Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

VINTAGE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 155, 156, 157  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 20:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj ne da je slab, ma tudi morje se ne bo dvignilo od solz pretočenih za njim. Very Happy Very Happy Very Happy

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ena redkih starih zadevščn, ki mi je všeč in bi jo imel doma:

Sem kot mali vsakokrat občudoval pri očetovem prijatelju, ko smo šli na obisk. Takrat smo imeli doma velik moderen Hitachi stolp, ki je dominiral v dnevni sobi, s samo zvočniki dosti večjimi od tukaj celega kompleta skupaj. Ampak tale Uher minimalizem mi je bil daleč bolj všeč od našega dinozavra. Mogoče na slikah ne deluje tako majčkeno, ampak to vse skupaj je ožje od 25 cm. Ne spomnim se več kako je to takrat igralo, ampak za pogledat pa mi še danes vedno lepo. Bi se špilčkal z njim ja. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam UHER CR210, pa je še vedno vrhunski, čeprav nikoli ne teče.
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Ena redkih starih zadevščn, ki mi je všeč in bi jo imel doma:

Bravo, bravo @audiofill. Čisto pravilno, da si začel škilit v vintage. Tole bi bilo tudi za tebe, ko si bolj za "slim" variante. Thorens čeprav še ni ravno vintage je pa zelo fancy.

Thorens Consequence 1996

audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 16, 2013 17:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

redka klasika, uher je sicer živel od profi snemalnih naprav kasetarjev in kolutarjev, z propadom teh medijev je propadel žal tudi sam, me prav zanima osebno kaj misli kako taka klasika igra danes v primerjavi z njegovimi digiji in amphioni ter podobnim čudesom 22 stoletja
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 17, 2013 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
redka klasika, uher je sicer živel od profi snemalnih naprav kasetarjev in kolutarjev, z propadom teh medijev je propadel žal tudi sam, me prav zanima osebno kaj misli kako taka klasika igra danes v primerjavi z njegovimi digiji in amphioni ter podobnim čudesom 22 stoletja

Lahko kamot naredimo primerjavo. Če ima kdo čas in voljo vljudno vabljen. Prinese s seboj kako legendarno vintage kombinacijo, pa usporedimo old school vs. hi-tech. Smile
Nazaj na vrh
polica

Pridružen/-a: Pet Mar 2009 15:51

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2013 13:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me vase mnenje o marantz 2600.Pa ne cena bolj sam zvok.Pred 30 leti se mi je zdel ko sem ga poslušal v kombinaciji s Klipchorni fenomenalen.
In še imam v spominu ko sva ga s prijateljem enkrat na šverc odnesla na žur.. teen VS Monster Receiver..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 661 097
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2013 13:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

polica je napisal/a:
Zanima me vase mnenje o marantz 2600.Pa ne cena bolj sam zvok.Pred 30 leti se mi je zdel ko sem ga poslušal v kombinaciji s Klipchorni fenomenalen.
In še imam v spominu ko sva ga s prijateljem enkrat na šverc odnesla na žur.. teen VS Monster Receiver..

Ali te slučajno " matra" Wink

http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/hi-fi-komponente/ojacevalci-z-tunerji/marantz-2600-1285401569.html?aclct=1361129220

Kupi raje od Audiofrika "GAS" kombinacijo ( moje skromno mnenje )

@Drago67, ne biti sedaj hud name Wink . ( tip na bolhi malce pretirava s ceno )

LP

Nazadnje urejal/a vintagesonic Sre Feb 20, 2013 14:40; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2013 14:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

..
Nazaj na vrh
polica

Pridružen/-a: Pet Mar 2009 15:51

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2013 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.ebay.de/itm/Der-Beste-und-Groste-MARANTZ-2600-Stereo-Analogreceiver-wie-neu-in-OVP-/261170620423?pt=DE_Elektronik_Computer_Audio_Hi_Fi_Receiver&hash=item3ccefb6807#ht_501wt_1397
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 661 097
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2013 14:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nisem že dolgo nobenega slišal, je pa po zvoku bil odličen,vendar po trideset in več letih vsa ta stikala in pretikala, pa tisoč kondenzatorjev za menjat, ......je pa kultna stvar in niti cena ni nenormalna, če se spomnim jih j e Retro audio prodajal in tudi prodal za okoli 10.000, enega mislim da celo novega zapakiranega. je pa za samo kvaliteto zvoka malo vprašljiv razen da se uporablja direkt samo kot končna stopnja.
Nazaj na vrh
nek_do

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2013 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred dnevi tale komplet s "kišto" za 3.060,00 ojra. V kolikor je bil resnično prodan!

http://www.ebay.de/itm/I-AM-THE-GREATEST-MARANTZ-MODEL-2600-/130846085085?pt=DE_Elektronik_Computer_Audio_Hi_Fi_Receiver&hash=item1e7708cfdd#ht_1242wt_932
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2013 16:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
Pred dnevi tale komplet s "kišto" za 3.060,00 ojra. V kolikor je bil resnično prodan!

http://www.ebay.de/itm/I-AM-THE-GREATEST-MARANTZ-MODEL-2600-/130846085085?pt=DE_Elektronik_Computer_Audio_Hi_Fi_Receiver&hash=item1e7708cfdd#ht_1242wt_932

Hja, mogoče imate celo prav, samo zaenkrat smo še vedno v Sloveniji s stanjem kakršnega imamo.

Da bi dal 2400 "ojrov" za receiver se mi zdi meni osebno malce veliko ali celo preveč.

S stališča kolekcionarstva je to res kultna zadeva, da ima zvok primeren statusu vintage biserov tudi ne bi dvomil, ampak vseeno....................upam, da predvidevate kaj sem hotel povedati, ali vsaj namigniti Smile. Če bi bil v "Dojčland" z 5000 "ojrov" na mesec bi bila dilema manjša.

LP
Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2013 16:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

svet je vas in smo v Sloveniji ali ne te vedno manj kdo vpraša, imaš daš- nimaš pa tako nimaš kaj, hotel sem povedati da glede nas cene zunaj in da se tak receiver da prodati ker je pač vseeno relativno redek, če pa je toliko vreden pa je stvar tistega ki ga kupuje ali prodaja,

saj jaz tudi za kak star napol zanič avto ne bi dal ne 10 še manj 20.000 pa ljudje dajo, že fičoti so poceni, sosed zbira recimo žabe in sem komaj verjel da je ds21 hitro 10 000 eur kabriolet in kaj posebnega pa 50.000 in več, da o kaj bolj dragega kot je kaki kabriolet z trikrako zvezdo ne govorimo...
Nazaj na vrh
nek_do

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2013 17:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se popolnoma strinjam za naše razmere je zelo veliko. Dejstvo pa je, da te stvari kupujejo kolekcijonarji za v "stalaže" in ne za poslušat. Pri nas pa je takih mogoče za št. prstov ene roke. Bomo čez čas prav preverili, če je bil prodan in kam je šel. Dvomim da v DE.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 155, 156, 157  Naslednja
Stran 55 od 157

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu