Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

BOSE Lifestyle® V35 home entertainment system
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 18:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.roundsound.com/adiva-ti-system.php

Kaj pa tole?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
classicaudio

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 16:00
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 05, 2013 19:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri Bose je finta v celoti, sami zvočniki nič posebnega, Lifestyle pa z elektroniko in user friendly upravljanjem predstavlje nekaj podobnega kot Apple. Zadeva je enostavna, solidno špila. ni pa to neka high end zadeva...razen v ceni. Jaz imam starejši Lifestyle sistem za zvok iz televizije in poslušanje internetnega radia čez dan. Za pravo muziko pa stereo sistem stare šole. Včasih sem imel nek soliden 5.1 receiver, pa solidne zvočnike, ampak je za surround en kup komplikacij, pa formatov, pa daljinec, da rabiš tečaj, zvok pa itak samo za filme... v glavnem za ta namen je Bose špica in verjamem da boljši od večine teh receiverjev, pa še dobro zgleda. Ko pa hočeš dobro slišati Satchmota iz lpja, je pa stereo še vedno zakon.
Nazaj na vrh
sandi

Pridružen/-a: Sob Jan 2011 22:39
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 06, 2013 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Meni osebno je Bose Lifestile paper-plastic zadeva..Po mojem mnenju vsaj 2x predrag glede na to kaj nudi.
Raje bi pogledal za Teufel ponudbo, če ti je všeč.

MitjaF

zanimivo mnenje in tvoj predlog TEUFEL

kaj pa kvaliteta TEUFEL & BOSE

BOSE je bil že od nekdaj sinonim za kvaliteto in ODLIČEN zvok?!
Nazaj na vrh
irwin

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 9:03
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 16:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako se v teh vodah obnese Loewe sistemi? V estetiko ne dvomi.
Hvala
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 16:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da je Bose sinonim za kvaliteto in odličen zvok, ta pa je res malo bosa , drugače pa je to bolj za take ki imajo zvočnike za okras stanovanja in poslušanje mp3 štancanja ne pa za kaj resnega, zadnje kvalitetne stvari je Bose naredil pred kakimi 30 leti, pač si na forumu kjer ima marsikdo kaj veliko kvalitetnejšega za poslušanje
Nazaj na vrh
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 19:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

+1 Audiofrik.

Teufel prodaja direkt brez posrednikov, zato je vsaj 30% cenejši(IMHO).
Jaz bi vzel sistem 5 z dvema suboma (1300eur).Je pa res da je treba tu kupit še AVreciver.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sandi je napisal/a:
MitjaF je napisal/a:
Meni osebno je Bose Lifestile paper-plastic zadeva..Po mojem mnenju vsaj 2x predrag glede na to kaj nudi.
Raje bi pogledal za Teufel ponudbo, če ti je všeč.

MitjaF

zanimivo mnenje in tvoj predlog TEUFEL

kaj pa kvaliteta TEUFEL & BOSE

BOSE je bil že od nekdaj sinonim za kvaliteto in ODLIČEN zvok?!

ta "od nekdaj" je že zdavnaj ostal nekje v preteklosti Smile
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 22:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
Da je Bose sinonim za kvaliteto in odličen zvok, ta pa je res malo bosa , drugače pa je to bolj za take ki imajo zvočnike za okras stanovanja in poslušanje mp3 štancanja ne pa za kaj resnega, zadnje kvalitetne stvari je Bose naredil pred kakimi 30 leti, pač si na forumu kjer ima marsikdo kaj veliko kvalitetnejšega za poslušanje

Za moj okus je boljše kot 90% vintage navlake.
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 22:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

classicaudio je napisal/a:
Pri Bose je finta v celoti, sami zvočniki nič posebnega, Lifestyle pa z elektroniko in user friendly upravljanjem predstavlje nekaj podobnega kot Apple. Zadeva je enostavna, solidno špila. ni pa to neka high end zadeva...razen v ceni. Jaz imam starejši Lifestyle sistem za zvok iz televizije in poslušanje internetnega radia čez dan. Za pravo muziko pa stereo sistem stare šole. Včasih sem imel nek soliden 5.1 receiver, pa solidne zvočnike, ampak je za surround en kup komplikacij, pa formatov, pa daljinec, da rabiš tečaj, zvok pa itak samo za filme... v glavnem za ta namen je Bose špica in verjamem da boljši od večine teh receiverjev, pa še dobro zgleda. Ko pa hočeš dobro slišati Satchmota iz lpja, je pa stereo še vedno zakon.

Z vsem se strinjam, razen s tem da bi 3,5 jurja bila visoka cena. Če greš za ta denar kupit risiver, 5 zvočnikov, sub, stojala za zvočnike, blu ray - je to samo strganje po dnu tega kar je na trgu. Tu ima Bose prednost, kot tudi v uporabnosti. Ni konec sveta, je pa dobro usklajen in predvsem deluje kot treba, kar za veliko večino cenenih 'sestavljank' amaterjev ni možno reči.
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 22:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador

ne vem kaj tebi predstavlja 90% vintage navlake, če misliš na razne japonske zvočnike in plastične gramofone iz slik Piagioitaly se mogoče celo strinjam, za par izbranih kvalitetnih starejših zvočnikov predvsem ameriške ali angleške proizvodnje ter to za kako resno poslušanje primerjati z lego kockami Bose plus sub v dimenzije škatle za čevlje--daj ne bodi preveč smešen...
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 11, 2013 23:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Več ali manj sva odraščala v istih časih. Ko se spomnim kakšno ropotijo so nam ponujali... o temu govorim.

Danes se ceni tisto kar je takrat bilo narejeno z okusom, samo tega procentualno ni tako veliko napram takratni ponudbi.

Če primerjam z Bose home theater (ker sem imel priliko to tudi instalirati in poslušati) je prava premija - ko to poslušaš ti je jasno da ni neki high end, toda, toda - za filme deluje presenetljivo!

Na drugi strani sem imel priliko asistirati tako žalostnim rezultatom improviziranih sestavljank, da brez zadržkov raje priporočim tak komplet kot pa negotov avanturizem. Ki potem tudi marsikaj ni kompatibilno, rabiš inštrukcije, emocije pri gledanju filmov pa so v načrtih kaj bo treba še narediti, katere kable zamenjati.... dokler...dokler... te ne mine.
Mar ni bolje kupiti tak komplet in si dati mir?
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2013 00:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
audiofrik je napisal/a:

Ne ti meni "vintage navlaka", ker ga bom takoj nesel v kontejner od užaljenosti Wink . Samo ne vem kako ga bom transportiral do smeti, ne da bi dobil pruh ali poškodbo ledvenega vretenca. Ima tam okoli 40 kg, kruci fix. Ni več to fizkultura za moja leta Crying or Very sad .

LP
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2013 01:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
ambasador je napisal/a:
audiofrik je napisal/a:

Ne ti meni "vintage navlaka", ker ga bom takoj nesel v kontejner od užaljenosti Wink . Samo ne vem kako ga bom transportiral do smeti, ne da bi dobil pruh ali poškodbo ledvenega vretenca. Ima tam okoli 40 kg, kruci fix. Ni več to fizkultura za moja leta Crying or Very sad .

LP

Tole pa paše na Altece ko tata na mamo, ene od mojih prvih ljubezni, prava šola za "audio devičnike" Wink .
ambasador

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 12, 2013 08:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res lepo izgledajo nekateri vintiđi. Včasih je bilo manj nonsense dizajna.

Jaz sem tudi za vintage - ampak tisto kar bo to postalo čez dvajset let, hahaha
crocar

Pridružen/-a: Tor Jan 2010 14:48

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2013 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem malo prepozno videl to temo, ampak evo da dodam še svoj komentar!

Sam osebno sem bil v isti dilemi pred nakupom. Razmišljal sem men Onkyo-Kef 2005, Onkyo-Focal Sib & Sub, Marantz-Kef 2005, Q-acoustics 7000, Cambridge Audio ter na koncu Bose.

Sam osebno imam sobo 13 m2. Prvo pri nas je problem, ker nemoreš nikjer zadev poslušat konkretno vsi prodajalci bi nekaj prodali ampak nič nebi pokazali, kar me zelo razjezi to saj ni malo denarja v igri!

Ogromno člankov pregledal prebral forume skombiniral zadevo kaj bi bilo najbolje. Na koncu sem uspel dobit za poslušat Cambridge-Kef 2005 kar sem bil presenečen kako lepo je igralo. Nato sva šla poslušat v Lorex-a 2uri notri bil svaka čast prodajalcu Trajčetu za njegov čas in vse moje prošnje.

Odločili smo se za Bose T20! Zakaj!
Prvo: Različne zvrsti glasbe se je poslušal preko USB in je sistem dal zelo lep zvok v vseh zvrsteh.
Drugo: Vsi sistemi so meni osebno bili preveliki za sobo.
Tretje: Zakaj T20 in ne V35? Zato, ker pri poslušanju nisem opazil nobene razlike in pri filmu mi je vse isto se slišalo.
Četrto: Razlika med Sony ES serijo in Bose je zelo očitna in zgleda da je tako skombinirano da vse igra perfektno.
Peto: Cena! Če ne potrebuješ dvd,priključka za iPod,JC zvočnikov ter ekrančka na daljincu je ta sistem T20 super. Če primerjaš zgoraj naštete sisteme si tukaj nekje 2000€, kar zopet si na istem. Toliko sem tudi bil pripravljen dati največ toliko.

Preden me vsi napadete zaradi mojega podanega mnenja ima Bose tudi slabosti.
Vsi ojačevalci različnih znamk imajo ogromno nastavitev za nastaviti tukaj ni skoraj nič za nastavit vse je v meniju zelo enostavno za začetnika. Pri Bose-u se malenkosti kar za skoraj 500€ podražijo (dodatno pri V seriji ipod, ekranček na daljincu).

Ogromno forumašev Bose meče v isti koš kot ostale velike škatle. Sam osebno bom povedal, da je za navadnega smrtnika še zmeraj št.1 kar se tiče velikosti. Zvok pri Bose samo v kompletu T ali V serija igra bolje kot večino večjih škatlic.

Pojdi v Lorex-a in se pogovori z Trajčetom in vzemi seboj za poslušat tisto kar hočeš. Če nič drugega si zaradi tega ker se posveti stranki zasluži plus in tako bi moralo povsod biti.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu