Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Carina - koliko me bodo olajšali?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
whothafunk

Pridružen/-a: Čet Sep 2010 22:16
Kraj: Maribor-Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 19:34    Naslov sporočila: Carina - koliko me bodo olajšali? Odgovori s citatom

Prek eBay-a bi iz Kitajske (ali Amerike) naročil en foto objektiv v vrednosti 1700 EUR (poštnina je zastonj). teža paketa znaša okrog 1.8 KG.

Mogoče kdo ve, koliko me bo še carina olajšala glede na podane podatke?

Njihova stran mi ni v pomoč ( http://www.carina.gov.si/ ).
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 19:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Računaj na 20% ddv potem par drobnarij pošte za dokumente, posredovanje, carine same je lahko od 0-kakih 5% , v grobem lahko računaš do cca 30% vsega skupaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
whothafunk

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 21:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, sem že dobil izračun. Na prej omenjeno vsoto moram še dodat 476 EUR, kar me na koncu pride ceneje, če kupim v Sloveniji.

Svinjarija
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 21:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čisto informativno... pri pošiljanju robe iz tretjih držav v Slovenijo (EU) je treba polagati pozornost na to ali proizvajalec poseduje CE certifikat. Brez tega lahko carina zavrne uvoz in ostaneš brez vsega, čeprav si robo že plačal. Jaz sem imel težke borbe pri uvozu zvočnikov iz Kitajske, saj takrat proizvajalec še ni posedoval tega certifikata. Je carina delala salte zraven, ampak sem na koncu le zmagal.

lp
Nazaj na vrh
whothafunk

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na eBay forumu sem že dobil nekaj informacij glede kitajskih prodajalcev in sicer težave s CE certifikati ter njihovo komunikacijo, nenazadnje pa neoriginalno robo.

Skratka, odločil sem se, da opustim medcelinske nabave in pač sežem (malenkost?) globje v denarnico in si prišparam nekaj živcev.

V Angliji prodajajo isti objektiv za 1800-1850 EUR, čeprav ti prodajalci niso "top rated sellers", za kar sem rahlo skeptičen.
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 22:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz zmeraj kupujem v EU shopih, če le lahko. Dobiš garancijo ki jo lahko tudi izkoristiš če pride do česa, če pa uvoziš iz Kitajske, pa si lahko garancijo nekam vtakneš. Kaj bo človek šel pošiljati nazaj na Kitajsko in plačevati ogromne poštne stroške. Po možnosti še urejat carinske papirje za začasen izvoz naprave za čas garancijskega popravila ali kako že to gre, da te nazaj grede ko prejmeš popravljeno napravo ne vžgejo še enkrat za carino.

Če se le da kupim v EU in zdrava marija. Je dosti raznoraznih prodajalcev vsega živega in ni boga da kje ne staknem kakšne prodajne akcije.
Nazaj na vrh
whothafunk

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mja, sem našel isti izdelek za 85 EUR dražje v Angliji. Carine zato ne plačam, kaj pa DDV? Ve kdo?
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

UK je v EU. DDV je ze v ceni, ki jo placas.

lp, d.
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če kupuješ v EU, plačaš maloprodajno ceno z DDV. Torej nič več dajatev.
LP Jernej

edit...si že dobil odgovor, me je delfinus prehitel Very Happy

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
whothafunk

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 20, 2012 22:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iskrena hvala vsem za pomoč!
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 21, 2012 08:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa še to...Jaz najraje kupujem v UK. Cene so dobre, pa robo dobiš zelo hitro, komunikacija odlična...

LP,
Goran
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
whothafunk

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 21, 2012 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj, sem že kontaktiral prodajalca iz Anglije. Teh objektivov je prodal že na tone, nobene slabega feedbacka, izpolnil bo nekaj želj, tako da sva že dogovorjena.

Le poštnina me pride 25 funtov.
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 21, 2012 14:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Calumetphoto?
Nazaj na vrh
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 22, 2012 00:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je pa možno, da gre za "sivi uvoz" v EU, če je cena res tako ugodna - pogosto pri takšnih objektivih naši serviserji nočejo priznati garancije, tudi kadar gre za "globalno garancijo", in ne vezano na posamezne celine.
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 22, 2012 07:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

O naših serviserjih je škoda izgubljati besede.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu