| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
DaniOcean
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 11:56 Prispevkov: 45 Kraj: Destrnik
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2013 14:48 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni. Testi še so, ampak verjetno zadnji...
Mislim, da je sedaj uradno, da Panasonic dela plazme še samo do marca 2014, potem pa
Uradno na AVForums : http://www.avforums.com/news/goodbye-plasma-panasonic-stop-production.9429
Bomo vidli kaj prinaša prihodnost... ampak vseeno... škoda! _________________ All around me are familiar faces Worn out places, worn out faces |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Simon Limon
Pridružen/-a: Sre Apr 2013 16:08 Prispevkov: 58 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sob Nov 02, 2013 11:13 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja, to pa je žalostna odločitev. Očitno so ljudem preveč prali možgane z raznimi slabšalnimi stereotipi o plazmah (gretje, poraba), nihče pa ni poudarjal bistvene prednosti - neprimerljivo boljša slika. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
ja, očitno je res prišel konec za plazme
nič ve ne bom objavljal linkov panasonic plazem, upam, da sem komu pomagal pri odločitvi o nakupu oz da nisem bil preveč tečen
oled bo zavladal na trgu in pokopal tudi lcd-je, seveda je le vprašanje časa kdaj se bo to zgodilo, kdaj bo dosegel večji tržni delež in kdaj bodo cene padle na raven lcd in plazem
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51 Prispevkov: 47 Kraj: Lesce
|
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 02:54 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
Fantje katero plasmo svetujete...ST,VT,ZT 65 pa kje bi se dalo kupiti...kaj je razlika med temi tremi..razen v ceni? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6257 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 09:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Likalnik je napisal/a: | Zdravo,
Fantje katero plasmo svetujete...ST,VT,ZT 65 pa kje bi se dalo kupiti...kaj je razlika med temi tremi..razen v ceni? |
Razlika v ceni odseva razliko v kakovosti. Več boš odštel, lepša slika bo. Tudi če boš kupil najcenejšo, ne boš ostal na suhem. Ona je danes boljša kot so bile top panasonic pred recimo sedmimi leti.
Sem pa na predvečer božiča bil v Trstu pogledat kaj prodajajo. OLED LG za osem jurjev, ukrivljen ekran. Vrteli so demo. Črna je res črna, globina barv tudi. Me pa barve niso pretirano navdušile, ker so mi delovale nekako prekurjeno. Morda je bil demo posnetek našponan do skrajnosti, pa je malo tudi cvetelo.
Na drugi strani pa demo 4K tehnologije led Samsung. Diagonala meter in pol, pet jurjev cena. Nos v ekran, pa komaj zaznaš piksle. Zelo lepo.
Je pa oled imel enakomerno osvetlitev ekrana, kar pri Samsungu ni bilo tako (to je zelo tisto kar cenim pri plazmi). _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kaljetko
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:14 Prispevkov: 106 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 10:27 Naslov sporočila: plazma |
|
|
--če nimaš dober tv signa /kabel; Sat/...tudi dobra plazma ne pomaga ..razen pri blue ray ...prezentaciji filmov-
Imam zadnji model top - kuro -black -plazmo panasonic..se skrijejo vsi LCD kar jih je na tržošču!
lp M. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6257 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 10:40 Naslov sporočila: |
|
|
Res je. V roku pol leta plazem ne bo več v trgovinah. Ni pa nodomestila za njih. Vsaj v področju do dva tisoč evrov ne.
Kar se slabega tv signala tiče - tam se še bolj pozna razlika v prid plazme. Meni je muka gledati obraze čez cel meterski ekran, ki imajo kožo iz plastike - nenaravne barve. Kot kakšni mutanti. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 10:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Fantje kaj potem priporocate, pripravljen sem odsteti med 2000 do najvec, res skrajna meja 3000.... Kaj bi za ta denar dobil od panasonica....ZT sem bral naj bi bil top...vendar je v Sloveniji bore malo izbire...kaksna pomoc kje bi ga lahko kupil.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 11:02 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | Likalnik je napisal/a: | Zdravo,
Razlika v ceni odseva razliko v kakovosti. Več boš odštel, lepša slika bo. Tudi če boš kupil najcenejšo, ne boš ostal na suhem. Ona je danes boljša kot so bile top panasonic pred recimo sedmimi leti.
Sem pa na predvečer božiča bil v Trstu pogledat kaj prodajajo. OLED LG za osem jurjev, ukrivljen ekran. Vrteli so demo. Črna je res črna, globina barv tudi. Me pa barve niso pretirano navdušile, ker so mi delovale nekako prekurjeno. Morda je bil demo posnetek našponan do skrajnosti, pa je malo tudi cvetelo.
Na drugi strani pa demo 4K tehnologije led Samsung. Diagonala meter in pol, pet jurjev cena. Nos v ekran, pa komaj zaznaš piksle. Zelo lepo.
Je pa oled imel enakomerno osvetlitev ekrana, kar pri Samsungu ni bilo tako (to je zelo tisto kar cenim pri plazmi). |
Za prvenec je ta OLED po moje pravo čudo, črne kot je verjetno še nismo videli, barve izstopajo, res pa je demo, ki ga vrtijo, napumpan do skrajnosti, kot je sicer tudi običaj za take reči. Bomo videli, če bodo zavrteli kaj bolj naravnega.
4K - tudi tu po moje Panasonic rules!!!, sicer tudi po ceni, ki spada že v drugo kategorijo.
V Mediaworldu v Vilešu je 65" WT600 (6.500 Eur) trajal samo teden, očitno je kdo izrabil priložnost 20 obrokov po 0%
Vesele praznike avdio/videofili,
Miran _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
snifix
Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31 Prispevkov: 208 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 18:01 Naslov sporočila: |
|
|
Ker gledaš velik TV naj te opozorim, da upoštevaj tudi strezno oddaljenost od tv-ja. Pri taki diagonali bi bilo primerno biti stran 5m. Sam imam 60 inčno plazmo in gledam iz 4-4,5m stran in mi je skoraj prevelika, če bi se danes še enkrat odločeval bi se odločim za 55 inčno.
lp, matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DusanB
Pridružen/-a: Pon Mar 2010 10:27 Prispevkov: 22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 18:12 Naslov sporočila: |
|
|
@Likalnik
Za ta denar mislim, da ne boš dobil kaj boljšega. Glede na to, da se bilža konec letošnjega leta bi te rad opomnil, da ob nakup v teh preostalih dneh lahko izkoristiš akcijo in sicer 5 let garancije.
ZT model je sicer 60˝ in krepko preko finančnega okvira je pa en kos dobavljiv.
@snifix
Moj rekorder gleda 65˝ model s slabih 2 metrov in mu ni čisto nič prevelika tako, da vsake oči imajo svojega malarja.
Drugače pa ljudje 65˝ modele gledajo nekje od 4 metrov dalje.
Lepe praznike želim vsem skupaj,
Dušan _________________ www.avforum.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 18:16 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema za pomoč...tv bi gledal nekje slabi 5 metrov narazen...upam, da ne bo prevelik...
Bom se pozanimal kako pa kaj je s plačilnimi pogoji, pa če bo kje v Avstriji ceneje, glede na to, da sem zraven Celovca mi ni to ovira....ZT je pa preko 3k...vendra pri nas nisem našel nobene ponudbe za ta tv, vse v tujini. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DusanB
Pridružen/-a: Pon Mar 2010 10:27 Prispevkov: 22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 24, 2013 18:40 Naslov sporočila: |
|
|
Nestrpnega prijatelja sem v zadnjem trenutku snel izpred trgovine v Gradcu, ko je v izložbi že gledal omenjeni (TX-P65VT60E) model.
Šofer ga je potem ˝klel˝ , do Ljubljane, ko sta se prazna vračala domov.
Glede cene preveri in seveda se sam odločaš.
Samo v vednost dimenzije embalaže: (DxŠxV) 188 x 37 x 101 cm
Lep pozdrav,
Dušan
@Likalnik: imaš ZS _________________ www.avforum.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|