Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Ojačevalnik za Dynaudio Focus 160
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 25, 2012 23:34    Naslov sporočila: Ojačevalnik za Dynaudio Focus 160 Odgovori s citatom

Pred nekaj tedni sem z vašo pomočjo nabavil te super zvočnike. Najprej sem jih poganjal s Creek Evo2 in sem bil dokaj zadovoljen. Potem sem želel še boljši zvok (več basov) in sem naročil močnejšega brata, evo 5350. Popolno razočaranje, tako zvokovno kot glede kakovosti izdelave. Nato sem nabavil Musical Fidelity m3i. Na prezentaciji se mi je zdelo, da ima dobre base, vendar ima na mojih Focusih tudi preveč povdarjene visoke tone. Pri Inteku so mi prezentirali še Electrocompaniet eci 3, ki zveni dokaj solidno, vendar bi si občasno želel še več puncha. Poslušam namreč različne zvrsti glasbe.

Iščem torej ojačevalnik z dobrimi detajli in s polnim zvokom za moje zahtevne zvočnike. Cenovni rang: 2500EUR. Kupil bi tudi rabljenega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 00:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Več basa ne pomeni ravno boljši zvok! Sicer pa ne poznam zvočnika ki bi na vsako zvrst glasbe igral odlično ! Sigurno si boš moral za kakšen house - dance ali stari disco omisliti še ene zvočnike , vsaj pri meni in mojih kolegih je tako. No lahko pa imaš tudi akustiko sobe v bas področju tako neugodno da se nizke frekvence izničujejo , torej bi rekel da ni ravno problem v ojačevalcih.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 00:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dnevna soba ni ravno primeren prostor, ki bi si ga lahko povsem prilagodil za poslušanje, ker jo pač delim z ostalimi družinskimi člani. Glede na to, da imam zvočnika zelo blizu stene (20 cm), bi moralo to pozitivno delovati na prezentacijo basov. Moje primerjave med ojačevalniki temeljijo na prezentacijah v Inteku kjer imajo kar dobro porihtane sobe.
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 09:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strijam da razlike med ojačevalci vsekakor so vendar spet ne tako velike da bi en zaigral base drugi pa ne, sploh v tem cenovnem razredu. Tudi če bi imel zvočnike tik ob steni še to ni garancija za močan bas. Sem tudi sam imel podobno situacijo. Ko sem v svoji poslušalnici postavil zvočnike na predvideno mesto sem doživel šok Shocked Zvočniki ki so kar dobri v basu naenkrat basa sploh niso zaigrali oz. se bas ni slišal. Z prestavljanjem boxov naprej nazaj se stvar ni kaj dosti spremenila. Nato sem zvočnike preselil iz kratke na dolgo steno in bas je oživel Surprised Stvar se je tako izboljšala da če tega ne slišiš skoraj ne moreš verjeti. Torej predlagam ti , da se še enkrat malo poigraš z postavitvijo - tudi na drugo steno, vsaj za probo - in potem boš že laže prišel do zaključka kje je problem.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 09:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Od integrircev glede na tvoje parametre zvoka, ki ga isces poznam enega sicer starejsega, ampak hudo dobrega -> Gryphon Tabu. Pri tem ojacevalcu nic ne bode. Poudarek je na telesu, tako vokalov kot instrumentov. Kontrola basa je njegova odlika. Ko pride v optimalno tocko delovanja te njegove lastnosti preprosto pozaugajo v glasbo. Glej Gryphon Tabu AT, Gryphon Tabu, Gryphon Tabu Century, vsi imajo enak karakter zvoka. Pred menjavo ojacevalca pa bi js poskusil se s kaksno menjavo interkonekta ali zvocniskih. Zgolj za eksperiment, ker mnogo je lahko tudi tukaj. IC npr Cardas Golden Cross, ce ga lahko kje dobis na probo ali pa Audience Au24e.

Od novih ojacevalcev pa bi verjetno bilo za sprobat kaksen Unison ali pa Leben slednji sploh odlicen glede na svojo watazo. Zal sem pa te slisal zgolj na demotih, ne pa pri sebi doma.

lp, d.
Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 10:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri What HiFi (http://www.whathifi.com/review/dynaudio-focus-160) priporočajo Naim nait xs.

Kako pa jaz razumem tvoj problem: 20 cm od zadnje stene je odločno premalo za zvočnik ki ima bass reflex port zadaj, postavitev tako blizu stene ti bo 'punch' ubila. .najbrž pa imaš problem tudi s stojali. Vsekakor nebi smel biti tako ogromen problem v sicer odličnih ojačevalcih Confused
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 11:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Delfinus in Luka, hvala za idejo. Focusi res potrebujejo toplejši ojačevalnik.

Luka, se strinjam s teboj, da so zvočniki zelo blizu stene, vendar žal ne gre drugače. Zvočnike (Dali Concept8) sem namreč želel umakniti s tal, ker sem želel pridobiti na prostoru v dnevni sobi.

Proti temu, da je postavitev zvočnikov kriva za moje nezadovoljstvo z zvokom, govori dejstvo, da moj star AV reciever HK430 zelo lepo poganja Focuse, zvok je topel, basi so ok, samo stereo slike ni nobene.

Tudi pri m3i so basi ok, samo visokih tonov je na Focusih preveč in imam občutek, da bo Adele ali Katie Melua kmalu začela hreščati.

Skratka, iščem topel, mehak sound z dobro ločljivostjo.
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 11:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:

Luka, se strinjam s teboj, da so zvočniki zelo blizu stene, vendar žal ne gre drugače. Zvočnike (Dali Concept8) sem namreč želel umakniti s tal, ker sem želel pridobiti na prostoru v dnevni sobi.

Proti temu, da je postavitev zvočnikov kriva za moje nezadovoljstvo z zvokom, govori dejstvo, da moj star AV reciever HK430 zelo lepo poganja Focuse, zvok je topel, basi so ok, samo stereo slike ni nobene.

Tudi pri m3i so basi ok, samo visokih tonov je na Focusih preveč in imam občutek, da bo Adele ali Katie Melua kmalu začela hreščati.

Preberi si kaj trenutno poslušate nekaj strani nazaj, kaj sem napisal glede originalnega albuma od ADELE ki ga nikakor ne smeš uporabljati za kakršnokoli ocenitev zvočnikov.
Adele ima odličen vokal, in je odlična pevka.
Ampak ta album od XL records pa je totalni poden Exclamation .
Imenujem ga Fast Food Compact Disc Wink
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 11:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="longplay"]
benma je napisal/a:

Preberi si kaj trenutno poslušate nekaj strani nazaj, kaj sem napisal glede originalnega albuma od ADELE ki ga nikakor ne smeš uporabljati za kakršnokoli ocenitev zvočnikov.
Adele ima odličen vokal, in je odlična pevka.
Ampak ta album od XL records pa je totalni poden Exclamation .
Imenujem ga Fast Food Compact Disc Evil or Very Mad
Pa mimogrede ti zvočniki so preveč odlični da bi na njih poslušal stiskance kot so mp3, ker si absolutno zaslužijo boljšo hrano. Wink
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 13:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa pravijo navodila proizvajalca? Koliko cm od zadnje stene, koliko cm levo, desno in kakšen kot proti poslušanju, kje je točka poslušanja, oz. soundstage. Kaj pa izvor glasbe, kabli, dušenje tal, sten. Vse to vpliva na optimalni zvok. Jasno pa je, zvočnik ki ima 16cm premera in maj kot 13 l volumna, ne more zaigrati tako nizko kot zvočniki večjega premera in volumna in obratno.
Mali zvočnik v veliki sobi z omejenimi wati ojačevalnika, ni dovolj da vibrirajo tla pod nogami in da tvoja priljubljene pevka namesto kričanja poje. Če pa želiš res bas, potem pa bi bilo dobro premisliti za primeren aktivni wofer kot pripomoček, ki bi šel s spodnjimi basi recimo do 30-35Hz.

Najmanj, kar je napačno, je testiranje z MP3 posnetki.

Lp
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 14:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moja primerjalna opažanja temeljijo na povsem istih pogojih: ista pozicija zvočnikov, isti kabli, isti vir (CDP Denon DCD 1500AE+V-DAC II in brez DAC). Mediji so bili v vseh primerih originalni CD-ji.

- HK AVR-430 (pure direct): topel zvok, lep bas, slaba stereo slika (to je bil tudi glavni namen zakaj sem se odločil nabaviti stereo amp.)
- Creek Evo2: dobra stereo slika, nekoliko preveč nevtralen zvok, prijetni vokali (tudi Adele)
- Creek Evo 5350: še boljša stereo slika, prijetni vokali, še bolj nevtralen kot Evo2 (preveč za moj za moj okus)
- MF m3i: lepa stereo slika (malo slabša kot pri Creeku), dobri basi, preveč poudarjeni visoki toni. Medtem sem V-DAC zamenjal za M1DAC - nobene bistvene spremembe.

Povsem zadovoljen bi bil z ojačevalnikom z barvo zvoka kot jo ima HK in s stereo sliko Creek Evo 5350. Ne vem sicer ali se morda te stvari med seboj ne izključujejo.
Nazaj na vrh
pjotrpan

Pridružen/-a: Pon Jan 2011 23:04
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 15:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kaj pa Creek Destiny 2. Sam z njim poganjam Focus 140 in sem z zvokom zelo zadovoljen. Oppo 93 - M2DAC...večinoma FLACi..

Demo pri Inteku?
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 15:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri Inteku (imajo zelo veliko potrpljenje z menoj) sem prejšnji teden primerjalno poslušal Destiny2 in Electrocompaniet eci3 na Focusih 160. Oba sta dobra, vendar mi je bil eci3 bolj všeč. Ima toplejši zvok in odseva več glasbene energije. Je pa za nianso pretemen. Še razmišljam...

Nekaj tednov nazaj sem primerjalno poslušal eci3 in eci5 mkII. Petica je bila zelo zelo blizu temu, kar iščem, vendar je cena previsoka.

Skratka, znašel sem se na koncu meni znanih opcij, zato sem se obrnil na vas.
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 15:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma

Kaj pa če je problem v zvočniku, njegovi postavitvi in sobi.

Morda bi nam najprej napisal, kako veliko sobo imaš, kako je kaj opremljena in koliko basa si imel z Daliji.

Ne morejo vsi ti ojačevalci biti tako slabi.

Isti MF ojačevalec sem leto ali malo več nazaj v Inteku poslušal na Focus 360 in je bilo basov dovolj.
benma

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 26, 2012 16:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ck,
MF ima tudi v moji sobi na focus 160 dovolj basov, vendar ima tudi preveč visokih tonov. Pri MF me motijo visoki toni. Na 360 se to malo skrije, ker je več basov.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu