Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Sennheiser slušalke (info za nakup)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Alen Tokmadzic
Gost

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2012 00:22    Naslov sporočila: Sennheiser slušalke (info za nakup) Odgovori s citatom

Katera slušalka iz tega spiska (oddelek "Private Audio\Audiophile"):

HD 515
HD 518
HD 555
HD 558
HD 595
HD 598
HD 600
HD 650
HD 700
HD 800

je po kvaliteti ekvivalentna slušalkam Sennheiser HD 380 PRO (hi-end slušalke iz oddelka "Professional Audio")?

In kaj je bolje kupit za delo z izdelovanjem glasbe na računalniku z računalniškim programom za izdelavo elektronske glasbe?

Izkoristil bi advantage funkcijo programa in delal v okolju 192khz/24bit.
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2012 01:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1. Ekvivalentna? Težko določljivo. Boljša? Definitivno vse od 600 naprej, po vsej verjetnosti pa tudi 595 in 598.

2. Najboljše, kar pač budget omogoča. Seveda se ne sme pozabiti primernega DAC-a in ojačevalca za slušalke. Sem pa tudi prebral, da slušalke niti slučajno niso tako primerne za to delo kot zvočniki. Izkušenj glede tega pa nimam.

3. Brez omenjenega dac-a in ojačevalca je to praktično nerelevantno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Alen Tokmadzic
Gost

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2012 02:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja to bi jaz delal na računalniku, kjer bi uporabil na-matični-plošči-integrirano zvočno kartico. Ta podpira 192khz/24bit.

Zdej tko. Za to HD 380 PRO piše, da je hi-end. Cena je temu smešna. 140€. In glede na to ceno se, mislim tako, nima smisla ubadat z nekimi DAC-i višjega razreda in ojačevalcem višjega razreda. Saj tudi nimam več denarja. Žal.

Delal sem že z Sennheiser HD 515. Bile so v trgovini okrog, starih, 30.000 SIT. Nekaj takega. Dokler jih nisem prvič (v življenju tako kvalitetnih) uporabil sem do tedaj uporabljal samostoječe Infinity Alpha 40 z Rotel RA-971 in H/K CDP 20. Ko sem jih pa dal gor (na glavo) sem samo obnemel. - Tako dober zvok! Res!

Ko sem pa, kmalu kasneje, ugotovil, da program z katerim delam ponuja delo v okolju višjega semplinga in bitne globine sem pa dobesedno popizdil od veselja. Ker sound je neprimerno boljši. d'best! Kljub temu, da sem imel samo matično ploščo z integrirano zvočno; v rangu 150~200€.

Tako pol praviš za te HD 380 PRO. Da so ekvivalentne 595. A veš kaj je tle zanimivo? Da so od 595 naprej vse ful, ampak res ful dražje od 380 PRO. 300~500€. Čudno. ... Ja če pravijo, na Sennheiser, da so hi-end razreda in če so pač pri nas, na najdi.si če pogledaš recimo, 140€ ja pol tolk bolš. Ne? Suprca.

Sploh za to, če sem mel 515 in je bil zvok tako dober. Res. Ful dober zvok.

Nazadnje urejal/a Alen Tokmadzic Pon Apr 02, 2012 10:47; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Alen Tokmadzic
Gost

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2012 02:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem z programom lažje delal, če sem uporabljal slušalke. Bolj določljivo je vse skupaj. Bolje se sliši. Detalje. Tudi prehod iz 44,1khz/16bit na 192khz/24bit se bolje opazi.
Nazaj na vrh
whothafunk

Pridružen/-a: Čet Sep 2010 22:16
Kraj: Maribor-Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2012 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spotaknil se bom le ob slinchov prispevek in sicer, če slučajno greš v nabavo DAC-a in ampa za sennheiser slušalke, prej odsurfaj na head-fi.org forum in preglej za morebitne kombinacije.

V glavnem odsvetujejo raznorazne DAC/ampe (sploh opevani FiiO e7/e9/..) s sennheiser slušalkami, ker jih naredijo še bolj svetle. Že tako so bolj skromne z basi (če ti je to pomembno), s prej omenjeno kombinacijo pa še bolj zgubijo na tem (čeprav se to pretežno nanaša do HD650 razreda. Ampak tudi od tam naprej poročajo o tem fenomenu).

Ugibam pa, da imajo HD380 bolj flat zvok napram ostalim, ne-produkcijsko namenskim?
mravlcax

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 17:06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2012 23:04    Naslov sporočila: Re: Sennheiser slušalke (info za nakup) Odgovori s citatom

Alen Tokmadzic je napisal/a:
....
In kaj je bolje kupit za delo z izdelovanjem glasbe na računalniku z računalniškim programom za izdelavo elektronske glasbe?

Priporočam ti, da si nabaviš aktivne monitorje, ker s slušalkami ne boš daleč prišel. Z njimi ne moreš dobro oceniti globine basa in znaš biti razočaran ko svoj komad spustiš v kakšnem klubu, pravtako boš tudi imel probleme pri raznih prehodih, sikanju srednjih tonov itd.....
Aktivce pa kupi takšne, ki se spustijo vsaj do 40Hz ali nižje.
Kaj takšnega je dobro izbira!
http://www.thomann.de/de/behringer_b1031a.htm

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vinylfan

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2012 23:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mimogrede, te izključno zanima samo firma Sennheiser? Kaj pa AKG ali Beyerdinamic? Pa tudi zaprti tip ali tudi polodprti tip slušalk?
Nazaj na vrh
Alen Tokmadzic
Gost

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2012 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma mal mi je bad zdej. Nisem ravno pri denarju. Pa pol tko mal bluzim.

Nisem še, še zdaleč ne, sprobal vseh teh for ali z slušalkami ali z monitorji ali kaj podobnega oziroma drugega.

Nekako se mi dozdeva, da je delo z slušalkami tisto pravo. Ker imaš direkten dostop zvoka do ušes. Ma sej nisem glede tega podkovan pa poučen pa tko, ne vem kaka je teorija okol tega, sa mdozdeva se mi, da bi z slušalkami še največ slišal.

Po navadi delam glasbo ponoč, ko vsi spijo, pa samo avtocesta šumi. Delam sicer v zaprti sobi. In če dam gor slušalke je to bila majka. - Še ko sem imel Sennheiser HD 515.

Če me zanimajo samo Sennheiser. A veš zakaj sem se za njih odločil? Nekje, takrat, ko sem kupoval mal bolše slušalke, sem na eni trgovini sortiral izdelke od najdražjih do najcenejših in videl da so Sennheiser najdražje v ponudbi. Pa sem rekel bom pol njih vzel.

Ne. Sploh me ne zanimajo samo Sennheiser. Tudi kaj drugegap ride v poštev. Sicer pa, kot sem že rekel, nimam veliko denarja. Budgeta imam tam do 140€. ... Kaj, so AKG in/ali Beyerdynamic boljše?

Ma ne vem glede monitorjev. Mal sem skeptičen. Bi res bilo bolje met kaj takega?

Aja, pa še tole. Baje so odprti tip slušalk boljše od zaprtih. Kao, tko sem prebral tle na tem forumu, da so odprte vedno boljše od zaprtih.

Nazadnje urejal/a Alen Tokmadzic Tor Apr 03, 2012 00:04; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
taz

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 7:16
Kraj: Solkan

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2012 23:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimiva tema: HD555 vs HD595

Citiram:
The part numbers for the drivers for both the 555 and 595 are 512806 (right) and 512807 (left). I had to buy a new driver for my 595 and it arrived in a package stating that is was for both models. I've compared the 555 and 595 and the foam rectangle was the only difference I could see.

Nisem pa prebral še cele teme.
Nazaj na vrh
Alen Tokmadzic
Gost

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2012 23:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj je s telimi?: Beyerdynamic DT 990 Pro

Al' pa recimo s telimi?:

Ultrasone 550 PRO

...

Aja, da se razumemo kaj delam. Kliknite na SoundCloud-ov link v mojem podpisu. Tam boste slišali kaj sem uspel narediti. Pa lahko, če se vam ljubi - bi bil zelo vesel, pokomentirate.

Mal velik sem napisal drugač. Tale pa prejšnji reply. Upam, da boste na vse odgovorili.

Nazadnje urejal/a Alen Tokmadzic Tor Apr 03, 2012 17:36; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
whothafunk

Pridružen/-a: Čet Sep 2010 22:16
Kraj: Maribor-Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 03, 2012 09:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

taz je napisal/a:
Zanimiva tema: HD555 vs HD595

Citiram:
The part numbers for the drivers for both the 555 and 595 are 512806 (right) and 512807 (left). I had to buy a new driver for my 595 and it arrived in a package stating that is was for both models. I've compared the 555 and 595 and the foam rectangle was the only difference I could see.

Nisem pa prebral še cele teme.

Da imata 555 in 595 enake driverje je res, je pa tudi res, da po modifikaciji na 555 (odstranitev pene) še vedno ne zvenijo enako. 555 po modifikaciji se približa 595, ampak primarno kaj se zgodi z njimi? Zgubijo na nizkem spektru, spet.

Tudi 558 in 598 imata enake driverje, s tem da tu pa celo poročajo, da so po modifikaciji 558 šli nazaj dat peno, ker postanejo čisto druge (v slabem smislu).
adler-x

Pridružen/-a: Tor Okt 2012 22:25
Kraj: Gotham City

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 16:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za poslušanje muske z računalnika imam namen kupiti slušalke Sennheiser HD380 PRO. Kateri ojačevalec priporočate (kokreten model, cenovno bolj ugoden)?
Nazaj na vrh
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kupi dele in si sam sestavi Objective2 ali pa kupi sestavljenega.

O2 Headphone Amp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu