Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hypex Ncore NC400 projekt by ProJet
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 20, 21, 22  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 20, 2012 00:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
JAZZZ je napisal/a:
Andrej, dopuščam možnost, da sva tudi SSA priklopila na Piege(moja starost in preveliko menjav) Wink Ne vidim pa, zakaj bi cel post postal nekredibilen.

Spomni se prizora viseče minus vilice, ki se je skoraj dotikala plus WBT-ja, ko sva priklopila SSA na Piege. Torej SSA, NC400 in Kronzila, vsi na Piegah drži, tako kot je navedeno v mojem postu. Se zdaj spomniš?
Če se neka tako pomembna trditev izkaže za neresnično, kako potem verjeti ostalemu tekstu?

Andrej, vse tvoje in moje trditve so preverljive. Vedno ! Kogar zanima lahko to preveri in si ustvari svoje mnenje in nadaljne besede res niso več potrebne. Bo nekdo mislil, da sva sovražnika Wink
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 20, 2012 00:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo, da se okoli D-klase zmeraj krešejo mnenja.
Zame je že dovolj kredibilen podatek to, da je še do nedavnega Pro-Jet prisegal na SS ojačevalce in govoril da so stikalni ojačevalci uporabni zgolj za mikrovalovke, zdaj pa zavzeto zagovarja N-Core. Nekaj torej je na tem.
Poleg tega imam tudi občutek, da ni obremenjen s kablovjem itd., temveč vse skupaj gleda iz stališča elektronika in kaj se v električnem smislu dogaja s signalom.

Zanimivo pa je tudi dejstvo, ki s svojim znanjem v tujini oz. na tujih forumih uživa veliko spoštovanja in kredibilnost, na domačih pa se ga poskuša čimveč spljuvati. Zanimivi s(m)o slovenski audiofili, res... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 20, 2012 00:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

igor0203 je napisal/a:
Zanimivo, da se okoli D-klase zmeraj krešejo mnenja.
Zame je že dovolj kredibilen podatek to, da je še do nedavnega Pro-Jet prisegal na SS ojačevalce in govoril da so stikalni ojačevalci uporabni zgolj za mikrovalovke, zdaj pa zavzeto zagovarja N-Core. Nekaj torej je na tem.
Poleg tega imam tudi občutek, da ni obremenjen s kablovjem itd., temveč vse skupaj gleda iz stališča elektronika in kaj se v električnem smislu dogaja s signalom.

Zanimivo pa je tudi dejstvo, ki s svojim znanjem v tujini oz. na tujih forumih uživa veliko spoštovanja in kredibilnost, na domačih pa se ga poskuša čimveč spljuvati. Zanimivi s(m)o slovenski audiofili, res... Rolling Eyes

In tudi obratno. Kakšen odnos ima on do domačih soforumašev...in če ni tako, kot si je zamislil... Sad morda v razmislek.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 20, 2012 00:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No pa zaključimo tole neprebavljivo (za nekatere za okopi) temo o Hypex Ncore NC400 stikalnih ojačevalnikih.

Dejstvo je, da teli mali digidagiji, kot jih je prisrčno poimenoval audiofill, kot za šalo povozijo Kronzilo, SSA, Freedom in še mnogokatera bolj zveneča imena. Izkušnje boste ali pa ne pridobili sami ali pa jih boste zavistno prebirali v svetovnem tisku in se spraševali kje bi jih lahko preizkusili. Mogoče bo koga želja premagala in si jih sestavi celo sam. Shocked
Do takrat pa vsem prav lep pozdrav in uživajte še naprej v reproducirani glasbi tako ali drugače. Pa pa Wink

Nazadnje urejal/a ProJet Sob Okt 20, 2012 01:03; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 20, 2012 00:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
No pa zaključimo tole neprebavljivo (za nekatere za okopi) temo o Hypex Ncore NC400 stikalnih ojčevalnikih.

Dejstvo je, da teli mali digidagiji kot za šalo povozijo Kronzilo, SSA, Freedom in še mnogokatera bolj zveneča imena. Izkušnje boste ali pa ne pridobili sami ali pa jih boste zavistno prebirali v svetovnem tisku in se spraševali kje bi jih lahko preizkusili. Mogoče bo koga želja premagala in si jih sestavi tudi sam. Do takrat pa lep pozdrav in uživajte še naprej v reproducirani glasbi tako ali drugače. Pa pa Wink

Dejstvo velja zate. Ostali izhajamo iz drugačnih izkušenj, prepričanj,...da ne naštevam.
Svetovni tisk se plača...

Ene resnice ni. Je pa največja resnica trg.
Ti pa želim veliko uspeha!
Pa pa
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 20, 2012 01:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa pa papagajček Laughing Laughing
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 20, 2012 08:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čakaj projet, ne pobegnit!

D klaso ne bodo vsi sprejeli čez noč, si pa že dosti naredil z predstavitvijo.
Da pa bi vsi to sprejeli, pa je nesmiselno pričakovat.
Nazaj na vrh
urosst

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 9:48
Kraj: ZAGORJE

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 20, 2012 09:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz razmišlam malce drugače,če pogledamo
dejstva d klasa je ujela po kakovosti oječevalce ab in a klase z
negativno povratno vezavo.
Kronzila in moj amp sta predstavnika ampov brez negativne povratne
vezave.koncep mojega ampa je v tem , da zvočniku samo vsiljuje
posneto nihanje zvočnega signala,sama reakcija zvočnika
pa zelo malo vpliva nazaj.
Pri povratni vezavi pa zvočnik z določeno časovno zakasnitvijo
prišteje reakcijo tuljave v magnetnem polju z ojačanim
vhodnim signalom kar pa ojačevalec primerja z vhodnim signalom
in tukaj pride do problema.
moj ojačevalec ojača samo vhodni signal v prvotni obliki in ne dodaja
reakcije zvočnikov.
tipični primer je izven činel ,zvočkov v kombinaciji z ostalimi instrumenti
,kjer ostalo povozi izven zvončkov in činel,v tej kombinaciji je to
zelo očitno
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 20, 2012 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj to je point.
Hypex ima celo zelo veliko povratno vezevo.

Sta dva svetova, in dve filozofiji. Hypex pač dela + pelje vsak zvočnik, na vseh glasnostih in zvočnih pritiskih(tudi najkompleksnejšo klasiko) z jekleno pestjo v žametni rokavici, ter vreliko zalogo moči. Z eno besedo dela, igra.

Ojačevalci brez povratne vezave pa pojejo, "godejo",+ in "zvenijo". Pa niso za vsak zvočnik, pazljivo moraš "uparit". Z eno besedo pojejo.

Enim je všeč eno, enim drugo. Vsak posluša tudi svoj tip muzike, in preferira svoja pričakovanja od ojačevalca.

Bootomline smo letos imeli krasen sejem, fantastično druženje, dobili dva nova krasna ojačevalca, razširili obzorja.....

Pa kaj češ lepšega? Pa kaj to ni razlog za veselje, sproščen užitek primerjanja in poslušanja.

igor0203 je napisal/a:

Tole pa podpišem, ena grših slovenskih lastnosti, pomoje edino slovenska.

Na nek način smo patološki narod. Stoletja smo hlapčevsko jecali od Avstroogrske do srbov,se pritoževali, jecali kaka krivica se nam godi-ko pa smo se 91 osamosvojili in končno dobili državo pa brez gospodarja nismo vedeli niti znali kaj bi z njo. Se raje "zjebali" med sabo in vse zafurali.

Križaj je vedno odpeljal prvi tek briliantno, potem pa je cela slovenija poslušala komentatorje in trepetala do drugega teka, kak grozen pritisk prenaša, in ali se bo zlomil ali ne. Normalen narod bi se veselil in že napol odpiral šampanjce. In drugega je jasno vedno zafural.

Na fuzbal prvenstvo smo se sfajtal, ko pa smo bili tam pa skregal med sabo in vse zajebali.

Skrtaka, koje je treba "stisnt" znamo. Ko pa je treba vzet doseženo in, uživat , se sproščeno veselit -kar nam itak že pripada in smo dosegli, nastane praznina, ker ostanemo sami,in se moramo soočit sami s sabo. Takrat pa iz nas izbruhne mali človek-hlapec, in se raje kot da bi se videli kot zmagovalce, pojemo med sabo.

Žalostno da tu ni nič drugače.

Pa Tromba, Ajka, dajta prosim poslušat, preden
sodita, to je res čudno, ne? To je tudi ena čudna slovenska karakterna črta.

Zvok Hypexa nima ničesar, kar si človek predstavlja pod pojmom in izkustvom "zvok D klase". To in predvsem cena za katero to dobiš je velik preskok v audiju. Ga ni bilo že vsaj 20let.
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 20, 2012 23:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet ne se obremenjevat, ni to nič. Kako so mene onegal na forumih zadnja leta ko neomajno trebunjam, da bo D klasa slej ko prej naredila raztur na audio sceni in povedla, pa se ne dam. Samo še za mišji... pa smo tam. Very Happy

Ne zdaj obupat no ko si že storil toliko v informiranje in edukacijo. Gasa novim zmagam naproti, jaz sem s tabo. Smile
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2012 00:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

to me a zanima,za tak denar takšen ojačevalnik.Z veseljem bi ga probal kako deluje z elektrostati .
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2012 00:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
Saj to je point.

Sta dva svetova, in dve filozofiji. Hypex pač dela + pelje vsak zvočnik, na vseh glasnostih in zvočnih pritiskih(tudi najkompleksnejšo klasiko) z jekleno pestjo v žametni rokavici, ter vreliko zalogo moči. Z eno besedo dela, igra.

Ojačevalci brez povratne vezave pa pojejo, "godejo",+ in "zvenijo". Pa niso za vsak zvočnik, pazljivo moraš "uparit". Z eno besedo pojejo.

Enim je všeč eno, enim drugo. Vsak posluša tudi svoj tip muzike, in preferira svoja pričakovanja od ojačevalca.

Bootomline smo letos imeli krasen sejem, fantastično druženje, dobili dva nova krasna ojačevalca, razširili obzorja.....

Pa kaj češ lepšega? Pa kaj to ni razlog za veselje, sproščen užitek primerjanja in poslušanja.

igor0203 je napisal/a:

Tole pa podpišem, ena grših slovenskih lastnosti, pomoje edino slovenska.

Na nek način smo patološki narod. Stoletja smo hlapčevsko jecali od Avstroogrske do srbov,se pritoževali, jecali kaka krivica se nam godi-ko pa smo se 91 osamosvojili in končno dobili državo pa brez gospodarja nismo vedeli niti znali kaj bi z njo. Se raje "zjebali" med sabo in vse zafurali.

Križaj je vedno odpeljal prvi tek briliantno, potem pa je cela slovenija poslušala komentatorje in trepetala do drugega teka, kak grozen pritisk prenaša, in ali se bo zlomil ali ne. Normalen narod bi se veselil in že napol odpiral šampanjce. In drugega je jasno vedno zafural.

Na fuzbal prvenstvo smo se sfajtal, ko pa smo bili tam pa skregal med sabo in vse zajebali.

Skrtaka, koje je treba "stisnt" znamo. Ko pa je treba vzet doseženo in, uživat , se sproščeno veselit -kar nam itak že pripada in smo dosegli, nastane praznina, ker ostanemo sami,in se moramo soočit sami s sabo. Takrat pa iz nas izbruhne mali človek-hlapec, in se raje kot da bi se videli kot zmagovalce, pojemo med sabo.

Žalostno da tu ni nič drugače.

Pa Tromba, Ajka, dajta prosim poslušat, preden
sodita, to je res čudno, ne? To je tudi ena čudna slovenska karakterna črta.

Zvok Hypexa nima ničesar, kar si človek predstavlja pod pojmom in izkustvom "zvok D klase". To in predvsem cena za katero to dobiš je velik preskok v audiju. Ga ni bilo že vsaj 20let.

LP

Ja, saj jaz isto govorim, dejte poslušat ... Veliko, zelo veliko časa se dejte družit z zelo različnimi komponentami od ojačevalcev, zvočnikov , kablov, v različnih pogojih dobrih in slabih prostorih, da lahko potem kolikor toliko dobiš vpogled kaj lahko današnji audio zmore ... Preveč smo že dali v audiu skozi, da bi kar tako hitro nasedali novitetam ... Zanimivo, da vse "revolucionarne" audio novitete po začetnem "buuuumu" v doglednem času najdejo "realno mesto" v audio realnosti ali pa so samo zgodovina ...
V audiu je veliko tega kar rečemo "optična varka" Idea
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2012 05:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vojko je napisal/a:
Saj to je point.

Samo da funkcionira tako perfektno, je treba poznat interakcije na takšne prafaktorje:

Bruno Putzeys - The F-word or, why there is no such thing as too much feedback

Me zanima koliko proizvajalcev to obvlada na takem nivoju... Shocked
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2012 07:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

galop je napisal/a:
to me a zanima,za tak denar takšen ojačevalnik.Z veseljem bi ga probal kako deluje z elektrostati .

Saj to je to! Končno dober ojačevalec, ki je zmožen gnat težja bremena.
Pa, če tudi ni best of the best mi sladko dol visi. Zame je podatek, da se je
vsaj približal Kronzillam vreden vsakega zlata.

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 21, 2012 10:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gorko1 je napisal/a:
Saj to je to! Končno dober ojačevalec, ki je zmožen gnat težja bremena.
Pa, če tudi ni best of the best mi sladko dol visi. Zame je podatek, da se je
vsaj približal Kronzillam vreden vsakega zlata.

Goran
po Andrejevih besedah je razlika velika, po mojih tudi. vendar vsak vleče v svojo stran Wink Ampak kot sem rekel, tri ure preklapljanj na nikoli enake kable je zame premalo, da bi potegnil kakršenkoli resen zaključek!
Kot sem že rekel, kupujem še en ojačevalec in če bi me digitalc tako potegnil bi si ga , verjemite, še poskusil sposoditi za vikend, pa me ni. Freedom pa tako vleče, da sem že zjutraj v studiu. Ampak, ne mi verjeti, poskusite oba sami in se odločite.
Glede cene pa, Freedom je vsaj polovico cenejši ... Verjetno pa bo digitalc lažje poganjal elektrostate(moči mu ni zmanjkalo - ampak, tudi Kronzili je ne, pa SSaju, pa Freedomu - seveda na Piegah(89 Db) v moji sobi )
Pa komur so bili všeč Danleyi na sejmu in komur so bili totalno mimo, he he, poslušajte manjši model SH100 na Freedomu(lahko pro meni). Poslušajte jih na meter in pol oddaljenosti in se "čudite" ... Opozorilo: poslušam brez suba in ne pričakujte spodnje base Wink
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 20, 21, 22  Naslednja
Stran 12 od 22

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu