| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2012 20:41 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | Danes sem izvedel še dva šokantna podatka:
trošarina na elektriko je v Sloveniji trideset krat (30x) večja kot v sosednji Avstriji;
trošarina na kurilno olje je v Sloveniji štiriintrideser krat (34x) večja kot v sosednji Italij....
Vlada nas neopazno skubi v silni ljubezni do nas in bodočih rodov. | Plačujemo čedalje večje skupinsko plenjenje proračunskih sredstev v šolstvu, zdravstvu, sodstvu, itd.
Nesposobni in večni direktorji državnih zavodov in zabetonirane zasedbe njihovih nas stanejo ogromno in kaže jih nihče ne more ustavit.
Še govorimo ne več o njih.
Iz državnih bank je okoli 12 gospodarskih kanglomeratov pokradlo od 4-6miljard v 3 letih. Krajo so omogočili tako, da so vsi dokumenti v zvezi z temi krediti brez kritja imeli oznako "uradna tajnost" in niso bili dostopni niti vladi.
Imamo najvišje davke na svetu, največje sodstvo na svetu na glavo(poleg Rusije), pričakovali bi, da bomo imeli zaradi toliko pobranega denarja tudi najbolj socialno in pravno državo, ker pa je ravno nasprotno, je slepemu jasno, da država omenjenih nekaj 1000 priviligiranih plenilcev sploh ne more ustavit.
Zato lupi čez razumne meje vse, ki jih lahko, da lahko plačuje škodo, ki jo ti nadangeli sistemske korupcije povzročajo.
Kaže, da je to postal že vseevropski problem. Skorumpirani plenilski superbirokrati. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2012 21:00 Naslov sporočila: |
|
|
| M71 je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | Danes sem izvedel še dva šokantna podatka:
trošarina na elektriko je v Sloveniji trideset krat (30x) večja kot v sosednji Avstriji;
trošarina na kurilno olje je v Sloveniji štiriintrideser krat (34x) večja kot v sosednji Italij....
Vlada nas neopazno skubi v silni ljubezni do nas in bodočih rodov. |
Si mogoče zasledil tudi, kolikšna je končna cena za uporabnika? Naftni derivati v Italiji so  |
Za Italijo ne vem, v Avstriji so občutno cenejši kot pri nas. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33 Prispevkov: 169 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2012 22:18 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | M71 je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | Danes sem izvedel še dva šokantna podatka:
Si mogoče zasledil tudi, kolikšna je končna cena za uporabnika? Naftni derivati v Italiji so  |
Za Italijo ne vem, v Avstriji so občutno cenejši kot pri nas. |
Kako pa si to računal, 30x pa 34x? In v Avstriji je neka razlika le pri 95 bencinu, pa še to ne bistvena.
Če gledam te podatke glede trošarin, smo v EU nekje v sredini.
http://ec.europa.eu/energy/observatory/oil/doc/prices/bulletin_with_taxes/2012_12_17_with_taxes_1635.pdf |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
georgelucas
Pridružen/-a: Čet Nov 2012 20:51 Prispevkov: 7 Kraj: 4291 Tržič
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2012 23:07 Naslov sporočila: |
|
|
ja malo man se vozite okoli,pa boste imeli kak evro z hi fi več,meni se obnese.(beri mnogo več) _________________ Lep pozdrav,ugodno kupim par dvo ali tro-sistemskih samostoječeih zvočnikov.V poštev pridejo znamke Mission,Tannoy,Dali.Zaželjeno v temnejši barvi( črna,hrast,oreh,češnja) pondbe na mail dobropis@gmai.lcom oz.na sms 031 238 940 Lp Edo |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: o31 238 940 |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2012 23:34 Naslov sporočila: |
|
|
| igorm je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | | M71 je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | Danes sem izvedel še dva šokantna podatka:
Za Italijo ne vem, v Avstriji so občutno cenejši kot pri nas. |
Kako pa si to računal, 30x pa 34x? In v Avstriji je neka razlika le pri 95 bencinu, pa še to ne bistvena.
Če gledam te podatke glede trošarin, smo v EU nekje v sredini.
http://ec.europa.eu/energy/observatory/oil/doc/prices/bulletin_with_taxes/2012_12_17_with_taxes_1635.pdf |
Ja, pomota. Za trošarine sem slišal iz (akademskega) ustnega vira, za katerega sem menil, da je zanesljiv.
Kljub temu so trošarine v Sloveniji za elektriko bistveno višje (3,05 € za MWh) kot v Avstriji (1,5 € za MWh).
Razlika med končno ceno bencina (6%)pa se meni ne zdi nebistvena. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento.
Nazadnje urejal/a pasuljaris Sob Dec 22, 2012 23:41; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2012 23:38 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | | before je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: |
Imaš vtis, da sedanja vlada je sposobna vladati?
|
Če že ravno vprašaš je moj odgovor pritrdilen: ja!
In to bo tudi dokazala, če je le ne bo predčasno odnesla ulica. Kdo je "ulica", pa mislim da ni treba posebej razlagati. |
Čisto na kratko - "ulica" so ljudje, ki imajo dovolj te bande. |
Ampak "ulica" ni vse prebivalstvo Slovenije in tudi če bi ta predstavljala večino, lahko le trka na vest vladi, ne more in ne sme pa na silo rušiti vlade, ki je nastala po volji na volitvah izkazane večine. Po izteku mandata, na rednih demokratičnih volitvah (in ne na ulici, kar po domače, kot si to predstavljajo nekateri!) pa bomo že pokazali vladi kaj si mislimo o njenem delu in ali bo za opravljeno nagrajena ali "kaznovana". Nobena poteza vlade pa ne more biti tako usodna in nepopravljiva, da bi jo morali odstaviti z silo! |
Te tocne navedbe imajo pomanjkljivost oz nekaj na kar bi morali v vsaki stranki, ki dobi tako malo glasov, kot nasa izvoljena, bistveno bolj skrbno ravnati z ljudstvom. Ce se zdi, da protestira le pescica zombijev, potem kje so dobre 2/3 ostalih, ki so sploh prisli na zadnje volitve in, ki dela izvoljne stranke se pred volitvami niso podpirali? Ce se spomnimo je bila udelezba na parlamentarnih volitvah le 65% (ceprav dokaj visoka), to pomeni, da je dobila zmagovalna stranka, takole na pamet 15% glasov!!!! Upam, da se strinjate, da je to pod vsako razumno mejo in da ni cudno, da se o nicemur ne moremo poenotiti. Torej koliko je tistih, ki so prepricani v delo vodilne stranke???
In drugo, nas volilni sistem ni demokraticen niti najmanj. Volilec nima nima nikakrsnega vpliva na izbiro!!! Volimo lahko le kar nam je vsiljeno. Kje je sistem, da lahko vsiljeno zavrnemo??? Popolnoma napacno je sklepanje, da je boljse, da izvolimo nekaj kot nic. Veliko boljse je, da nic, kot nekaj zanic!
Kdaj bomo Slovenci skapirali, da so volitve pomembne in, da se z demokraticnimi volitvami pri nas le manipulira?
Dejstvo je, da je Vrhovno Sodisce presedans brez primere, ki vsekakor ne dela v interesu LJUDSTVA!
Ne Vrhovno in ne Sodisca nikoli nimajo podlage za ukrepanje, ko gre za vec kot jasno izrabljanje sistema. Seveda pa imajo vedno na voljo vse ukrepe, ko je potrebno prikrajsati LJUDSTVO za pravice.
Lp
Lp _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2012 23:40 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | Danes sem izvedel še dva šokantna podatka:
Ja in ti norci še zmerom hodijo tankat k nam kurilno v kanistre, o toplotnih izolacijah in varčnih žarnicah, pa niso še niti slišali.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 09:20 Naslov sporočila: |
|
|
@zvocnik
Če nekomu ni mar za volitve in se jih ne udeleži, potem pa z izvoljenci ni zadovoljen, potem res ne vem kaj naj mu rečem. Še najbolj obzirno bi bilo, da mu svetujem, da se naslednjič udeleži volitev. In če se ne bodo izšle po njegovem okusu, bo imel argumente za kritiko! _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CASTOR
Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18 Prispevkov: 1087 Kraj: KOZINA
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 10:17 Naslov sporočila: |
|
|
Dokler se bomo v naši državi delili na naše in njihove, bo bilo kakšen napredek težko doseč. Tudi na zadnjih demonsracijah po vsej Sloveniji, (se mi zdi, da tudi v Mariboru) so bili večinoma prisotni tisti, ki niso zadovoljni s trenutno opcijo ki je na oblasti in bi jo radi na nelegalen način zamenjali z njim bolj všečno. Hvala lepa za take demonstracije!
Sam bi se udeležil demonstracij, kjer bi se vlado povprašalo kako kaj izpolnjuje predvolilne obljube. Na to temo mene žuli kar nekaj vprašanj:
1. Kaj je ta vlada naredila zato, da bo tuj kapital začel končno pritekat v Slovenijo (po mojem še nič razen nekaj malega na področju DPZ)
2. Kaj je ta vlada naredila zato, da dobimo bolj učinkovito sodstvo?
3. Banke v državni posredni in neposredni lasti so leglo in vzrok zla, ki je to državo spravilo na kolena in je še zmerom poligon za nekje zgoraj omenjeno plenjenje. Zakaj jih še ni začela prodajat ali pa bolj verjetno podarjat?
4. Zakaj pa nasprotno se tako mudi s prodajo LUKE?
5. Sindikate bi povprašal zakaj se vtikajo v politiko, namesto, da za ušesa vlečejo razne inšpetorje, ki ne opravljajo svojega dela (verjetno zato,ker imajo skupne interese, ki pa so daleč od interesov delavstva)
Še kakšno vprašanje bi se našlo in za odgovore bi ne bil greh, če bi morala poletet tudi kakšna kocka, samo ne v živo bitje.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zvocnik
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12 Prispevkov: 790 Kraj: Piran
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 13:30 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | @zvocnik
Če nekomu ni mar za volitve in se jih ne udeleži, potem pa z izvoljenci ni zadovoljen, potem res ne vem kaj naj mu rečem. Še najbolj obzirno bi bilo, da mu svetujem, da se naslednjič udeleži volitev. In če se ne bodo izšle po njegovem okusu, bo imel argumente za kritiko! |
Ze tisto kar sem predhodno napisal pojasnjuje, da volilci ne grejo na volitve preprosto zato, ker nimajo koga voliti in ker je sistem tak, da se ve, da ne bo nobene spremembe.
Kako naj bi bili volilci z izidom zadovoljni, ce samo 15% manjsine 'upravlja' z vsemi ostalimi?
Ni dovolj iti na volitve in upati, da bo boljse, da se bo nek kandidat v naslednjem mandatu spremenil, edino pravilno je, da se gre na volitve takrat, ko verjames v nekoga ali nekaj.
Zato menim, da bi morala biti se tretja opcija, kot dana izbira volilcem, torej, da se zaradi nestrinjanja ne gre na volitve in take, premalo udelezene volitve ali referendumi avtomatsko padejo. Sele to bi nomogocilo nekaj podobnega demokraciji.
Sistem, ki ne naplavlja pozitive ne sluzi nicemur oz le zelo redkim, ki se imenuje elita.
LP _________________ Information is not knowledge
Knowledge is not wisdom
Wisdom is not truth
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !
FZ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 737 410 |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
before

|
Objavljeno: Pon Dec 24, 2012 10:56 Naslov sporočila: |
|
|
@zvocnik
Bilo bi fajn, če bi bila tretja opcija, se strinjam. Ampak je ni! In bilo bi naivno pričakovati, da se bo kar naenkrat pojavila. In zato se je vseeno treba udeležiti volitev in voliti tistega, za katerega mislite, da je primernejši in sposobnejši, ali drugače povedano, manj slab. Jaz ne vidim rešitve težav v katerih smo v zamenjavi vlade. Nasprotno, treba jo je pustiti naj izpelje svoje zamisli izhoda iz krize, ne pa je pri tem ovirati. Razumem, da vsem to ne bo po všeči, ampak bremena krize se bodo morala malo prerazporediti.
Kakorkoli že, tretje opcije ("novih obrazov") ni ... _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pon Dec 24, 2012 15:42 Naslov sporočila: |
|
|
14 stopinj na predbožični dan... izgleda da nam je država še zimo ukradla.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Pon Dec 24, 2012 16:10 Naslov sporočila: |
|
|
Nič ne bomo prerazporejali bremen krize. Halo? Kizo naj plačajo tisti, ki so jo povzročili! Od prijateljski kreditov do prenapinjenih dogovorov pod mizo. Naj narod plača, sej ma gnar... Japajade _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Pon Dec 24, 2012 16:18 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | 14 stopinj na predbožični dan... izgleda da nam je država še zimo ukradla.  |
Meni kar malo paše ta otoplitev, samo ne tega razumeti kot zagovarjanja države!  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|