Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hišni kino, par vprašanj
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 12, 13, 14  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri receiverjih se izplača pogledati vse podatke okoli moč!V stereo načinu je seveda moč po kanalu največja, pri 5 kanalnem pa lahko ta pade tudi na manj kot polovico po kanalu.Omejitev pa ni v izhodnih transistorjih, temveč v napajanju, ki preprosto velikokrat ni v stanju zagotoviti dovolj visokih tokov.Načeloma pa je tako, da bolj ko je trafo zmogljiv, težji je.Zato ne pričakujte enake moči iz ojačevalnika, ki je težek 10kg, od tistega z 20 kilami!
Torej po neki logiki tudi velja, da bi-amping ne bo prinesel nekih posebnih prednosti glede moči.Razpoložljiva moč je enkrat pač na razpolago porazdeljena na 5, drugič pa na 7 kanalov.Upam, da se razumemo!
Osebno v HT poganjam zvočnike z Onkyo receiverjem NR-1007, pred tem je to bil Onkyo SR875.Oba imata zadostno zalogo moči tudi za multikanalno predvajanje, pa tudi vagata tam okoli 22kg!
Ni zgolj moja osebna izkušnja, da biamping v HT sistemu ne prinese praktično nič, razen še večjih snopov kablov.Do približno istih rezultatov prihajajo tudi pri raznih testih.V bistvu je nadvse logično:le redko se zgodi, da bi zvočnike sploh testirali v bi-amping načinu!
Če pa komu za to ni škoda časa, lahko seveda eksperimentira, a do pretresljivih rezultatov gotovo ne bo prišel!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 14:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S podatki si človek, ki ni s.trokovnjak težko kaj pomaga, po mojem ga prej zavedejo.Druga stvar je ta ,da so podatki pri budget in mid klasi ponavdi napisani zelo "kreativno".
Če bi mid-class reciverje pomeril pri 20-20khz pri manj kot 0.05THD bi bili podatki do 10w rms po kanalu.
Sam ocenjujem moč ampa po velikosti trafota, gotovo ni točno ampak po moje bolje kot brati podatke.
In tako kot je bilo rečeno 250w trafo (TX-NR709) pač v AB clasi ne more servirat 7X100wrms.In ni samo 10% švohnej kot amp. z 500w trafotom (TX-NR808) vsaj po moje.

Pa še nekaj, boljši zvočniki ne pomenijo nujno boljšega zvoka.Po pravilu boljši zvočnik rabi primerno elektroniko, drugače je lahko rezultat slabši kot z cenejšimi boxi.In tukaj ne gre samo za db.Stvari so bolj komplicirane.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 21, 2012 20:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok, se zahvaljujem za razlago, biamping odpisan, dokler si ne bom odločil zakomplicirat življenja z integrirci kar pa ne bo kmalu, če sploh, glede na ceno.
C607 imajo relativno nizko občutljivost, samo bom vseeno ostal pri kombinaciji onkyo+jamo, ker je bilo že dostikrat napisano da zelo lepo igra ter za onkyo, da ponuja dosti za svojo ceno.
Koliko se naj bi pa poznala razlika med audyssey multieq proti multieq xt? Razlika v ceni med 808, ki ga prodaja bronx in 809 novim je cca 200€; razen audyssey ostalih razlik (še) nisem gledal.
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 00:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aja, sem mislil da je dražji.Potem se probej mal pocenkat, ali pa vzemi 809.
809 ima meni dosti lepši design, in kot praviš boljši audyssey,808 ima samo en HDMI out,809 ima funkcijo Dolby volume, pa boljši video procesor...
Mediamarket prodaja 809 za 860eur.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
strumf666

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 01:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prihajajoči tx-nr818 tudi zanimivo zgleda, audyssey xt 32,... edino cena ni tolk zanimiva Smile
http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-nr818-80265.html
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 01:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede cene moraš računat, da je to priporočena cena.Tudi za 809 je ta 1200eur+, pa ga dobiš za 860eur.
Nazaj na vrh
strumf666

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 02:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Začel bom s sprednjim sistemom, torej C607, glede na to da imam začasen AVR (sony str-dh800). Gledal sem tole ponudbo- http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=463
Se splača, je še kje ceneje oz. so kakšni rabljeni naprodaj?
Nazaj na vrh
bronx

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 16:16
Kraj: kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2012 09:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MitjaF je napisal/a:
Aja, sem mislil da je dražji.Potem se probej mal pocenkat, ali pa vzemi 809.
809 ima meni dosti lepši design, in kot praviš boljši audyssey,808 ima samo en HDMI out,809 ima funkcijo Dolby volume, pa boljši video procesor...
Mediamarket prodaja 809 za 860eur.

Tudi 808 ma 2 hdmi out, strumf666 če ga vzameš do 28.4 ti ga dam za 620€, za manj ga pa ne dam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
strumf666

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2012 21:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za ponudbo ampak jutri se bodo C607 pridružili tvojem bivšem sub650, jes bom pa suh za nekaj časa Wink

Zvočnike se priklopi in posluša, al potrebujejo kako posebno uigravanje?
Nazaj na vrh
strumf666

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 25, 2012 20:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prvi vtisi o C607 Surprised to pa kr špila Very Happy če bo s tapravim receiverjem špilalo boljše pa sploh odlično. Malo sem presenečen da dajo precej basa od sebe; sem se bal, da bom pogrešal wufer, pa ga ne pretirano.
Sedaj bo pa čakanje na center in receiver še težje Twisted Evil
Kar se centra tiče sem na hitro primerjal C60 in C80 cen; razen skoraj 2x razlike v ceni po specifikacijah sodeč c60 igra za 20hz (do 55Hz) nižje kot c80 (do 70Hz), bi to lahko bilo moteče ali je že 70Hz za center zadosti nizko?

Kar se 5.1 zvoka na 7.1 sistemu tiče imam začasno rešeno, da surround satelite pri 7.1 prestavim na sredino, za 5.1 pa zraven rear surroundov, ki takrat nimajo funkcije. Računam, da se bo to dalo kako drugače rešit do takrat, ko se bom lotil še satelite spravit na malo boljši nivo.
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 00:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem ti rekel, da ti ne bo žal za Jamote, pa vedi , da se bo zvok še precej popravil (če so novi).
Kar se bass-a tiče, so to eni redkih zvočnikov v tem cenovnem razredu, da nimajo "napihnjen" bass-, dosti hitri, odlični detajli v srednjem in višjem spektru (SEAS driverji).
Ko boš imel enkrat boljši reciver in se bodo ulaufal, boš po mojem še presenčen.

Center je glavni zvočnik v surr. sistemu.Zato mora bit, na istem nivoju kot L/D fronta.
C60 ima 4" driverje in "tamal" DTT Twiter.
C80 ima 6"driverje, iste kot C607, in iste visokotonce.
C807 je velik zvočnik in tak "pussyfuter" mu težko parira.In C60 ne boš mogel poganjat v "large" modu, ampak ga boš moral rezat.Centrove nizke frekvence se preusmerijo v sub.

Odločit pa se moraš, koliko ti pomeni, dober zvok v Hišnem kinu.Če si v bloku, morda nima smisla, ker ne boš izkoristil HT potencijala (sosedi).
Če si v hiši, bi jaz sigurno vzel C80.
Pa ne se obremenjevat z podatki, verjemi da je C80 čisto drug zvočnik od C60, ima druge driverje, kretnico,boljšo in skoraj enkrat večjo kišto, zato napr. frekvenčni razpon ne more bit isti, zvok seveda tudi ne,cena niti.

Če hočeš, se lahko zmeniva, pa ti prinesem C80 na probo, lahko prinesem še Yamaho, da boš vidu kaj te približno čaka. Cool
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 00:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa ne pozabi, na pravilno postavitev zvočnikov.
Nazaj na vrh
strumf666

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 26, 2012 06:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočniki so novi, rečeno mi je bilo da po kakem mesecu naj bi se uigrali. Zvenijo mi lepo že sedaj, samo to je v precejnji meri tudi posledica moje navajenosti na precej nižjo klaso zvočnikov (Z-5500), ki so doniral trenutne surround satelite.
V bloku živim, so pa sosedje kar prizanesljivi Wink No, pa tudi sobo imam relativno majhno (cca 4x4) tako da ni potrebe po ne vem kakšni glasnosti.
Postavitev je malo kompromitirana, ker nimamam namenske sobe za hišni kino, okvirno pa je po priporočilih.
Po vsej verjetnosti bo center C80, ker je boljši rang zvočnika in bolj primerljiv z C607, podatki so me pa mal presenetili, ker sem nekako pričakoval, da bo c80 igral nižje kot c60 pa je ravno obratno.
Če si se pripravljen pripeljat na demonstracijski izlet si dobrodošel Cool
Nazaj na vrh
strumf666

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 28, 2012 02:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimiv tale receiver, po novem razširi 5.1 HD zvok na 7.1 brez da bi mu kej nastavljal Question No pa par muh je tudi razvil, zgleda da imajo jamoti nek čuden vpliv nanj Laughing
Nazaj na vrh
MitjaF

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 28, 2012 22:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uf, zdejle sem videl, da si iz Krškega.
V ta konc grem res redko.Drugače bi se z veseljem oglasil.
Če se slučajno zgodi, da grem v tvoj konc, ti pošljem z.s.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 12, 13, 14  Naslednja
Stran 2 od 14

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu