Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Apple igrače
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2012 19:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem skopiral skopiran post. Se pa strinjam z njim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2012 20:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No,jaz se definitivno ne strinjam! Evil or Very Mad
Je izraz slovenske ksenofobne miselnosti in pomanjkanja čuta za soljudi, če niso "naši". Tako se ni čuditi, če je Slovenija ob potresu na Haitiju "žrtvovala" celih 20000€, kar je (mislim) bil negativni rekord! Embarassed
Slovenska obzorja se pač nehajo nekje pri Trstu in Celovcu!
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2012 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tukaj je bilo izključno mišljeno relacija Foxcon in Apple, ker se folk spravlja na apple, kot d je on krivec za razmere v foxconu. In to vsi vrejamejo. Samo to.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2012 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, OK!
Ampak Apple tule tudi ni nedolžna ovčka, saj se mu gre v najboljši kapitalistični maniri za dobiček!
Malce se dela Microsoftu krivica, ki svoje programerje tudi v tretjih deželah kar dobro plača, Bill Gates, ki ga imajo nekateri tako v zobeh, pa itak največji del svojih dobičkov preusmerja v dobrodelne namene! In vseeno številnim veljajo kot sinonim za brezobzirni kapitalizem!
V bistvu to še bolj velja za Apple! Twisted Evil
Poanto citiranega sestavka pa sem osebno zaznal kot poziv "Kaj nas brigajo ti Kitajci, zaradi nas naj crknejo, brigajmo se za svoje ljudi"!
Sebe imam za globalno mislečega človeka in mi je taka filozofija povsem tuja, je pa verjetno kar domača večini Slovencev! In ker sveta okoli sebe ne znamo dojemati globalno, smo tudi tam kjer smo!
Ampak ne računam na to, da me bo veliko ljudi razumelo, če manj pa podprlo!
Je pa res tudi, da se često gibljemo v prostorih, ki so jih gradili delavci iz Bosne, ki so jih plačali še manj kot Kitajce! Embarassed
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 06:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne, tukaj ne leti kritika na kitajce kot ljudi, vsaj jaz jo tako he jemljem. Pljuvat čez same kitajce res ni lepo, čez kogarkoli. Navsezadnje smo vsi isti.
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 09:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Ja, OK!
Ampak Apple tule tudi ni nedolžna ovčka, saj se mu gre v najboljši kapitalistični maniri za dobiček!
Malce se dela Microsoftu krivica, ki svoje programerje tudi v tretjih deželah kar dobro plača, Bill Gates, ki ga imajo nekateri tako v zobeh, pa itak največji del svojih dobičkov preusmerja v dobrodelne namene! In vseeno številnim veljajo kot sinonim za brezobzirni kapitalizem!
V bistvu to še bolj velja za Apple! Twisted Evil
Poanto citiranega sestavka pa sem osebno zaznal kot poziv "Kaj nas brigajo ti Kitajci, zaradi nas naj crknejo, brigajmo se za svoje ljudi"!
Sebe imam za globalno mislečega človeka in mi je taka filozofija povsem tuja, je pa verjetno kar domača večini Slovencev! In ker sveta okoli sebe ne znamo dojemati globalno, smo tudi tam kjer smo!
Ampak ne računam na to, da me bo veliko ljudi razumelo, če manj pa podprlo!
Je pa res tudi, da se često gibljemo v prostorih, ki so jih gradili delavci iz Bosne, ki so jih plačali še manj kot Kitajce! Embarassed

..oziroma jim na koncu niso plačali nič, pa še vzeli, kar je bilo njihovega.
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 09:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

..ampak danes je Apple iPad Mini dan.. bi me sicer bolj ganilo, če bi malo spimpali taveliko tablico, ampak še vedno je bilo kaj zanimivega..

bomo gledali..

http://live.gizmodo.com/

Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 11:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
Ne, tukaj ne leti kritika na kitajce kot ljudi, vsaj jaz jo tako he jemljem. Pljuvat čez same kitajce res ni lepo, čez kogarkoli. Navsezadnje smo vsi isti.

Hja, samo istočasno si napisal

dr.sah je napisal/a:
Sem skopiral skopiran post. Se pa strinjam z njim.

Meni se zdi prispevek popolno novinarsko skropucalo. To so tipični prispevki nekih novodobnih mladih raziskovalnih novinarjev, ki po možnosti niso uspeli še FDV-ja končati, kaj šele kaj bolj zahtevnega in se vsi po vrsti razumejo tako na Hight Tech tehnologijo, zunanjo politiko, filozofijo, ekonomijo in kuharske recepte. Kar je pač tisti dan pri roki. In iz tega potem sledijo komentarji v stilu:

Če bi meli malo soli v glavi bi preverili dejstva in ugotovili,..........

In ko smo že pri bogih kitajčkih. Ničhe jih ne sili, lahko so tudi brezposelni ...................Lahko pa gredo tut na polje delat če hočejo, pa bodo v naravi in zdravi... kajne?

Tako razmišljanje nam počasi vsiljuje tudi že naše politično okolje.

In v nadaljevanju plasira biser :

Zdej pa že začepite enkrat s tem fair labor shitom, ki je totalna antipropaganda v medijih in je narejena samo zato, da škoduje ugledu nevečjega IT velikana... če ne bi bil največji, se nihče nebi obregnil vanj.

Ja, mi naj bi šli pa v jok?

Tipu se najbrž niti ne sanja kaj je korporativno upravljanje multinacionalk in negativni trendi globalizacije na socialnem in demografskem smislu. Njemu je samo važno, da bo čez dva meseca na trgu spet nov Iphone xy, po možnosti za polovično ceno bivšega modela yx .

Po drugi strani pa ta ista sredina, ki jo on med vrsticami poveličuje, zganja propagando za kvazi demokracijo v Afganistanu, Iraku, Iranu., Siriji. itd. Ne ga lomt, no. Po vsej verjetnosti vam je jasno zakaj so tam. Zaradi poceni nafte in njihovih strateških surovin. Tudi povprečni Američan ni navdušen nad strategijo proizvodnje njihovih multinacionalk. "Folk iz ulice" v Ameriki tudi ni tako za luno, kot ga hočejo predstaviti nekateri video spoti na You Tube.

http://www.youtube.com/watch?v=Cey35bBWXls&feature=related

Problem našega novinarsta je občasno resnično v pomanjkanju strokovne kritičnosti in totalnemu nepoznavanju jedra problema, ki se ga v člankih lotevajo.

Je pa res, da tudi naša politika ni daleč od njih. Vzori vlečejo.

UFF , sem že totalno off topic. Wink

LP

To pa samo v pojasnilo, da baje Apple nima nobene veze s Foxconom

dr.sah je napisal/a:
Tukaj je bilo izključno mišljeno relacija Foxcon in Apple, ker se folk spravlja na apple, kot d je on krivec za razmere v foxconu. In to vsi vrejamejo. Samo to.

http://www.youtube.com/watch?v=V3YFGixp9Jw

http://www.youtube.com/watch?v=9jOgRpO5i94&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2gOu50HaEvs&feature=related

Z vsem dolžnim spoštovanjem do Steve Jobs-a , ampak to kar je razlagal je milo rečeno .................. Ok, mogoče bi njemu še verjel, ampak novim lastnikom Apple-a zagotovo bolj težko.
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če bi meli malo soli v glavi bi preverili dejstva in ugotovili, da je Foxconn lastno podjetje, ki izdeluje produkte za vse večje IT in mobile podjetja, med katerimi so tudi Acer, Asus, HP, IBM, Nokia, Philips, Sharp, Sony Ericsson, Toshiba, Intel, Logitech in JA tudi vaš SAMSUNG

bolj kot ne, je tole pomembno, ker se vsi kurčijo na apple.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa ponovimo še enkrat.
Jasno sem napisal, da ima Samsung Star 2 preverjeno odličen sprejem signala na mestih kjer ga drugi telefoni praviloma nimajo. Ostalo kar nudi, zame ni važno. Na njem bi lahko pisalo Kikiriki sing in bi mi prišel prav zaradi tega zame pomembnega presežka.
Bom poročal kako lovi v puščavi Negev, to bu supertest sprejema ne ravno najnovejšega Star 2.

Če daš podizvajalcu, ki ima nemogoče delovne pogoje delat neke kose, v tem primeru je to Foxconn, bodo ti kosi kvalitativno slabši zaradi slabih pogojev dela.

Če pa zraven po slovensko polamentiramo o tukajšnjih izžemalcih delavcev, versus kitajsko ameriškim, potem smo nehali govorit o vzrokih za slabo kvaliteto IPhonov.

Še najbolj otročja pa je bila žabčna replika:"To pa že ne boš govoril, da crkavajo, mi "poznavalci" vemo da ne crkavajo..", ki se je nanašala na dejstvo, ki sem ga omenil, da sin že vse leto menjava svoje IPhone, ker crkavajo en za drugim.

Ta je bila identična srednjeveškim trditvam:"Ploščata je in ne okrogla".
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 12:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:
Če bi meli malo soli v glavi bi preverili dejstva in ugotovili, da je Foxconn lastno podjetje, ki izdeluje produkte za vse večje IT in mobile podjetja, med katerimi so tudi Acer, Asus, HP, IBM, Nokia, Philips, Sharp, Sony Ericsson, Toshiba, Intel, Logitech in JA tudi vaš SAMSUNG

bolj kot ne, je tole pomembno, ker se vsi kurčijo na apple.

Se opravičujem, če je bilo narobe razumljeno.

Hotel sem samo izpostaviti stil njegovega izražanja v smislu: "če bi imeli malo soli v glavi". S tem nehote med vrsticami implicira, da so/smo vsi bralci "butli", če se ne strinjamo z njegovo tezo.

Nadaljevlaj je v njemu znanem slogu : "Zdej pa že začepite enkrat s tem fair labor shitom..............

LP

Nazadnje urejal/a vintagesonic Tor Okt 23, 2012 12:55; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 12:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

moj iPhone v dveh letih ni niti zmrznil, a kamoli kazal najmanjše znake o tem, da bi crknil.. več ni.. nazadnje sem bil tako zadovoljen samo z legendarno 6310i (ki še vedno kaže znake nekega življenja, ni pa več v funkciji)
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 18:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Špilferderber je napisal/a:
moj iPhone v dveh letih ni niti zmrznil, a kamoli kazal najmanjše znake o tem, da bi crknil.. več ni.. nazadnje sem bil tako zadovoljen samo z legendarno 6310i (ki še vedno kaže znake nekega življenja, ni pa več v funkciji)

...poznam kar nekaj lastnikov iphonov in so vsi več kot zadovoljni. Cool
Nazaj na vrh
taz

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 7:16
Kraj: Solkan

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 20:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravnokar predstavili nov iMac, Mac mini, retina MBP 13", iPad in iPad mini.
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2012 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm, le kaj bomo kupili?... Minija sigurno- mac, ipad? Neeeee
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 39, 40, 41  Naslednja
Stran 34 od 41

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu