| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Mar 07, 2012 21:21 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, kot sem rekel nobene strašne revolucije. Najbolj omembe vredno je novi retina display 2.048 x 1.536 = 3,1 mil. pixlov, a5x procesor, isight camera, senzor 5mpixlov, LTE, blablablabla.....
Že enka je bila dobra tablica, vse ostale verzije so pač zaradi pritiska konkurence... Bistvo je iOS!!!
Lp,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Mar 07, 2012 21:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Imam oba, in mi je popolnoma vseeno katerega primem v roke, za safari sta oba dobra. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Mar 07, 2012 21:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Ampak, na koncu ga bom kupil tudi tega, ker se poznam. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hifi&me
Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:12 Prispevkov: 91 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 21:44 Naslov sporočila: |
|
|
Novi Ipad je res vroča novost. Dobesedno:)
Sem odšel danes v šoping po novega ipada, ker sem bil prepričan, da so ljudje prenapihnili zadevo o pregrevanju, ampak na moje presenečenje se zadeva čist preveč kuri. Tako da sem odšel praznih rok.
Je mogoče znano kako naj bi apple to zadevo rešil - če sploh?
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 22:14 Naslov sporočila: |
|
|
| hifi&me je napisal/a: | Novi Ipad je res vroča novost. Dobesedno:)
Sem odšel danes v šoping po novega ipada, ker sem bil prepričan, da so ljudje prenapihnili zadevo o pregrevanju, ampak na moje presenečenje se zadeva čist preveč kuri. Tako da sem odšel praznih rok.
Lp |
Eh, pa to so namenoma tako naredili, da lahko gor kakšna jajčka ali pa zrezke popečeš. Kdo je rekel, da Apple ni inovativen?
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 22:38 Naslov sporočila: |
|
|
Lp |
Kaj tu gre za iPad tretje generacije? _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
taz

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 7:16 Prispevkov: 25 Kraj: Solkan
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 23:19 Naslov sporočila: |
|
|
Lp | Vsaj veš, da dobro odvaja temperaturo iz procesorja. Pa če baterija zdrži toliko kolikor navajajo oz kolikor drži baterija pri dvojki je to to. Razen če se res toliko segreje, da ga v roki ne moreš držat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hifi&me
|
Objavljeno: Sob Mar 24, 2012 09:25 Naslov sporočila: |
|
|
before: ja gre za Ipad3 oz. the "new Ipad".
taz: zadeva se občutno preveč greje in je (vsaj meni) zelo moteče za držat v rokah. Poleg tega je vprašanje kako tako segrevanje vpliva na vzdržljivost napravice.
Me čudi, da so applovi inženirji spustili stvar na trg.
Bi pa rad slišal še kakšno mnenje od koga drugega, ki ga je imel v rokah.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Original-One
Pridružen/-a: Pet Nov 2010 10:23 Prispevkov: 70 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Mar 24, 2012 14:29 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem ga kupil.
Je toplejši od 1ke(za 2ko nevem, ker je nimam),ampak nikakor moteče.
Zaslon je pa res fantastičen!
Kupil sem ga zato, ker me že od enke naprej "moti" ekran. Navajen pač na iphone4.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
000000
Pridružen/-a: Tor Mar 2009 12:06 Prispevkov: 8 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Ned Mar 25, 2012 11:01 Naslov sporočila: |
|
|
| hifi&me je napisal/a: | Me čudi, da so applovi inženirji spustili stvar na trg.
|
Kako cudi? To ni nic cudnega za Apple. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Mar 25, 2012 20:02 Naslov sporočila: |
|
|
In kaj zdaj če se novi iPad bolj greje. Zmogljiva periferija se pač bolj greje. Konec koncev ima 4x zmogljivejšo grafiko od predhodnika in celo milijon pixlov večjo resolucijo od HDTV standarda (kar 2048 x 1536, dočim HDTV 1920 x 1080), ja valjda se greje. Če bo gretje edini argument kontrašev za nenakup, polj bo to bolj švoh argument...
Vsak čas bodo zunaj aplikacije optimizirane našponani grafiki in božanskemu retina displeju. Si zamislite kak užitek bo delat z njimi na ultra rezolutnem displeju. Ali pa samo gledat fotke gor. Skoraj tako kot bi gledal skozi okno.
Zunaj je že prva optimizirana igra za novi iPad, ki izkorišča vse njegove prednosti. Evo spodaj video:
http://www.youtube.com/watch?v=riitgXXvVRg
Pazi kako lepo laufa in se odziva na dotike ekrana. Kako se lepo vidi. Grafika da dol padeš.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 25, 2012 20:22 Naslov sporočila: |
|
|
| jaz se na te nove tehnikalije ne spoznam najbolje....zadnjič sem videl novi sinov telefon samsung galaxy tab 7.7.....to je res hud telefon...vsaj zame.samo velikost me malce moti.mimgrede vprašanje za znalce....je mogoča kaka primerjava med tema dvema stvarema..npr..slika, zvok,moč procesorja,velikost pomnilnika,povezljivost z drugimi napravami,itd...? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Mar 25, 2012 21:16 Naslov sporočila: |
|
|
Moje mnenje o tem je takšno: če segrevanje ne dosega ali presega nivoja, ko utegne biti za uporabnika moteče, potem je vse OK. V nasprotnem primeru pa bo treba pogruntati učinkovitejše (manj vpadljivo) odvajanje toplote. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hifi&me
|
Objavljeno: Ned Mar 25, 2012 21:39 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | In kaj zdaj če se novi iPad bolj greje. Zmogljiva periferija se pač bolj greje. Konec koncev ima 4x zmogljivejšo grafiko od predhodnika in celo milijon pixlov večjo resolucijo od HDTV standarda (kar 2048 x 1536, dočim HDTV 1920 x 1080), ja valjda se greje. Če bo gretje edini argument kontrašev za nenakup, polj bo to bolj švoh argument...
Vsak čas bodo zunaj aplikacije optimizirane našponani grafiki in božanskemu retina displeju. Si zamislite kak užitek bo delat z njimi na ultra rezolutnem displeju. Ali pa samo gledat fotke gor. Skoraj tako kot bi gledal skozi okno.
Zunaj je že prva optimizirana igra za novi iPad, ki izkorišča vse njegove prednosti. Evo spodaj video:
http://www.youtube.com/watch?v=riitgXXvVRg
Pazi kako lepo laufa in se odziva na dotike ekrana. Kako se lepo vidi. Grafika da dol padeš.  |
Si ga že imel v rokah in uporabljal?
Sam sem ga probal v trgovini in meni je bil občutno prevroč. To je bila lahko tudi posledica tega, da je bil priklopljen na kabel, da bi se napolnila baterija. Lahko, da je imel tudi do konca našponano svetlost, ne vem. Ni pa bil samo toplejši od Ipada 2, ki je bil zraven priklopljen, ampak občutno bolj vroč.
Prodajalec me je opozoril, da se baterija ne napolni, če se ipad uporablja.
Zato se je njihov novi ipad tudi cel dan filal in se ni nafilal niti za odstotek, ker so ga seveda ta prvi dan vsi driblali gor dol.
Bom pa šel še enkrat probat ko se ne bo filal, in preveril na koliko % je ekran.
Sicer pa mi ni deloval nič bolj tekoče kot ipad2. Se pa precej pozna višja resolucija, predvsem ko stvar ni pozumana. Pri novem ipadu so črke jasno vidne ko ne pozumaš, pri ipad2 so "stopničaste".
Vsekakor bom z nakupom počakal, da vidim koliko so razne govorice resnične.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Mar 25, 2012 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem ga še imel v rokah. Berem, da je v povprečju nekje 10 stopinj toplejši od predhodnika. Ko ni pod obremenitvijo manj, do konca obremenjen s tisto zahtevno igro zgoraj pa več. Da se povečana temperatura napram prej seveda občuti, vendar pa daleč od tega da bi bil vroč. Verjamem, da Apple glede na svoj renome ne bi dal na tržišče polizdelka. Valjda so ga prežulili po rokah do nezavesti in rekli okej je, ni panike.
Bom se pa slej ko prej prepričal na lastne roke, da vidim koliko je ura.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|