| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Jure90
Pridružen/-a: Ned Nov 2009 17:21 Prispevkov: 6 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Maj 07, 2012 11:43 Naslov sporočila: Nakup rabljenega receiverja |
|
|
Pozdravljeni!
V sistemu imam zvočnike Mordaunt Short Premiere+Mordaunt Short 916+Jamo SUB 250. Soba je velikosti cca. 20kvadratov.
Pri nakupu receiverja se odločam med naslednjimi:
-Yamaha rx-v2500
-Harman Kardon AVR 430
-Yamaha RX-V650
-Denon AVR 1912
Cena rabljenih je podobna, t.j. nekje 250-350€.
Kaj mi priporočate? Lahko tudi kakšna tretja opcija...
Hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 00:19 Naslov sporočila: |
|
|
Yamaha RV-X 2500 je za dva razreda boljša od ostalih, nima pa HDMI povezave.Če ti je to vseeno, potem je 2500 naj izbira, Denon ima HDMI povezavo in je najnovejši med omenjenimi, ampak najnižji model.HK je soliden za poslušanje glazbe,za hišni kino po moje slabši od Yamahe.
RXV 650 nima HDMI, za tri stopnje nižji model od 2500.
Vse je odvisno od tega, kaj boš povezoval, gledal,poslušal.Morda malo več o tem povej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jure90
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 08:33 Naslov sporočila: |
|
|
HDMI povezave praktično ne rabim, saj imam sliko na TV povezano preko HDMI, zvok pa na receiver preko optike oz. coaxialca.
Večinoma poslušam glasbo, vsake toliko si pa pogledam tudi kakšen film, tako da od receiverja pričakujem, da se izkaže v obeh primerih; je kar se same glasbe tiče, več pričakovati od HK?
Sem tudi sam nekako sklepal, da bo 2500 najboljša izbira, toda ne poznam sistema, kako se rangirajo serije od Yamahe... Glede na karakteristike je pa kar bomba vidt  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor Maj 08, 2012 13:00 Naslov sporočila: |
|
|
Vrstni red ki si ga podal, je po mojem mnenju zelo OK
Jaz imam Rx-v 2500 in je zelo v redu, ima pure direct funkcijo zelo uporabno za poslušanje glasbe. Leta 2005 v rangu 1000€, če se prav spomnim je bil to top model od Yamahe. Naslednik rxv2600 in nato rxv2700. Sedaj ga občasno uporabljam za gledanje filmov v surondu, za glazbo pa SE lampaša ca 8W.
Pri rxv2500 pogrešam le HDMI, ker za nastavitve, ki so v menijih rabiš video povezavo z TV-jem in avdio povezavo na reciver iz TV-ja za zvok. Na ta način se nabere kar nekaj kablov, ki odpadejo če je reciver z HDMI-jem in ARC funkcijo.
HK AVR 430 ne poznam a je bil takrat v istem cenovnem rangu za yamaho sem se odločil, ker sem jo dobil takrat zelo ugodno. Takrat sem imel tudi jaz HK-ja v ožjem izboru. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 09, 2012 21:49 Naslov sporočila: |
|
|
| jože je napisal/a: | | Jaz imam Rx-v 2500 in je zelo v redu, ima pure direct funkcijo zelo uporabno za poslušanje glasbe. Leta 2005 v rangu 1000€, če se prav spomnim je bil to top model od Yamahe. Naslednik rxv2600 in nato rxv2700. |
Yamahini top modeli so bili RX-Z... npr. RX-Z9 ipd... Je pa zadeva za ogled filmov čisto b.p. in podobnih zadev čisto ok. Za malce bolj zahtevno poslušanje muzike tudi preko Direct opcije pa ni najbolj posrečeno... Tudi manjko HDMI ne bi smel biti ne vem kakšen problem... Pa tudi če ima HDMI je razlika ali podpira HDMI 1.3 ali 1.4 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rkolosa
Pridružen/-a: Ned Dec 2008 12:17 Prispevkov: 9 Kraj: MURSKA SOBOTA
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 00:03 Naslov sporočila: |
|
|
Glede muzike in filmov ti je rxv2500 dovolj
Sam sem imel od rxv440 do z11 kakih 10 rxv yamah in ta je vredu
Pozneje boš že našel še kakšen stereo ojačevalec |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 10:08 Naslov sporočila: |
|
|
Vinylfan
Takole je se opravičujem, ker sem bolj površno napisal, res je da AV-Receiver rx-v2500 ni bil top model, takrat je bil to rx-v4600 med AV-Amplifier-ji pa je bil verjetno DSP-Z9; no ja vsaj tako imajo pri Yamahi razdeljeno. Jure90 je spraševal po Receiverjih verjetno ni ciljal povsem v »špco«. Gledano iz stališča kaj je boljše je sigurno dsp-z9 boljša rešitev je pa vprašanje če še paše v njegov cenovni okvir – oziroma če ga kje dobi za njemu sprejemljivo ceno?
Zgodba o HDMI mi je poznana in povsem jasno je da ob nakupu novega Receiverja pazimo na to, da kupimo čim bolj »novo« tehnologijo, saj je ravno na tem področju največ takih novosti, da potem povzročijo prodajo in nakup novega...
Glede poslušanja muzike, pa imam obe možnosti in se strinjam, da je boljša varianta dober Stereo ali celo varianta kot je na tem forumu Integrirani stereo ojacevalci s Home Theatre bypass vhodi, RX-V2500 to omogoča
Lp Jože
p.s. Obstaja tudi varianta RX-Z9 kot receiver, na Nemški srani pa je nisem opazi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 14:14 Naslov sporočila: Re: Nakup rabljenega receiverja |
|
|
| Jure90 je napisal/a: | Pozdravljeni!
V sistemu imam zvočnike Mordaunt Short Premiere+Mordaunt Short 916+Jamo SUB 250. Soba je velikosti cca. 20kvadratov.
Pri nakupu receiverja se odločam med naslednjimi:
-Yamaha rx-v2500
-Harman Kardon AVR 430
-Yamaha RX-V650
-Denon AVR 1912
Cena rabljenih je podobna, t.j. nekje 250-350€.
Kaj mi priporočate? Lahko tudi kakšna tretja opcija...
Hvala! |
Če bi dal v klobuk 4 listke z nazivi receiverjev in bi enega izvlekel, bi ne naredil nič narobe! Aparati so si dokaj enakovredni.Sam sem sicer imel AV receiverje vseh navedenih znamk(le malce druge modele) in bi osebno favoriziral Harman Kardona, ki ima zelo lepo zveneč zvok, predvsem nenaporen za poslušanje.Edina šibka točka:funkcionalnost upravljanja je bila žrtvovana designu!Ostali trije mi zvenijo nekoliko preveč "klinično".
Audiofilska "frakcija" na forumu bo seveda že a priori imela dosti kaj proti AV receiverjem, a tako hudo nikakor ni!Za neaudiofila(ne pozabit, da je takih pri nas gotovo 98% ljudi!) je zvok, ki ga tak receiver sproducira s solidnimi zvočniki, še vedno povsem spodoben!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Čet Maj 10, 2012 22:09 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem kako sta si lahko enakovredna Yamaha RVX 2500 ki je bila v razredu reciverjev do 1500eur in Denon 1912 ki stane 250eur??
Jure, če boš večinoma poslušal glazbo, ter kdaj pa kdaj pogledal film, potem vzemi stereo ojačevalnik.Je pa problem dobiti takega z konverterjem (digitalni vhod) za 300eur.
Nobeden od večkanalcov ne blesti v stereo načinu.Sam imam RXV1900 je vredu za glazbo, ni pa na nivoju stereo ampa za ta denar.Mi pa preko "direct" opcije tudi ne igra dobro.
Herman Kardon ni (imho.) za glazbo nič boljši od Yamahe, ima pa dosti problemov, po feedbacku na forumih.
Kot si do sedaj opisal zadeve, bi jaz vzel RX-V2500.Po mojem ti ne bo žal.Pazi samo, da je zadeva b.p. saj je popravilo takega reciverja lahko... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jure90
|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2012 13:55 Naslov sporočila: |
|
|
Najprej vsem hvala za odgovore!
Zaenkrat se za nakup stereo amp ne bom odločil, nisem namreč avdiofil, tako da mi povsem zadošča spodoben receiver.
Verjetno se bom odločil kar za Yamaho RX-V2500. Imam namreč dva para sprednjih zvočnikov (par, ki je del sistema MS Premiere in pa MS 916) in Yamaha mi omogoča, da imam hkrati priklopljena oba para, medtem ko pri HK430 to ni možno-opcijsko bi si lahko naredil 7.1 sistem, vendar imam nekako občutek, da praktično nikoli ne bi prišel do izraza.
Kakšna pa je primerjava tega receiverja z rx-v1400 oz. rx-v1900?
Stanje receiverja bom pa vsekakor pogledal, preden se bom spustil v nakup! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2012 15:16 Naslov sporočila: |
|
|
Razlika med serijo RX-V1xxx in 2xxx je ponavadi v številu vhodov/izhodov,kakšne funkcije (ki je ne rabiš) pa napr. THX (ne rabiš) in pa končne stopnje so 5w močnejše, med tem, ko je napajanje isto (vsaj pri 1900 vs. 2900).Zvokovno ne verjamem, da bi kdo opazil razliko.
Kar se tiče dvojnih frontov, ima RX-V možnost priklopa "presence" kanala, ali bi-amping.
Če bi priklapljal na bi-amp kanala dva para zvočnikov, bi imel po moje probleme z kalibracijo (zakasnitve, rezi..).
Kar se tiče "presence" kanala, pa je dokaj neuporabna zadeva (po moje seveda).
Lahko se pa malo igraš, nič ne škodje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Sob Maj 12, 2012 01:19 Naslov sporočila: |
|
|
Vedno trdim, da je za začetek popolnoma vseeno kaj si nekdo kupi. itak ne ve da je živ (kaj hoče) - to mora šele spoznati. Poleg tega večina ne gre dlje od tega da bi malo ropotala in razgrajala. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|