Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

KARAN ojačevalci - izkušnje, mnenja?
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
glinik

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 16:09
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 10, 2012 23:27    Naslov sporočila: KARAN ojačevalci - izkušnje, mnenja? Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Zanima me, če je kdo od forumašev imel kake stike s Karan ojačevalci? Mnenja itd ...

Doma sem imel njihovega integrirca ... zadeva dela kot šus !

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 11, 2012 14:28    Naslov sporočila: Re: KARAN ojačevalci - izkušnje, mnenja? Odgovori s citatom

glinik je napisal/a:
Pozdravljeni.

Zanima me, če je kdo od forumašev imel kake stike s Karan ojačevalci? Mnenja itd ...

Lp

tud vintage ojačevalci po 30 letih delajo kot šus.vprašanje je samo ,če te zvok zadovolji in če se ti zdi zadeva vredna tega denarja.
na to si naj vsak da sam odgovor.
Nazaj na vrh
glinik

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 11, 2012 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brez zamere, ampak 30 let stararoba je že svoje "oddelela".

Sicer je ta odgovor skrajno izven konteksta ...

Lp
Nazaj na vrh
drago67

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 12, 2012 14:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glinik je napisal/a:

Lp

ne bi rekel.....pazljivo si še enkrat preberi zadnja stavka...se ne nanaša samo na vintage ojačevalce.če hočeš pa direkt odgovor pa takole....mene karan ojačevalci niso prepričali.kaj vem ,mogoče takrat na hi fi showu v ljubljani ostali sistem ni bil kompatibilen....a bo zdaj dost konkretno?
(še bolj konkretno pa res ne bi dalje,da si ne bom spet nakopal kake zamere)......
Nazaj na vrh
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 12, 2012 14:26    Naslov sporočila: Re: KARAN ojačevalci - izkušnje, mnenja? Odgovori s citatom

glinik je napisal/a:
Pozdravljeni.

Lp
Če si ga imel doma, potem lahko prvi podaš mnenje;)

LP
audio_holic

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 12, 2012 19:46    Naslov sporočila: Re: KARAN ojačevalci - izkušnje, mnenja? Odgovori s citatom

]
glinik je napisal/a:

LP

Ja pa saj je že dal svoje mnenje Laughing
Nazaj na vrh
smrk13

Pridružen/-a: Tor Jul 2008 18:48
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 13, 2012 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Imam nekaj mesecev starega KAS 180mkII in me je prepričal - tako z dinamiko kot s kontrolo basa....res dela ko šus Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 031772920
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 13, 2012 12:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glinik, disi po Gryphonu? Vprasam, ker sem dostikrat zasledil besedne zveze, ki so se pojavljale med njima, sicer ne direktno, ampak posredno. Sicer pa napisi kaj vec, nas zanima, kaj, kdaj, zakaj in s cim Smile.

lp, d.
Nazaj na vrh
glinik

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 13, 2012 14:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
glinik je napisal/a:

Lp

ne bi rekel.....pazljivo si še enkrat preberi zadnja stavka...se ne nanaša samo na vintage ojačevalce.če hočeš pa direkt odgovor pa takole....mene karan ojačevalci niso prepričali.kaj vem ,mogoče takrat na hi fi showu v ljubljani ostali sistem ni bil kompatibilen....a bo zdaj dost konkretno?
(še bolj konkretno pa res ne bi dalje,da si ne bom spet nakopal kake zamere)......

Na sejmu resnično ne moreš soditi o določeni komponenti, to je splošno znano ... Pa brez zanere Smile Vintage ojačevalci - jaz še nisem slišal za nobenega, ki bi delal kot šus Smile Lahko me poučiš, sem za vsako debato odprt.

Sedaj razumem, zakaj imaš takšno mnenje Smile Zadeva je sledeča. "Stari" Karančki (kateri še niso imeli Sanken trazistorje) so bili po pričanju nekaterih ljudi povsem povprečni izdelek. Ta "novi" modeli so povsem druga zgodba ...

Že pred časom sem spraševal po hravškem audiofil forumu o integrircih, kateri so top in flop. Na koncu je vrstni red bil sledeč:

1. Karan
2. Gryphon Tabu
3. Primare 30.1 (I30 dela po moje slabše)
4. Bow Wazoo

O vsakem smo malo napisali ...

Bow je izredno melodičen, topel, len. Njegov manko je predvsem majhna moč.

Primare je je nekakor zlata sredina (best buy), lahko bi rekli, da je kot WV. Z ničemer ne brilira, a tudi nekih pretiranih slabosti nima. Med dobre plati sodita mirnost in dokaj zadostna moč za poganjanje normalni zvočnikov.

Gryphon je od Primara rang višje v vseh pogledih, od čistosti, kontrola basa, moči itd ... Ko sem primerjal enega in drugega, se je Primare kar dobro držal, če lahko tako rečem Smile Če upoštevamo cene enega in drugega, dobiš 2 Primara za 1 Gryphon Tabuja Smile

Karan je kralj v tej klasi. Ima vse to, v čem Gryphon ni odličen. Prostor, oder, dinamika, kontrola basa ... to vse štima v nulo.

Več naslednjič Wink

Lp
Lp
Nazaj na vrh
drago67

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 13, 2012 20:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

glinik ni moj namen tukaj na tem forumu kogarkoli prepričevat o čemerkoli.midva imava v štartu totalno različne prioritete zato ne bova nikoli niti približno enakega mnenja.spraševal si za mnenja o teh ojačevalcih in jaz sem svojega podal.tako kot sem jih jaz takrat slišal.
sem pa tiste karan ojačevalce res slišal že nekaj let nazaj,novejših pa ne poznam.nekateri pravijo ,da naj bi bili hi-fi showi celo delani zato,da se komponente tam predstavijo in poslušajo. Wink
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 13, 2012 20:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Karan in Primare hmmm, po moje kot bi primerjal Mercedesa E klaso in neko srednjo klaso Renaulta tam okoli Megana, vmes pa kilometrsko brezno. Karan vrhunski integrirec, Primare pa nič kaj ekstra. Obična srednja klasa in mi ni jasno kako se je znašel na tretjem mestu za Gryphonom, oziroma sploh na listi top integrircev. To ne spada gor.
Nazaj na vrh
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2012 07:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@audifill, zdaj si mi pa čisto vzel voljo do življenja...
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2012 08:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vinylfan je napisal/a:
@audifill, zdaj si mi pa čisto vzel voljo do življenja...

Ah nehaj, zakaj le. Primare je super integrirec za svoj denar, tam nekih 800-900 eur rabljen, pa ajde jurja. Tu nimam čisto nič za pripomnit. Ni ga pa realno postavljati ob bok Karanu, Gryphonu in sličnim rasnim legendarnim komponentam, katerim niti od daleč ni dorasel in o njem govoriti kot kao neki tretji najboljši postoječi stvari na tem planetu, takoj za zgoraj navedenima.

Vemo da brezkompromisno zasnovane ultimativne stvari se začno pri konkretno višji cifri. Nažalost. In tu tale hi-end wannabe Primarček nima kaj iskat, je pred njim še malo morje pravega hi-enda. Kvečjemu na best buy ali top of the pops lestvici vrednosti za svoj denar, to pa vsekakor.

Tako v mojih očeh.
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2012 08:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja,

ampak preveč pospošeno tole.

I30 je mega mašina in za to ne rabim nikogaršnje odobravanje. Če meni odgovarja, je to več kot ok.
Nazaj na vrh
glinik

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 14, 2012 09:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole sem še pozabil pripomnit ...

Karan in Gryphon sta seveda razred pred osalimi, seveda tudi pred Primare. Ampak tako mirnega ojačevalca v rangu 600-900 EUR ni lahko najt. Še posebej ne v naši bližini.

Kot zanimivost. Karan ima ubijalski damping faktor, nekaj nad 1000 !! Njihove končnice celo nad 10000 ! To je garancija, da lahko kontrolira 99% zvočnikov na trgu Very Happy Kapa dol!!!

@audiofill
Lepo sem napisal, da je ojačevalec predvsem namenjem poganjanju normalnih zvočnikov, povdarek je na normalnih Smile V to skupino definitivno ne pašejo tvoji M&D, kaki Usherji 718 in Chario Academy Milenium 2. To vse je daleč prezahtevna roba! Na takšnih zvočnikih se njegove hibe le še potencirajo - s tega rezultira precej bleda predstava.

In zakaj se lahko v mojih očeh 30.1 postavlja ob bok zgoraj omenjenima modeloma? Seveda je daleč od nekih idealov. Ga pa zato krasi velika umirjenost, katera ni tako samoumevno za ta rang. Komur je na 1. mestu čistost in prostor, ta se seveda ne bo strinjal z mano, ker preferira drugačen zvok.

In smo ponovno zašli povsem s teme ... jao jao ... Še kak imetnik Karana tukaj? Prosim, da se malo razpišete Very Happy

Lp

Nazadnje urejal/a glinik Sob Apr 14, 2012 09:39; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu