Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Težava z glasnostjo pri uporabi spdif-a
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ajinta

Pridružen/-a: Sre Okt 2012 0:18
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 25, 2013 22:33    Naslov sporočila: Težava z glasnostjo pri uporabi spdif-a Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem skupaj, od kolega sem pred kratkim dobil nekoliko starejšo zvočno kartico Creatice audigy 2 ZX platinum pro:
http://www.pcpro.co.uk/reviews/network-media-streamers/49008/creative-sound-blaster-audigy-2-zs-platinum-pro
Ko sem jo povezal s vojim receiverjem preko optike oziroma spdifa, je vse delalo kot mora razen tega de glasnost dosega komaj tretjino tiste ki sem jo prav tako prek optike dosegel preko integrirke, creative ima lepši zvok ampak je pretih za normalno uporabo saj moram za normalno poslušanje uporabljati glasnost okrog -20db pri čemer se ponavadi že omare tresejo, v windowsu so vse glasnost nastavljene na 100 % in me zanima če je še kdo naletel na podoben problem in kako ga rešiti.
Je pa zanimivo da integrirke še danes ne prehitijo 10 let stare kartice.
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo,

Imas moznost prikljucit se kaksen drugi izvor za krizni preizkus?
To je malo cudno. Nisem se imel tezav z optiko ever.

LP, Andrej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ajinta

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 08:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja ko zvok priključim na integrirko je vse v redu, pa tudi ko poslušam cdje preko playerja vse štima kot mora. Samo na audigyu zvok šibek, kvalitetnejši vendar pretih. Pa tudi ko sem priključil sound blaster extrme audio preko optike je glasnost v redu, verdar pri tej ni zaznavne razlike v kvaliteti saj gre za kartico, ki ni namenjena izboljšavi zvoka ampak le da dobiš zvok, če nimaš druge opcije saj uporablja isti čip kot integrirka.
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 09:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, kateri receiver? Jaz uporabljam Marantz in -20 dB je vrednost okoli katere jaz vedno nastavim zvok ob gledanju filmih. Tudi prej, ko sem receiver uporabljal se za glasbo je bila to vrednost za eno zmerno poslusanje. Ni pretiho in ni preglasno. Ravno prav za sobo velikosti cca. 35m2.
Kartica je pa Asus Xonar Essence STX. No vendar, ce je taka velika razlika med CD jem in zvocno potem ze nekaj ni vredu. Najveckrat je to kaksna nastavitev ali pa gonilniki.

Kako mas pa kaj nastavitve tukaj?

Najnovejse gonilnike imas? Klik

Tole temo se precekiraj, mogoce bo pomagal. KLIK.

lp, d.

Nazadnje urejal/a delfinus Čet Sep 26, 2013 09:24; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Ajinta

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 09:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen, uporabljam harman kardon AVR165 s 95 wati na kanal, nanj je analogno priključen player Harman kardon HD990, ki ga uporabljam tudi kot trnsport med računalnikom in receiverjem. V vse driverjih in nastavitvah je glasnost na 100%, in klub temu mi zelena črta, ki jo kaže med predvajanjem, če kliknem ikonico zvočnika zraven ure ne preseže ene tretjine, medtem ko gre na integrirki skoraj do konca.
delfinus

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 09:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi odinstaliral vse driverje dol, tudi od integrirane in zacel znova. Potegni zadnje driverje za tvoj sistem. Precekiraj tudi net glede kaksnih novejsih alternativ. Jaz uporabljam v secondary sestemu Creative Sound Blaster Live Platinum, ki je stara ze 15 let in spila super s kX driverji. Zal Creative ni nikoli naredil gonilnikov za Win 7 za to kartico in so to naredili uporabniki sami. Precekiraj kako je s podporo tvoje kartice.

lp, d.
Nazaj na vrh
Ajinta

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 09:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem bi bilu verjetno najboljše pobrskati še za unofficial driverji in ponovno naložiti windows da grejo vsi nepotrebni registri stran.
AndrejS

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 09:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zivjo

Tole res smrdi po tem, da so bit shiftani. Res dobro poglej, ce je z soferjem vse vredu. Med drugim, lahko glasnost nastavis tudi v programu za predvajanje, a predvidevam, da si ga ze nastavil na 100%.

Se problem pojavlja z vsemi programi?
Youtube, VLC, Media Player, BS player ?

LP, Andrej
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 09:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajinta. Instalacija windowsov na novo je last resort, vsaj v mojem primeru je tako in to izjemno redko pocnem. Na svojem sistemu tega se nisem naredil. Sam vedno poiscem neko alternativo prej in ponavadi je to uspesno. Precekiraj google najprej "low audio output audigy 2" in preglej vse poste od uporabnikov, ki so imeli podobne probleme in kako so jih resili.

Alternativa gonilnikov je ta. Vendar je nastavitev nekoliko manj trotl ziher kot pa od Creative. Ampak kot ze receno mi zgolj samo z njimi deluje SB Live pod Win 7.

lp, d.
Nazaj na vrh
Ajinta

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 26, 2013 11:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok se bom poigral in sporočil rezultat.
Ajinta

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 01:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj problem je rešen, kot prvo sem naložil neuradne "daniel k" driverje, ki so predelana različica creativovih in imajo večji support kartic, vendar je problem ostal, potem ap mi je sodelavec povedal da je nekaj podobnega doživel pri plasmi priklopljeni na računalnik, in po njegovem nasvetu sem v control panelu nastavil kot default napravo speakers in ne SPDIF, kar je sicer malce čudno slišati ampak v momentu ko sem to naredil je stvar zarjovela kot lev, dobesedno, zvok je sedaj neprimerljiv z integrirko ( že tam ni bil slab sicer) igre pa so sploh postale bomba.
Še vedno ne morem verjeti da se čudim nad kartico za katero bi marsikdo glede na to kako je ponavadi z 10 let staro računalniško opremo rekel da je za v smeti.
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 04:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jep super, creative je v tistih casih presegel samega sebe. Je fajn, da obstaja kak kos hardwara, ki ga ni treba menjat tudi po vec kot 10 letih.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 27, 2013 20:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajinta je napisal/a:
Hoj problem je rešen, kot prvo sem naložil neuradne "daniel k" driverje, ki so predelana različica creativovih in imajo večji support kartic.

Preden grem raziskovat v globino interneta bom vprasal kar direkt tule. Si morda opazil kaksno razliko med temi in originalnimi gonilniki? Sem opazil, da podpira tudi obe moji kartici, pa me malck zanima, ce je zadeva vredna probe.

lp, d.
Nazaj na vrh
Ajinta

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 00:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po pravici povedano sem zaradi "napake" originalne imel premalo časa da bi dejansko videl razliko, vendar v njihovem opisu piše da niso narejeni za izbolšavo kvalitete ampak da popravijo napake originalnih in omogočijo delovanje nekaterih kartic ki nimajo uradne podpore.
Ajinta

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 28, 2013 13:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni, ravno, ko sem mislil da sem rešil vse probleme sem ugotovil, da mi v igrah kjer pogovor prihaja skozi center zvočnik govor sploh ne deluje, počasi izgubljam zaupanje tole kartico da bo kdaj delovala 100% v win 7 zato me zanima nakup druge novejše če mi problemov s tole ne uspe odpraviti, malo sem gledal asusovega Xonar essence STX in ga ponavadi lepo pohvalijo, zanima me če ima kdo izkušnje z njim in sploh njegovimi driverji, ker creative je dobesedno polom.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu