Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pravno vprašanje - tožba iz druge države
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

whothafunk je napisal/a:
Jaz še vedno ne razumem, kakšne stroške ima prodajalec, saj pa ni odposlal izdelka. Kvečjemu je psihično oškodovan, drugo nič.

In pa če bi bilo 25 EUR za plačat, bi plačal. Ampak je zdaj že 80 EUR, kar pa kar tako ne mislim dat, dokler se 100% ne prepričam, da ni druge.
e-Bay je dobro organizirana svetovna web trgovina in tam se vse plača. Plača se oglas, ki je objavljen, plača se provizija ob nakupu in s tem je imel prodajalec stroške. Od tega e-Bay kot sistem živi in to zelo dobro, zato so se seveda zaščitili, da se ne bi ljudje tam igračkali in kar klikali nakupe, kot si storil ti.

Če pa se že zmotiš je potrebno izpolniti tam na e-Bayu v določenem roku ene par obrazcev in nakup odpovedati, kar te pelje skozi en postopek, ki ga vodi e_Bay. Če tega nisi storil pravočasno se smatra da si izdelek kupil in ga seveda moraš plačati.

V vsakem oziru kot so ti kolegi že zgoraj napisali, dogovori se s prodajalcem za plačilo kupnine in šipinga in bo urejeno.

LP

PS: tako to pač deluje v urejenih državah in če si se odločil za kupovanje v določeni trgovini si sprejel njihova pravila, ki te seveda zavezujejo. Sicer bi se tam par miljonov ljudi igralo nakupe vsak dan;)
gero

Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 13:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

whothafunk je napisal/a:
Jaz še vedno ne razumem, kakšne stroške ima prodajalec, saj pa ni odposlal izdelka. Kvečjemu je psihično oškodovan, drugo nič.

Zadnjič sem naredil isto napako, samo cena je bila 1500 eur. Takoj sem kontaktiral prodajalca in sva se zmenila, ampak on ni mogel prodajati te robe naprej 8 dni, če mu e-bay ne dovoli, to je pa odvisno od kupca, tako, da so te stvari precej zapletene, ko se zaplete, Crying or Very sad

ampak za 25eur., daj no...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 18:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred dvema letoma sem skozi naselje peljal 67 kmh. Ujel me je dobro skriti radar, obvestilo pa sem dobil šele čez eno leto, s priloženo sliko in da je kazen če plačam v 8-ih dneh 125 €. Seveda sem se pritožil, v bran pa dal izjavo, da je avto lahko vozil nekdo drug, da je po 1 letu absolutno prepozno razmišljat kdo ga je takrat vozil itd. To se je nato časovno zavleklo, dobil odgovor, poslal novo pritožbo...skratka na koncu je bil odgovor, da sem pač kriv in da sedaj so pa skupaj vsi stroški in kazen 395 €. In sem plačal.
Tako da rajši hitro plačat, ali 80 € ali 25 €, ker nima smisla... Smile
Nazaj na vrh
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem na e-bayu bil v nasprotnem polozaju. Pred leti sem naletel na ojacevalec, ki me je zanimal, pa sem zacel "bidat" . Ocitno ni bilo veliko zanimanja , mislim, da sva se potegovala za ojacevalev samo dva, morda tri.
Cena je ostajala, pa je prodajalec par ur pred koncem zadevo kratkomalo umaknil. Fertik, nema vise!!! Opozarjam, da ni bila dolocen tista minimalna cena, ki jo ponekod dolocijo. Jaz sicer nisem tezil, sploh ne vem ce bi lahko, pa vendar, tudi tako obnasanje po moje ni korektno. Ce das neko zadevo na prodaj, potem bi morala tu tudi ostati, nr glede na ceno, ki jo doseze.
Lp
Miran
drmare

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 11:24
Kraj: Mavčiče

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 19:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem zafrknil rezervacijo trajekta...po petih minutah sem poslal e mail.....rezultat - stroški so narasli za 46€.... napake so drage!

Jaz bi plačal, kar bo samo dražje.....
Nazaj na vrh
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kraljmatjaz je napisal/a:
Jaz sem na e-bayu bil v nasprotnem polozaju. Pred leti sem naletel na ojacevalec, ki me je zanimal, pa sem zacel "bidat" . Ocitno ni bilo veliko zanimanja , mislim, da sva se potegovala za ojacevalev samo dva, morda tri.
Cena je ostajala, pa je prodajalec par ur pred koncem zadevo kratkomalo umaknil. Fertik, nema vise!!! Opozarjam, da ni bila dolocen tista minimalna cena, ki jo ponekod dolocijo. Jaz sicer nisem tezil, sploh ne vem ce bi lahko, pa vendar, tudi tako obnasanje po moje ni korektno. Ce das neko zadevo na prodaj, potem bi morala tu tudi ostati, nr glede na ceno, ki jo doseze.
Lp
Miran

Kakor vem, da če je nekdo že bidal, stvari ne moreš več umaknit.
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2012 20:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da se odstranit, potrebno je dodat opombo v stilu nenadne poškodbe izdelka ali kaj podobnega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 09:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem tudi enkrat po pomoti kliknu buy it now za JASMINE phono.Potem sem moral prosit prodajalca da to prekine in je to tudi storil,vendar po moje samo zato,ker sem prej že kontaktiral JASMINE AUDIO direkt v HK,pa so nekaj zavlačevali z odgovorom.Na tvojem mestu bi jaz plačal.
LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 11:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bwaze je napisal/a:
MitjaF je napisal/a:
Pri internetnem nakupu imaš pravico vračila v 30 dneh po nakupu

Vendar moraš iti po pravilih te pravice, če jo želiš uveljaviti. Se pravi plačati, prejeti izdelek ter ga poslati nazaj ter zahtevati kupnino.

whothafunk, to zaenkrat še ni pravno uprašanje, ampak gre za upravno administrativne postopke.

Kar piše zgoraj drži, prav tako da ima Ebay točno določeno proceduro, kako stvar "skenslat". Če se nisi ravnal točno po predpisanih postopkih in procedurahin to pravočasno, .... vse poravnaj čimprej, izognil se boš kupom sitnosti. V prvi fazi se bodo nabirali administrativni stroški, če pa boš trmaril in res dajo na sodišče, se bojo pa začeli pravni.

Seveda noben ne ve ali strašijo, ali potem res dajo na sodišče, ampak takat bo že prepozno.

Te so pa res veliki-in si ga najebal. Ornk!

Pa zunaj ne boš mogel nikomur jokat a la Vaskrsič.
Nazaj na vrh
Slinch

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 12:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni se zdi celotna situacija bizarna, še posebaj, če si res takoj kontaktiral prodajalca. Sam sem že velikokrat bil v takšni situaciji, in sicer na obeh straneh. Nikoli ni bilo nobenega problema. Četudi se s prodajalcem ni dalo dogovoriti, sem pač potrpel tisti "unpaid item strike", nikoli pa ni šlo dlje od tega. Kot prodajalec pa v taki situaciji nikoli nisem kompliciral. Da bi pa sploh pomislil na kakšne tožbe ali kaj podobnega... Iskreno, prvič slišim za to.

Tožba se mi zdi utemeljena zgolj s strani kupca, v primeru da plačanega izdelka ne dobi in da je prodajalec popolnoma prekinil vso komunikacijo. Edino v tem primeru je nekdo na izgubi. Prodajalec v primeru, da kupec izdelka ne plača, ne izgubi nič, saj se tak nakup po postopku prekliče in dobi prodajalec vse stroške povrnjene. Tudi eBay ni na zgubi, saj se ta izdelek pač proda kasneje, tako da procente vseeno dobijo, le z zamikom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
polica

Pridružen/-a: Pet Mar 2009 15:51
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 13:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam sem nekoč res nekaj kupil .Prodajalec pa mi je pisal, da se je premislil in zadeve ni prodal meni.Nekaj dni zatem mi je pisal, da mu je žal in da mi bo pokril stroške ki sem jih imel.V kuverti mi je poslal 10 € s pismom in zahvalo.
Drugič sem kupcu plačal robo, ki je nisem nikoli dobil.Prodajalec je 40 dni zavlačeval in se izgovarjal.jaz sem odprl tožbo preko e-baya.Ko nisem dobil ne robe ne plačila, so mi z ebaya poslali neke linke v eu kamor naj grem nekoga tožit.Prijatelj sicer odvetnik mi je svetoval naj pozabim 60 € saj se to pri nas ne gremo.Vendar so velika podjetja z nekaj 10000 prodanih kosov dosti bolj organizirana .Predlagam ti, da stopiš v stik s prodajalcem in se dogovoriš za denarno odškodnino, saj prodajanje na ebay-u ni zastonj in prodajalci plačujejo provizije za vsak prodan kos.Pa še to Lepa baseda zmeraj lepo mesto najde.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 661 097
peterpan

Pridružen/-a: Pon Feb 2011 15:20

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 13:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se s prodajalcem ni dalo zmeniti takrat, ne vidim razloga zakaj bi bilo sedaj drugače?
Nazaj na vrh
whothafunk

Pridružen/-a: Čet Sep 2010 22:16
Kraj: Maribor-Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 14:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta prodajalec je kreten. Ne odgovarja na mail-e. Sem mu poslal še en mail glede te neslanosti in njegovega ignoriranja oktobra, pa spet ista pesem.
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

whothafunk je napisal/a:
Ta prodajalec je kreten. Ne odgovarja na mail-e. Sem mu poslal še en mail glede te neslanosti in njegovega ignoriranja oktobra, pa spet ista pesem.
Saj če si kupil, še mora biti izdelek v tvojem nakupnem predalčku na e-Bay, tam mu plačaj tistih 25 EUR ali koliko je bila cena, pa pozabi na zadevo. Mogoče ti celo pošlje izdelek:-))

To so nerodne zadeve če se ne odreagira v času in pravilno z vsemi e-Bay obrazci.

Saj tam moraš imeti tudi verjetno en kup sporočil od e-Baya če nisi plačal, prečekiraj malo tista sporočila.
Slinch

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 08, 2012 19:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

acoustic je napisal/a:
Saj če si kupil, še mora biti izdelek v tvojem nakupnem predalčku na e-Bay, tam mu plačaj tistih 25 EUR ali koliko je bila cena, pa pozabi na zadevo.

Pravi, da je nakup iz oktobra. V accountu ostane nakup max 60 dni, s tem da opcija "pay" izgine po enem mescu. Tako da preko uradnega postopka plačati že dolgo več ni možno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu