Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Klasična glasba
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2012 17:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ducar je napisal/a:
Mah, zadnji JBL ki je igral klasiko kolk tolk je bil L150. Pa veste kdaj je bilo to?
Danes je JBL samo še za veselic z mešano na žaru. 100% stojim za tem, pa če je to komu všeč ali ne. Sem bil velik fen te firme. Gradim pa model Hartsfield, da mi ostane nekaj JBL-ovskega.

Pri JBL poteka povratek v visoko klaso. Na primer model 4319 za dobre tri jurje evrov omogoča poslušanje tudi klasike in istočasno zmore prikazati big band z dobro mero realne dinamike, da o rocku ne govorimo. Stara slava se vrača z dodano vrednostjo v obliki boljše linearnosti in resolucije.

Tudi Klipsch-ev model Heresy lll je veliko pridobil v tretji različici. Nič več agresivnosti, pa mnogo boljša resolucija - primerljiva z višjimi Bowersi. Samo postaviti jih je potrebno na stojala, ne na tla. Klasika teče, vključno z globino scene. Cena pa sploh ni visoka. V Nemčiji sem jih videl za jurja pa pol, pri nas nekaj več. Pa še jih lahko voziš z malim lampašem, ker niso požrešni.
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Kraj: Bronks

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2012 20:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se JBL in Klipsch vračata na stara pota bom zelo vesel. Heresy sem pred letom dni poslušal tako bolj na hitro, pa ni bilo slabo. Zadnje ocene v tisku za oba bivša so tudi spodbudne. Predno pa sodim, moram zvočnike seveda slišati.
Mi je pa JBL L19 ( morda L16 ) ostal za vedno v spominu. V Gorici, mislim, da je bila LA Discoteca ( prodajalna plošč ), so vrteli album Shades od JJ Cale-a. Zvočniki so bili na steni, kar precej visoko, NAD ampli ( tisti stari srebrni z dvema VU metroma ) in Technics gramofon z Shure M75. Če bi to slišal danes bi bilo verjetno slabo, takrat pa je bila čista desetka. Ja, ja veliko cekinov za plošče sem tja znosil. Bilo je luštno.
Morda kdo od forumašev še kupuje muzko v Trstu in Gorici?
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2012 20:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V Trstu pa ne vem,če se da še kje kaj pametnega dobit.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 28, 2012 21:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že dolgo ne več v Italiji. V tistih časih smo pa res veliko denarja "pustili" čez mejo. Je pa veliko slovencev kupovalo v La Discoteci v Gorici in Trstu. Potem pa takoj zvečer še "tople" plošče direktno v diskoteko.

JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 29, 2012 17:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
@jazzz me prav zanima kako si posnel. Tiste tvoje ki jih imam so dobri posnetki (te ne smem preveč hvalit, da se ne pokvariš). By the way, si mi obljubil še ene mislim da madrigale, pa saj že ne vem več kaj. Leta tečejo.

Verjetno sem mislil na Gregorijanske korale! Ja, imam še nekaj originalnih CDjev(drugače je že davno razprodano. Pošlji ZS(naslov...)
nek_do

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 30, 2012 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
nek_do je napisal/a:
@jazzz me prav zanima kako si posnel. Tiste tvoje ki jih imam so dobri posnetki (te ne smem preveč hvalit, da se ne pokvariš). By the way, si mi obljubil še ene mislim da madrigale, pa saj že ne vem več kaj. Leta tečejo.

Verjetno sem mislil na Gregorijanske korale! Ja, imam še nekaj originalnih CDjev(drugače je že davno razprodano. Pošlji ZS(naslov...)

Tnx, se ti javim. Sem pa tudi našel CD "Jaz sem vstajenje in življenje" ko sem po stričku brskal za sosednjo temo binauralnih posnetkov.
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2012 18:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole sem danes dobil direktno iz Prage, ker je bilo drugače nemogoče dobiti.

JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2012 17:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tole pa čakam(60 izbranih CDjev za 71 evrov+ptt)

http://www.amazon.de/Living-Stereo-Collection-Arthur-Rubinstein/dp/B009J3K4MI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1356623364&sr=8-1
nek_do

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2012 19:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole si pa zelo dobro kaufnu. Meni je pa tisti ta drugi box zelo všeč. Boš pa Traviato poslušal malo drugače kot je ta "flash mob" v zadnjem času moderna izvedba. Malo gledam še drugod pa vidim ceno 160+30 USD made in Korea. Boš povedal kje in kdaj so bile narejene tvoje.

http://www.youtube.com/embed/XAXAs03xsI8?rel=0
ducar

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2012 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mah, če imam Living presence, moram imet tudi living stereo. Sam LP-ji so hujši.
ducar

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2012 12:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravnokar prevzel Living Stereo 60CD Collection.

nek_do - Made in the EU , 2012 !
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2012 15:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ducar je napisal/a:

Jaz sem dobil zjutraj in sem imel v službi operni dan Very Happy . hm, ga še imam

nek_do je napisal/a:
Malo gledam še drugod pa vidim ceno 160+30 USD made in Korea.

Kolega jih je kupil pred približno pol leta (tudi na nemškem Amazonu) in dal okoli 180 evrov...
hogargrozni

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 23:41
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2013 20:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Igor Ojstrakh plays Paganini
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2013 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
ducar je napisal/a:

Jaz sem dobil zjutraj in sem imel v službi operni dan Very Happy . hm, ga še imam

nek_do je napisal/a:
Malo gledam še drugod pa vidim ceno 160+30 USD made in Korea.

Kolega jih je kupil pred približno pol leta (tudi na nemškem Amazonu) in dal okoli 180 evrov...

Jaz sem prisel se malenkost bolj poceni skozi ker mi amazon.de pri posiljanju v Svico odbije DDV ( Schweiz nicht in EU )in imam za nakup nad 20eur "gratis versand",tako da je bila koncna cifra 59.66 eur,malenkost manj kot en euro po CDju. Very Happy
V pricakovanju Boxa sem si pa danes zavrtel tale SACD

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JAZZZ

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2013 01:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

siroliver je napisal/a:
Jaz sem prisel se malenkost bolj poceni skozi ker mi amazon.de pri posiljanju v Svico odbije DDV ( Schweiz nicht in EU )in imam za nakup nad 20eur "gratis versand",tako da je bila koncna cifra 59.66 eur,malenkost manj kot en euro po CDju. Very Happy

je..m ti švicu Laughing A tud nekih uvoznih dajatev nimaš?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Naslednja
Stran 7 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu