko, da pride od razdelilne letve do komponente - ponekod je to celih 30cm. Razlika od kablov, ki sem jih dobil s komponento? Drastična - veliko lepše zgledajo, pa še niso nametani za stojalom...A zvokovna? E...tu si me pa ujel. Nisem opazil...Pa sem en kabel pustil na začetku 5m dolg, ne boš verjel. Pa je samo grdo zgledalo, slišalo se pa ni nič bolje.
 |
Probaj "prave" kable in razliko boš slišal. Kar pa še ne pomeni, da je vedno pozitivna. Če pa je ne slišiš ... hm ... še vedno lahko prideš k meni ... in se prepričaš. V to, kar nas veliko na tem forumu že ve, nekateri pa po nojevsko zarivajo glavo v pesek in se ukvarjajo s trdimi JAZZUSi Moj nasvet je, da najprej poslušaš dobre kable na dobrem sistemu in se šele potem ukvarjaš s tem, zakaj delajo boljše od navadnih. Ampak, tega AK ne boš naredil in boš raje iskal neke tehnične razlage... Sicer pa, ti v Russovi teoriji(ki je tudi izmerjena) kaj ni bilo po godu. Saj se je tip zelo profi lotil teme in nekaj stvari tudi dokazal ?
AK. Če se prav spomnim, sva se midva prvič zapela pri "optimalnem" število plošč v avdiofilovi diskoteki, ko si prepričeval, da je tam nekje okoli 800 nosilcev čisto dovolj? Se prav spomnim? Se je tvoja diskoteka tej meji že približala?
AK, preberi si tale ProJetov stavek:
Zunanje" dejavnike, ki omogočajo delovanje v pravih delovnih pogojih zna izračunati vsak inženir, vedeti kaj je prava topologija za najmuzikaličnejši odraz komponente pa je umetnost, spoj tehnike in čustev. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ak
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2009 13:31 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | ak je napisal/a: | | Pa saj ne trdim, da jaz znam zmerit zvok kabla ali ga povohat in vedeti, kako bo zvenel.... |
Ti kable tudi vohaš? |
Ne, ne...daj še enkrat preberi: pravim, da tega ne znam, ti me pa sprašuješ če to delam? Hmmm...
AK, te je pa moj "duel" z Nikolajem Pečenkom na CC forumu zelo, zelo motil? In kaj tu dela notar? |
Kaj pa je CC forum? Sorry ampak res ne vem in nisem bral. Osebno kdaj pa kdaj napišem kaj na enega od treh avdijo forumov, ki jih prebiram in nobenemu ni ime "CC" - vsaj uradno ne. Notarja sem omenil zato, ker (če se ne motim) si ti na tem forumu (morda ravno vtej temi) že opisoval tole tvojo zgodbo s predlagano stavo.
Ne, mene nikoli ni zanimalo, zakaj kabli igrajo drugače. Kot me tudi ne zanima, zakaj Mundorf kondenzatorji igrajo bolje od navadnih... To privzamem kot dejstvo in se s tem ne obremenjujem. Stvari niso tako preproste, da bi jih en matematik razumel. Mogoče je štromarjem lažje ? |
E vidiš, tu sva pa različna. Jaz bi pa rad vedel (vsaj približno) ZAKAJ so stvari take, kot so. Še dobro, da ne razmišljajo vsi tako kot ti. Si predstavljaš? Vsi bi samo kupovali in na slepo sestavljali elemente v komponete in slednje v sisteme...brrrrr. Še dobro, da se najde kje kak štromar/matematik/advokat/ekonomist, ki ga zanima ZAKAJ ima kateri od elementov drugačen zvok in nato tudi kaj novega NAREDI. Kaj pa misliš da delajo proizvajalci elektronike (vsaj tadobri). A da jemljejo razlike zdravo za gotovo in se ne obremenjujejo z razlogi? Ja kako bodo pa potem kaj naredil in izboljšal? Razen seveda na slepo srečo.
Jaz sem to temo (in tudi forum) razumel kot vsaj rahlo naklonjenega razmišljanju ZAKAJ in KAKO - torej razmišljanju rahlo v smeri DIY (čeprav se nikakor nimam za resnega doityourselfarja) ne pa samo in izključno izmenjevanju mnenj in izkušenj kupcev. Seveda sem se lahko tudi uštel.
Probaj "prave" kable in razliko boš slišal. Kar pa še ne pomeni, da je vedno pozitivna.
|
Bom...samo da to pride na vrsto na koncu igranja s sistemom. Morda čez kako leto-tri.
AK. Če se prav spomnim, sva se midva prvič zapela pri "optimalnem" število plošč v avdiofilovi diskoteki, ko si prepričeval, da je tam nekje okoli 800 nosilcev čisto dovolj? Se prav spomnim? Se je tvoja diskoteka tej meji že približala?
|
Ne, ne vidiš, kako te spomin vara...Zapela sva tudi že kdaj prej, res pa je, da je število nosilcev v diskoteki bila ena od tem, kjer nikakor nisva prišla skupaj. In ne, nisem trdil, da je 800 nosilcev čisto dovolj (morda, da je dovolj zame). Trdil sem (in nekateri se pač niso strinjali), da optimalno število OBSTAJA. Je sicer za vsakogar drugačno, ampak obstaja. Podlaga te trditve je seveda, da nimam neomejenih finančnih možnosti. Torej, trdil sem, da je od neke točke števila nosilcev naprej bolj smiselno dati denar za boljše komponente, kot pa zanove nosilce, ki jih ne moreš poslušati. Ilustracija (že uporabljena): Kaj imam od tega, če kupim vsak dan v letu toliko nove glasbe, da jo je za 25ur? A ne bi bilo bolje kupiti vsak dan nove glasbe za eno uro poslušanja, denar od preostalih 24ur nosilcev na dan pa investirati v nov napajalni kabel? Če (glede na finančno stanje audiofila) optimalno število nosilcev (ali hitrost njegovega naraščanja) ne obstaja, potem pomeni, da je 10000000000000001 nosilcev bolje kot 10000000000000000 nosilcev...(ups, upam, da se nisem zatipkal, pa saj veš, kaj sem hotel ponazoriti). Evo, tu sva zapela. Pa ni treba komentirat, ker jaz nisem spremenil mnenja, ti pa verjetno tudi ne
AK, preberi si tale ProJetov stavek:
Zunanje" dejavnike, ki omogočajo delovanje v pravih delovnih pogojih zna izračunati vsak inženir, vedeti kaj je prava topologija za najmuzikaličnejši odraz komponente pa je umetnost, spoj tehnike in čustev. |
Prebral. Razumel.Se strinjam. Samo morda drugače kot ti. A vidiš, kako je elegantno pripeljal noter razmišljanje ZAKAJ in KAKO? In to brez, da bi ti opazil. Tam, preko "tehnike". Tehnika cela temelji na firbcih, ki jih zanima zakaj in kako. Misliš, da bi komponenta, ki jo je sestavil čustvenež brez najmanjše ideje o zakajih in kakojih zvenela vrhunsko? Morda. Če ima tisti čustvenež blazno srečo...ki mu jo vsekakor želim še naprej (in malo zavidam). Pa nisem rekel, da je tehnika sama po sebi dovolj. Samo tudi čustvenost sama po sebi ni dovolj...običajno. _________________ Have fun!
ak |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|