| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 01:04 Naslov sporočila: Pomoč pri nakupu ojačevalca |
|
|
Zanima me če ima kdo izkušnje z Advance Acustic MAP407?
Ojačevalnik izgleda res dobro narejen -1.2kw toroid trafo,2x200RMS/8.Ohm,28kg, class A do 50w.XLR vhodi
Cena je ugodna- 800eur.(polna cena je 1800eur)
V Angleščini ne najdem o njem ničesar, razen strani proizvajalca.
Je takle kitajc zanesliv- se rad kvari?
Gotovo je problem z servisem, zato je zanesljivost toliko večji faktor.
Kar sem našel na nemških forumih (v nemšč. sem slab) glede zvoka, ga kar hvalijo, celo, da je za ceno 1800eur težko kupit kaj boljšega.
Mnenja?... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42 Prispevkov: 343 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 16:01 Naslov sporočila: |
|
|
Na hi-fi sejmu v Lj lahko še danes slišiš ojačevalec od Uroša (na forumu urosst), pa se lahko na lastna ušesa prepričaš, da boš z njegovim ojačevalcem dobil največ za svoj denar . Sem slišal že marsikateri ojačevalec v rangu do 5.000eur pa lahko garantiram, da take kontrole nima vsak  _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Okt 14, 2012 16:42 Naslov sporočila: |
|
|
| me zanima kaj si slišal za ta denar pa da je slabše igralo, to kar sem jaz je bilo neposlušljivo, sicer bolj krivim tista ribon j***a od zvočnikov ampak vseeno sae s tem ne bi ravno postavljal, da o izgledu ne govorim, |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 00:30 Naslov sporočila: |
|
|
Sem, poslušal Urošov ojačevalec.In res je največji problem dizajn (žena faktor).Pa nujno rabim več vhodov...
Ja res je, da moči, ki jo ima MAP407 ne rabim, ampak sprašujem se, če za 800eur, lahko dobim kaj bolj "pefinjenega"? Za ta denar lahko dobim napr. tavelikega C serije NAD-a.Ali Marantz 7004 napr.
Za NAD-a bi težko rekel, da je prefinjen, Marantza nisem poslušal.
Razmišljam, da če Map 407 (z ozirom na to, kar je notri)ne igra konkretno bolje, od zgoraj omenjenih dveh, morajo biti "kitajci" res zanič, Francoski inženirji pri A.Acustic pa nimajo pojma.
Na HiFi Medija sejmu, je igral tudi AA MAP800 ki je naslednik MAP407, v kombinaciji z (mislim da) Audio Kings elektrostati.Morda kako mnenje?
V "Kuzma" sobi je igral XTZ A100 (730EUR), in meni se je zdelo dobro.Prednost tega ampa, je še vgrajen DAC.
Ampak, kar se tiče izdelave, meni izgleda MAP narejen bolje.Je pa XTZ lepši.
Razmišljam, da glede na to, da gre za podobne evro-kitajske naveze, firmi dosegata podobno kvaliteto.Torej bi moral biti MAP407( 1800eur), boljši od XTZ(730eur).Ali se motim? Je morda XTZ bolj "posrečen" izdelek?
Kolebam med tema dvema in rabljeno Yamaho S2000.
Torej gre za vprašanje; ali je MAP407 eden tistih "kitajcev", ki se jih splača vzet? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 06:15 Naslov sporočila: |
|
|
Mitja, ne seri. Pa kak žena faktor...., besides, ojačevalec je zelo lep, če kakšen, potem ravno ta nevpadljivo, prefinjeno in lepo paše v vsak prostor, les je les-žlahten, plemenit in lep.
Ni bahav okrasni predmet in "bižuterija" , vulgarno kičast, kot je 90% sodobnih ojač., sploh kitajcev. Prefinjena večna lepota.
Zvočno pa je nekaj drugega kot Advance ali XTZ, ko boš z leti ostril okus in širil obzorja bo "šel s teboj", ostalih dveh bo "hitro zmanjkalo". Zvočno je povsem drug razred- nista primerljiva.
Če že, XTZ, ampak D3 silver. Zaradi kompatibilnosti.
Veš, ženske ne smeš vedno ubogat, velikokrat nekaj rečejo, želijo in mislijo pa povsem drugo. Dostikrat je bolje, da jih ne poslušaš in ne upoštevaš- narediš po svoje. Po tihem si tega želijo....' ' In jih kaj naučiš ti. So bolj hvaležne, če jim boš vse vedno dal, se naveličajo....
Pa na dolgi rok se veliko bolje obnese (pri ženskah mislim)....
Verjami. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 07:02 Naslov sporočila: |
|
|
Malo že morite z tem freedomampom. Kdorkoli vpraša za nek ojačevalec, se rega omenja.
Verjemem da je dober, a toliko ga spet ni treba porivat.
Na nekem formum je tip naredil grupo 10 userjev, in jim je potem poslal ojačevalec za 3 dni na poslušanje. Tako je ojačevalec krožil okol, ljudje pa so si potem ustvarili mnenje. Pa naj Uroš naredi podobno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cink
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 23:51 Prispevkov: 164 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 09:05 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: | Malo že morite z tem freedomampom. Kdorkoli vpraša za nek ojačevalec, se rega omenja.
Verjemem da je dober, a toliko ga spet ni treba porivat.
Na nekem formum je tip naredil grupo 10 userjev, in jim je potem poslal ojačevalec za 3 dni na poslušanje. Tako je ojačevalec krožil okol, ljudje pa so si potem ustvarili mnenje. Pa naj Uroš naredi podobno. |
+1, takšno porivanje izdelka ima navadno ravno nasprotni učinek, kot bi "porivači" želeli. Sam tegale freedoma (očitno svetega grala za nekatere) ravno zaradi tega niti povohal ne bi...(pa najbolj smešno mi je, ko ljudje celo prepričujejo da je freedom tudi "brezčasno lep" . Lepota je pač v očeh opazovalca... ) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 09:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Ko bom zadel loto...hmmm...horniS! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 10:21 Naslov sporočila: |
|
|
Fantje,
preberite naslov teme. Upam, da znate brati in da razumete par slovenskih besed. Pomoč pri nakupu ojačevalca se glasi, kar pomeni predloge za katerikoli amp.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 12:31 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Fantje,
preberite naslov teme. Upam, da znate brati in da razumete par slovenskih besed. Pomoč pri nakupu ojačevalca se glasi, kar pomeni predloge za katerikoli amp.
 |
OK, torej katerikoli.....
Akja, skor pozabu- še telefonska:
http://www.higherfi.com/amplist/amplist.htm |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42 Prispevkov: 343 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 13:25 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem vedel, da bom z svojim nasvetom za pameten nakup (cena/kvaliteta) sprožil vojno.
Malo se pomirite prepotentneži, sama slovenska foušija
Jaz osebno sem ojačevalec slišal pri prijatelju, ki mu služi odlično in tudi meni bo . Ojačevalec ni slab, daleč stran od tega v bistvu je odličen in jaz osebno več ne rabim. V 15letih aktivnega ukvarjanja z glasbo točno vem kaj hočem
Definitivno pa ne bom dal 5x več denarja za eno srebrno škatlico, ki ima notri dve plavi diodi in bo ženi potem bolj všeč . Zame je bolj pomembna zvokovna točnost in kontrola.
Se pa strinam s predlogom, da naredi demo ojačevalce, ki bodo krožili okoli, dobra ideja  _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 16:07 Naslov sporočila: |
|
|
Ja točno tako, sama slovenska foušija in hlastanje po dobicku!!! Pa še takšno prerivanje ...
Po mojem je ta amp (MAP407) odlicen za to ceno! Pa še v A-class ga lahko kuriš.
Moj predlog je da ga kupiš in daš nekomu, da ga malo porihta (modificira).
Z tem bo tudi odlicno igral. Pa še pravi lepotec je!
Je pa opazit pri tej proizvodnji šparanje pri kakovosti materjala, zato ce ga kupiš, mu barem menjaj kondice na signalni poti in v napajanju!!!
Glede rabljene Jamahe pa bi ti predlagal M serijo (M-85). Sam sem jo hotel kupit, pa nimam jo kam dat (ni več prostora).
http://www.youtube.com/watch?v=JkQIic8stDY
Sam imam v lasti enega kitajca za poganjanje štirih subov (4x15zoll).
Kupil sem ga za 130 euro.
V nejm je okoli 1KW trafo in dobri Toshiba tran.. Vse tipe zašcite. Simetrijo, bridge, ...
Za ta denar ne moreš niti sam za sebe naret kaj takega.
lp
ps
sam sem pristaš malih moči in velikih izkoristkov enot.
Ampak to je samo moje mnenje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 19:56 Naslov sporočila: |
|
|
Očitno je slovenska posebnost (poleg foušije, na katero pa-tipično-najbolj opozarjajo foušoritneži ) tudi to, da mora vsaka tema nekam zabluzit! Ampak se zdi kot da je to na tem forumu posebej izraženo!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2012 22:41 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala fantje, za odgovore.
Sem se odločil, da vseeno preskočim ponudbo.
Gre za to, da imam najbrž večje apetite kot mi finance dovoljujejo.Zato bom kot ponavadi, najbrž kupoval rabljeno.
Upam, da Urošu ne bo preveč neprijetno ob tehle debatah.
Njegov amp je že dober, ampak pač cilja na "no-nonsles" publiko, kar pa jaz nažalost nisem.
Sem pač eden tistih "presrancev" ki rabi, da je komponenta lepa, da lahko sploh verjame, da dobro igra.
To je najbrž posledica pomankanja HiFi izkušen in s tem samozavesti.(da vam prihranim analiziranje) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|