Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Wharfedale E70 obnova
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 18:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo,

Skoda ker ni smeskota, ki bi ploskal ! Odlicno narejeno in to presenetljivo hitro.

BTW, tudi jaz imam v omari identicnega Pioneerja. Nima moci, je pa hvalezen za poslusat (ko ni v omari). Pa tale vrag ima se 2 izhoda za zvocnike in lahko preklapljas. Good old fashion.

Naj ti sluzi ! !

Pa se to. Nekaj podtakni med zvocnik in laminat sicer bos preko laminata poslusal skatlo od zvocnika. Jaz sem to resil z peno iz embalaze (to kar je okoli gospodinskih aparatov namesto stiroporja) in olfa nozkom. Pocasi se posede in dusi ravno prav. Vsekakor lahko gres tudi v trgovino in kupis namenske gumice, ce si mocno zelis.

Lp, Andrej

Ti kar vprasaj veckrat. Glej samo, da ne ratas askhole. A person who asks for an advice and then does just the opposite. Pol najbrz ne bos vec delezen nasvetov.Lahko pa kaj predagas, pa bos videl odziv.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
micko666

Pridružen/-a: Čet Jun 2012 10:54
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 21:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, Andrej.
Se trudim, da bi bile stvari čimprej opravljene, da bom lahko zadevo normalno uporabljal.
Glede Pioneerja pa mislim, da kar lepo poganja tale dva Wharfedalova zvočnika, čeprav ima samo 30W na kanal Smile

Sej Wharfedalea bom postavil za silo na ena druga dva zvočnika da ne bosta na tleh. Moram najprej kabel porihtat pa po priključek skočit v Terno.

Imam eno vprašanje glede kabla. Rad bi imel kabla z banana plug za ojačevalec in na drugi strani forks, ker je ravno tak priključek za vijačit na teh zvočnikih.
Slike sem imel na računalniki, ker drugače pozabim kaj moram še zrihtat ha ha

Ali naj to naročim na ebayju ali raje v Sloveniji kupim, pa da ni neka astronomska cena.

Hvala vsem za pomoč in bom se potrudil, da ne postanem sir ask a lot - do the opposite Smile
Nazaj na vrh
AndrejS

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo,

Ja, a nima Pionner na zadnji strani prikljucke na vzmeti?

Jaz bi na tvojem mestu vzel en kabl 2-3mm^2. Na eni strani samo polotal da lazje vtakens v ojacevalnik (baker se rad cefra), na drugi strani pa forks. Za najmanj dela vzemi tele forks za privijacit.
Malo poglej ceno in ni treba, da je najdrazji. Sej bos sam ocenil kaj si zelis. Pac ko prikljucis pazi na polariteto, sicer bos ostal brez basov zaradi faznega zasuka. Pokvarit pa ne mroes. Kratek stik je lahko bolj one way ticket za ojacevalnik.

Lokalne trgovine imajo malo visje cene. Za razliko v ceni 5-10e raje vidim, da trgovina obstaja in bom se kdaj kupil kaj na hitro in pri roki.

LP, Andrej

PS: tega ojacevalnika ne nazigaj prevec. Ko zacne distorzirat je tudi v mocnem clip-u kar ti lahko odnese kak zvocnik.
Nazaj na vrh
micko666

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 22:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, Pioneer ima na vzmeti, ampak jaz bom Wharfedale poganjal z Yamahinim ojačevalcem, ki pa ima možnost bananinega priklopa. Sej dejansko sploh ni važno a je banana ali ne, ampak bi pa rad dal forks na drugi strani, ker je lažje privijačit vse skupaj. Banana plugs sem hotel imeti odkar sem to videl in mi je luštno zgledalo Smile
Nazaj na vrh
AndrejS

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 22, 2013 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem prerican, da bos nekaj nasel. Jaz sem iz lenobe banane kupil na vijacenje. Zicer tezko zalotas.

Vzemi racun, ce ti velikost ne stima lahko vedno neses nazaj zamenjat!

LP, a.
Nazaj na vrh
micko666

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2013 16:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
micko666 je napisal/a:
Mislim, da ima ravno 10 let.
AX-496 je oznaka. Niti ene težave nima, razen kozmetično zgleda malo "zjahana", ampak nič hujšega.
Imel sem 396, 496, 596.
396 lep zvok(za ta denar odličen vgrajen predojačevalec), v basih najmanj kontrole od vseh treh, kar je razumljivo.
496, ima nek čuden manjko srednjih in visokih(verjetno slabši predojačevalec od obeh "sester"), bas kontrola-solidna, pravzaprav basi celo malce izstopajo..
Tvoji WHD imajo piezo tweeter, zanje bi znal biti 496 prava stvar, ker ni preveč intenziven v visokih tonih, se pieza ne bosta "drla", kar je značilno za pieze.
596, daleč naj od vseh treh, čeprav ji 396 malčica konkurira, ker je zelo muzikalična(Značilnost več modelov"malih" Yam).
Zvok 596 pa presnetljivo deluje kot dokaj resen ojačevalec. Zato je edini ostal pri hiši.
Morda bi se splačalo Pioneerja odnest v servis ocenit koliko bi prišlo popravilo. Tudi nekateri Pioneerji niso bili od muh.

Visoki toni so na E70 zelo poudarjeni. Regulator visokih in nizkih tonov je fantastičen. Dejansko sem naštimal tako, da se ne derejo preveč in ne "zbijajo" preveč. Glede Pioneerja pa, je že popravljen, ampak to si verjetno že opazil.

Imam eno vprašanje glede laka za furnir. A lahko uporabim katerikoli prozorni lak ali mora biti kakšen specifičen? Ne spoznam se ravno na lake. Bom v kratkem začel brusiti ohišje. Upam, da mi bo šlo. Držite pesti Smile
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2013 16:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem vedno uporabljal sintetični parketni lak v satin izvedbi od Krautola v kilski embalaži, pa raje 3x s tankim, razredčenim, hitrim nanosom kot enkrat debelo. To prodajajo na Viču (Amal d.o.o./http://amal.si//):
http://www.krautol.de/nc/produkte-loesungen/bautenlacke/produkte/4561.html
Nazaj na vrh
AndrejS

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2013 16:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo Micka,

Glede lakov je tako. Neka EU direktiva je pospravila nitro lake iz polic.
Ostajajo pa ti na vodni osnovi.

Pred casom sem imel nekaj podobnega za narediti in sem se na koncu odlocil za lak za colne (merkur ce se ne motim). Je vodo odporen ni pa nitro. Zraven lahko kupis tudi specialno razrecilo. Prve nanose (prvi in drugi) z copicem naredis malo razredcene(70lak:30razrecilo, volumsko gledano), da se lak lazje vpije v les. In vsako malo pobrusis (navlazen vodobrusni papir). Ko brusis prve roke nastane nekaj prahu. Tega obrises z vlazno bombazno cunjo. Pa si ready za nov nanos.
Zadnjo pa gres 100% lak. Ta bo tudi dokoncno zgladil povrsino, da bo high shine.
Vzemi en ploscati copic sirine 5 ali 6 cm in ga temeljito operi po vsakem nanosu. Ce ti je sumljiv vzemi novega.

Svetujem ti, da cez prednjo plosco prelepis kaksen polivinil, da ne bos prahu spravil v kisto.

Potreboval bos en prostor kjer ni prahu in lahko zvocniki pocakajo kak dan ali 2 da se lak posusi. Naj se ti ne mudi. Tukaj je potrpljenje bozja mast. Ce lak ni suh in drgnes ne bo vredu! Res si vzemi cas in se ti bo vse zadovoljstvo povrnilo. Tudi v delu je nek poseben uzitek opazovati, kako nekaj nastaja.

LP, A.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2013 16:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PU od Krautola ni primerljiv z lakom za čolne. Če že želiš PU klavir lak, potem je treba do koga, ki kaj več zna.
Nazaj na vrh
micko666

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2013 17:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za pomoč, Andrej.

Bom najprej vprašal pri sosedu, ki je mizar, za koliko bi kište pobrusil in polakiral. Če bo predrago, bom zadevo vzel v svoje roke in počasi in pazljivo probal porihtat.

V vsakem primeru, bom naložil slike, ko bo zadeva končana Smile
Nazaj na vrh
AndrejS

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 23, 2013 17:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ni vrag, nekaj ti bo ze uspelo, sej si brihten.
Poslji fotko.

Andrej
Nazaj na vrh
micko666

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 14:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naročil sem banana konektorje, tako da čez cca. 1 mesec jih bom dobil. Ko sestavim kable, bom poslikal in prilepil. Do takrat pa upam, da bom ohišja porihtal.
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 16:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

z....l si že ko si imel zvočnike zunaj in to nisi porihtal, sedaj boš samo ponavljal vajo, potem pa še enkrat ko ti jih bo mizar z....l, po mojih izkušnjah so jih še vsakemu ker tega pač ne obvladajo oz skušajo pač z najmanj napora to na brzino pobrusit-polakirat pa žal ne gre tako na hitro, ponavadi sicer tudi mizo ali omaro polakirajo bolj tako tako,sicer pa vidim da dobronamernih nasvetov raje ne poslušaš in trmoglaviš po svoje, prav firbec me matra kak bo rezultat
Nazaj na vrh
micko666

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 17:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaterim ljudem gre pa kritiziranje zelo dobro od rok. A ne, audiofrik Smile
Zaenkrat še nič nisem zaj****, zato ne rabiš bit nadut in pisat, da bom zaj****. Jaz sem korekten do tebe, zato bi prosil, da si tudi ti do mene.

In da še dodam, da sem do zdaj vse nasvete poslušal in jih dobro pretehtal.
Kako se bom odločil z nadaljno obnovo, je pa od mene odvisno. Se ti ne zdi? Smile
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 24, 2013 19:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lahko to vzameš tudi tako, hotel sem ti pač pomagati ker pač poznam kar precej ljudi ki je naredilo enako napako kot ti in vem kako se je končalo, seveda bodi pameten, saj so konec koncev tvoji zvočniki in ne moji, veliko sreče pri delu..
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naslednja
Stran 6 od 9

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu