| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 10:43 Naslov sporočila: |
|
|
| ne razumem kje je tukaj svinjarija da plačaš dajatve in po kateri logiki bi te iste raje plačal v Angliji??? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
whothafunk
Pridružen/-a: Čet Sep 2010 22:16 Prispevkov: 29 Kraj: Maribor-Murska Sobota
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 11:03 Naslov sporočila: |
|
|
"Svinjarija" se je nanašala na sam skupni znesek, ki bi ga plačal in ne na plačevanje dajatev ter carine. Za Anglijo (kljub temu, da je v EU) pa nisem bil prepričan, če je še kakšen hakelc. Vprašam pač, ker ne vem, kaj je zdaj tu narobe? Če zaradi tega izpadem kot bedak, pa tudi prav.
Kar se pa tiče naših serviserjev (takšnih in drugačnih), pa res ne veš kako so dobili službo. _________________ harman/kardon HK3490, Dali Concept 8, Canton SUB 80, Shure SE530, Sennheiser HD700, Sennheiser HD595, Apogee Duet 2 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 12:17 Naslov sporočila: |
|
|
z Anglije haklca ni. plačaš njihov VAT ki je že v ceni in je to vse seveda gre za kakega velikega trgovca in ima lahko pač nižjo ceno ali pa samo prodajno skladišče.tu naši trgovci ne bodo nikoli konkurenčni še pa gre kaj narobe je pa vseeno urejati tukaj kot v UK kako reklamacijo...
Dolgoročno pa pri nas več ne bo možno nobene stvari kupiti ker bomo vsi kupovali zunaj.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1117 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 12:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Moja izkušnja z Anglijo. Rezerviral sem si eno zadevo iz Richersounda, pač po telefonu poklical in ni bilo problema, zelo prijazni. Nato sem konaktiral izAnglije.com, ki so naročili svojega kurirja, ki je prevzel robo direktno v štacuni. Richersounds tudi pošilja (znotraj Anglije), vendar je šlo za neke razprodaje, pri katerih pa pošiljanje odpade. In nato so mi izAnglije.com dostavili v Slovenijo, dobil pa sem v recimo enem tednu. Nobenih dodatnih stroškov s carino, vat-om ipd.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 22, 2012 13:08 Naslov sporočila: |
|
|
| whothafunk je napisal/a: | "Svinjarija" se je nanašala na sam skupni znesek, ki bi ga plačal in ne na plačevanje dajatev ter carine. Za Anglijo (kljub temu, da je v EU) pa nisem bil prepričan, če je še kakšen hakelc. Vprašam pač, ker ne vem, kaj je zdaj tu narobe? Če zaradi tega izpadem kot bedak, pa tudi prav.
Kar se pa tiče naših serviserjev (takšnih in drugačnih), pa res ne veš kako so dobili službo. | Saj je povsem enostavno, kar kupimo v naši skupni državi EU ni nobenih dodatnih stroškov, razen šipinga. Kar pa izven EU, pa pač odvisno od kod je, vedno pa DDV in stroške carinskega postopka, tudi če ni carine gre skozi postopek:-( Potem pa še dodatno kaka ležarina če ne najdejo takoj TARIC kode idr. Tako, da je seveda najenostavneje in z takoj jasno skupno cifro kupiti znotraj EU, če je ponudba konkurenčna. _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 16:32 Naslov sporočila: |
|
|
Ker vidim, da je precej govora o foto opremi, s katero imam kar precej izkušenj, tudi iz uvoza, bi rekel, da je še vedno najcenejše iz Amerike, če najdeš koga, ki ti to prinese sem. Če ne gre, se včasih splača tudi poslati po pošti, vendar pride poštnina, carina in davek skorja več kot stane to isto v Sloveniji. Ali je to finančno smiselno, je potem veliko vprašanje.
Razen če tega izdelka ni mogoče kupiti pri nas ali pri sosedih (takšna zadeva je bila npr. Pocket Wizard ali Wi-fi kartica eye.fi).
Nekaj časa je obstajala tudi opcija nakupa v Srbiji, kjer so imeli robo iz ZDA in to po zelo ugodnih cenah. Jaz sem kupil tam objektiv, ki je stal v Sloveniji 5500€, zanj pa sem dal 3700€. Seveda sem dobil nazaj še davek (ali po domače meverštojer ).
Zadnje čase pa ljudje kupujejo precej v Angliji in na Nizozemskem. Razumljivo, ker so cene nižje, pa tudi zgodilo se je, da je bila pri nas za določen izdelek garancija samo eno leto, v tujini pa dve leti. Iz Anglije se da organizirati transport tudi preko neke slovenske firme, mislim da je www.izanglije.com, kjer ti robo pripeljejo v Slovenijo. Priročno za robo, ki jo tujci npr pošiljajo samo v Anglijo, ne pa tudi v Slovenijo. Pa tudi objektiv je kar občutljiva zadeva.
Body-e sem sicer kupil v Sloveniji in jih preplačal za več kot 1000€, a je elektronika preveč riskantna, da bi se igral s tem.
Pri nas niso samo prodajalci krivi za to situacijo, ampak deloma tudi disributerji, ki ne morejo doseči višje marže. To pa ponavadi določajo uradne firme...
In še nekaj, če boste kupovali v tujini... Ne jokajte potem po forumih, da imate samo švedska ali španska navodila, ki jih ne razumete ali vam na servisu nsio priznali garancije...
Treba se je ob teh nakupih zavedati plusov in minusov, ki jih zadeve prinašajo...
Ufff, sem bil dolg... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 23, 2012 16:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Ups.... In še ena zadeva... V veliko internetnih trgovinah imate objavljeno ceno, ki pa se lahko spremeni, ko naročiš zadevo v Slovenijo, saj drugače obračunajo VAT. To se je meni zgodilo nedolgo nazaj pri Amazonu... Ni mi šlo v račun, zakaj je cena nekoliko višja, kot je bila prikazana na ekranu in potem sem videl razlog na računu... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|