Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Onkyo receiverji
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2012 12:26    Naslov sporočila: Onkyo receiverji Odgovori s citatom

Po vrsti AV receivejev, ki sem jih do sedaj imel(Technics, 2 Harman Kardona, Pioneer, Denon, 2 Yamahi), sem slaba 3 leta nazaj pristal pri Onkyu in sem ga smatral do nedavna tudi kot najboljšo izbiro in sem ga tudi na tem forumu vedno priporočal. Ampak le do sedaj!
Od nedavna imam model iz vrha njihove ponudbe TX-NR5007(OK, aktualna sta sedaj modela 5007 in 5009 z možnostjo priključitve 3D TV), a ne uspem dobiti zvoka na priključene zvočnike, če imam povezavo zgolj preko HDMI. Pomeni, da moram zvok posebej vleči preko optične ali koaksialne povezave.
Preden sem se odločil za nakup, sem seveda pregledal množico testov, ki večinoma temu aparatu pojejo prave hvalospeve.Šele sedaj pa sem šel tudi na nekatere forume, kjer pa množično poročajo o crknjenih HDMI platinah(oz. boardih), večinoma z enako napako kot je pri meni.In najlepše pri tem:nova celo v USA stane 400$, v Evropi pa 400€!!! Shocked Torej več kot kar soliden kompleten aparat iz nekoliko nižjega ranga!
V bistvu imam sedaj aparat, ki res odlično skalira video in ima vrhunsko zvokovno reprodukcijo, a za to rabiš seveda cel dodaten šop kablov(morda ne boste verjeli, a v tem trenutku se izza TV/audio regala nahaja 26 različnih kablov! Shocked ).
Izgleda, da je tu situacija podobna kot pri VW: njihovi avti zmagujejo na vseh primerjalnih testih, a so po rezultatih trajnostnih testov na samem dnu(kar poglejte lestvico v Auto Bildu!).
Tako moram reči, da sedaj odsvetujem nabavo Onkya in se raje ozrite po Yamahi ali Marantzu!To nima nič opraviti s kakovostjo zvoka ali slike, a očitno je število teh, ki se pritožujejo čez kakovost izdelave, preveč!
Mimogrede še vprašanje, če bi kdo vedel odgovor:Kot možno rešitev so mi priporočili kompletni reset aparata. Ta bi se naj izvedel tako, da držiš pritisnjeno tipko VCR in potem pritisneš gumb za vklop/izklop.Pri meni se ne zgodi nič.Je morda tako, da je to treba narediti na samem aparatu, ne pa preko daljinca(sem se spomnil sedajle, nisem pa doma, da bi tudi kar preizkusil)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bronx

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 16:16
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2012 12:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo

Ja tudi pr meni je blo isto pri tx-nr 807, onkyo je super dokler dela ampak baje je bila kvaliteta do xxx5 modelov pol pa tema kako je z novimi xxx9 ter xx18 nevem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
navi

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2012 13:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Krokar,

vidim, da si dal "čez" kar nekaj resiverjev. Denona posebej ne priporočaš... Kakšna zamera ali kaj drugega... Kateri model pa si imel?
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2012 14:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je rešljivo v nastavitvah, skoraj nemogoče je da izhod hdmi ne dela.
Nazaj na vrh
igorm

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2012 14:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne rečem, da javna objava slabe izkušnje uporabe nekega aparata včasih ne pride prav...
Kritika cele blagovne znamke zaradi nabave verjetno rabljenega (!) Onkya 5007, ki ima feler (nekje sem zasledil, da je krokar celo omenil fizično poškodbo tega receiverja ob nakupu), je milo rečeno nepoštena. Lahko da po tujih forumih naletiš na grupo največ desetih nezadovoljnežev, seveda pa to ni odraz kakovosti tisočev prodanih, kaj šele vseh produktov Onkya.
Sam sem sedaj dobro leto in pol lastnik takrat novega Onkyo NR-TX3008 (torej praktično skoraj enak kot 5008/7, vendar malce manj močen) in tudi jaz sem dal skozi od Denona, preko Marantza, Nad-a in Sonya, pa sem poleg Denona z Onkyom še najbolj zadovoljen. Meni dela praktično nonstop in je enostavno odličen!

Nazadnje urejal/a igorm Sob Avg 11, 2012 11:44; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Primoz_

Pridružen/-a: Ned Nov 2009 2:32
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2012 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni je tudi šel zadnjič HDMI na Yamahi Z7. Output še dela, input pa ne. Malo pred tem mi je šel HDMI tudi na Mede8erju 500x2, na hdmi oddaja smo še popačeno mrečasto sliko v prevladuječe rdeči barvi. Ko sem priklapljal HDMI iz Mede8erja sem videl, da se ob kontaktu kar močno iskri... zato sumim da je on kriv za okvaro receiverja.

2 leti nazaj mi je šel tudi HDMI na prjektorju. Ista zgodba, rdeča slika, nato še ta izginila...

Kot sem bral na tujih forumih se velikokrat HDMI skuri ob udaru strele. Sicer ne vem kako je to možno... glede na to, da vse drugo deluje. Hvala bogu ima moja Yamaha 5 let garancije, samo moram preverit če jo lahko uveljavljam pri nas, ker sem receiver kupil v Nemčiji.

Srečno, lp
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2012 17:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kar se vprašanja okoli reseta tiče: sem ga rešil(treba je pritisniti gumbe na receiverju, ne na daljincu!), prineslo pa ni nič, razen pol ure dela za ponovno vzpostavo optimalnih nastavitev.Tako sem v bistvu tudi predvideval.
Ponavljam, da sem bil do sedaj z Onkyem zelo zadovoljen, na nek način hvalim tudi tega:odličen zvok in izreden upscaling!Saj zato sem aparat tudi kupil!
Tudi nisem tako omejen, da bi zaradi neke individualne slabe izkušnje pljuval po celi blagovni znamki! Sam delam v firmi, ki proizvaja za trg, in tako tudi vem, kako znajo biti te izkušnje krivične!
Svojega mnenja tudi nisem kar takoj pisal. Iskal sem namreč ev. rešitve za problem in v različnih forumih (in to ne v enem ali dveh in ne od 10 uporabnikov!) naletel na kopico "sotrpinov". Še večSurprisedčitno Onkyo težave tudi sam priznava in napoveduje rešitve preko posodobitev FW, kar pa je v primeru napake na samem HW brez učinka.
Ljudje se posebej razburjajo zaradi izjemno visoke cene nadomestne platine in dejstvom, da takoj po izteku garancije Onkyo več noče slišati o kaki kulantnosti na delu, ki pravzaprav zlepa nebi smel crknit!
Okoli nastavitev toliko: še vedno si lastim tudi model NR1007, ki je v bistvu zelo podoben modelu NR5007(menuji so v bistvu isti). Če jih obvladam tam, ne vem zakaj jih nebi tu?
Kdor pa misli, da delam firmi krivico in se morda kot zadovoljen lastnik(jaz sem bil tudi super zadovoljen 3 leta!) čuti prizadetega, se mu pač opravičujem!
http://it-it.facebook.com/OnkyoEU/posts/344484252251056
http://onkyoproductsupport.forumotion.com/t181-onkyo-tx-nr5007-audio-problems
http://www.amazon.com/Onkyo-TX-NR-5007-turning/forum/Fx25OJXTP7YAAH1/Tx2VK4ZMHTRDX4V/1?_encoding=UTF8&asin=B002M78EPW
http://www.hifi-forum.de/viewthread-220-3199.html
itd.
Samo toliko, da ne bo izgledalo, da je moj problem tako osamljen in/ali imam naenrat neko fobijo!
Nazaj na vrh
Gatsu

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 22:23
Kraj: NN

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2012 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Men je na mojem Marantzu SR5003 šel po 3 letih v franže vrtljivi gumb za glasnost. A naj zarad tega zaženem vik in krik in folku odsvetujem nakup receiverja te znamke?
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2012 20:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih je na tem forumu težko!
Ko sem pred časom zaradi izredno ugodnih cen Klipschovih zvočnikov v (vmes že propadlem) Technomarketu priporočal njihov nakup, sem zaradi tega doživljal pravi mobing. Ko tule dobronamerno opozarjam na določene serijske probleme pri receiverjih ene od firm , se takoj oglasijo užaljeni lastniki(kot da jaz to nisem!) in kdo, ki enači en knof na aparatu s serijsko napako na platini, ki jo proizvajalec računa 400€.
Tako človeka res mine vso veselje! Evil or Very Mad
Recimo, da sem jaz neverodostojen, česar ne bom izključeval. Ampak ali so to še vsi tisti, ki imajo enak problem kot jaz in ki očitno torej tudi obstaja ter v mojem primeru ne gre za neko naključno gnilo jajce?!In kaj si potem nekateri predstavljate čemu naj služi tak forum, če ne izmenjavi izkušenj? Confused
Sam se sicer pridružujem mnenju, da gre pri tej seriji Onkyevih receiverjev za konstrukcijsko napako, saj je dejstvo, da je HDMI platina brez vsake zaščite nameščena na najbolj vročem delu aparata, kamor po določenem času obratovanja ne moreš več položiti roke in kjer zrak ne kroži.Ne upam si pomislit kakšna je temperatura šele na spodnjem delu platine! Shocked
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2012 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nič novega.
Nekateri imajo potrebo poistovetiti se s firmami (ostanki plemenske pripadnosti?) katere si izberejo. To postane del telesa, nekakšen 'podaljšek'. Gorje tistemu, ki si upa povedati nekaj, kar jim ni po godu.
Seveda je to otročje početje, ker je ni firme, ki nima spodrsljajev. Slej ko prej prideš na tapeto in si ranjen v bistvu 'ponosa'.

Spomnil sem se anekdote RollsRoyce-a. Pred davnimi leti so hoteli opremiti svoja vozila z avtomatskim menjalnikom. Dobili so vzorec Fordovega menjalnika da ga vgradijo in testirajo. Perfekcionistično so pred tem razstavili menjalnik in pogledali, kaj bi lahko tweakali. Našli so eno veliko hrapavo površino in so jo spolirali 'v nulo'. Menjalnik so sestavili in vgradili - a ni več deloval...
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 11, 2012 09:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Onkyo, Denon, Harman Kardon in drugi svoje, receiverje kupujejo od kitajskih OEM proizvajalcev, tako se je že zgodilo, da sta si nek Denon in Harman bila identična do pike, le par knofov je bilo drugačnih.

Neka serija Onkya pa je bila tako z levo roko znešena na kup, da so bili celo RCA vhodi malce postrani in različnih proizvajalcev.
Nekoč sem imel Onkyo digitalen receiver, narejen na Taiwanu, zgrajen masivno-odlično, kot tank (samo predojačevalec je imel podpovprečen napram analognemu Rotelu, ki ga je nadomestil), kar kaže, kako pomembno je, da tovarna obdrži svoje proizvodne obrate in razvoj in nadzor kvalitete.

Torej je pri omenjenih firmah potrebno imeti nekaj sreče, se prej dobro prepričati in šele nato vbosti serijo, ki-če je posrečeno narejena.

Nisem prepričan(lastim si kraljico Yamahinih klasično grajenih končnih stopenj, P3500, najmočnejšo klasično napajano končno kar so jih kdaj pri Yamahi poslali na trg, zato Yam ne kupujem več), če to še drži, samo Yamaha je ravnala popolnoma drugače od omenjenih firm.

Svojo proizvodnjo AVRjev je iz Francije preselila v svojo tovarno v Malezijo(eno tovarno imajo- so imeli v Koreji, sodeč po napisih na domačih Yamah), tako pri množici Yam, ki je šla čez domačo hišo nisem opazil nikakršnih šlamparij pri izdelavi.

Pri Yaminih AVRjih je treba vedeti, da se njihovi pravi AVR ojačevalci začno od serije 500, pod to serijo tovarna navaja identične moči kot za 500, a v resnici so napajanja serij 400(300 ne vem če še delajo) šibka.
500 ima masiven klaičen trafo, za surround kanale pa kot ostali, switcherske napajalnike.

Manjša pomanjkljivost serije 500 je bolj povprečen kot ne, predojačevalni del, ki je, domnevam, pri serijah nad srijo 500, boljši, je pa zato sam ojačevalec v svoji zasnovi, stari, dobri Yamahin audio 500 stereo ojačevalec, tako je pokazala direktna primerjava mojega AVR 550 in prijateljevega audio 500taka.

Ps.
Niti enkrat se nobena od množice domačih Yamah(nekaj sem jih dal sinu) ni pokvarila, z njimi ni bilo in ni, prav nikakršnih problemov.
Enako velja za njihove CD in DVD špilerje(DVDšpilerje dajejo delat Philipsu).
krokar

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 11, 2012 15:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, saj nekateri vsak s svoje strani prihajamo na nek skupni imenovalec! Smile
Sam sem (bil) pripadnik Onkyja tudi zato, ker je res (kot se omenja tudi zgoraj) grajen kot tank! Tudi TX-NR5007 prinese na vagi tam enih 24kg! Poenostavljeno rečeno pa to pomeni tudi bogato dimenzionirano napajanje, le-to pa stabilni ojačevalniški del in to pri vseh impedancah. In tu ti aparati dejansko prekašajo denimo Yamaho, Pioneerja in večino drugih(morda je od večjih proizvajalcev še tu nekje Harman Kardon).
Z modelom TX875 sem bil dejansko brezmejno zadovoljen, V bistvu pa tudi s 1007, čeprav nisem čutil, da bi mi prinašal neko dodano vrednost na 875.
In še enkrat ponavljam:NR5007 blesti tako pri video upscalingu(slika je prav neverjetno dobra!) kot tudi zvokovno.Povrhu je upravljanje relativno enostavno(v kolikor pri AV receiverjih lahko o tem sploh govorimo!). Glede vsega tega sploh nisem razočaran!
Kolcati pa se ti začne, če pride do delnega izpada tako ključne komponente kot je HDMI board, potem pa ugotoviš, da:
-te popravilo pride cca 500€
-da ne gre za nekaj, kjer si imel neko individualno smolo, temveč da gre za razširjen pojav, ki kaže na to, da je vsaj neka določena serija aparatov imela serijsko napako
To, da bi do poškodb prišlo zaradi udarov strele, se mi ne zdi niti malo logično, saj HDMI priključki prihajajo z drugih aparatov, ki bi morali prej crknit. In da bi šlo potem samo za audio del prenosa, ne pa tudi slikovni, dvom seveda še poglablja!
Sam absolutno nisem človek predsodkov, zaradi tega sploh ne izključujem, da bi enkrat v prihodnosti zopet ne kupil Onkyja. A pred tem bi se podrobno pozanimal kako je tudi z dejansko kakovostjo izdelave in ali so kakšni konstrukcijski problemi!
Vsaj pri seriji TX xxx7 je pa zgornje očitno problem. In samo na to želim opozoriti!
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 11, 2012 15:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za lastnike Onkya pa dajem link do strani z zelo koristnimi navodili!Včasih je dobro, še imaš kak problem, saj najdeš, česar sicer nebi!
http://www.avsforum.com/t/1192172/the-onkyo-tx-nr3007-tx-nr5007-common-questions-issues-hints-answers-thread
Nazaj na vrh
smiley

Pridružen/-a: Pet Jun 2011 2:08
Kraj: NOVO MESTO

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 14, 2012 00:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer sem sam lastnik zgolj onkya 609, vendar sem imel ravno tako težave z hdmi vhodi. Ob prvem priklopu je hdmi delal kot se šika. Nato se je pojavil manjko zvoka, ki je vsake toliko deloval, nato ga sploh ni več bilo. Kmalu pa tudi slike oz. je na začetku bil zelen ekran, nato pa izpis na onkyu no signal in preklop na analogni signal. Seveda sem se tačas ukvarjal z raznoraznimi rešitvami, nastavitvami, itd. Rezultat: No signal.
V začetku sem krivil samega sebe, da sem nesposoben nastavit av reciever. Nato kodeke na računalniku. Nato je bil kriv onkyo dvd. Še nato siol box. Nazadnje pa so čez okno poleteli še hdmi kabli.
Težave sem imel samo z vhodi na zadnji strani. Na srečo je delal prednji vhod, tako da sem potem stalno preklapljal. Z izhodom tudi nobenih težav.
Na srečo je bil še v garanciji in sem se malo pred iztekom le te odločil, da jo uveljavim.
Sedaj imam zamenjene zadnje vhode in Bruce Willis zelo lepo reče yippikaye motherf**er.
Tako, da ne bi rekel, da je bil problem samo pri XXX7.

p.s. Glede tehnične pomoči Onkyo za naš del sveta bi omenil, da v celem času nisem dobil od njih nobenega odgovora. Pa sem registrirani lastnik in seveda ponosni lastnik, kar nekaj njihovih naprav. V tem delu sem bil razočaran, ker konec koncev, če bi mi samo odgovorili, naj nesem na servis, ker mi ne morejo pomagati, že to bi mi nekaj pomenilo. Kot sem opazil pri drugih proizvajalcih, so mi vedno odgovorili in poskušali pomagati. Mogoče pa nisem bil dovolj tečen in bi moral poslati 10 emajlov na dan.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 14, 2012 08:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno to na veliko kritizirajo lastniki in to očitno ne glede na lokacijo!Da njihovi centri za tehnično pomoč ne odgovarjajo ali pa se "izmotajo" z nekimi pavšalnimi odgovori.To pogosto kaže na to, da je problemov veliko in bi pretirana "ustrežljivost" tovarno preveč stala, ali pa morda imajo premalo kvalificiranega osebja glede na število problemov.Oboje ni dobro!
In ponavljam:če se že zgodi okvara, pa je računati eno takšno komponento kot je HDMI board toliko kot sicer stane že kar soliden receiver spodnje srednje klase, že kar nesramno! Twisted Evil Posebej še zato, ker gre za komponento, pri kateri sam lastnik težko naredi kaj narobe(naredi kratek stik, mehansko poškoduje...)!
Tudi v navodilih sicer piše, da ima zvok preko HDMI vedno prioriteto, tudi če imaš dopolnilno še drugo vrsto zvočne povezave. Tako mi je bilo svetovano, da moram aktivirati zvok preko HDMI(?!?), je pa res obratno. Šele ko si aktiviral določeno drugo povezavo kot ekskluzivno(recimo optično), kar naznačuje zvezdica ob oznaki vhoda, si v bistvu za konkretno HDMI povezavo izključil zvok preko HDMI!
In še enkrat bom ponovil:Onkyo aparati so načeloma odlični, a očitno z določenimi napakami v lay-outu, tisti, ki so si pa zadeve pogledali pobliže, pa poročajo tudi o sumljivi kakovosti nekaterih posameznih sestavnih delov. To je lahko razlaga tudi za te napake.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu