| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 08:34 Naslov sporočila: |
|
|
| micko666 je napisal/a: | Mislim, da ima ravno 10 let.
AX-496 je oznaka. Niti ene težave nima, razen kozmetično zgleda malo "zjahana", ampak nič hujšega. | Imel sem 396, 496, 596.
396 lep zvok(za ta denar odličen vgrajen predojačevalec), v basih najmanj kontrole od vseh treh, kar je razumljivo.
496, ima nek čuden manjko srednjih in visokih(verjetno slabši predojačevalec od obeh "sester"), bas kontrola-solidna, pravzaprav basi celo malce izstopajo..
Tvoji WHD imajo piezo tweeter, zanje bi znal biti 496 prava stvar, ker ni preveč intenziven v visokih tonih, se pieza ne bosta "drla", kar je značilno za pieze.
596, daleč naj od vseh treh, čeprav ji 396 malčica konkurira, ker je zelo muzikalična(Značilnost več modelov"malih" Yam).
Zvok 596 pa presnetljivo deluje kot dokaj resen ojačevalec. Zato je edini ostal pri hiši.
Morda bi se splačalo Pioneerja odnest v servis ocenit koliko bi prišlo popravilo. Tudi nekateri Pioneerji niso bili od muh. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people.
Nazadnje urejal/a mestn pu Tor Okt 22, 2013 08:42; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
micko666
Pridružen/-a: Čet Jun 2012 10:54 Prispevkov: 92 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 08:38 Naslov sporočila: |
|
|
@AndrejS - tuljava ni bila poškodovana. Če bi bila, bi se zamenjala oz. na novo previla.
Predvidevam, da je bila samo umazana oz. če je že bila poškodovana, je bila ta poškodba le površinska in mikronska
@mestn pu - Dejansko ne bi rad spreminjal izgleda membrane v črno barvo. Trenutno je lepa rjava barva in jaz bi kar tako obdržal. Me ne moti toliko tisto malo trdovratne umazanije. Se da preživet
Sem priklopil en zvočnik in igra fenomenalno. Zaenkrat sem poskusil samo z dance glasbo. Bom kasneje probal še z Led Zeppelin in Pink Floyd.
Še vedno imam težavo s priključkom. Evo eno sliko, da boste videli kaj me matra. Zanima me kje lahko kupim tak priključek oz. kar navoj s plastično kapo ali pa če obstaja kakšna alternativa, ki ne zahteva velika dela.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 08:43 Naslov sporočila: |
|
|
Priključek v žep in Terna, Trnovo. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
micko666
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 09:36 Naslov sporočila: |
|
|
Bom šel jutri ali četrtek pogledat v Terno.
Tam bojo sigurno imeli kaj podobnega
Hvala, da si me spomnil mestn pu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 10:24 Naslov sporočila: |
|
|
Micko
Cool! Naj ti sluzijo!
LP, A. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 10:51 Naslov sporočila: |
|
|
Membrane lahko potem, ko nanje daš nanos barvaš v poljubno barvo-jih samo na novo osvežiš z originalni podobno.  _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
micko666
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 11:00 Naslov sporočila: |
|
|
Andrej, hvala. Upam, da bosta lepo igrala še dolgo časa.
@mestn pu - verjetno bom membrani pustil na miru. Nočem mehansko kaj uničit, plačeval pa ne bom, da jih nekdo pobarva Hvala vseeno za predlog.
Bolj me skrbi zunanjost. Trenutno sem v dilemi ali naj pobrusim furnir in ga na novo lakiram, ali naj ga strgam dol in ohišja pobarvam s črnim strukturnim lakom. Kakšen predlog bi bil zelo dobrodošel  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 11:13 Naslov sporočila: |
|
|
Hoj,
Saj smer je samo ena. Prvo pobrusi pa probaj malo polakirat, cene bos sel pa korak naprej in bos furnir dokoncno odstranil. Malo pokital in ponovno pobarval.
Furnir brusi z kaksnim vecjim vibracijskim brusilnikom ali pa brus papirjem na dili laminata. S tem povecas povrsino in zmanjsas moznosti, da bos naredil povrsino luknjavo od pritiskanja. Pocasi pa bo slo. Ko podiras zvocnik si vse lepo poslika in zabelezi, da ga bos pol spet pravilno sestavil.
Kar korajzno, zgleda, da ti obnova lepo uspeva zaenkrat.
LP, A.
PS: pa daj kako slikco gor ko nas vseh zanima. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
micko666
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 11:21 Naslov sporočila: |
|
|
Andrej, hvala za spodbudo, vendar se zelo bojim, da bom naredil kakšno ogromno napako in bo zadeva nepopravljiva. Rezervnih ohišij pa nimam.
Bom si vzel čas in poskusil najprej pobrusiti in polakirati. Upam, da bo to dovolj in bojo potem estetsko vsaj malo lepši.
Bo treba korajžo poiskat in se spravit na delo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 11:40 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo Micko,
Korajznim se sreca vedno nasmehne.
LP, Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
micko666
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 12:04 Naslov sporočila: |
|
|
Iz tvojih ust v moja ušesa  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
micko666
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 13:51 Naslov sporočila: |
|
|
P.S.: Pioneer je popravljen. Popravila znaša 60 eur. Zamenjan je bil trafo, dva kondenzatorja in vse varovalke + čiščenje. V moji knjigi je 60 eur zelo ugodna cena. Bom prilimal par fotk kasneje, ko ga bom šel iskat k majstru.
Zvočnika sem pa tudi sprobal in sta fantastična. Led Zeppelin - Whole Lotta Love se krasno sliši. Pa druge zvrsti glasbe tudi.
Morda kdo ve ali bi se splačalo Piezo tweeter zamenjati s kakšnim Seas visokotoncem ali bi s tem zvočnik izgubil svoj čar?
Takele sem imel v mislih:
https://www.intertechnik.de/Shop/Lautsprecher/Seas-Prestige/Seas-Hochtoener/_22TAF-G_1768,de,4842,6730 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 13:53 Naslov sporočila: |
|
|
Usitmaj ohisje in ne tikaj ce vse dela!
Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 15:24 Naslov sporočila: |
|
|
tako kot ti je rekel Andrej S- pusti pri miru in ne meči denarja stran kjer je najmanj potrebno.
Za ohišje pa smo ti tudi na začetku povedali , kaj zopet ponavljaš ista vprašanja |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
micko666
|
Objavljeno: Tor Okt 22, 2013 18:24 Naslov sporočila: |
|
|
audiofrik, raje desetkrat vprašam, kot da kaj zaj****.
Bom se potrudil in zrihtal tudi ohišja, da bojo za pogledat, brez skrbi!
Evo sem nekaj fotk naredu.
Tale membrana se ni dala spucat, pa vseeno ni taka drama.
Pa še Pioneerjeve slike:
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|