Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gradnja HTPC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 31, 32, 33  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 25, 2012 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vceraj se je iz beta verzije v koncno prelevil XBMC 11.0 Eden. Glede na 10.1 ima odpravljenih nekaj bugov in zaenkrat deluje vse tako kot mora.

Download

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 03, 2012 09:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novica: XBMC uradno podpira HD Audio
vir: xbmc

Xbmc je z novim Nightlies verzijami uradno podprt tudi s HD Audiom. Ni potrebno vec nalagat Add-onov. Torej DTS-MA in Dolby TrueHD - Bluray audio formati delujejo ze po defaultu.

lp, d.
Nazaj na vrh
veso

Pridružen/-a: Čet Apr 2010 19:18
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 05, 2012 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hmm, sm naložil novo različico XBMC-ja, ampak mi ne pokaze teh nastavitev za DTS-HD-MA pa za TrueHD.
Je kaka fora glede kakšne nastavitve?

Hvala za odg Wink
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 06, 2012 17:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dts-HD in Dolby TrueHD delujeta zgolj samo preko HDMI. Imas zbrano zvocno preko HDMI v settingsih? Glej mojo prvo sliko spodaj. Passthrough output devide WASAPI: HDMI - AMD HDMI Output....

lp, d.
Nazaj na vrh
veso

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 07, 2012 11:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sploh ne dobim vseh teh možnosti. slika spodaj
To misliš nastavitve v samem računalniku?
Tam imam nastavljeno na HDMI
A mogoče upliva kaj k imam naložen ReClock?

Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 07, 2012 12:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, katero verzijo pa imas? Si si potegnil Nighties verzijo? Ti imas glede na izgled teme se uradno XBMC 11 ali starejso. Potrebujes novejso Nighties verzijo, slednje so beta razlicice in polno delujoce. Le te imajo HDMI dts-HD podporo. Tukaj jih dobis pa potegni zadnjo razlicico dol. Klik.
Nazaj na vrh
veso

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 07, 2012 16:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ahaaa
Yp 11 - ko mam. bom potegnil.
Hvala zaenkrat Wink
Nazaj na vrh
veso

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 09, 2012 19:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ODLIČNO Very Happy

Dela. Amm neki me pa zanima. A BluRay filmou pa še nezna predvajati?

Hvala Wink
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 17, 2012 14:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zal nimam Bluray enote, da bi se spilal s tem. Ampak kakor berem, XBMC se nima native podpore za Bluray ISO. Da se nekaj zacarat s plugini, ampak zaenkrat to se ni to. Manjkajo meniji ipd. Za normalen Bluray playback na HTPC moras se vedno uporabljat PowerDVD ali pa WinDVD program. Lp, d.

p.s. sorry pozen reply beri dopust
Nazaj na vrh
veso

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2012 23:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, ni problem pač čas dopustov Wink
Aha tako je to s tem. Sm glih probal ker mam na HDD-ju Bluray film, pa da ga zaženem, pa negre.
OK hvala za odgovor Wink
Lp
Nazaj na vrh
bronx

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 16:16
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 27, 2012 08:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo ravno včeraj sem probal en bluray (ISO) iz hdd pa ga je xbmc igral bp, ampak ni bilo menijev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
stekar

Pridružen/-a: Pon Sep 2012 7:28
Kraj: Nova Goica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2012 07:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Začel sem z izgradnjo HTPC-ja. Občasni gaming, zato sem se odločil za intel. (trenutno najcenejši v 1155 podnožju, kasnejša nadgradnja).

Ohišje Silverstone La Scala SST-LC17-B USB 3.0
Napajalnik LC Power Super Silent LC6600 V2.2 600 W
Osnovna plošča GIGABYTE GA-P61A-D3
Procesor Intel Celeron G555 2,7 GHz Box, 1155
Pomnilnik (RAM) Kingston DDR3 2x 4 GB 1333 MHz

Katero grafično mi priporočate?? Nagibam se na Radeon HD6570 1GB PCIe s pasivnim hlajenjem.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2012 09:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

Kar se tice HTPCja je vsekakor primerno, da je zadeva cim tisja, vendar moras tu pazit, da ni vse na pasivnih komponentah, ker potem hkrati to prinese tudi vecjo temperaturo. Glede na to, da bos vzel isto ohisje kot imam jaz mislim, da to ne bo problem ker je prostorno.

Kar se tice pa graficne pa je to bolj low performance kartice in je manj namenjena gamingu. Za gaming bi bil minimalno HD6750. Svetujem ti pa da vzames graficno z Vapor-X hlajenjem. To so izjemno tihe kartice in bos prej slisal napajlnik in disk kot pa graficno kartico.

Sapphire Vapor-X Radeon HD6750 (klik)

Poskrbi tudi za to, da bo napajalnik cim tisji. Sam imam izjemno dobre izkusnje s Cooler Master Silent Pro. Zraven dobis se silikonski okvir za utisanje in zmanjsanje vibracij, ki ga namontiras na ohisje napajalnika. Ne vem pa ce imajo M2 serije to ze po defaultu zraven.

Ce nima pa lahko se vseeno kupis posebej.

Poleg tega je dobro kupiti tudi cim bolj ucinkovit hladilnik s cim vecjo povrsino in tihim ventilatorjem. Tu pazi na max. visino kiste. Moj hladilnik gre v kisto glih za glih, Mogoce je se kaksna 2mm placa do pokrova.
Tudi za izpihovalne vente je dobro poskrbeti, ampak mislim, da to SilverStone ohisje ze ima. Sam sem jih vezal na potenciometer, tako da sem jim zbil vrtljaje.

lp, d.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 24, 2012 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HTPC in gaming načeloma ne gresta skupaj! Home Theater in gaming pač daleč nista eno in isto in so strojne zahteve bistveno različne!
HT ne zahteva zmogljivih komponent, če je res namenjen zgolj predvajanju videa in audia ter internetu; manj zmogljive komponente pa načeloma rabijo manj energije(torej tudi ni potreben zelo zmogljiv napajalnik), s tem sproducirajo manj toplote, kar zopet omogoča tišje delovanje ventilacije. In tišina bi načeloma morala biti v ospredju, ko se odločaš za HTPC.
Pri gaming PC-jih pa je seveda vse ravno obratno!
OK, za strojno manj zahtevne igrice je tudi HTPC v redu, a nisem siguren, če so te tvoj cilj!
Nazaj na vrh
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 25, 2012 00:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jes sem uporabljal intel celeron G530+H77 plato+2x2gb rama in hd7750, kar je pomenilo porabo pod 120W grafa in proc obremenjena na max. Proc in grafa sta bila pasivno hlajena, pasiven napajalc, le na ohišju (antec nsk2480) 2x120 ventilatorja, poraba pa pod 120w. S tem se da marsikaj odigrat, če nisi preveč zahteven, drugače sem pa grafo izbral, da je zadosti močna za predvajanje 1080p filmov+postprocessing, pa da obdržim porabo nekje pri 120w pod obremenitvijo.
Preteklik je pa zato, ker ravno nadgrajujem Very Happy

Nazadnje urejal/a strumf666 Tor Sep 25, 2012 14:28; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 31, 32, 33  Naslednja
Stran 22 od 33

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu