Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Multi-media show Zagreb 2012
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 27, 2012 18:29    Naslov sporočila: Multi-media show Zagreb 2012 Odgovori s citatom

Danes sem bil na sejmu v Zagrebu, v hotelu Sheraton. Pogoji razstavljanja se mi zdi, da so bili boljši, kot v Ljubljani, sobe večinoma vsaj nekoliko zvočno tretirane in zvok v povprečju na kar visoki ravni.

Zvezda showa je bil Vklop-Ubiq, predstavili so zvočnike Magico, serije Q in Devialet premier ojačevalec.

Za pohvaliti gre tudi ostale slovenske razstavljalce, ki so zelo solidno predstavili proizvode. Na Focal Scalla Utopia je bila priklopljena Karan elektronika, zanimivi so bili tudi ATC100, ki so bili predstavljeni v primerno veliki dvorani.

Samogradenj je bilo zelo malo, povdarek je bil na aparaturah višjega ranga.

Slik nimam, ker nisem slikal, sem pa srečal standardne slovenske fotografe, tako, da lepe fotografije zanesljivo sledijo.

LpM.
DOLAR

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 27, 2012 22:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uff....
Meni je bila kombinacija Devialet+Magico tema. Trdo, sterilno, brez življenja, umetno. Mislil sem, da je kriva glasb, zato sem sedel tam skoraj eno uro. Ni bilo to. Nekoliko bolj se je devialet izkazal na Focalih utopia (scala se mi zdi). Še vseeno pa je ta zvočnik zelo zadržan in len, da zadeva ni ne vem kako pristno igrala.
Lepo so predstavili YG Acoustics s Spectral ojačevalci. Izmed nekoliko cenejših primerko se mi zdi, da imajo potencial Gradienti, neka aktivna omnidirekcionalna zadeva. Škoda samo, da so kretnico nastavili tako svetlo, da so kar ušesa bolela.
Atc je igral zelo dobro, nekoliko je sicer donelo, ker soba ni bila najbolj primerna, ampak vseeno bistveno bolje kot veliko mnogo dražjih primerkov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 27, 2012 22:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A mi lahko kdo da kakšen nasvet glede parkinga v bližini Sheratona
in ali je kaj težko najt ker nimam navigacije Smile
Hvala
Nazaj na vrh
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 01:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,

parkirišče imaš na voljo pod hotelom, oz naprej od hotela kjer je ''rdeča'' cona, samo tam je dovoljeno parkiranje največ 2 uri (tudi s parkirnim listkom), ne vem kako je med vikendom.

Za enodnevni izlet boš preživel tudi parkiranje v hotelskem parkirišču Wink

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 15:35
Kraj: Varaždin

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 10:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Habo, mislim da je parking u nedjelju besplatan. U navigaciju unesi Ulicu kneza Domagoja ili Domagojeva ulica. Ulica je dvosmjerna i možeš se natrag vratiti od kuda si došao tako da ne moraš kružiti po centru. Ja sam našao mjesta u suboto poslije 15.

Ovaj Deviant se nije baš iskazao na Utopiama ako zvuk usporedimo sa primarnom amplifikacijom koja je tamo svirala (Karan) , kolega koji ga je slušao na Magicu kaže da nije zadovljan Deviantom jer je čuo magico da puno bolje svira.

Ja bih ponio kući Spectral + YBA, dubina stagea, zrak između instrumenata i njihova prirodnost je ono što je ostalo kao glavni dojam, šteta štio nije bilo glasnije....
Kod Inteka je solidno sviralo, te također Naim i Harberth nisu za odbacit. Nekako čudno mi je zvučala kombinacija izloženih Sonusa i Primare amplifikacije.

Od domaćih snaga lijepo su se predstavili Colibri Labs zvučnici, kombinacija transmission line i bas reflex ustroja, možda je to zvučalo previše prezentno, no soba u kojoj su bili izloženi je bila premala pa možemo samo nagađati. Po komentarima forumaša većini se sviđao zvuk.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 11:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozabil sem povedati, da mi je bila zanimiva kombinacija kanadskih zvočnikov Gershman Aavantgard z italijansko elektroniko Lector.

Zvočniki so razmeroma majhne piramidaste oblike, z neverjetnim basom, v celoti tonalno uravnoteženi, stanejo pa med 49 in 60 tisoč kunami.

Lector komponente so približno v rangu 2-3 tisoč evrov.

LpM.
Surfer

Pridružen/-a: Čet Nov 2009 20:46
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@habo66 QwertyVZ ima prav. Danes je parkiranje v rdeči zoni brezplačno.

Sigurno se bo našlo kakšno parkirno mesto.

Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03
Kraj: bUNGA bUNGA

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivost oz. bolj ne-zanimivost sejma je bila, da smo lahko poslušali samo škatlaste zvočnike (izjema gradient, če mi ni kaj ušlo), nobenih dipolov, trobelj .... samo klasika streamer/cd, amp in škatla.
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 15:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam sem bil včeraj, prav presenetilo me je pomanjkanje analognih izvorov. Tu in tam kak cedeplejer, ostali vsi streamajo. Drugače pa ni bilo ničesar, za čemer bi se mi pocedile sline.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 15:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DOLAR je napisal/a:
Zanimivost oz. bolj ne-zanimivost sejma je bila, da smo lahko poslušali samo škatlaste zvočnike (izjema gradient, če mi ni kaj ušlo), nobenih dipolov, trobelj .... samo klasika streamer/cd, amp in škatla.

Eeee škoda !!!! Crying or Very sad
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 17:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slikce in kratek report: http://www.myaudioshop.si/forum_slo/posti/sejmi_prezentacije_dogodki/audio_video_show_zagreb_2012/page/#pid248
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 19:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok slikce so,
kaj pa kakšen komentar????
nomad

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 19:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck je napisal/a:
Ok slikce so,
kaj pa kakšen komentar????

Zvoka sob nisem ocenjeval ali rangiral, se mi ne zdi fer.
V isti sobi je lahko zvok enkrat odličen, drugič pa porazen.
Pa še vtisi so subjektivni in za to odvisni od marsičesa.
In najbolj pomembno, ocenjevanje zvoka ni v skladu z mojo audio filozofijo.

Sem pa podal nek splošen komentar in deloma tudi opis demonstracije Devialete in omenil sobe, kjer mi je bil zvok všeč.
Nazaj na vrh
androsalvatore

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 23:22

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 20:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se popolnoma strinjam z zgoraj navedenim. No, lahko bi pa kaj več napisal, če že pišeš, tko o Zagrebškem kot Ljubljanskem sejmu.

Mal si bil kratek!?
Nazaj na vrh
nomad

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2012 20:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je poročilo, ki mora biti kratko ampak aktualno.
Zato pa je bilo objavljeno še pred uradnim koncem sejma.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu