Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Manjši, nežnejši zvočniki
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 03:51    Naslov sporočila: Manjši, nežnejši zvočniki Odgovori s citatom

Lep pozdrav!
Mojih trenutnih zvočnikov se bom kmalu znebil, in ker imam v sobi že en par večjih floorstanderjev iščem tokrat nekaj manjšega. Vpoštev pride kak vitkejši floorstander, ali manjši bookshelf. Kak 4 ali 5,5" driver, v skrajni sili 6,5", nekaj podobnega.
Ne iščem ogromno basa, ampak obstaja pa naj le Smile

V oči so mi padli mali KEF-i (iQ 1, iQ3(čeprav je ta že malo prevelik), potem tu rabljeni Sonus Faber Concertino(to me sploh mika), neki starejši Mission..

Idealno bi bilo dobit Dynaudio Audience 42, vendar so novi izven mojega dosega, rabljenih pa ni.

Budget je tja, do kakih 400, 450€ za rabljeno ali novo stvar.
Soba je velika 3x4m, tepih po tleh in po eni steni, lesen strop, ojačevalec pa je Cyrus(ali pa NAD 302). Zvočniki naj bi bili razmeroma lahki za poganjat, saj si ne lastim nekih monstrumov. Izvor je squeezebox(občasno dac, občasno brez).

Kakšen predlog?

P.S. Samogradnje se ravno ne bi loteval, ker človek nikoli ne ve kaj bo dobil. Me pa mikajo tudi tisti uroševi mini zvočniki iz LJ showa, če se jih kdo spomni..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 08:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dynaudio imaš na eBay-u. Wink Ravno zadnjič so te Dynaudio Audience 42 šli za okoli 350€.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Franci

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 8:26

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim , da imaš tuki med oglasi ene male Kefe Coda 70. Tele sm imel tud sam do lani (sm šel potem na floorstanderje). Preberi prej kaj na netu o njih, če ti odgovarjajo. Sam sem bil z njimi zadovoljen.
Franci
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 08:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Predlagal bi ti, da razmisliš o JBL C1.

Pred nekaj leti jih je kupil moj kolega in me povabil, da si jih pridem ogledat. Name so naredili velik vtis, predvsem zato, ker sem deset minut iskal po dnevni sobi kje je skrit subwoofer. Seveda ga nisem našel, ker ga tudi ni bilo. Embarassed

http://www.jblpro.com/catalog/General/Product.aspx?PId=195&MId=5

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če želiš ti posodim moje za en krog, Tannoy Mx2.

Če ti niso preveliki.

Lp
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 10:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa Kef Cresta? Včasih so ga zelo hvalili, pa ta nova serija še zgleda fejst?
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

eBay bi bil res ql verzija:)

Control 1 sem slišal.. pa me niso prepričali. Saj niso slabi, ni pa to nek nežen zvočnik:)

Numb.. za tiste Tannoye pa se bova še pogovarjala Smile
Nazaj na vrh
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem še vztralal na hišnem kinu sem si kupil tole,
MORDAUNT SHORT PREMIERE 302
majhno in slatko. Rezani so na 120 Hz.
Če bi rad sprobal dobiš "za en krog".
Jaz jih kot rečeno ne uporabljam več.
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 13:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

matjaz z je napisal/a:
Ko sem še vztralal na hišnem kinu sem si kupil tole,
MORDAUNT SHORT PREMIERE 302
majhno in slatko. Rezani so na 120 Hz.
Če bi rad sprobal dobiš "za en krog".
Jaz jih kot rečeno ne uporabljam več.

Tole tudi izgleda zanimivo.. ampak, nižje od 100 ne grejo na žalost.. :/
Nazaj na vrh
Franci

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 13:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
Kaj pa Kef Cresta? Včasih so ga zelo hvalili, pa ta nova serija še zgleda fejst?

Ce prav vem, je bila Cresta najnizja serija KEFov, ki jih je zdaj nadomestila serija C. Coda je bila nivo nad njimi. Pa Coda ima zavidljiv frekvenčni razpon.

"...KEF quote a frequency response of 45hz to 27khz +-3db @ 15 degrees off axis, going down to 39hz @ -6dB. This is an astonishing performance from such a diminutive enclosure, just 305 x 180 x 275mm...."
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jap, tele sem mislil:

http://www.bestshop.si/izdelek/1727/naziv/KEF-C3

Predvsem mi je zanimiva cena.
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Franci je napisal/a:
Numb je napisal/a:

Ce prav vem, je bila Cresta najnizja serija KEFov, ki jih je zdaj nadomestila serija C. Coda je bila nivo nad njimi. Pa Coda ima zavidljiv frekvenčni razpon.

"...KEF quote a frequency response of 45hz to 27khz +-3db @ 15 degrees off axis, going down to 39hz @ -6dB. This is an astonishing performance from such a diminutive enclosure, just 305 x 180 x 275mm...."

Kateri model to?

C-3 tudi meni deluje interesantno.. me pa zanima primerjava z iQ.

Zdaj sem za nekaj časa rešil prostorsko krizo. Tako da.. spet veljajo tudi večji standmounti. Tam, recimo 6,5" driver.. tudi 5" pa bo ok:)

Bi pa bila zanimiva primerjava med C-5 in iQ3, ki sta podoben cenovni rang.
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 14:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

FFS, zdajle sem malo gledal. V poštev pride:

KEF C-1
KEF C-3
KEF C-5
KEF iQ1
KEF iQ3
Monitor Audio RS-1
Wharfedale Diamond 9.1 (me pa skrbi občutljivost)
Wharfedale Diamond 9.2 (enako)
Wharfedale Diamond 9.4 (tudi)
Wharfedale Diamond 9.5 (malo bolje..)
System Fidelity SF-5010
Mission M60i
Mission M33i

Pa še rabljeno.. Ufff..
Nazaj na vrh
Franci

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
Franci je napisal/a:
Numb je napisal/a:

Kateri model to?

C-3 tudi meni deluje interesantno.. me pa zanima primerjava z iQ.

Zdaj sem za nekaj časa rešil prostorsko krizo. Tako da.. spet veljajo tudi večji standmounti. Tam, recimo 6,5" driver.. tudi 5" pa bo ok:)

Bi pa bila zanimiva primerjava med C-5 in iQ3, ki sta podoben cenovni rang.

Tole so podatki za KEFe, ki sem jo imel jaz. Coda 70.

KEF serija C odsvetujem. Poskusi raje IQ3, ki jih tudi prodaja nekdo tukaj ali pa Coda 70. Če lahko se poskus dogovorit za poslušanje.

Wharfedale 9.1 odsvetujem (sem jih slišal) , odloči si vsaj za 9.2, večjih iz te serije ne poznam.

Nazadnje urejal/a Franci Sre Feb 11, 2009 14:27; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pestilence.

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 11, 2009 14:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

70? Jaz pa sem ravno za te bral da so Shy na basu.. Hm, ocitno je vse treba probat:)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Stran 1 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu